amigdas.com

Cum să tăiem puiul în bucăți

Puiul și părțile saleRareori, când gospodinul se gândește la modul de tăiere a carcasei de pui

. Mulți oameni fac acest lucru fie prin intuiție, fie prin tradiție în familie. Și, între timp, există o tehnologie generală de tăiere, care nu numai că poate accelera procesul de condimentată, dar, de asemenea, să devină un manual indispensabil pentru încercați doar mâna lor la stăpânirea culinară.

Metoda descrisă mai jos va arăta o sculă în greutate a carcasei în 8 bucăți relativ egale. Sau chiar 10, dacă separați aripile. Și, printre altele, ca o adăugare plăcută va rămâne partea din spate a puiului și cartilajul - pentru stingere, prăjire sau coacere este greu de potrivit, dar va fi un plus excelent la setul de supă standard.

Sfaturi pentru cumpărarea și tăierea puiului

Avantajul achiziționării unei carcase întregi este evident - Indiferent de părțile din care sunt necesare, ele vor fi mult mai ieftine decât cumpărarea unui piept de pui sau a unui tresar. Dar dacă cumpărați o carne de pui numai pentru tăiere și înghețare ulterioară, atunci trebuie să țineți cont de o regulă importantă: preferința ar trebui acordată produselor răcite. Este aproape întotdeauna proaspătă și, chiar dacă nu, este foarte ușor de recunoscut prin mirosul sau aspectul său caracteristic.

Cu carcase de înghețată, din păcate, un astfel de truc nu va funcționa. Și în congelator, de obicei, devine carnea de pui, care sa culcat ziua 2 sau 3 în departamentul refrigerate - astfel încât magazine și furnizori de a prelungi durata de conservare a. Dar, vedeți, o astfel de carcasă și, chiar și după dezghețarea repetată, tăierea și înghețarea, cu siguranță nu va fi prima prospețime.

Utile trucuri amantă "să notăm"

 • Cum să tăiem dreptateUtilizați o tavă sau o tavă de copt în locul unei plăci de tăiere convenționale. Consiliul, la prima vedere, poate părea ciudat, dar în același timp simplifică foarte mult viața. Cel puțin nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că cineva va "pluti" departe: părțile laterale ale tăvii vor menține lichidul care se scurge din pui și va fi spălat simplu și rapid.
 • Tăiați aripile carcasei. Metoda standard a tăierii corecte de pui presupune împărțirea în 8 bucăți, dar 10 dintre ele se pot desprinde - este suficient să tăiem aripile din partea superioară a sânului. Un pui, altul ... și acum un set complet pentru gătit aripi crocante este gata.
 • Pentru a separa cu ușurință pieptul de pui, puteți aranja puiul "cu capul în jos", separând anterior carcasa de acele picioare și aripi. Prin strălucire, ne uităm, în care loc, coastele se convertesc de la spate la piept - aici se face incizia. După aceasta, va fi suficient să vă "deschideți" mâinile.

Cum să pui un pas-cu-pas ghid

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să clătiți bine carcasa cu apă curentă. După care este de dorit să se usuce ușor, puteți prosop. Și îndrăzneți să procedați chiar la procesul de tăiere a unui pui:

 1. Cel mai bine este să începeți cu "extremitățile" de pui. În primul rând, cuțitul va merge sub cuțit. Pentru a le separa de carcasă, așezați-o pe spate și trageți tibia. Am tăiat pielea mai aproape de bază.
 2. Apoi, trebuie să separați articulațiile. Cu o mână, țineți piciorul, celălalt pui însuși, în timp ce încercați să separați șoldul prin rotirea mișcărilor până când femurul părăsește articulația.
 3. După ce au "raspedutsya", va fi posibilă tăierea ușoară a coapsei cu coapsa: tăiem carnea și pielea, continuând să scoatem piciorul de pui. Rețineți că acest pas este mai convenabil pentru a face fără a răsuci carnea de pui pe piept și a lăsa să stați pe spate.Walkthrough
 4. În mod similar, separăm al doilea picior de carcasă. Aici merită menționat faptul că porția "corectă" a puiului nu implică tăierea aripilor. În acest caz, piesele vor fi 8, nu 10, dar vor avea aproximativ aceeași dimensiune. Dacă totuși ați decis să nu separați aripile, puteți trece peste punctul 5.
 5. Articulațiile sunt mult mai ușor de tăiat decât osul în sine. Prin urmare, pentru a separa aripile, trebuie mai întâi să mușcați articulația umărului. El este cel care este legătura de legătură și, prin urmare, l-am tăiat, tăind aripa noastră. În mod similar, facem al doilea. După aceea am tăiat partea de sus a ambelor aripi.
 6. Există partea finală - separarea pieptului de pui de spate. Cea mai ușoară modalitate este să o tăiați în punctul de convergență al marginilor. Găsiți-o în mai multe moduri: experimentând, așezând carcasa "în picioare" și priviți lumenul sau priviți îndeaproape puiul în sine. De obicei, are un strat subțire de grăsime care poate servi ca un contur pentru locul tăierii - formează "linia" sânului. Din prima oară, nu se poate face bine, dar nu vă supărați - rolul principal este jucat de experiență și răbdare.

Împărțim pieptul în porții

Pregătirile de bază pentru tăierea carcasei de pui sunt finalizate, a venit timpul să împărțiți piesele primite în "porțiuni". Să împrumutăm un sân:

 1. PorțiuniÎi vom da un aspect estetic adecvat, eliminând excesul de piele în gât. Dacă nu ați separat aripile de la piept, apoi se taie „sfaturi“ lor, în timp ce foarte asemănătoare cu o parte a carcasei măcelăriți instrucțiunile de mai jos. Minus prezența aripilor este că îndepărtarea piele cu ele complet pentru a elimina din piele piept poate fi problematică.
 2. Îndepărtați osul de pe piept cu cartilajul astfel încât să nu interfereze cu gătitul ulterior. Pentru al îndepărta, este suficient să tăiați jumătatea superioară a sânului în locul unde sunt localizate două oase. Tăiați între ele până când cuțitul se sprijină pe baza sternului.
 3. Îl împingem cu degetele, împărțind ușor pieptul în două jumătăți - osul dorit, împreună cu cartilajul, trebuie să cedeze la vârf, separându-se de fille.
 4. Ușor continuăm să-l împingem, mutând în jos. După aceea, luăm din nou baza osului cartilaginos și tragem ușor. Apoi cartilajul poate fi amânat până la "setul de supă" - spătarul - și tăiat complet la jumătate.
 5. Rezultatul este două bucăți de file de pui. Cu ajutorul unui cuțit sau al unor mâini scoateți din acestea resturile de oase, coaste și, dacă este necesar, pielea. După aceea, fiecare dintre ele este tăiat în jumătate - și există deja patru dintre ele.

Am tăiat picioarele în porții

Vom primi încă patru bucăți pentru ca puiul să dureze mai mult. Coapsa de pui dintr-o singură bucată este bună, dar este încă mare. Prin urmare, îl împărțim în mai multe părți, separând coapsele de gât. Procesul de tăiere în același timp, foarte similar cu separarea aripilor de la carcasele de pui: în scopul de a determina în mod corect locația tăiat, aveți nevoie pentru a găsi o îmbinare de legătură oasele. La rândul său: îndreptați piciorul, găsim îmbinarea articulației - tăiați ușor picioarele în două părți.

Această metodă de tăiere vă permite să obțineți 8 bucăți de carne de pui în detrimentul sânilor și picioarelor. Și încă două, dacă te desprindi de carcasa șuviței. În afară de tot, există o spate de pui și oase pectorale. Ele pot fi, de asemenea, fierte, dar este mult mai bine să le puneți într-un pachet separat și în congelator - mai târziu acestea vor deveni o bază bună pentru bulionul de pui bogat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești tocul de găină acasăCum să gătești tocul de găină acasă
Cum se taie un iepure: tăierea în bucățiCum se taie un iepure: tăierea în bucăți
Cum să scoți repede puiul acasăCum să scoți repede puiul acasă
Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?Cum de a determina sexul unui pui de găină dintr-un ou?
Troliu de mână: dispozitiv, tipuri și principiu de funcționareTroliu de mână: dispozitiv, tipuri și principiu de funcționare
Carcasa (fereastra) a ferestrelor si a deschiderilor de usi intr-o casa din lemnCarcasa (fereastra) a ferestrelor si a deschiderilor de usi intr-o casa din lemn
Rețete de marinate originale pentru pui în cuptorRețete de marinate originale pentru pui în cuptor
Prepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliuPrepararea unui porc dintr-un cap de porc la domiciliu
Coaceți de la rață la domiciliuCoaceți de la rață la domiciliu
Cum să gătești pui marinat pentru coacere în cuptorCum să gătești pui marinat pentru coacere în cuptor
» » Cum să tăiem puiul în bucăți
© 2021 amigdas.com