amigdas.com

Ce să hrăniți acasă cu Chihuahua

Chihuahua hrana pentru câini rațiaOrice proprietar trebuie să știe ce poate hrăni un cățeluș de chihuahua și ce este interzis. Dacă proprietarul câinelui este susținător al hranei pregătite

, atunci el trebuie să cumpere doar super-premium sau premium. Cunoscătorii de produse naturale trebuie să-și facă propria dietă, decât să hrănească Chihuahua, fără a uita să adauge un complex mineral-vitamină la nada.

În acest articol, ne vom uita la modul în care vom hrăni chihuahua acasă, cum să facem o dietă adecvată și să alegem o mâncare gata, astfel încât să nu existe probleme cu sănătatea animalului.

Prima masă

Alimentele de casă pentru chihuahua sunt o dietă zilnicăÎn timpul primelor trei săptămâni de viață, câinii mănâncă numai laptele matern, care conține toate substanțele necesare creșterii și dezvoltării corecte a copilului. Aproximativ o lună în hrănirea chihuahua adăugați primele alimente complementare. De exemplu, bucăți înmuiate de hrană deja pregătită super-premium sau premium.

Proprietarii cățelușului de chihuahua sunt luați când câinele are aproximativ 2 luni. De regulă, în acest moment există deja o hrănire independentă. Noul proprietar trebuie să învețe de la ameliorator ce hrăni câinele.

Prima dată când este necesar ca un cățeluș să hrănească aceeași hrană pe care a folosit-o de la crescător. Pentru a traduce animalul într-o altă dietă ar trebui să fie treptat, pentru a nu perturba activitatea tractului digestiv.

Regim alimentar Chihuahua

Dieta zilnică a ChihuahuaPentru a vă îngriji corespunzător animalul, trebuie să știți exact ce dietă este necesară la o anumită vârstă. Hrănirea chihuahua trebuie să treacă în fiecare zi de mai multe ori, ținând cont de faptul că creșterea acestei cantități este redusă, cu creșterea zilnică a cantității de alimente.

În două luni este necesară hrănirea câinelui de 6 ori pe zi. Până la 4 luni este necesar să se reducă aportul de alimente de până la 5 ori pe zi. De la 4 luni la 6 pui sunt hrănite deja de patru ori pe zi. De la 6 luni la un an, este suficient să hrăniți câinele de trei ori pe zi. După un an, adultul trebuie hrănit de două ori pe zi. De regulă, acest lucru se face dimineața și seara.

Alegerea unui sistem de hrănire

Dieta poate fi de două tipuri:

 • produse naturale;
 • gata de alimentare.

Ce să hrăniți chihuahua numai cu tine. Dar nu uita asta Nu sari brusc de la o dietă la alta. Nu se recomandă amestecarea diferitelor tipuri de alimente. Toate acestea pot afecta negativ starea fizică a animalului. Este necesar să aveți grijă de câine în mod corect.

Gata de alimentare

Alimentele uscate pentru chihuahua au mai multe avantaje:

 • Chihuahua dieta acasăpentru ao pregăti, nu trebuie să cheltuiți energia pentru a face rația. Este necesar doar să cumpărați un pachet de mâncare, cel mai bun din toate clasele de super-premium sau de primă clasă, și să oferiți cantitatea necesară câinelui. Recomandările pentru utilizarea unui anumit produs alimentar pot fi găsite pe ambalajul acestuia.
 • compoziția calității, furajele pregătite, de exemplu, clasa super-premium, are echilibrul potrivit substanțe biologic active, vitamine și alimente complementare minerale. Prin urmare, nu este nevoie să cumpărați suplimente speciale pentru câine.
 • acest aliment este ușor de luat cu tine sau de magazin. În plus, această hrănire cu chihuahua este foarte potrivită pentru proprietarii câinilor ocupați.

Pentru ca animalul dvs. să crească sănătos și sănătos, nu-l salvați pe nutriție. Este necesar să cumpărați numai produse alimentare premium sau premium. Aici apare singurul dezavantaj al acestei hrane - un cost destul de ridicat. Cu toate acestea, chihuahua este un câine miniatural, deoarece mănâncă destul de puțin. În consecință, un pachet va dura mult timp.

Pentru chihuahua, mâncarea super-premium este potrivită pentru câinii decorativi. Alegeți întotdeauna un produs adecvat pentru vârstă pentru alimentele dumneavoastră pregătite pentru animale sunt disponibile atât pentru câinii adulți, cât și pentru cățeluși.

Când chihuahua este alergic la anumite alimente, atunci nu experimentați și cumpărați imediat o hrană specială hipoalergenică. Înainte de a achiziționa acest feed, trebuie să contactați medicul veterinar. El va recomanda alimentarea optimă pentru câinele tău.

În compoziția oricărei clase de calitate superioară, trebuie să fie cereale, legume, vitamine, carne integrală, minerale, ierburi, conservanți naturali, aditivi pentru întărirea articulațiilor, creștere și imunitate.

În alimentele premium există o cantitate mică de produse din carne. Partea principală în compoziția hranei este substanțele slab digerabile, deoarece există o digestibilitate medie.

Feed-ul clasa super-premium este aproximat la maxim la alimente naturale. Procentul de digestibilitate este destul de ridicat datorită echilibrului corect al carbohidraților, proteinelor și grăsimilor.

Produse naturale

Chihuahua dietaPentru a compila un meniu de zi din produse naturale, nu numai anumite forțe vor fi necesare, dar și unele cunoștințe. Când nu aveți timp suficient pentru a găti mâncare pentru acasă, nu trebuie să o luați.

Pentru ca câinele să se dezvolte în mod corespunzător, este necesar să aveți grijă de el în mod corespunzător. Efectuând meniul zilnic pentru un catelus din produse naturale, este necesar să se ia în considerare faptul că alimentele trebuie să fie atât utile, cât și gustoase. De aceea, dieta zilnica trebuie sa contina carbohidrati, grasimi, proteine, vitamine si alimente complementare minerale.

Proteina poate fi administrată sub formă de pește, carne, brânză, brânză de vaci. Carbohidrații se găsesc în grâu, orez, paste și cartofi. Grăsimile pot fi hrănite câinelui sub formă de aceeași carne sau în alimente pentru a adăuga ulei vegetal. Carne preîncăzută.

Vitaminele minerale minerale pot fi cumpărate într-un magazin veterinar sau de animale de companie. Este necesar să se consulte un medic veterinar pentru a afla cantitatea de hrană care trebuie administrată animalului. Medicul va alege o rată individuală pentru câinele dvs.

Puteți da carne de vită sau carne de vită din carne. De subproduse - inimă, ficat, rinichi. Înainte de a da produse din carne de câine, trebuie să fiarbă, altfel crește riscul de viermi.

Când veți da un pește marin animal, trebuie de asemenea să fiți gatiți, apoi eliberați din oase. Peștele trebuie administrat de două ori pe săptămână, înlocuindu-l cu vase de carne.

Sub forma unei omele o dată pe săptămână, este necesar să se administreze un ou. Puteți adăuga terci de ovăz și o salată de legume în ou.

Din cereale, puteți servi hrisca, fulgi de ovăz, orez, terci de gătit de la ei. Nu folosiți lapte în timpul gătitului. Este recomandabil să faceți acest lucru pe bulion de carne sau apă. Când vă veți hrăni câinele cu macaroane, atunci le dați numai în formă fiartă. Pentru a vă îngădui animalele de companie, le puteți presăra cu brânză rasă. În ansamblu, orice fel de mâncare poate fi presărat cu brânză. Cartofii pot fi serviți catelului în formă fiartă, fără sare.

Din produsele lactate este de dorit să se acorde prioritate brânzei de casă sau brânzei de vaci, laptelui copt fermentat, kefirului. Laptele este cel mai bine să refuzi. Dacă începeți un catelus pentru a da lapte, atunci se poate întâmpla diaree. Dar aici cățea de hrănire trebuie să dea ceai cu lapte. Această băutură ajută organismul să producă lapte.

Legumele trebuie mai întâi să fie scoase sau fierte. Când vă decideți să frecați legumele crude și să preparați o salată, atunci trebuie să adăugați verdeață și ulei vegetal.

Vitaminele pentru un câine pot fi găsite atât în ​​legume și alimente speciale complementare, cât și în fructe, în special în mere. Fructele ar trebui să fie date într-o formă zdrobită și pură.

În anumite cazuri, câinelui i se poate da suhariki, care este excelentă pentru dezvoltarea musculaturii maxilarului. Și pentru asta morcovi morți potriviți.

Dieta unui câine adult la domiciliu din meniul pentru un cățel nu este aproape deloc diferită. După un an, animalul trebuie să fie hrănit doar de două ori pe zi. Numărul de produse crește. Trebuie să se adauge hrănirea suplimentară cu vitamine și minerale, luând în considerare vârsta animalului. În rolul de delicatețe, un măr zdrobit, morcovi, brânză cu conținut scăzut de grăsimi va face.

Când hrănesc pentru chihuahua, unele produse sunt interzise

Meniul zilei catelului, ca și câinele adult, nu ar trebui în niciun caz să fie astfel de produse:

 • cârnați - este recomandabil să nu dați nimic de la masa dvs., doar ca o promovare a brânzei cu conținut scăzut de grăsimi;
 • carne de porc - din cauza conținutului crescut de grăsimi supraîncărcarea ficatului animalului;
 • conserve;
 • nuci;
 • ridichi;
 • pește crud;
 • sare;
 • produse afumate;
 • condimente;
 • marinat;
 • ceapă;
 • dulce;
 • varză;
 • Ardei gras din Bulgaria;
 • lapte;
 • oase tubulare;
 • leguminoase.

Dacă tot decideți să dați lapte animalului dvs. de companie, atunci nu este necesar să faceți acest lucru frecvent și în mod constant să urmăriți scaunul animalului. În cazul în care corpul catelului nu poate face față, atunci laptele ar trebui să fie aruncat pentru totdeauna.

Dacă începeți să dați ceva de la alimente interzise, ​​problemele digestive vor începe să apară rapid în animalul dvs. de companie. De exemplu, se poate dezvolta gastrită.

Recomandări utile

Îngrijirea Chihuahua este necesară pentru ca animalele de companie să fie confortabile. Când hrăniți, utilizați întotdeauna următoarele reguli:

 • Hrăniți câinele ChihuahuaNu hrăniți vreodată Un animal de pe masa ta. Obișnuiți câinele cu dieta: Chihuahua este obligată la momentul potrivit să mănânce în locul său. Excepțiile pot fi fructe, legume și brânză cu conținut scăzut de grăsimi, pot fi servite ca recompensă.
 • Nu hrăniți niciodată animalul foarte rece sau cald. Alimentele sunt necesare doar la temperatura camerei.
 • Cantitatea zilnică de alimente trebuie împărțită uniform pe porții mici pentru o zi întreagă. Urmăriți modul în care animalul mănâncă. Dacă mâncarea este lăsată după hrănire, înseamnă că animalul are această cantitate de hrană. Când câinele continuă să lingă bolul, volumul de hrană ar trebui să fie ușor mărit.
 • În vara, este de dorit să se hrănească animalul o dată pe zi. Cu toate acestea, câinele trebuie să aibă întotdeauna acces la apă curată. În acest caz, apa nu trebuie fiartă sau din robinet. Este recomandabil să cumpărați apă îmbuteliată curată sau să folosiți un filtru. Înlocuiți apa într-un bol de 3-4 ori pe zi.
 • Produse naturale trebuie să fie de înaltă calitate. Când produsele încep să dispară, ar trebui să fie aruncate imediat, astfel încât câinele să nu se otrăvească. Întotdeauna spălați bine legumele și fructele. O atenție deosebită trebuie acordată produselor lactate acide: laptele de copt fermentat, brânza de casă, brânza de vaci sunt obligate în mod constant să fie proaspete. În caz contrar, activitatea intestinului va fi întreruptă.
 • Nu exagerați - este strict interzis să supraviețuiți unui câine miniatural. În caz contrar, nu puteți evita problemele cu sănătatea animalului. De exemplu, este posibilă perturbarea muncii în sistemul locomotor, obezitatea câinelui.
 • Pentru a încuraja, nu utilizați cookie-uri sau dulciuri. Pentru aceasta, o bucată de morcov brut, fructe sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi este cea mai potrivită.
 • Dacă animalul are diaree, opriți-l să-l hrăniți pentru o zi. Și Chihuahua trebuie să aibă acces la apă. Dacă după două zile diareea nu sa încheiat și câinele a pierdut pofta de mâncare, atunci este necesar să se adreseze urgent medicului veterinar.
 • Nu trebuie să vă pregătiți pentru câteva zile înainte de alimente din produse naturale. Când faceți încă piesele de prelucrat, păstrați-le întotdeauna în frigider.

Mai convenabil de a alimenta chihuahua rezolvă individual fiecare proprietar, pe baza preferințelor câinelui său. Trebuie remarcat faptul că aceste animale metabolismul rapid, deoarece în timpul muncii bune a tractului gastro-intestinal sunt obligați să meargă de două ori pe zi "în mare" nevoie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce să hrăniți Husky - sfaturi privind dieta la domiciliuCe să hrăniți Husky - sfaturi privind dieta la domiciliu
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Supa de primăvară super premium și premiumSupa de primăvară super premium și premium
Alimente premium "Brit" pentru câini: caracteristici, compoziție și beneficiiAlimente premium "Brit" pentru câini: caracteristici, compoziție și beneficii
Chihuahua: întreținerea și îngrijirea cateluluiChihuahua: întreținerea și îngrijirea catelului
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?Ce să hrănești un ciobănesc german. Ce fel de mâncare să alegeți?
Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?Cum să hrănești un catelus german de ciobanesc?
Ce să hrăniți spitzul Pomeranian: 3 scheme pentru hrănirea cateluluiCe să hrăniți spitzul Pomeranian: 3 scheme pentru hrănirea catelului
Ce să hrănești catelul jucăriei - toate regulile unei alimentații echilibrateCe să hrănești catelul jucăriei - toate regulile unei alimentații echilibrate
» » Ce să hrăniți acasă cu Chihuahua
© 2021 amigdas.com