amigdas.com

Chineză trionix - țestoasă populară moale

Trianox TurtleToată lumea știe cuvântul "lent ca o broască țestoasă". Cu toate acestea, nu este întotdeauna adevărat. De exemplu, nu fiecare persoană va ajunge din urmă cu trioul chinez. Aceasta este o țestoasă oarecum "non-standard", cu aspect și comportament interesant.

Un alt nume este țestoasa din Orientul Îndepărtat. Animalul este apa dulce și se referă la una dintre cele mai faimoase specii de țestoase fără coloană vertebrală. Diferența lor față de ceilalți este că scutul cochiliei de pe spate (carapace) este dezbrăcat de plăci excitate și acoperit cu piele.

apariție

Cap, gât, membre - verzui, cu o nuanță brună. Din ochi există o linie întunecată. Pe cap se găsesc pete întunecate și luminoase, precum și un trunchi alungit. Gâtul este lung.

În cazul copiilor tineri are o formă rotundă. Odată cu vârsta, devine mai alungită. Partea superioară este verde-maro, partea inferioară este de nuanțe diferite, de la portocaliu la alb. Muchiile moi ale puțului de coajă contribuie la instilarea în noroi.

Lungimea carapacei este de obicei de 20-25 cm, uneori până la 40 cm. Greutatea corporală este de până la 4,5 kg. În cazuri rare, există și specimene mai mari. De exemplu, există un caz în care o țestoasă moale cântărind 11 kg a fost prinsă în Taiwan.

Pe picioare - cinci degete, cu trei dintre ele - cu gheare ascuțite. Țestoasa Far-Eastern are fălci foarte puternice, dotate cu muchii tăietoare. În același timp, are un caracter greu de rezolvat, care uneori trebuie luat în considerare.

Masculii au o coadă mai largă și mai lungă. Sunt mai subțiri și mai mici.

habitate

După cum sugerează și numele, Trionica chineză locuiește în Asia:

 1. China.
 2. Peninsula coreeană.
 3. Vietnam.
 4. Japonia.

Aceasta este singura specie din superfamilia țestoaselor fără coloană care trăiesc în Rusia. Cele mai nordice zone ale planetei, unde pot fi găsite, sunt sudul Orientului îndepărtat. La noi trăiesc:

 • în bazinul Amur;
 • în bazinul Ussuri;
 • pe afluenții mari ai acestor două râuri;
 • în lacul Khanka.

Se crede că în unele zone a fost introdusă broasca testoasă din Orientul Îndepărtat ca urmare a introducerii. Aceasta este, după reinstalare, accidentală sau intenționată. Aceste zone nu sunt o zonă naturală. Aceasta include:

 • sudul Japoniei;
 • Timorul (Indonezia);
 • Insulele Hawaii;
 • Insulele Mariana și altele.

Țesuturile îndepărtate din Est pot fi găsite în natură într-o mare varietate de condiții. Acestea sunt adaptate atât la clima taiga din nord, cât și la climatul tropical din regiunile sudice de distribuție. Uneori locuiesc în teritorii, situat la 1700 de metri deasupra nivelului mării.

Ei trăiesc în ape dulci:

 • în râuri;
 • în lacuri;
 • la bătrâni;
 • în câmpurile de orez.

Iubesc locurile în care apa se încălzește bine. Grund - nisip, nisip. Coastele sunt mai ușor inclinate. Preferă corpuri de apă care nu sunt îngroșate cu vegetație. Un curent puternic cauzează disconfort.

mod de viață

Unde trăiește țestoasa?Vârful activității are loc noaptea: amurg, noapte. În după-amiaza, când vremea este caldă, vin pe țărm și se încălzește mult timp. În același timp, acestea nu merg departe de apă: de regulă, de 1,5-2 m. De asemenea, ele sunt încălzite în apă puțin adâncă, îngropate în pământ. După aceasta, există note notabile "lezhki" - indentări speciale. Într-o căldură mare, ele sunt salvate în apă sau îngropate în nisip umed de pe țărm. La cel mai mic pericol se duc foarte repede la iaz și sunt îngropați în noroi, nisip în partea de jos.

De cele mai multe ori, țestoasa din Orientul Îndepărtat este în elementul său nativ. Înoată bine și se scufundă. Poate fi mult timp sub apă. Unele cantități de oxigen sunt obținute prin respirația faringiană. Este prevăzută cu ajutorul unor excremente papilei - mucoase cu un număr semnificativ de capilare. Când țestoasa moale își deschide gura, se spală și oxigenul este absorbit direct din apă. Prin urmare, cu cât mai mult saturați cu un corp de apă, cu atât mai puțin este necesar să vă deschideți gura atunci când este scufundată. Papilele sunt, de asemenea, necesare pentru îndepărtarea ureei.

Pentru a nu ieși sau a atrage prădători, trionica chineză deseori expune doar din apă proboscis cu nări. Acest lucru este facilitat de gâtul lung al reptilei.

Dintre dușmanii obișnuiți - păsările sunt prădători și diverse animale cu sânge cald care mănâncă ouă. De exemplu, în Orientul Îndepărtat, aceasta este:

 • ciori;
 • vulpe;
 • bursuci;
 • mistreți, etc.

În plus față de asta, Țestoasele din Orientul Îndepărtat sunt perturbate de cel puțin 9 specii de paraziți:

 • viermi platici;
 • rotund etc.

Țestoasa moale simte perfect pe uscat. În special, alerga rapid persoane tinere.

Turtle moaleUneori, în timpul unei secete, rezervoarele de viață sunt considerabil superficiale, însă reptilele nu-i părăsesc. Hibernare în partea de jos, săpat în groapa din grotele de lângă țărm. Începutul perioadei este de la mijlocul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie. Iarna se termină din aprilie până în iunie.

Broasca țestoasă capturată se comportă agresiv și neprietenos. Încercarea de a mușca. În acest lucru i se ajută un gât lung, care atinge aproape coada și muchiile ascuțite ale fălcilor. Mușcăturile de specimene mici sunt foarte neplăcute, cele mari sunt capabile să cauzeze răni grave.

Alimente și pradă

Chineză trionică se referă la reptilele de pradă. Dieta este diversă și include:

 • Cum să hrănești o broască țestoasă turionicăinsecte;
 • crustacee;
 • amfibieni;
 • pește;
 • viermi;
 • crustacee.

În timpul vânătorii, broasca țestoasă se îngroașă în nisip, putrezit. După ce se apropie, victima este captată de o mișcare rapidă. Peștele este uneori foarte mare. În acest caz, ea îi mușcă mai întâi capul.

Cele mai multe vânători în întuneric. În această perioadă, Orientul Îndepărtat Broasca testoasa poate iesi din adapost si cauta in mod activ mancare.

Reproducerea broaștelor de est africane

Ei încep să împerecheze când ajung la vârsta de 5-7 ani. Timpul de reproducere - din martie până în iunie. Diferă în diferite teritorii și depinde de condițiile climatice. Depunerea ouălor se efectuează din mai până în august. Femelele găsesc zone bine încălzite lângă apă: de obicei în intervalul 4-35 m. Ouăle se varsă în pământ. Pentru un sezon, femeia le ia de 2-3 ori.

Între august și septembrie există țestoase tinere. Lungimea carapacei lor este de aproximativ 3 cm. Ei alerg imediat la apă și sunt îngropați în groapa de jos, folosesc adăposturi.

Utilizarea umană

În țările asiatice, ouăle și carnea din trionica chineză sunt folosite pentru hrană. De exemplu, pentru gătit o supă de țestoasă celebră. Această feluri de mâncare faimoasă este preparată din carne de reptile și este considerată o delicatesă.

Țestoasele de Est din Est sunt prinse:

 • rețele;
 • pe momeală;
 • cu folosirea unei închisori.

Pentru reproducere în țările asiatice se creează ferme speciale. Acestea includ canale, iazuri etc. Producția atinge dimensiuni impresionante, de exemplu:

 • Conform statisticilor furnizate de RPC, în 2008, au fost primite aproximativ 204 000 de tone de astfel de produse;
 • În Thailanda, aproximativ 6 milioane de trionici chinezi sunt crescuți în ferme în fiecare an.

Aspectul trioniciiClima moderată nu este potrivită pentru reproducere. În astfel de condiții, o nutriție intensă are loc într-un timp scurt. Mai mult, atunci când temperatura apei ajunge la 10-15 ° C, țestoasele din Orientul Îndepărtat intră în hibernare.

Greutatea mărfii - aproximativ 450 g. În condiții naturale, este nevoie de aproximativ 3 ani pentru a finaliza kitul. Cu toate acestea, în ferme, datorită utilizării încălzitoarelor și a altor mijloace, această masă se obține după 1 an.

Soft-bellied broasca testoasa este folosit în scopuri științifice. De exemplu, oamenii de știință o utilizează pentru a determina caracteristicile dezvoltării corpului.

Întreținerea locuinței

Trionica chineză este uneori ținută acasă. Deși menținerea condițiilor potrivite nu este de obicei ieftină.

Capacitate adecvată pentru aquaterapie de 250 litri pe 1 broască țestoasă. Raportul dintre apă și teren este de aproximativ 5: 1. Utilizarea necesară a echipamentului:

 • Un filtru bun: de aproximativ 2 ori mai puternic decât de obicei pentru același volum de apă;
 • un încălzitor de apă;
 • compresor.

Fără filtrarea corectă, animalul va fi bântuit de infecții. Din același motiv, este necesar să se prevină apariția rănilor (obiecte ascuțite, lămpi, etc.). Bacteriile și ciupercile distrug cochilia.

Compresorul este necesar pentru a satura apa cu oxigen. Temperatura pe încălzire este de 24-29 ° C.

Țestoasa moale nu tolerează clorul. Înainte de înlocuire apa este apărată.

Este puțin probabil ca alimentele să aibă probleme. Următoarea masă este potrivită:

 • pește de mare și de apă dulce;
 • melci;
 • bloodworm;
 • râme;
 • fructe;
 • legume, etc.

Descrierea țestoaseiSingurul dezavantaj este un apetit uriaș. De exemplu, o țestoasă cu o lungime de carapace de 20 cm este capabilă să mănânce mai multe pești de 10-12 cm lungime într-o singură ședință. Poate să lovească portofelul.

Pentru creșterea normală a cochiliei, este necesară o pansamentă superioară. Uneori folosesc lămpi ultraviolete pentru a asimila mineralele, pentru a îmbunătăți metabolismul.

Incompatibil cu alte specii. Pești, chiar mai mari, crustacee și alți locuitori vor fi mâncați. Reprezentanții de acest gen sunt capabili să provoace vătămări grave. Adesea, aceasta necesită doar o mușcătură. Mai bine țineți singuri. Plantele acvatice vor fi, de asemenea, rupte și împărțite în părți.

Turtlex Turtle - speriat și iese pe pământ rar. Persoanele adulte nu pot fi îmblânzite. Cu tinerii - un pic mai ușor. Deși, în orice caz, ar trebui să fii atent. Aceste broaște țestoase sunt capabile să provoace răni grave. Aparent, nu a fost întâmplător faptul că au fost descrise pe mânerul săbilor de samurai.

Multe animale de companie au nevoie de îngrijire specială: scorpioni, pirane, prădători de mamă etc. Cu toate acestea, există întotdeauna oameni care sunt gata să îi sprijine. Trionica chineză nu este de departe cea mai dificilă opțiune în acest sens. La respectarea cerințelor, este capabil să trăiască până la 25 de ani și să aducă plăcerea proprietarului în toată această perioadă. În țările din Asia a fost considerată sacră. Aceste reptile și acum puteți găsi în rezervoarele templelor japoneze. Și în China există chiar un proverb în care, în formă alegorică, o astfel de broască țestoasă simbolizează un subordonat la locul de muncă: "Ao dă voce, iar triionixul răspunde".

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
» » Chineză trionix - țestoasă populară moale
© 2021 amigdas.com