amigdas.com

Ce ar trebui să fie un terariu pentru o broască țestoasă?

Terrarium pentru țestoase - ce este?Știm cu toții setul de elemente necesare pentru întreaga viață a unei pisici sau câine în casa noastră. Și dacă, în cazul familiei, a fost luată o decizie de a avea o broască țestoasă în apartament? Ce condiții sunt necesare pentru o viață fericită și cum să oferiți tot ce este necesar? Un terariu pentru o broască țestoasă este ușor de făcut și echipat, dacă aveți toate materialele și instrumentele necesare.

Dimensiune și materiale

Un terariu clasic pentru o broască țestoasă este o cutie pătratică sau dreptunghiulară din sticlă, plastic, lemn sau plastilină.

Un terariu pentru o broasca testoasa, realizat de maini, nu trebuie sa fie facut in intregime din sticla. Ca orice creatură vii, reptilele de acasă vor să se ascundă de lumina zilei sau de propriul lor stăpân. Prin urmare, utilizați schemele gata făcute de terarii, în cazul în care sticla este combinată cu placaj, și, de asemenea, plexiglas sau plastic rezistent la impact poate fi folosit pentru a crea un design confortabil.

Cum să dotești un terariu pentru reptile și broaște țestoasePentru ca casa să fie mai ușor de curățat, vă recomandăm ca unul dintre pereți să fie demontabil - pe magneți sau caneluri. Pentru a vă asigura că țestoasele nu scapă în timpul curățării din terariu, este necesar să vă gândiți la margele în înălțimea de 20 de centimetri. Și ce ar trebui să fie zona casei în sine? Calculul trebuie să se bazeze pe numărul de broaște țestoase și dimensiunea acestora. Pentru o broasca testoasa, care nu creste mai mult de 15 centimetri, puteti construi o cutie cu o suprafata minima de 0,5 metri patrati. Cel mai adesea alegeți dimensiunea de 60x40x50. Nu este necesar să fiți ghidați de dimensiunea unei reptile de la o vârstă fragedă - va crește foarte repede și poate că nu va fi confortabil într-un spațiu mic.

Ce pot înlocui un terrarium de țestoase?

Mulți proprietari de broaște țestoase doresc să facă o casă pentru ei cu mâinile lor. Pentru a face acest lucru, ele îmbunătățesc desenele și deseori o astfel de decizie se justifică. Iată câteva exemple în care puteți începe să creați un terariu acasă:

  • Este posibil să se separe o mică secțiune a camerei pentru o broască țestoasă acolo. Merită să luați în considerare locația acestui paddock - într-un colț, departe de baterii și protejate cu atenție de curenți. Trebuie remarcat faptul că temperatura în cameră ar trebui să fie regulată, în limitele a 26-28 ° C și va trebui să aibă grijă de sistemul de iluminare suplimentar. Pe podele de cameră trebuie să puneți o piesă inutilă de laminat sau tapet, pour pietriș, rumeguș sau fân. Nu uitați să protejați broasca testoasă cu un gard mic, astfel încât să nu poată scăpa și ascunde.
  • În loc de un terariu puteți plasa preferatul familiei într-un acvariu vechi inutil, cu un fund plat. Este recomandabil să aveți un capac cu posibilitatea de a plasa o lampă UV, precum și deschideri de ventilație.
  • Terrarium pentru aranjarea unei broaște țestoaseContainere din plastic Dimensiunile mari pot deveni o locuință temporară a unui animal terestru. De asemenea, va trebui să vă gândiți la sistemul de încălzire și iluminare, astfel încât țestoasa să nu se îmbolnăvească.
  • Cutie convențională din lemn - o soluție excelentă, dar va trebui să fie ușor îmbunătățită. În primul rând, trebuie să îndepărtați unul dintre pereți, înlocuindu-l cu un panou transparent. În al doilea rând, forați câteva găuri.

Cum sa faci o casa de broasca testoasa cu mainile tale

Dacă doriți să faceți o locuință temporară sau permanentă pentru o broască țestoasă, nu este deloc o problemă. Este important să aveți abilitatea de a lucra cu un instrument și dorința de a crea o casă frumoasă și confortabilă pentru o reptilă. Vă oferim două opțiuni - una temporară din carton sau una permanentă din placaj rezistent la umiditate.

Locuințe temporare

Dacă nu aveți timp să vă pregătiți pentru apariția unei broaște țestoase în casa dvs., luați o cutie mare de carton (înălțimea pereților ar trebui să fie de cel puțin 30 de centimetri). Folosind un clothespin sau alt dispozitiv, atașați o lampă cu un bec de 30 wați la cutie sau plasați o lampă de masă lângă ea.

În partea de jos puteți pune un strat izolator sau mai multe straturi de acoperire caldă. Casa gata, o locuință temporară pentru o broască țestoasă, ar trebui plasată mai sus - pe podea, sunt posibile curenții și hipotermia.

Placaj Terrarium

Pentru a crea o casă de calitate pentru o țestoasă din placaj rezistent la umiditate, faceți o schiță inteligibilă și competentă. Vă recomandăm să vă concentrați asupra cutiei, a cărei înălțime este de 25-30 centimetri. În acest caz, parametrii de lățime și lungime de 80x50 cm vor fi optimi. Pregătiți cinci părți:

  • Zona 80x50 centimetri - un detaliu.
  • Pereții din spate și din față 80x25 centimetri - o bucată de sticlă și una de placaj.
  • Pereții laterali 43x25 centimetri - două piese.

Toate semifabricatele trebuie să fi tratat marginile netede. Pe suprafața de lucru (tabelul) plasăm partea de jos a terariului (partea de jos). Pentru aceasta, lipiți cu atenție pereții laterali cu clei universal. Următorul pas este să adăugați ultima parte din lemn în structură, fixați-o cu adeziv. În acest moment, trebuie să verificați siguranța conexiunii. În loc de adeziv universal, puteți utiliza un șurub de unghii lichid sau un șurub de auto-filetare.

Pentru a asigura o durată de viață îndelungată, acesta trebuie fixat cu colțuri și șuruburi. Că reptilele nu sunt rănite pe părțile metalice proeminente, ele trebuie neapărat să fie zadekorirovat.

După asamblarea și fixarea celor trei părți ale terariului de casă, adăugăm o cutie de protecție din aluminiu cu un panou din sticlă.

După finalizarea lucrărilor de asamblare, trebuie să fie verificată pentru orificii sau găuri. După o zi, când lipiciul se usucă, puteți începe sigilarea Conexiuni - utilizați adeziv de silicon din acvariu. Dacă acest lucru nu se face, murdăria va intra în slot și structura nu va dura mult timp.

Cum să aranjezi un terariu pentru păstrarea broaștelor țestoasePentru terrariul făcut automat, este necesar să atașați picioarele. Ele pot fi realizate din materiale improvizate - șuruburi și capace din sticle. Pentru a preveni placajul, așezați cinci picioare.

Acum puteți decora casele cu lămpi, pardoseală și capac - casa pentru broaște țestoase este gata!

Unde să puneți un terariu de broască țestoasă

Este recomandabil să cumpărați sau să faceți propriile mâini un terariu pentru reptile "pentru creștere". Dacă acum aveți doar unul micul animal de companie, în curând va crește și va ocupa mai mult spațiu. Câteva broaște țestoase pot aduce pe deplin reaprovizionarea - merită luată în considerare.

Gândindu-te la locația casetei cu broaște țestoase, alegeți cele mai tari și mai umbrite camere. În căldura verii, razele soarelui într-o cameră luminată puternic pot încălzi un spațiu mic până la 40 ° C, ceea ce va duce la moartea animalului.

Nu puneți cutia în mansardă sau mansardă. Cel mai bun dintre toate, broaștele țestoase se vor simți în subsol, unde se gândește un sistem de impermeabilizare bun. Dacă proprietarul locuiește într-un apartament, atunci este necesar să amplasați terariul departe de ferestre, lângă un perete orb. Este posibil să se oprească zona de living cu un zid fals sau cu ceva mobilier.

Cu o dragoste deosebita pentru broaste testoase, puteti avea mai multe terarii in casa dumneavoastra - atat mari cat si mici. Că toți locuitorii au fost confortabili, au pus un suport metalic special. Rafturile, separarea terariilor, este de dorit să se facă o izolare termică a spumei. La nivelurile de jos sunt, de obicei, plasate specii de broaste țestoase care iubesc rece, deasupra - iubitoare de căldură. Dar este mai bine dacă sunt împărțite și pentru fiecare grup de reptile își creează propriile condiții de trai.

Umplerea terariului

Pentru a se asigura că țestoasa se simte bine, nu doare și nu se bucură de toți membrii familiei, este necesar să se creeze condiții favorabile vieții. Să determinăm cum să umplem corect terariul.

Capacul va proteja reptilele de incalcarea de catre alti locuitori ai apartamentului - de exemplu, pisicile. În plus, pe capacul pe care îl atașați lampa, materialul pentru această parte trebuie ales cu grijă. Cel mai adesea este din sticlă sau metal.

Tortoise în terariuÎn cazul în care conversația a mers despre iluminat, atunci putem recomanda un bec normal de 60 wați. Acesta trebuie plasat astfel încât să nu atingă pereții, fără a crea supraîncălzirea și pericolul de incendiu. Unghiul asta Încălzește lampa, va fi folosit de broască țestoasă pentru mâncare, baie și odihnă. Temperatura la acest punct nu trebuie să depășească 30 ° C, iar restul cuștii - în intervalul 23-26 ° C, În locul cel mai rece și umbrite este de a stabili una sau mai multe adăposturi - achiziționarea sau casa de casă, buturugă gol o porțiune din oala de lut, o jumătate de nucă de cocos.

Merită să instalați o lampă cu raze ultraviolete. Rețineți că distanța de la suprafața podelei la corpurile de iluminat trebuie să fie de cel puțin 30 de centimetri, astfel încât țestoasa să nu fie arsă.

Un ventil trebuie să fie amplasat în partea superioară, de exemplu pe peretele lateral. Puteți face alta lângă podea pe peretele opus. Aceasta va asigura alimentarea necesară cu oxigen, schimbul stabil de aer, eliminarea mirosurilor neplăcute.

Solul este turnat într-un strat înalt, de 3-5 centimetri. Utilizați particule mici ca o acoperire - reptilele le pot înghiți. Deci asta pune nisipul departe, pietriș de pietriș, substraturi mici. Elementele ascuțite sunt, de asemenea, periculoase: lut expandat, pietriș, tărâțe. Tortozele se simt bine în terarii, unde podeaua este acoperită cu rumeguș mare, fân, pietricele rotunde. Dacă broasca testoasă nu-i place să pătrundă în pământ, atunci puteți pune hârtie sau șervețele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
» » Ce ar trebui să fie un terariu pentru o broască țestoasă?
© 2021 amigdas.com