amigdas.com

Care este diferența dintre somon și somon: descriere și pregătire

Care este diferența dintre somon și somonDestul de des în rețete culinare există astfel de nume de pește roșu, cum ar fi somonul și somonul. Cineva susține că acestea sunt cele două nume ale aceluiași pește

. Și unii cred că sunt doi pești complet diferiti care nu au nimic în comun unul cu celălalt. Ihtiologia (știința care studiază peștele) va ajuta să găsiți răspunsul corect la întrebare. Somonul este un concept mai general, iar somonul este mai privat. Somonul este o familie, una dintre soiurile sale fiind somonul.

Trăsături distinctive ale familiei de somon

Nu numai diletanții, ci și pescarii experimentați, când vine vorba de somon și somon, nu pot vedea diferența.

Ichthologi (biologi - specialiști de pește) disting o familie de salmonide. Somonul este un nume de specie, iar această familie include mai multe soiuri de pește. Unii pești aparțin acestei familii locuiesc în bazinul Oceanului Pacific, iar alții - în Oceanul Atlantic.

Pentru peștele atlantic din rasele de somon, în special, este un somon. Keta, somonul roz, chinook somon - toate acestea sunt, de asemenea, aproape "rude". În bypass acestea sunt colectiv numite "pește roșu".

Dintre caracteristicile deosebite ale peștilor care aparțin acestei familii sunt:

 • Salmon. habitatEi au carne grasă foarte bogată în nutrienți, bogată în aminoacizi esențiali și proteine. La apariția cărnii are o culoare roșiatică sau roz. În peștii cultivați artificial, această umbră este mai saturată, datorită particularităților nutriției și habitatului.
 • Ele diferă în fertilitate, amână un număr mare de ouă, care este o mâncare valoroasă.
 • Ei trăiesc bine și se reproduc în rezervoare artificiale special create, au o speranță de viață ridicată în captivitate;
 • Adaptați perfect la orice modificare a mediului.

Somonul este un pește care are un preț relativ scăzut (în comparație cu alți reprezentanți ai acestei familii), deci este foarte solicitat cu cumpărătorul rus. Diferă de alte "rude", în primul rând, niște scale frumoase de argint de dimensiuni destul de mari, dimensiuni mari ale capului, dinți mari și fălci impresionante. Ea are de asemenea ochi mari, profund stabiliți și o aripă caudală puternică, bine dezvoltată.

La vânzare, adesea vine sub formă de truse de supă, constând dintr-un cap, o coadă și o creastă. De asemenea, pe rafturi este adesea găsită versiune canned. Cu toate acestea, este mai bine să vă sareți singuri, deoarece produsul finit este adesea de proastă calitate și pentru a conferi peștelui o culoare roșie caracteristică, producătorii lipsiți de scrupule folosesc în mod activ vopsele speciale. Prin urmare, în cazul în care cumpărătorul încă a decis să mănânce somon sărat de la un supermarket, nu iau cele mai strălucitoare pește. Cel mai bine este să dați produsului o culoare mai naturală.

Cultivarea somonului

Diferența dintre peștiToate somonul care intră pe rafturile magazinelor pot fi împărțite în două tipuri: extrase în condiții naturale și cultivate în mod artificial. Prima opțiune, desigur, este de preferat, dar este mai scumpă. În același timp, datorită dezvoltării rapide a fermelor piscicole profesionale pentru cultivarea de somon, tehnologia modernă permite, la un cost minim pentru a obține un produs care, prin gustul și valoarea nutritivă nu este inferior la somon de la mare.

Fermele de pește se găsesc cel mai adesea în regiunile cele mai favorabile pentru a trăi un anumit tip de somon. De exemplu, se află cele mai cunoscute ferme pentru creșterea somonului:

 • În Norvegia;
 • În Scoția;
 • În Chile;
 • În Japonia;
 • În Rusia - în Kamchatka și Orientul Îndepărtat.

Principalele avantaje ale peștilor cultivate artificial sunt disponibilitatea, costul relativ scăzut, costurile reduse pentru creșterea animalelor. Cu toate acestea, în plus față de aceste avantaje, există dezavantaje semnificative. Biologii spun că somonul este ferit, dăunează populației naturale, perturbând echilibrul ecosistemului acvatic. Într-adevăr, există situații în care, din cauza unor cuști nefuncționate sau prin supravegherea participanților, somonul părăsește teritoriul închis în largul mării. Acolo peștele începe să se lupte pentru supraviețuire, concurând cu somonul local și luându-și mâncarea de la ei. Astfel, populația care trăiește în condiții naturale este redusă drastic.

Cultivarea peșteluicumpărător privat, cumpărarea de pește de crescătorie ar trebui să fie păstrate în vedere faptul că în ferme, pentru a accelera creșterea și dezvoltarea somon, acesta este alimentat în mod constant printr-o varietate de aditivi biologic active. Multe dintre aceste suplimente conțin hormoni și antibiotice. Se știe că norvegienii, care produc somon pentru export, nu își mănâncă propriile produse. Ei preferă peștele prins în condiții naturale.

În Federația Rusă, cultivarea somonului nu este dezvoltată. Cu toate acestea, în Orientul Îndepărtat, alte pești de somon sunt crescuți în mod activ: ketu, păstrăv și somon roz. Produsele sunt livrate atât pe piața locală, cât și pe alte regiuni rusești, precum și pentru exportul către țările din Europa și Asia.

Proprietăți utile ale peștilor

Somon - acesta este somonul, doar una dintre speciile sale. Prin urmare, pentru a ridica întrebarea dacă este mai bună - somon sau somon, ar fi incorect. Este mai bine să ridicăm problema celei mai ridicate valori nutriționale și a celui mai bun gust. Experții spun că este păstrăv, somon roz, chom somon și somon. Principala diferență între somon și chom somon și alte rude este că carnea de somon conține cele mai multe proteine ​​și aminoacizi esențiali necesari pentru funcționarea completă a multor organe vitale ale corpului uman.

Somonul, produs natural pe mare, este bogat în aminoacizi grași esențiali, precum și fosfor. Caviarul conține vitamine și microelemente valoroase. Cu toate acestea, atunci când utilizați acest pește pentru alimente, trebuie luate în considerare următoarele:

 • Cumpărarea de peșteEste mai bine să dați prioritate somonului sărat, deoarece o cantitate mare de sare afectează grav activitatea rinichilor și poate provoca umflături;
 • Pentru ca peștele sărat să fie mai bine absorbit, se recomandă utilizarea acestuia cu unt sau brânză moale, sub formă de sandvișuri sau ca parte a unei salate;
 • Când se prepară bulion de pește, este necesară îndepărtarea spumei, deoarece poate conține toxine periculoase;
 • Pentru a păstra toate vitaminele din pește, nu face un foc foarte puternic. Ar trebui să fie medie sau mică. Pentru a pune în apă un somon este necesar numai după fierberea apei, atunci substanțele utile nu vor avea timp să se evapore.

O servire frumoasă pe masă

Somonul și alte pești din familia somonului sunt foarte solicitați de cumpărătorul rus, mai ales în ajunul sărbătorilor. Acest lucru se datorează faptului că păstrăvul sărat și somonul au o culoare roșie frumoasă. Desigur, cel mai simplu mod de a cumpăra un produs într-un pachet de vid, care este deja tăiat în felii subțiri. Cu toate acestea, această opțiune este costisitoare și nu întotdeauna de bună calitate.

În loc de somon, un producător fără scrupule poate oferi cumpărătorului o hering obișnuită, colorată cu un colorant strălucitor. Prin urmare, cea mai bună opțiune este de a cumpăra abdomen sărat, care este vândut în greutate în magazine specializate de pește și pe piețele produselor alimentare agricole. Bineînțeles, este necesar să dăruiți un pic, curățați abdomenul de pe piele și tăiați-i subțiri, dar produsul va fi cu siguranță calitativ și natural. Iată câteva opțiuni pentru o ofertă frumoasă de pește roșu de conserve de homar la masă:

 • Furaje frumoase de pește"Trandafiri" din felii de somon, decorând o salată;
 • Subțire subțire, servită pe pâine albă, unsină cu unt;
 • Bucăți de pește, pătată cu brânză topită și turnate în role mici. Rotile finisate pot fi fixate cu scobitori sau fiare de lemn;
 • Clatite, turnate bogat in unt topit si decorate cu felii - o delicatesa traditionala a bucatariei rusesti.

Cum să caviar salin independent

Dacă cumperi orice pește din familia somonului (somon roz, păstrăv roz) în supermarket, poți găsi caviar în el și salivă-l acasă. Desigur, un astfel de produs va fi depozitat mai puțin decât caviarul din magazin, dar prin calitățile gustului acesta nu va da drumul conservanților producției industriale. Pentru a crește probabilitatea de a cumpăra pește cu caviar, ar trebui să alegeți o femeie. Acesta poate fi determinat de o formă mai mică, decât de mascul, de dimensiune și alungită, ovală a capului. Caviarul trebuie îndepărtat și sortat cu grijă, puteți folosi în acest scop o rachetă de tenis cu celule mici.

Ouăle sunt curățate temeinic de filme și impurități străine. Produsul finit se adaugă la o placă sau vas curat și este acoperit cu o folie de plastic. Dacă acest lucru nu se face, caviarul proaspăt se va usca instantaneu. Apoi, trebuie să pregătiți o marinadă pe bază de apă, sare și zahăr. Caviarul se toarnă la fierbere marinată și lăsat timp de câteva ore, apoi apa cu atentie drenată, iar produsul murat este plasat într-un vas curat și ulei vegetal turnat. Păstrați delicatețea de casă numai în frigider.

Pestele din familia somonului este o mâncare valoroasă și o modalitate excelentă de a diversifica dieta zilnică în timpul posturilor ortodoxe. Cele mai delicioase soiuri sunt considerate drept păstrăv și somon, din care puteți găti un număr imens de mâncăruri delicioase și sănătoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitateRoz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
Cum la domiciliu salata delicioasa ketuCum la domiciliu salata delicioasa ketu
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Descrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegateDescrierea peștilor de păstrăvi. Diferențele dintre mare și râu variegate
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
» » Care este diferența dintre somon și somon: descriere și pregătire
© 2021 amigdas.com