amigdas.com

Neva Masquerade Cat: totul despre rasă și grijă de ea

Îngrijirea pisiciiSigur că mulți au văzut pisici frumoase cu lână pufoasă de culoare siameză și ochi mari de safir. Această rasă se numește Neva Masquerade, este foarte populară pentru iubitorii de pisici, nu numai în Rusia, ci și în întreaga lume.

Istoricul originii rasei "Neva Masquerade Cat"

De fapt, o astfel de rasă nu este rodul eforturilor crescătorilor, așa cum se întâmplă de obicei. Primul pisicuș cu un aspect atât de neobișnuit și cu adevărat frumos sa născut dintr-un pussycat siberian și o mamă siamă în 1988 în Leningrad. Felinologii (zoologii implicați în studierea pisicilor) au fost loviți de frumusețea uimitoare a "șanselor" traseului rezultat și au introdus pisoiul la spectacolul de pisici.

Puțin mai târziu, în 1992, felinologii au adus această specie la un statut separat înregistrat oficial, și aceasta se datora unei combinații de puterea și puterea de la rasa pisicii și frumuseții siberice și sofisticarea subtilă de la pisica siameză. „Neva Masquerade“ Numele a fost dat crescătorilor de Sankt Petersburg, unde „Neva“ înseamnă, de fapt, locul de origine, și „Masquerade“ indică culoarea neobișnuită a acestei rase de botnițe pisica (culoare, așa cum am menționat mai devreme, se datorează genei siameze).

Unii zoologi consideră că rasa "Neva Masquerade Cat" a apărut din cauza eșecului genei, alții cred că trecea în mod deliberat apă pură. Cu toate acestea, versiunea oficială spune că o astfel de rasă nu a apărut deloc fără participarea umană, adică într-un mod natural.

Cu toate acestea, crescătorii și felinologii continuă să susțină acest lucru, sugerând o nouă ipoteză că "Masca neva" este un subspeci al rasei siberiene. Dar faptul rămâne.

Neva Masquerade Cat: descrierea rasei

Aspectul unei pisiciPrima caracteristică distinctivă din această rasă sunt de dimensiuni mari. Potrivit datelor oficiale, numai câinii maine și pădurile norvegiene pot fi mai mari. Deci, masculii din această rasă cântăresc de la 8 kg la 10 kg, iar femelele sunt puțin mai mici - aproximativ 6 kg, ceea ce este, de asemenea, destul de mult, în comparație cu alte rase. Din rasa siberiană au un schelet puternic și mușchii puternici, iar din Siamezi - o culoare neobișnuită a blănii și ochi albaștri.

Înființată, Neva Masquerade că pisicile și pisicile sunt foarte rezistente și au o sănătate excelentă, au o genetică foarte bună, astfel că aceste animale de companie trăiesc timp de 20 de ani.

Lână - aceasta este cu adevărat mândria acestei rase: lungă, groasă, puternică, care nu se va pierde niciodată în bucăți. Astfel de pisici pot fi începute chiar și persoane alergice, deoarece blana de blană a Neva Masquerade nu produce reacții alergice. Dar ceea ce este cel mai interesant, lâna acestei rase are proprietăți de protecție împotriva impurităților și a murdăriei, astfel încât această pisică nu va trebui să se spele mai des.

Pisici din această rasă suficient de lungă pentru a se maturiza, această perioadă este de până la 5 ani, după care copilul se transformă într-un adult și o pisică puternică.

Din natura datelor reprezentanți ai familiei de pisici, se pot distinge următoarele caracteristici:

 • rezistenta;
 • atitudinea calmă față de schimbarea situației și de mișcare;
 • adaptarea rapidă la habitat.

Acum merită să vorbim despre o descriere detaliată a rasei:

 • Cum să hrănești o pisicăcorpul pisicii Neva Masquerade este mare, puternic, cu un gât scurt și piept larg;
 • musculatura bine dezvoltată;
 • capul acestei rase are o formă trapezoidală, nasul este lat, mediu, pomeții sunt scăzuți, maxilarul este bine dezvoltat, bărbia este mare, dar nu proeminentă;
 • urechile pisicii sunt distanțate pe larg, baza largă, înclinată ușor înainte;
 • ochii mari, rotunde, pe scară largă, culoarea ochilor variază de la albastru deschis la safir;
 • coada unei astfel de stânci are o lungime medie, la baza largă și la vârful rotunjit;
 • lana Neva Masquerade are un substrat dublu, pe picioarele posterioare sunt pantaloni pufosi, iar pe piept - un "guler" magnific.

Descrierea culorii pisicilor

Pisica neva Masquerade poate fi orice culoare, nu sunt permise numai tonuri de ciocolată-violet. Cele mai frecvente tipuri sunt:

 • Care sunt trăsăturile distinctive ale unei pisiciSeal Pin - această pisică are un corp de ton de lumină, iar botul, coada și labele - întunecate. Adesea există o gamă alb-negru, iar acești reprezentanți au și "șosete" albe pe picioare;
 • Punctul roșu - în astfel de pisici și pisici, zonele întunecate ale stratului sunt roșiatice;
 • Cream Point - zonele umbrite din lână au o culoare bej, în timp ce restul corpului este cremos, ceea ce dă impresia unei culori uniforme;
 • Punctul albastru - în astfel de pisici și pisici, zonele întunecate au o nuanță de gri-albastru, iar corpul este complet alb;
 • Tortoise Point - o culoare foarte interesantă în trei culori sau mai mult, și au doar pisici Neva Masquerade, și nu pisici;
 • Tabby Point - pisicile și pisicile Neva Masquerade sunt cele mai împrumutată de la strămoșii lor Siberian ca colorarea lor să prezinte aceste dungi aceeași specialitate cu modele. Ele pot fi orice culoare: gri și albastru, negru, roșu, maro sau cremă.

În plus, tonurile de argint pe blănurile de pisici și pisici din această rasă sunt destul de acceptabile.

Specificație importantă: pisicile Neva Masquerade sunt întotdeauna născute excepțional de albe, iar culoarea lor caracteristică este dobândită numai pe măsură ce acestea îmbătrânesc. Numai acele părți ale corpului care au cea mai mică temperatură, și anume coada, labele, fața și urechile, sunt colorate.

Nevsky Masquerade Cat: Caracter și inteligență

Reprezentanții acestei rase sunt aspre în înfățișare, cum ar fi apariția faimosului lor strămoș siberian. Dar indiferent cât de mult credea majoritatea, acest lucru nu le afectează în nici un fel: pisicile, pisicile și pisoii sunt foarte prietenoși și devotați stăpânului lor. Acest lucru este foarte sensibil, animale de companie emoționale care vor găsi un limbaj comun cu toți membrii familiei și chiar și cu alte animale.

Pisici nevastatoare de macelar au trei calități pozitive:

 • răbdare;
 • minte;
 • comportament inteligent, aristocrație.

Indiferent de vârstă, dacă pisoi, indivizii tineri sau deja mature, acestea sunt foarte jucăuș și plin de viață, precum și capacitatea lor de a sări în înălțime și lungimea va fi în curând ca rang record: acești elevi arată o clasă de adevărat maestru pe acrobație. Acesta ar trebui să ia în considerare faptul că pisoi Neva Masquerade (pisoi si acestea sunt de până la 5 ani de viață) va arunca de pe rafturi și să ia departe în jurul casei toate lucrurile mici, un fel de hoți pufoase, așa că ar trebui să imediat perepryatat toate obiectele de valoare.

Mândru de natură, cu demnitate, aceste animale de companie nu vor tolera o atitudine indulgentă față de ei înșiși, deoarece se consideră într-adevăr egali cu omul, iar viitorii proprietari trebuie să înțeleagă acest lucru. Ei sunt rezilienți, dar cu îndemânare rapidă. Ei nu se vor răzbuna. Foarte asemanator cu toti membrii familiei, ca orice animal gregar, ei aleg conducatorul in functie de autoritate si sunt atasati mai mult decat alti oameni din casa.

Dar pisicile și pisicile din afară nu favorizează. Dacă un oaspete apare în casă, nu vă surprindeți că animalul pufos se va lăuda în fața lui, dar în același timp nu va încerca nici măcar să se apropie de el. Orice încercare a "străinului" de a stabili un contact cu splendoarea pufoasă va fi sever suprimată de acesta din urmă.

Pisicile, pisicile și pisicile Maquerade nevastă sunt foarte îndrăgite de copii, uneori le permit un pic mai mult decât ar trebui. Acest animal de companie poate fi încredințat copilului său, deoarece reprezentanții acestei rase sunt niște minori frumoase, care vor urmări bebelușii și, dacă va fi necesar, îi vor chema pe maeștrii adulți.

O altă caracteristică pozitivă a acestor pisici este discontinuitatea. "Neva Masquerade" este întotdeauna gata să accepte afecțiunea din toronul stăpânului său, dar nu o va cere niciodată. Este independent și nu are nevoie de o atenție excesivă. La afecțiune el va răspunde cu o mumble și, dacă va fi necesar, va deveni bun interlocutor: astfel de blănuri sunt foarte îndrăgostiți de a asculta poveștile stăpânului lor.

Proprietarul unei astfel de pisici este liderul, autoritatea. Spre deosebire de semenii săi, ea va fi atașată de el și nu de casă.

Dacă începeți mai multe dintre aceste pisoi, atunci ei încep imediat să se distribuie unul pe altul de-a lungul scării ierarhice.

Rasa Neva Masquerade este de asemenea bună, deoarece reprezentanții săi nu distrugă mobila la bucăți cu ghearele. Și nici nu încearcă să o facă. Ei nu strică deloc lucrurile. Animalele inteligente de natură, sunt dotate cu un intelect suficient de înalt pentru a înțelege ce comportament exemplar este.

Dacă de la cea mai veche copilărie o pisică din această rasă se numește exclusiv pe nume, își va aminti repede și va răspunde întotdeauna. De exemplu, alte pisici au o astfel de caracteristică foarte rar.

Cum să aibă grijă de astfel de pisici

Îngrijirea Maqueradei Neva este foarte simplă, din atributele de aici aveți nevoie doar de un puffer și de șamponul adecvat din magazinul veterinar. Aceste animale de companie sunt foarte curate, astfel încât eforturile speciale să se aplice la igiena lor nu va trebui să, totuși, trebuie să urmați anumite instrucțiuni:

 • Descrierea rasei CatPentru a piepteni animalul de companie, este necesar 1 o dată pe săptămână, iar în timpul unei sezoniere - de 2 ori pe săptămână. Coada cetheiului nu poate fi atinsă, deoarece părul pieptănat va crește foarte mult;
 • De asemenea, în timpul rănirii, animalul de companie ar trebui să fie curățat periodic: tolerează această procedură ferm, deși nu-i plac prea mult;
 • să efectueze în mod necesar o igienă regulată a urechilor și a ochilor;
 • dacă este necesar, va fi necesar să tăiați ghearele pentru animalele dvs. de companie cu ajutorul unor fermoare regulate.

Și puțin despre toaletă: tava trebuie să fie întotdeauna curată, deoarece o astfel de pisică nu va merge niciodată la o umplutură veșnică.

Neva Masquerades și hrănirea lor

Pentru această rasă de pisici, o dietă acceptabilă este de 2 mese la 120-120 g pe zi. La fel de importantă este calitatea hranei în sine, deoarece va depinde de aspectul animalului. Dacă alegerea se aplică furajelor uscate și umede, acestea ar trebui să fie doar o clasă premium.

Este important să știți! Mâncarea regulată din masa "umană", plină de sare, zahăr, condimente și alți aditivi, nu este absolut potrivită pentru animalele de companie!

Neva Masquerade CatDin produsele lactate puteți da prietenii pufoși smântână, lapte, kefir și brânză de vaci, cu condiția ca acestea să fie toate cu grăsime medie. De carne - carne de vită, iepure, păsări de curte și organe comestibile, dar carnea de porc și pește ar trebui să fie excluse. Cu prudență, trebuie să hrăniți pisica cu un ficat, deoarece poate afecta culoarea animalului.

Trebuie să includă în dietă porii și legumele fierte cu puțină adaos de ulei vegetal, atunci nutriția pisicii poate fi considerată echilibrată.

Toate produsele trebuie să fie proaspete, piesele răsucite și uluite ale animalului de companie nu mai există.

Despre sănătatea unui animal de companie

Pisicile și pisicile maquerade neva au o sănătate excelentă, partea lor fizică vorbind despre asta și toate acestea se datorează faptului că această rasă a fost crescută în mod natural. Dar, desigur, medicii veterinari nu au fost anulați încă, deci proprietarii ar trebui să viziteze periodic clinica zoologică pentru examinări de rutină și să facă toate vaccinările necesare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Neva Masquerade Cat: totul despre rasă și grijă de ea
© 2021 amigdas.com