amigdas.com

Suc de mesteacăn cu lămâie: rețete

Sucul de mesteacănMulți oameni ca sucul de mesteacăn. Cineva o cumpără în formă gata, dar sunt cei care se angajează în colectarea și recoltarea iernii. Această băutură este destul de specială pentru gust, în ea o mulțime de vitamine

și alte substanțe utile. Este regretabil faptul că miezul de mesteacăn este disponibil numai pentru o lună într-un an. Prin urmare, mulți se grăbesc să o procureze pentru utilizare ulterioară. Acest lucru va fi discutat în articol.

Colectarea sucului

Nectarul din mesteacăn este recoltat primăvara timpurie. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați copaci cu un diametru de aproximativ 20 cm. Colectorul va avea nevoie de unelte:

 • cuțit;
 • din oțel inoxidabil.

Sucul de mesteacan este recoltat la începutul primăverii înainte de apariția primelor frunzeFaceți o tăietură pe arborele selectat din coajă și fixați canelura în el. Birch dă generos umiditate doar până la 18 ore, trebuie să fie luată în considerare. După colectare ar trebui să fie atent să ardă o gaură, astfel încât arborele deteriorat să nu se usuce. În caz contrar, insectele și bacteriile vor intra în cortex. Pentru a vă fi recunoscători, pregătiți-vă cu materiale adecvate în avans. Pentru a face acest lucru va trebui să alegeți: ceară, plastilină, grădină var.

Pe lângă lemn, se poate lua și nectarul cioturi. Au chiar mai mult suc decât în ​​gigantul în sine. Oamenii informati spun ca exista un numar nelimitat.

Mișcarea nectarului încetează, imediat ce apar frunzele de mesteacăn. Prin tradiție, sucul de mesteacan este consumat imediat după recoltare. Deci, vitaminele și alți nutrienți devin mai mult. Cu toate acestea, în termen de 3 zile nectarul de mesteacan rămâne încă proaspăt și gustos dacă îl păstrați într-un loc răcoros. După această perioadă, nectarul se va deteriora cu siguranță și nu va fi bun. Dar puteți încă să le extindeți proaspăt, pentru asta aveți nevoie pentru a crea o temperatură aproape de îngheț. În astfel de condiții, el poate rezista o lună.

Cronici, care știu foarte multe despre darul naturii, au învățat să recoltă nectar de mesteacan pentru utilizare ulterioară. Multe dintre rețetele lor au ajuns la descendenți. Astăzi se bucură și de această băutură, ca și în acele zile, folosesc rețete tradiționale și, de asemenea, experimentează, creând altele noi.

Suc de mesteacăn: rețete

Sucul de mesteacăn proaspăt conține multe substanțe utile și vitaminePregătirea pentru viitor, darul minunat al naturii nu este dificil, mai ales pentru cei care au experiență de conservare. Există rețete tradiționale simple fără aditivi.

De exemplu, materia primă este turnată într-o tavă din oțel inoxidabil sau acoperită cu smalț. Capacitatea este pusă pe sobă, iar sucul se încălzește până la 80 de grade. Apoi se toarnă în cutii și se rostogoleste. Pregătirea containerului începe în avans. Ar trebui să fie spălat bine, sterilizat și uscat. Băutura caldă se răcește la temperatura camerei, după care este trimisă într-un loc răcoros de depozitare.

Cu zahăr

Această rețetă păstrează toate proprietățile benefice ale nectarului de mesteacan. Pentru gătit, trebuie să luați cutii și capace frecvente și sterilizate. Ingredientele sunt:

 • mesteacăn nectar;
 • zahăr, pe litru trebuie să luați 2 linguri;
 • acid citric pe vârful unui cuțit sau o jumătate de lămâie fără piele.

Mod de preparare:

 1. Nectarul este adus la fierbere, iar componentele rămase sunt adăugate la acesta.
 2. Se toarna in cutii si se rostogoleste.

Nectarul dintr-un mesteacan poate fi pur și simplu încălzit, dar este necesară sterilizarea. Pentru a face acest lucru, borcanele de suc se pun într-o tavă adâncă umplută cu apă și se lasă în foc timp de 10 minute. Lămâia în rețetă este un ingredient obligatoriu, deoarece îndeplinește rolul conservant natural.

Rețeta de mesteacăn seva pe drojdie

Kvas din suc de mesteacan

Pentru pregătirea pentru iarnă este posibil și pentru această rețetă interesantă. Pe un litru de nectar de mesteacan trebuie să luați 20 de grame de drojdie. Sucul este turnat într-o cratiță, încălzit, se adaugă drojdie. După aceea, băutura se pune într-un loc răcoros timp de 4 zile. În acest timp, sucul este turnat în borcane sterile și se rostogoleste.

Reteta pentru suc de mesteacan gustos

Nectarul produce un gust mai intens dacă se prepară după cum urmează. Pentru un borcan de 3 litri trebuie să luați:

 • jumătate de pahar de zahăr;
 • o lingurita de acid citric.

Mod de preparare:

Nectarul de mesteacan cu ingrediente este pus pe sobă și fiert, după care este turnat în borcane sterile. Conservarea poate fi păstrată la temperatura camerei.

Rețetă cu adăugarea de portocale sau lamaie

Pentru pregătire este necesar să se ia:

 • zahăr - un litru de suc va avea nevoie de 2 linguri mari;
 • acidul citric la vârful cuțitului;
 • pe borcan de trei litri, 4 cani de portocale sau lamaie.

Suc de mesteacăn cu portocale și lamaiePortocala este tăiată cu felii subțiri, se îndoaie într-un recipient și se umple cu miez de mesteacăn. La aceasta se adaugă acid citric cu zahăr. Amestecul este fiert și îmbuteliat în borcane sterile. În fiecare recipient se adaugă de-a lungul feliei portocalii, după care se rostogoleste. Se răcește nectarul la temperatura camerei, apoi trebuie rearanjat în locația de depozitare.

Conform acestei variante a rețetei, se recoltează nectar de mesteacăn, dacă doresc înlocuiți acidul citric fără dorința de a pierde gustul dulce și acru. Ingrediente pentru trei litri de nectar de mesteacan:

 • lamaie - 1 bucată;
 • zahăr - 3/4 cești.

Cum se prepară:

 1. Sucul se toarnă într-un recipient și se pune pe foc. În timp ce se încălzește, puteți steriliza borcanele.
 2. Lămâia este tăiată în cercuri și se întinde în cutii.
 3. Focul scade, spuma este îndepărtată și se adaugă zahăr.
 4. Se amestecă băutura pentru a dizolva zahărul.
 5. Pe tifon de borcan este pus pe nectar și se toarnă, după care se rostogolește și se întoarce cu susul în jos. Se lasă să se răcească la temperatura camerei în formă înfășurată.

Rețetă pentru sirop

Păstrați seva de mesteacan poate fi în moduri diferite. Reteta de sirop este interesanta. În latitudinile noastre această opțiune de conservare nu este foarte populară, americanii preferă această pregătire.

Siropul este evaporat. Pentru a face acest lucru, luați un recipient cu fundul plat și lat. Sucul se toarnă și se fierbe la foc mic. Când volumul lichidului dispare de trei ori, este necesar să adăugați suc proaspăt. Procedura se repetă de două sau de trei ori. În procesul de gătit este necesar să se monitorizeze spuma, trebuie să fie îndepărtată. Siropul este făcut fără zahăr. Siropul finit este filtrat prin tifon și îmbuteliat. Păstrați în condiții de răcire, poate sta un an.

Reteta de mesteacăn de mesteacăn

Acest semifabricat este făcut fără sterilizare și roll-up. Din seva de mesteacăn se face quass, se obține cu ajutorul fermentației în sticle. Sucul se rătăcește încet, astfel încât băutura poate fi păstrată până în vară.

Litrul darului naturii ar trebui luat:

 • zahăr - 2 linguri mari;
 • o mână de stafide.

Cum se prepară:

 1. Productie de miez de mesteacanSucul proaspăt este filtrat prin tifon și îmbuteliat pe sticle de sticlă sterilizate, care sunt apoi sigilate cu atenție și plasate în frig.
 2. Apoi, trebuie să vă asigurați că nu există mucegai, altfel sucul va deveni necorespunzător. În două zile, sucul va deveni turbid și va începe fermentația, care durează aproximativ 2 săptămâni.
 3. Totul, o băutură naturală este gata, gustul îi amintește de kvass. Trebuie să păstrați nu mai mult de un an în condiții reci.

Al doilea mod de gătit kvass. Veți avea nevoie de 10 litri de suc:

 • drojdie - 50 grame;
 • unele zahăr și stafide.

Totul se amestecă într-un recipient și se pune într-un loc cald. Când sucul începe să sui și spumă, se toarnă peste cutii sau sticle de plastic și se toarnă într-un loc rece, o pivniță bună.

Reteta cu fructe uscate

Diversificarea conservării fructelor uscate. Potrivit chiar trandafir uscat.

Se vor lua trei litri de miez de mesteacăn:

 • 3/4 zahăr;
 • o mână de fructe uscate.

Toate ingredientele sunt amestecate și aruncate în foc. Este necesar să fiarbă timp de 5-10 minute, după care să se rostogolească în recipiente sterile.

Rețeta pentru limonadă

În sezonul fierbinte, o băutură răcoritoare vă va ajuta stinge setea. Puteți face o limonadă minunată. Se vor lua doi litri de suc de mesteacan:

 • o lămâie mare;
 • zahăr - 7 linguri mari;
 • bucăți de gheață.

Mod de preparare:

 1. Lămâia trebuie tăiată în cercuri și sucul stoarit din ea, apoi acoperit cu zahăr.
 2. Sucul de mesteacăn este filtrat și combinat cu amestec dulce și acru, după care este adus la fierbere.
 3. Limonada trebuie lăsată timp de 3 ore, apoi se scurge și se răcește.
 4. Băutura de răcire este servită în pahare cu piese de gheață.

Astfel, a face o băutură delicioasă nu este dificilă. Este necesar doar să doriți și apoi în timpul iernii va fi o oportunitate de a vă bucura de o capodoperă a producției proprii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?Când este mai bine în acest an să colecteze sapa de mesteacan?
Când este necesar să se taie mătase de mesteacăn pentru o baie?Când este necesar să se taie mătase de mesteacăn pentru o baie?
Cât de corect să abur o mătură pentru o baieCât de corect să abur o mătură pentru o baie
Când mesteacanul începe să înflorească la MoscovaCând mesteacanul începe să înflorească la Moscova
Piticul mesteacan - în cazul în care un copac creste, soiurile sale popularePiticul mesteacan - în cazul în care un copac creste, soiurile sale populare
Lemn de foc de mesteacan si conditii de utilizareLemn de foc de mesteacan si conditii de utilizare
Birch: descriere, specie, locuri de crestereBirch: descriere, specie, locuri de crestere
Faceți un cuțit de vânătoare cu propriile mâiniFaceți un cuțit de vânătoare cu propriile mâini
Birch Schmidt: locuri de creștere, proprietăți utileBirch Schmidt: locuri de creștere, proprietăți utile
Birch alergie: simptome, tratament, produse încrucișateBirch alergie: simptome, tratament, produse încrucișate
» » Suc de mesteacăn cu lămâie: rețete
© 2021 amigdas.com