amigdas.com

Fabricarea brazierelor verticale: desene și instrucțiuni

Brazierul vertical face ca kebabul dvs. să fie gustos și mai puțin dăunătorPuțini oameni știu că modul tradițional de gătit shish kebab pe gratar face acest produs dăunător pentru corpul nostru. Dar dacă vreți să vă răsfățați în natură cu această delicatețe? Există o alternativă - acesta este un brazier vertical. Desenele acestei unități sunt disponibile pentru toată lumea și culege-te singur

din materiale improvizate este posibil, chiar fără a avea abilități speciale.

Caracteristici de design

Brazierul este destinat preparării unui kebab de shish pe cărbuni fără carcinogeni și vapori dăunători din grăsimiBrazierul obișnuit funcționează astfel: bucăți de carne pe frigarui se pregătesc peste cărbuni fumatori. Cu ei, grasimi grase, iar acest lucru creste semnificativ concentratia de benzapiren in fum, care este un puternic cancerigen si reprezintă un pericol pentru sănătatea umană.

Spre deosebire de dispozitivul tradițional, brazajul vertical funcționează astfel încât carnea să nu fie saturată de fum. Este o cutie, conține o rețea cu combustibil. Și produsele de ardere se ridică și nu atingeți frigaratorii cu carne, stând în centru în jurul căldurii. Datorită distanței nesemnificative față de carnea de cărbune pot fi rumenite lateral cu fața la căldură.

Shish kebab poate fi gătit atât pe cărbuni, cât și pe lemn. Atașamentele pentru frigidere sunt situate pe pereții laterali, iar în interiorul lor există grătare care împiedică contactul cu carnea cu combustibil. Chiar deasupra brazierului, puteți pune un grătar pentru a găti nu numai grătar, ci și feluri de mâncare într-o tavă sau cazan.

Gratar de grătar vertical pentru kebab shishPartea inferioară a structurii este realizată sub forma unei grile, pe care apoi vor fi așezate buștenii. Celulele ar trebui să fie de o asemenea dimensiune încât cărbunele să rămână în loc și să scadă doar cenușa. În partea de jos aveți nevoie pentru a pune paleți pentru grăsime.

Carnea este gătită rapid datorită efectului combinat al aerului cald și al căldurii asupra acestuia și uniform rumenit. Grăsimea și sucul se vor acumula mai jos, nu arde și nu creează funingine și fum. Shish kebab ca rezultat obține o aromă caracteristică, și grila după utilizare nu va fi necesară decarboniza.

Avantajele unui grătar vertical

Un astfel de dispozitiv pentru prepararea cărnii, în comparație cu brazajul obișnuit, are mai multe avantaje:

 • Eco-prietenie - carnea este departe de foc și combustibil, devine fum. Eficiența gătitului va fi ridicată, chiar dacă nu există multă cărbune. Prăjirea se realizează datorită căldurii din carcasa încălzită și a fumului.
 • Capacitate - frigărui în acest design pot fi plasate imediat din mai multe laturi. Dacă brazierul este mare, atunci puteți găti aproximativ 7 kg de carne.
 • Utilizare versatilă - puteți găti simultan carne, pește și legume, plasându-le din diferite părți.
 • Design unic - pe plăcile care dețin frigărele, există crestături speciale care vă permit să mutați carnea mai aproape sau mai departe.
 • Siguranța - carnea este separată de cărbuni prin intermediul unor grătare speciale, ceea ce reduce la zero riscul de aprindere a obiectelor situate în apropiere.

Soiuri de brazieri

Având ca bază braziere verticale, toată lumea poate încerca să-și îmbunătățească designul.În funcție de metoda de fabricare și de condiții de utilizare ele pot fi portabile sau staționare.

Brăzdarul portabil este, de obicei, fabricat din metal subțire și staționar - sau realizat în întregime din oțel cu o grosime de 4 mm sau mai mult sau parțial din cărămizi (pereți interiori) și, parțial, din plasă metalică (carcasă interioară).

De asemenea, brazierele verticale sunt mari sau compacte.

Caracteristici ale unui grătar mare

În acest mod nemaivăzut, proprietarul unității a vrut să salvezeAcest tip poate fi folosit pentru pregătirea simultană a cărnii pe 24 fiare. Camera principală este o cutie din tablă de 2 mm grosime, cu fund de oțel gros.

Puneți-l direct pe pământ sau pe picioare. Centrul cutiei este din metal con de plasă (sau sub forma unei piramide cvadrangulare). Poate fi sudat din armătură subțire conform desenului pregătit.

În centrul fundului există o gaură, sub ea există o chiuvetă de aur. Paleta pentru grăsime este cel mai bine realizată, astfel încât să fie ușor de curățat. La marginile superioare ale pereților construcției sunt plăci sudate cu caneluri pentru fixarea fiarelor. Pe fiecare parte există 7 tije pentru șnurul de șarpe.

În cazul modificărilor staționare, cutia poate fi cărămidă, iar frigătorul se odihnește pe ea. Un astfel de design va fi, de asemenea, convenabil.

Brăzdar compact

A doua opțiune, în comparație cu prima, are dimensiuni mai mici și are un design pliabil. Acesta include următoarele elemente:

 • peretii laterali - sunt realizati din tabla de otel cu fante pentru frigare;
 • rețeaua de combustibil - două grile sudate perpendicular pe pereții din centru;
 • Paleta este realizată pe bază de oțel și este utilizată pentru colectarea cenușii.

Adesea brazierul se face pe baza mașinii de cusut "Singer". În această variantă, încă un grătar este instalat în partea de sus, care acționează ca o suprafață de gătit.

Fabricarea pe mâini proprii

Oricine are abilități de lucru cu produsele din metal va fi capabil să facă un brazier vertical pe cont propriu. Veți avea nevoie de următoarele:

 • plasă din oțel;
 • foaie de oțel;
 • bucăți de țeavă sau armătură (sau colț);
 • mașină de sudat;
 • bulgară;
 • electrozi.

În plus, un decor special și accesorii pot fi utile, de exemplu, dacă este o versiune compactă, puteți face pixuri.

Pereții carcasei pot fi construiți pe bază de cărămizi, un astfel de brazier poate fi folosit ca un tandoor. Caramida verticală din caramida verticală se va potrivi perfect în exteriorul zonei de recreere a grădinii din cabana sau zona suburbană.

Pregătirea desenelor

Gratar de grătar vertical pentru kebaburi shishPentru a realiza un brazier vertical, este necesar ca, în cadrul desenului, să fie desemnate dimensiunile viitoarei modele. Parametrii depind de lungimea fâșiei și cât de mult intenționați să le puneți în același timp. Particularitatea plasării lor este aceea că patru laturi ale cutiei sunt folosite simultan, datorită faptului că construcția este compactă. Lungimea laturii trebuie să fie calculată astfel încât fiecare bolț să reprezinte până la 10 centimetri.

Grilele verticale se caracterizează prin faptul că pereții lor au o panta ușoară și se deosebesc de partea superioară. Datorită acestor fiare se pun ușor și puteți urmări procesul de gătit carne. În desen, detaliile pereților trebuie reprezentate nu ca un pătrat, ci ca un trapez cu o dedesubtură scurtă.

Și raportul dintre lungimea liniilor de-a lungul orizontalei trebuie să fie prevăzut astfel încât laturile de pe laturile să fie înclinate la un unghi de aproximativ 75 de grade. Desenul de rețea este realizat în același mod, numai lungimea va fi mai mică. Se recomandă ca distanța dintre pereții carcasei și aripioarele să fie de aproximativ 20 de centimetri, ambele modele ar trebui să aibă aceeași înălțime.

Partea inferioară ar trebui să fie desemnată drept o pătrată cu o latură care ar trebui să fie egală cu partea mai mică a trapezoidului. În centru, este necesar să se desemneze deschideri pentru ca aerul să intre în focar. Pentru a asigura siguranța, este posibil să faceți o cutie mică suplimentară fără o parte.

Înălțimea picioarelor poate fi oricare, totul depinde de cât de convenabil este pentru tine să pui combustibil și să instalezi frigăciuri. Picioarele pot fi sudate pe corp sau pot oferi un cadru separat pentru acestea.

Pe perimetrul vârfului trebuie să puneți patru detalii în formă de șipci înguste cu fante în numărul de frigăciuri. Pentru oprirea scuipării, puteți face o gaură în partea inferioară sau puteți suda laturile.

Etapele de asamblare a structurii

Atunci când desenele sunt gata, în conformitate cu acestea, se taie patru trapezoide identice pentru pereții coajelor, precum și o parte inferioară bazată pe oțel foaie cu o grosime de aproximativ 4 mm. Se dizolvă plasa pe un trapez mai mic, se taie sloturile din colț cu orificii și picioare.

Fețele laterale ale carcasei sunt sudate și separă detaliile ochiurilor. În centrul fundului, plasați cutia de ochiuri peste partea perforată și sudați-o. Construiți-o în cutie prin gaura inferioară și sudați fundul. Ca rezultat, ar trebui să obțineți un design, laturile cărora se deosebesc în sus și grila conului din interior.

Pe perimetrul superior ar trebui să fie sudate lamele cu fante și atașați picioarele structurii. Decorați designul, dacă este necesar. Dacă este necesară o tavă de cenușă, aceasta trebuie să fie sudată în partea inferioară a carcasei, în centrul sub partea perforată.

Termeni de utilizare

Pentru a pregăti un kebab shish într-un astfel de grătar, trebuie să faceți următoarele:

 1. Așezați hârtia luminată în aripa ochiurilor. Adăugați jetoane și lemn de foc mare.
 2. Aduceți conținutul la starea de cărbune prin analogie cu brazierul obișnuit. Este permisă utilizarea cărbunelui de mesteacăn, care trebuie încălzit în 20 de minute.
 3. Pereții carcasei exterioare trebuie încălziți astfel încât să se simtă calzi prin atingere.
 4. Când grătarul este încălzit, puneți frigărui pe carne sau legume dezbrăcate. Fiecare bolț este coborât între peretele carcasei și plasă cu punctul în jos și până la opritor în partea de jos. Partea superioară a acestuia trebuie plasată într-o cavitate amplasată pe bara superioară.
 5. Aduceți kebabul shish până când ați terminat.

Există o brazdă verticală un singur dezavantaj - este nevoia de a transforma carnea mai des, în comparație cu brazierul obișnuit. Cu toate acestea, are doar mai multe avantaje.

Principala caracteristică a grătarului vertical este faptul că carnea este în contact minim cu fumul și totuși nu există nicio caracteristică care să ardă din suc și grăsime care picură pe pământ și pe tigaie. În plus, într-o astfel de brazier puteți găti simultan mult mai mult carne și alte feluri de mâncare. Și toate acestea se vor întâmpla mult mai repede decât folosind un grătar obișnuit. În plus, BBQ-ul staționar în grădină are o atracție estetică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face independent un brazier de la o sticla de gazCum de a face independent un brazier de la o sticla de gaz
Ceapa tocată pentru a scoate kebabul. Secretele rețetelor de gătitCeapa tocată pentru a scoate kebabul. Secretele rețetelor de gătit
Ce este tandoorul și cum să îl folosiți?Ce este tandoorul și cum să îl folosiți?
Făcând mangal pentru cabană și casă cu propriile mâiniFăcând mangal pentru cabană și casă cu propriile mâini
Demontabil BBQ cu mâinile lorDemontabil BBQ cu mâinile lor
Fotografie de brazieri de metal pentru cabane de varaFotografie de brazieri de metal pentru cabane de vara
Cum de a construi un brazier cu mâinile tale, fotografii de proiecte de succesCum de a construi un brazier cu mâinile tale, fotografii de proiecte de succes
Cum sa faci un brazier din caramida cu mainile tale: fotoCum sa faci un brazier din caramida cu mainile tale: foto
Cum sa faci un brazier si un gratar din caramida cu mainile taleCum sa faci un brazier si un gratar din caramida cu mainile tale
Cameră de fum din cărămizi cu mâinile propriiCameră de fum din cărămizi cu mâinile proprii
» » Fabricarea brazierelor verticale: desene și instrucțiuni
© 2021 amigdas.com