amigdas.com

Ciuperci comestibile topolovaya ryadovka

Cum se colectează rândurile de plopPlop ciuperci Topolki, podtopolki, Topolnik sau podtopolnik - un nume comune de plop blewits - ciuperca care creste in principal in apropiere de plopi, pentru care a fost numit. Ciuperca este comestibilă și, atunci când este preparată corect, este foarte gustoasă, deși necesită o înmuiere și o fierbere deosebit de amară pentru a scăpa de amărăciune. Cel mai bun dintre acestea sunt feluri de mâncare și muraturi marinate.

În cazul în care ascensoarele cresc

Aceste ciuperci sunt comune în țările cu climă temperată: de la extremitatea vestică a Europei până la Orientul Îndepărtat al Rusiei. Dezvoltați topolovki din august până în octombrie, în pădurile de foioase, în principal, plop, dar ele sunt, de asemenea, găsite în plantațiile de Aspen, în perdelelor forestiere de-a lungul drumului de stepă, în cazul în care există este prezent cel puțin câțiva plopi.

Ele sunt cele mai populare în zona de stepă (Saratov, Volgograd, regiunea Omsk, teritoriul Altai), unde, din cauza lipsei de păduri, nu se dezvoltă alte ciuperci.

Topolovki cresc în principal în grupuri mari, deci dacă există o ciupercă, cel mai probabil, nu va fi necesar să vă duceți acasă pentru nimic. Dar, pentru a colecta această ciupercă este cel mai bine culegătorii de ciuperci cu experiență, pentru că este ascuns sub frunze OPAL în sol, care este de multe ori doar puțin nu nadlamyvayutsya face drumul spre suprafata complet.

Cum arată ciupercile?

Trăim terțePartea inferioară este o ciupercă de placă. În plăcile sale există spori cu care reproduce. Aspectul lor se schimbă odată cu vârsta: prima cremă sau albă, devenind mai târziu o culoare rugină-rugină.

În ciupercile tinere, capacele diferă într-o formă semi-sferică, ușor convexă, marginile subțiri fiind inversate. Mai târziu se îndreaptă, un pic îndoit, apar carne. În timpul ploii, este alunecoasă, deci este întotdeauna acoperită cu bucăți lipicioase de gunoi de pădure. Tonurile de culoare sunt galben-maroniu sau maro închis, cu o nuanță roșiatică, ocazional în pete verzi verzi. Carnea subcutanată este de asemenea roșiatică.

Diametrul capacului de la 6 la 12-15 cm, cu vârsta pe el apar adesea fisuri și nereguli.

Forma pediculului este cilindrică, are dimensiuni medii, înălțimea de la 4 la 7 cm, carne și densă. Poate fi atât gros, cât și subțire. Pe partea exterioară are placă cu scuame, cu suprafață subțire fibroasă. Culoarea este alb-roz sau roz-maroniu, dacă este presată - apar pete maro. Odată cu îmbătrânirea, devine goală.

În interiorul pulpei ciupercii este alb, moale la atingere, are un gust plin de bucate, dacă încercați să mestecați - abdomene.

Două dintre rang și dosar

Cum să gătești o gustare de ciuperciMulte ciuperci au gemeni comestibili și otrăvitori. Plopul nu face excepție. Una dintre aceste lapte este o ryadovka aglomerată, care este de asemenea folosită pentru mâncare. La o vârstă fragedă, sunt asemănătoare în culoare și formă, dar topolitul este mult mai mare, cu gust amar de celuloză și este aproape întotdeauna acoperit cu mici așternuturi de pădure. A fi frică de această similitudine nu ar trebui să fie - ambele ciuperci sunt valoroase ca un produs alimentar și, dacă sunt confuze în timpul colecției, acest lucru nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Un alt lucru este rangurile tigrilor, care sunt otrăvitoare. Pentru a le colecta, pentru a nu fi confundate, trebuie să ne amintim cele două caracteristici principale care disting topolocația de la rândurile tigrului: prima întotdeauna crește în grupuri mari și în apropierea plopilor.

Metode de cultivare

Tipuri de ciuperciTopolovoy ryadovku colectate în condiții naturale de la sfârșitul verii până la mijlocul toamnei. Dar pentru producția industrială această metodă nu este foarte potrivită - prea multă dependență de condițiile meteorologice imprevizibile și răspândirea miceliului. Prin urmare, este mai bine să-l crească artificial.

Există două modalități de a crește taxarea - în aer liber și în interior. Prima opțiune este mai simplă din punct de vedere tehnic, deși este dependentă de temperatura aerului. Faptul este că organismele de fructe ale ciupercii încep să se lege la o temperatură sub 15 grade. Un astfel de regim de temperatură poate fi stabil numai în pivnițe și în beciuri. Dar metoda deschisă este mai ieftină, iar zona de așezare a culturii ciupercii poate fi la fel de mare ca cea dorită.

Procesul de cultivare ar trebui să înceapă în luna mai, când paturile sunt umplute cu saci sau cutii cu un substrat format din turbă, sol pentru plante sau teren simplu. Compoziția substratului:

 • sol - 5 kg;
 • creta - 100 gr;
 • apă - 1 l;
 • miceliu - 50 g.

Ciupercă comestibilăPământul, creta și apa sunt amestecate împreună, se adaugă un miceliu. Amestecul rezultat este amestecat bine și plasat într-o cutie sau pungă, apoi acoperit cu un film și asigură o umiditate crescută și o circulație a aerului în jurul marginilor.

Substratul este plasat într-un loc umed întunecat, după ce miceliul a acoperit solul, iar filmul este îndepărtat mai întâi. Cea mai bună temperatură pentru creșterea mielului este de 20 grade Celsius.

Când durează 4-6 săptămâni de la momentul plantării, se formează mai multe corpuri de fructe. Din acest moment începe prima recoltă.

După colectarea de ciuperci, de fiecare dată pământul să fie udat, sau care este mai dorit să se adauge un strat de grosime teren brut de la 2 la 5 cm. Miceliu Aproximarea îngheț este acoperită cu paie, iarbă sau frunze, și iarna așa se confruntă. Îndepărtează izolația termică în primăvară, când se stabilește o temperatură stabilă de cel puțin 10 grade Celsius.

Ce se pregătește de la topping

Cum să murăm ciupercileDin plopul ciuperci se transformă o mulțime de feluri de mâncare minunate, care pot fi servite la masă imediat după gătire sau pentru a face o piesă minunată pentru iarnă.

Procesul de gătit are propriile caracteristici. Faptul este că, în formă proaspătă, aceste ciuperci au un gust amar, care trebuie îndepărtat, astfel încât mâncarea să nu fie stricată. Pentru aceasta, ele sunt puse în apă rece timp de 2-3 zile. În tot acest timp apa se schimbă de mai multe ori pe zi. Deci ciupercile scapă de amărăciune. În timpul curățării, vasele cu ciuperci trebuie păstrate într-un loc răcoros, astfel încât să nu se fermenteze.

Produsul înmuiat este spălat bine sub robinet, iar dacă contaminarea este foarte puternică, folosiți o perie. Sticlele curățate sunt aruncate în apă rece, sărată și fierte timp de 20 de minute după fierbere. Apoi scoateți din căldură și clătiți din nou bine. Numai după aceea sunt pregătiți pentru vrăjitoria culinară.

Clasa marinată

În ciuda unui proces atât de lung de procesare, aceste ciuperci sunt foarte populare în rândul fanilor "vânătorii liniștite", datorită gustului și gustului lor deosebit, precum și faptului că acestea cresc în grupuri mari. Ciupercile sunt, de asemenea, bogate in vitamine din grupa B si diverse microelemente utile pentru sanatatea umana.

Reteta pentru ryadovok prăjit

Cum sa sare un sfert pentru iarnaAcesta este un vas de fast-food, nu mai mult de o ora sa-l gatesti. Pentru a face acest lucru, rândurile înmuiate și spălate sunt tăiate cu paie, sare și turnate într-o tigaie fierbinte cu ulei de floarea-soarelui. După ce se evaporă sucul de ciuperci, se adaugă făina cu mirodenii în tigaie și se prăjește amestecul într-o nuanță de aur.

Mâncăruri gata preparate asemănătoare cu trufe franceze. Este foarte potrivit ca aditiv pentru pilaf, cartof, un ingredient pentru caserole și o umplutură de plăcintă. Legumele, ouăle și cerealele sunt, de asemenea, perfect combinate cu rândurile prăjite. Deci, produsele necesare:

 • 1 kg de ciuperci;
 • o lingura de faina;
 • o lingura de ulei de floarea-soarelui;
 • o lingurita de sare;
 • felii verzi.

Marionete ciuperci

Bucate din ciuperci de șarpeLa început, fundurile sunt supuse unui tratament standard: ele sunt spălate bine, înmuiate cu amărăciune și fierte. Se scurge prima apă, se pun pe aragaz pentru a doua oară, iar în apă proaspătă se fierb timp de 10 minute, atâta timp cât se prepară la foc mic.

Apoi, ciupercile sunt spălate sub robinet și apoi turnate într-o oală cu apă. Adăugați sare, oțet, mărar și lauri conform rețetei. Porniți focul maxim, iar când amestecul se fierbe, reduceți-l imediat la minimum.

Nu vor dura 5 minute ca ciupercile să fie gata. Acum este necesar să le închideți în cutii sigilate cu o marinadă și să vă ascundeți în depozit într-o pivniță sau o cămară.

Din ceea ce este pregătit antena:

 • 2 kg de ciuperci;
 • 1,5 litri de apă;
 • 2-3 frunze de dafin;
 • 2-3 umbrele de marar;
 • 1,5 linguri de oțet;
 • 70 g de sare.

Caviar din sticle

Cum se face caviarul din ciuperciCiupercile curățate, înmuiere și fierte se pun într-un foc mic și se fierbe timp de 25 de minute. Se scoate din placă, se lasă să se răcească. Apoi treceți prin blender până la starea de mâncare. Dacă această opțiune nu este de gust, atunci ciupercile pot fi tăiate cu un cuțit, tăindu-le cu paie sau cuburi.

Morcovi cu ceapa treci și trimis la ciuperci zdrobite, adăugați condimente. Mâncărurile cu amestec se pun din nou pe aragaz și se fierbe timp de 15-20 de minute. În concluzie, caviarul este ambalat în cutii de carton și acoperit cu foi de hrean, acoperite cu capace rezistente la apă.

Lista ingredientelor necesare:

 • Pate din rând1 kg de ciuperci;
 • 2 linguri de ulei vegetal;
 • un morcov;
 • 2 capete de ceapa de dimensiuni medii;
 • 3 mazăre de piper;
 • 2 buc. cuișoare;
 • 90 gr de sare;
 • hrănirea frunzelor.

Saltare pentru iarnă

În partea inferioară a oalei sau castronului smalț se pune sare amestecată cu condimente. Peste ea - ciuperci fierte cu condimente. Acest lucru se realizează de mai multe ori, ultimul strat turnând un amestec picant-sare, similar cu cel prezentat pe fundul tăvii. Deasupra, o marfă este așezată pe ea, așezată pe o placă plană. Ca o tisa pot folosi apa rece intr-un borcan de sticla.

Bucate din ciuperci de șarpe

Sub presiune, ciupercile trebuie păstrate timp de trei săptămâni, până când se eliberează sucul și se îmbibă cu un amestec sărat. Mai mult, ele sunt transferate în borcane sterile și sigilate cu capace de etanșare. Saltelele ascunse sunt depozitate într-un loc răcoros pe tot parcursul anului. Dintre acestea, sunt preparate salate, produse de patiserie, servite cu o farfurie separată.

Produse de pornire pentru gătit:

 • 3 kg de ciuperci;
 • 2 umbrele de mărar;
 • 6 cuișoare medie de usturoi;
 • 90 g de sare.

Canning cu ceapă

Conservarea ciupercilorCiupercile curățate și înmuiate sunt așezate într-o tigaie cu ulei fierbinte și se prăjește până la maro auriu. Ceapa decojită este tăiată în jumătăți de inele și prăjită separat până la moale. Ambele ingrediente sunt combinate, condimentate cu sare, piper, amestecate și prăjite timp de 10 minute pe un foc mic.

Amestecul rezultat a fost împărțit în bănci sterile, se toarnă ulei fript de nailon acoperit, și permițându-le să se răcească, se pune pe depozitare în frigider sau subsol.

Astfel de ciuperci conservate sunt o completare perfectă pentru coacerea pizza și plăcinte.

Compoziția produselor pentru rețetă:

 • bucate de ryadovka - 2 kg;
 • ulei vegetal - 300 ml;
 • ceapa - 700 g;
 • sare la gust;
 • piper negru - o lingurita.

Topolovye ryadovki cu usturoi

Din toate ryadovok exact topolovye ryadovki sunt considerate cele mai bune pentru prepararea acestui fel de mâncare.

Ingrediente pentru acest fel de mâncare:

 • rândurile fierbinți - 2 kg;
 • usturoi - 2 capete;
 • sare - 3 linguri;
 • ulei de măsline.

Cum arată ciuperca?Ciupercile curățate, înmuiere, fierte sunt stivuite în straturi în cutii sterile. Straturile ryadovok au mutat straturi de felii subțiri de usturoi, presărate cu sare. Când vasele sunt umplute deasupra, conținutul lor este bine ambalat și turnat în fiecare borcan de ulei de măsline, 2 linguri.

Sterilizați capacele din nailon, acoperiți-le cu cutii, iar când sunt complet răcoroase - puneți-le în frigider pentru depozitare. Când durează 5-7 zile, vasul va fi complet pregătit pentru servire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
În cazul în care pentru a merge de pescuit în regiunea SaratovÎn cazul în care pentru a merge de pescuit în regiunea Saratov
Ciuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți deliciosCiuperci Belyanka, descrierea lor, fotografii și rețete: cum să le gătiți delicios
Poplar: descriere, principalele tipuri, aplicare în medicinăPoplar: descriere, principalele tipuri, aplicare în medicină
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?
Ciuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărareCiuperci albe și negre sărate: rețete simple de sărare
Tipurile și numele copacilor din Rusia și MoscovaTipurile și numele copacilor din Rusia și Moscova
Se prepară ciuperci gustoaseSe prepară ciuperci gustoase
Marinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu pozeMarinate si salate rozhiki - reteta pas cu pas cu poze
» » Ciuperci comestibile topolovaya ryadovka
© 2021 amigdas.com