amigdas.com

Retete pentru fabricarea compotului de stafide

Compotează cu yuzyumomÎn sezonul de iarnă, proprietarii gospodari se pot multumi cu un borcan de compot aromat recoltat toamna. Dar, uneori, există o dorință de a vă bucura de o băutură făcută cu fructe de pădure și fructe proaspete. Găsiți o soluție într-o astfel de situație dificilă, dacă sudați o băutură utilă din fructe uscate. Foarte popular este compotul de stafide. Acest produs poate fi cumpărat în aproape orice piață și face din el o băutură foarte gustoasă.

Proprietăți utile

Orice băutură făcută din stafide, fie ea infuzie, decoct sau compot, are un gust foarte plăcut. De aceea îi place copii atât de mult. În sine, stafidele sunt foarte dulci, astfel încât, în timpul fierberii pe baza băuturii, nu este nevoie să se adauge zahăr. Acesta conține o cantitate mare de vitamine și minerale, deci poate fi administrat nu numai adulților, dar și copiilor mici. În special, în compoziția oricărei băuturi preparate din acest fruct uscat, conține:

 • Proprietăți utile ale stafideiAcid ascorbic. Folosirea acestui element pentru organism este de imbunatatire a imunitatii. Acesta ajută organismul să reziste mai eficient atacurilor de viruși și bacterii în timpul epidemiei de gripă și ARVI.
 • Vitaminele din grupa B sunt în primul rând B1 și B2. Intrarea lor în organism în cantități suficiente contribuie la formarea adecvată a țesutului osos, evoluția proceselor de divizare a grăsimilor și a carbohidraților, afectează pozitiv activitatea sistemului nervos și activitatea creierului.
 • Acid nicotinic. Menține circulația normală a sângelui, crește rezistența la stres, îmbunătățește sistemul digestiv.
 • Fier. Utilizarea sa pentru organism este de a crește nivelul de hemoglobină. Mai ales în acest element, copiii au nevoie de o boală gravă, precum și de o imunitate scăzută.
 • Potasiu. Efectul său pozitiv asupra corpului se manifestă în întărirea mușchiului cardiac, îmbunătățind inima.
 • Fosforul. Asigură formarea corectă a dinților. Mai ales acest element este necesar pentru copiii mai mici de 1 an.

Băuturile din stafide sunt un mijloc excelent de a stinge setea. Pentru un copil mic, acestea vor fi un substitut excelent pentru sucurile și sucurile achiziționate. Pentru a găti din acest compot de fructe uscate sau un decoct a adus un beneficiu maxim pentru corpul copilului, acesta ar trebui să fie preparat din fructe de înaltă calitate. Înainte de gătit, trebuie spălate și turnate timp de o oră cu apă rece.

Sfaturi pentru alegere

Sfaturi pentru alegerea stafideiÎn piață și în magazine puteți cumpăra diferite tipuri de stafide. Aspectul, precum și gustul acestui produs, depind în mare măsură de tipul de struguri din care a fost preparat. Dar pentru compot orice fel este potrivit. Pentru copii mici, este mai bine să cumpărați fructe uscate, preparate din soiul "Kishmish". Sudate din astfel de stafide, băutura se dovedește a fi deosebit de dulce și rapid absorbită de organism, deoarece nu conține semințe.

Pentru compotul fierbinte, care este planificat să fie utilizat împreună cu fructele, se recomandă utilizarea soiurilor fără semințe. Acest lucru este deosebit de important dacă băutura este destinată copiilor care uneori au dificultăți în extragerea gropilor.

Cei care sunt implicați în cultivarea strugurilor în cabana lor de vară, nu vă puteți îngrijora. Ele pot pre-usca fructele si pot obtine stafide de calitate superioara, facandu-se astfel sa se elimine din cauza problemelor la alegerea sa.

Principii generale de pregătire

Compotul de stafide poate fi considerat un înlocuitor excelent pentru cafea și sifon. Mai ales această opțiune va fi la gustul oamenilor care au decis să se mute la o dietă sănătoasă. Spre deosebire de alții, această băutură are nu numai un gust plăcut pronunțat, ci, de asemenea, păstrează complet toate vitaminele conținute în struguri. Cei care sunt obișnuiți să utilizeze stafide numai ca aditiv la produse de cofetărie și cereale, nu trebuie să renunți la posibilitatea de a găti un compot delicios din acesta. Această băutură nu numai că diversifică masa, ci ajută la întărirea sănătății.

Principii generale de pregătire

Dacă vă uitați la cea mai apropiată piață, puteți găsi acolo multe feluri diferite de fructe uscate. Și toată lumea are diferențele. Nu fiecare proprietar va da seama imediat ce să aleagă stafidele, astfel încât să iasă dintr-un compot delicios. Dar nu vă faceți griji prea mult despre asta. Puteți cumpăra primele stafide care vin în ochii dvs. și nu vă îndoiți că va face din ea o băutură foarte gustoasă și aromată.

Principalul lucru este să-l pregătim în mod corespunzător. Din aceasta trebuie să începeți totul, chiar și pentru cei care știu să facă compot din stafide.

Înainte de a trimite strugurii uscați într-o cratiță și turnați cu apă, ar trebui să fie bine clătită. Nu toată lumea știe că vânzătorii o procesează cu compuși chimici pentru a da acestui fruct uscat un aspect comercializabil. Prin urmare, pentru a exclude eventualele daune organismului, trebuie să ne amintim să spălăm suprafața reziduurilor de fructe uscate de substanțe nocive.

Procedura în sine este destul de simplă. Doar toarnă stafidele cu apă caldă și, după 10 minute, clătiți din nou, dar de data aceasta cu apă curentă curată. Dar trebuie să faceți acest lucru foarte atent și de mai multe ori. Apa trebuie să devină transparentă, dar până când se întâmplă acest lucru, este necesar să se continue spălarea stafidei.

Pentru a pregăti o băutură gustoasă din stafide, vor fi necesare produse suplimentare - apă minerală și zahăr. Atunci când se calculează cantitatea optimă de zahăr, vă puteți baza în întregime pe gustul propriu. Dar, în principiu, nu este necesar să o punem. În sine, stafidele sunt un produs foarte dulce, deci orice băutură făcută pe bază va fi plăcută la gust.

Top 5 rețete

Există multe rețete de compot din stafide. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici de gătit, care determină gustul și culoarea băuturii. Pentru a determina opțiunea potrivită, nu este rău să înveți mai întâi câteva rețete și să alegi cel care pare cel mai potrivit.

Ediția clasică

În primul rând trebuie să vă gândiți la modul tradițional de a face această băutură utilă. Este foarte simplu și necesită un set minim de produse.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • stafide de orice fel - 300 g;
 • zahăr;
 • apă minerală - 2,5 litri.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli bine stafidele. Acest lucru trebuie făcut foarte atent, până când apa devine transparentă.

După aceea, stafidele se transferă într-o cratiță, se adaugă zahăr la gust și se toarnă cu apă.

Conținutul vasului trebuie să fie adus la fierbere, apoi să se reducă temperatura, să se acopere și să se lase să se fierbe timp de aproximativ 30 de minute.

Compot de stafide cu caise uscate

Compot de stafide cu caise uscate

Această rețetă de băuturi este diferită în sensul că se recomandă utilizarea de stafide ușoare pentru aceasta. Apoi, compotul va avea o nuanta placuta dupa ce sa gatit. În ceea ce privește caisele uscate, atunci compotul de gătit este potrivit pentru orice. Nu este nevoie să cheltuiți sume mari pe fructe uscate.

O lista completa a produselor care vor fi necesare pentru a prepara o bautura delicioasa si sanatoasa din stafide, este după cum urmează:

 • caise uscate - ½ ceasca;
 • stafide - 1 sticlă;
 • zahăr;
 • apă purificată - 3 litri;
 • miere - 2 linguri. lingură.

Procesul de preparare a băuturii începe cu prepararea fructelor uscate. Acestea trebuie spălate bine până când apa devine clară. În plus, fiecare caise trebuie tăiat în două părți.

După aceasta, fructele uscate sunt transferate într-o tigaie, se adaugă apă, zahăr și se amestecă bine.

Tigaia se pune pe o sobă, se aduce la fierbere și continuă să se gătească la căldură scăzută timp de aproximativ 25 de minute. Apoi, tava trebuie scoasă din plită și compotul să se răcească puțin. După aceasta, puneți miere în ea și amestecați bine.

Cu prune și vin

Pentru a pregăti o băutură din această combinație de produse, este mai bine să luați stafide negre. Compotul pentru această rețetă este destul de neobișnuit, deoarece folosește vin pentru ao face, ceea ce va da băuturii o aromă picantă.

Pentru a pregăti acest compot veți avea nevoie de următoarele produse:

 • stafide netede - 1 pahar;
 • prune - ½ ceasca;
 • apă purificată - 3 litri;
 • zahăr;
 • Cu prune și vinvin rosu uscat - 4 linguri. lingură.

La început este necesar să se spală bine fructele uscate pentru a curăța reziduurile și urme de chimie. Fiecare prune trebuie tăiată în continuare în două părți.

Fructele spalate sunt transferate intr-o tigaie, se toarna apa si zaharul este gustat.

Toate ingredientele sunt amestecate bine, apoi tigaia se pune pe sobă și se așteaptă ca conținutul să fiarbă. După aceasta, este necesară reducerea temperaturii și continuarea gătitului pentru aproximativ 30 de minute. La sfârșitul gătitului într-o tigaie, trebuie să adăugați vin, scoateți-l din farfurie și lăsați-l să stea timp de 5-10 minute.

Din mere uscate

Un alt mod destul de simplu de a pregăti o băutură utilă pe bază de stafide. În plus față de ingredientul principal, sunt necesare mere uscate. Acestea pot fi cumpărate pe piață sau pre-pregătite în timpul verii.

Compot de mere uscate

La început trebuie să vă asigurați că aveți toate produsele necesare pentru a face compot:

 • Mere uscate - ½ ceasca;
 • stafide de soi de lumina - 1 sticla;
 • zahăr;
 • apă purificată - 2,5 litri;
 • coaja de portocala.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să spălați bine fructele uscate.

După ce apa este curată, acestea sunt transferate într-o cratiță, se adaugă zahăr, se amestecă și se toarnă cantitatea de apă specificată în rețetă.

Tigaia este așezată pe aragaz, iar când apa se fierbe, puneți coaja de citrice. După aproximativ 25 de minute de fierbere intensă, compotul este îndepărtat de pe placă și lăsat să stea.

Beți cu rebarbier

Cel mai bine este să preparați această băutură în timpul verii. Apoi, nu vor exista dificultăți în căutarea rebarbatului și gătite din aceste produse, compotul cu gust dulce și acru vă va ajuta să vă stingeți setea în căldură. Secretul principal al preparării acestei băuturi - în timpul gătitului este necesar să puneți în ea o jumătate de linguriță de acid citric. Acest lucru îi va da un gust acru mai viu.

În primul rând trebuie să pregătiți mâncarea pentru această băutură:

 • Beți cu rebarbierstafide - 1 sticlă;
 • rebarbora - 3 tulpini;
 • acid citric - ½ linguriță;
 • zahăr;
 • apă purificată - 2,5 litri.

Pregătirea compotului începe cu prepararea fructelor uscate. Ar trebui să fie spălat bine, de preferință de mai multe ori.

În mod similar, este necesar să se facă rebarbatul. Ar trebui să fie curățat de pământ și să îndepărtați fibrele tari. După pregătirea preliminară, rubarbul este tăiat în bucăți mici.

Într-o mărime adecvată, tigaia se toarnă cu apă, se pune pe o placă, se pune zahăr și acid citric.

După ce fierbeți apă în ea, trebuie să puneți stafide, rhubar, să coborâți căldura și să acoperiți cu un capac. Compotul trebuie lăsat să se toarnă timp de aproximativ 30 de minute, după care este gata de utilizare.

Recomandări ale bucătarilor

Pentru a obține o băutură cu un miros mai pronunțat, în timpul gătitului într-o cratiță, puneți un vârf de coriandru, nucșoară, cuișoare și vanilie.

Zmeura compot

Atunci când alegeți fructe uscate pe piață, este mai bine să cumpărați stafidele uscate. Dacă stafidele sunt prea moi sau prea uscate, atunci, cel mai probabil, a fost procesată cu încălcarea tehnologiei. Utilizați pentru compot un astfel de produs nu merită.

Pentru a face cea mai folositoare băutură din stafide, adăugați puțină miere la ea. Cu toate acestea, nu face acest lucru în timpul gătitului, altfel sub influența temperaturii, va pierde toate proprietățile valoroase. Cel mai bine este să adăugați miere la compot la sfârșitul gătitului, când se va răci ușor.

Stafidele sunt unul dintre cele mai utile și mai gustoase fructe uscate. Poate fi folosit doar ca aditiv la o varietate de feluri de mâncare, dar și pentru gătit pe bază de băuturi incredibil de gustoase și sănătoase. Foarte ușor de preparat este un compot de stafide. Chiar și amanta, care nu cunoaște subtilitățile pregătirii sale, va face față acestei sarcini.

Pentru a găti, veți avea nevoie de cele mai accesibile produse care pot fi găsite în orice bucătărie. Este necesar doar cu o atenție deosebită pentru abordarea achiziționării ingredientului principal - stafide. Dacă este prea uscat sau prea moale, este puțin probabil că va fi capabil să gătească o băutură delicioasă și sănătoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Cum se prepară compot din stafide: simple rețeteCum se prepară compot din stafide: simple rețete
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utileCompot de prune și caise uscate: o rețetă și sfaturi utile
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Modalități de fabricare a vinului din compot fermentatModalități de fabricare a vinului din compot fermentat
» » Retete pentru fabricarea compotului de stafide
© 2021 amigdas.com