amigdas.com

Câinele de pește acasă

Câinele de pește acasăSe întâmplă adesea că doriți să încercați pește uscat și sărat. Acest fel de mâncare este iubit de mulți iubitori de delicatese de pește, dar prețul este destul de ridicat. Modul de a ieși din această situație este săratul de pește acasă, care este chiar mai bun și mai util. Pentru a pregăti un fel de mâncare la domiciliu, trebuie să știți cum să faceți acest lucru corect. În caz contrar, puteți strica un produs proaspăt sau îl puteți otrăvi.

Tipuri și metode ale ambasadorului

Saltarea este un proces destul de laborios și necesită o atenție deosebită, deoarece abaterea de la cele mai elementare reguli poate duce la deteriorarea delicateții peștilor. Prin urmare, cunoașterea tehnologiilor de sărare este o condiție prealabilă.

Pentru început, trebuie remarcat faptul că puteți sări pește acasă în trei moduri:

  • saltare umedă;
  • uscare sarata;
  • marinare.

Toate aceste tipuri de sărare dau același rezultat, dar diferă și în gust.

Murătura umedă

Pentru salinizare într-un mod umed, nu va fi necesar un număr mare de produse auxiliare. În primul rând, aveți nevoie de feluri de mâncare potrivite. Trebuie să fie emailate sau plastic. Containerele din aluminiu nu sunt recomandate, deoarece contactul dintre sare și metal poate provoca o reacție chimică.

După alegerea felurilor de mâncare, trebuie să cumpărați un pește care să fie sărat. Pentru a face acest lucru, este de dorit să găsiți un pește de primăvară sau de captură de toamnă. În astfel de perioade, ea obține, în cea mai mare parte, grăsime și va fi mult mai gustoasă și mai apetisantă. Dimensiunile sale pot fi oricare, dar merită să ne amintim că cu cât este mai mare pasărea, cu atât mai mult timp are nevoie pentru sărare.

rețete pentru sărare pește acasăÎn etapa următoare este necesar să se pregătească sarea. Cel mai bun pentru astfel de scopuri este potrivit pentru mari, nu iodate. Pentru sărare, aproximativ 1 kg de produs necesită 700 de grame de sare. Înainte de a pune carcasa în ghirlande, trebuie să adăugați cât mai multă sare posibil, astfel încât peștele să nu înceapă să putrezească. Apoi, un strat de sare este turnat pe fundul containerului ales, pe care sunt puse peștele.

După finalizarea procesului de așezare, capacul trebuie luat în așa fel încât să poată intra ușor în interior. Pe el, opresiunea este stabilită, iar vasul este pus într-un loc răcoros.

În procesul de sărare, sarea pătrunde în carcasă și scoate toată apa din ea, dar din moment ce recipientul este întreg, peștele va fi sărat în saramură. Prin urmare, această metodă se numește umedă. Perioada de sărare - 4-7 zile, în funcție de mărimea carcaselor de pește. Saltarea peștelui cu un saramură la domiciliu este cea mai simplă și mai eficientă.

Decaparea uscată

Rețeta pentru decaparea prin metoda uscată necesită mai mult timp. Necesită o cutie specială din lemn cu o mulțime de găuri în partea de jos. Inițial, carcasa este frecată cu multă sare. Materialul sub formă de pânză este așezat pe partea inferioară a cutiei. Este necesar ca sărurile să nu se varsă în găuri. Peștele este așezat în straturi cu sare, iar opresiunea este stabilită pe el. Cutia cu tot conținutul trebuie să fie îndepărtată într-un loc întunecos și rece. Opțiunea ideală este o pivniță sau o pivniță.

În acest proces, umezeala va fi eliberată din pește, dar cu ajutorul găurilor va fi scoasă din cutie. Sarea va penetra carcasa mai încet, dar gustul produsului va fi semnificativ diferit. Două zile mai târziu, cutia trebuie eliminată și inspectată. Sub ea, înainte de sărare, trebuie să puneți un recipient, deoarece umiditatea urmează foarte mult și trebuie îndepărtată periodic.

Rețetele de pește umed și uscate de pește sunt adesea folosite. Trebuie remarcat faptul că, înainte de a utiliza aceste metode, peștele trebuie curățat numai în cazuri excepționale. Eviscerarea sa depinde, în primul rând, de temperatura de depozitare. În interiorul conține un număr mare de bacterii, deci la o temperatură plus pot strica toată salinitatea. Dar, de asemenea, are o cantitate mare de grăsime, iar atunci când este sărat, se răspândește pe toată carcasa. Prin urmare, pentru a stoca complet peștele în sare, va dura și mai mult timp.

Pentru a preveni deteriorarea peștelui, se va injecta brânza diluată cu sare de sare și se va injecta o seringă în burtă. Astfel, procesul de sărare poate fi accelerat, deoarece sarea introdusă penetrează mai repede în întreaga carcasă.

După sărare, produsul trebuie să fie înmuiat în apă curentă. Acest lucru se face pentru a elimina excesul de sare. Înmuierea se petrece atâtea ore, câte zile peștele a rămas în sare. În acest fel, puteți controla salinitatea produsului, care este foarte convenabil acasă. Această parte a procesului este foarte importantă, apa trebuie schimbată de mai multe ori pe oră. Opțiunea ideală este curgerea apei.

Rețete pentru decapare

Rețetele de sărare peștilor la domiciliu folosind marinarea sunt folosite în cazurile în care doriți să le gătiți cu condimente. Dacă carcasa este mare, atunci trebuie tăiată în părți. Peștele este marinat și, ulterior, obține un gust original cu aditivi.

Pentru marinare aveți nevoie de un rezervor și un pește. În apa fiartă este necesar să adormiți:

  • sare - 3 linguri. l.;
  • zahăr - 4 linguri. l.;
  • oțet;
  • bay de frunze;
  • piper negru.

Acest amestec este adus la fierbere și lăsat să se răcească. În timp ce marinada se răcește, tăiați peștele și scoateți oasele. Se toarnă apoi fileul cu marinată și se lasă în frigider timp de 48 de ore. Pregătit în acest fel, peștele va fi un fel de mâncare excelentă în orice vacanță.

Pentru un număr mare de pești, marinarea se face în același mod, numai în alte proporții. Dar această metodă de sărare nu asigură depozitarea pe termen lung, așa că este marinată în porții mici de 2-5 kg.

saramură pentru pește la domiciliuTrebuie notat că nu toate metodele de decapare se potrivesc unui anumit pește. De exemplu, pentru sărarea uscată și umedă sunt perfecte: ștanțare, roach, gusher. Dar pentru ei decapare categoric nu este potrivit, pentru care costume de macrou, hering, etc Tolstolobik potrivite pentru orice sărare.

Înainte de sărare pește, trebuie să fie înghețat. În primul rând, îi va da mai multă răcire, după care riscul de deteriorare va fi minim, iar în al doilea rând, produsul congelat poate fi păstrat mult timp.

Depozitarea produselor din pește

Pentru a conserva peștele sărat, nu este nevoie să efectuați acțiuni speciale. Este suficient să-l înfășurați în hârtie și să-l puneți într-o pungă, strângându-l strâns în prealabil. Depozitarea trebuie efectuată într-un loc răcoros. În unele cazuri, poate fi înghețat complet prin îngheț. Opțiunea ideală este depozitarea într-un recipient din sticlă cu un capac bine fixat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să luați rapid macrou la domiciliuCum să luați rapid macrou la domiciliu
Cum să sare somonul acasă sub "somon"Cum să sare somonul acasă sub "somon"
Cum la domiciliu salata delicioasa ketuCum la domiciliu salata delicioasa ketu
Cum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturiCum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturi
Cum să sare un pește roșu gustos? Facem saramurăCum să sare un pește roșu gustos? Facem saramură
Calendar de sărare și săpun de varzăCalendar de sărare și săpun de varză
Retete pentru prepararea macrou sarat acasaRetete pentru prepararea macrou sarat acasa
Cum să sare ouă de somon la domiciliuCum să sare ouă de somon la domiciliu
Rețete pentru varză de gătit în saramură fierbinteRețete pentru varză de gătit în saramură fierbinte
Rețete de sărare pește acasăRețete de sărare pește acasă
» » Câinele de pește acasă
© 2021 amigdas.com