amigdas.com

Succes delicios periculos periculos - pește fugu

Descrierea peștelui fuguPeștele fugu - o delicatesă foarte specială, cu gătit necorespunzător care ascunde un pericol muritor. Turiștii care vizitează Japonia sunt uneori gata să scoată banii nebun pentru posibilitatea de a încerca fuga pentru a simți echilibrul periculos între viață și moarte.

Printre cei care au încercat deja fugu și cei care doar visează să o facă, există o afirmație că, trăind cu gustul ei, cu siguranță se atașează la ea pentru totdeauna. Toate acestea se întâmplă pe fundalul informațiilor care în fiecare an mor până la 15 persoane după ce au folosit această delicatețe. Pentru a testa în practică toate declarațiile și experiența descrise de cunoscătorii de pește fugu, sentimente, va trebui să vă dați în jur de 1000 de dolari într-un restaurant specializat în Din Japonia. Pentru această sumă, un bucătar profesionist va pregăti o delicatesă în conformitate cu toate regulile necesare.

Pofta fugu otrăvitoare

Acest pește se numește diferit, dar numele său real este o lut maroniu, iar fugu este numele unei feluri de mâncare japoneză, preparată din aceasta.

alte nume fuga:

 • lut brun;
 • Câine de pește;
 • pufferfish fahaka;
 • diodont;
 • Puffer.

În lungime ajunge la 45 cm, însă persoanele foarte mari pot crește până la 80 cm. Pielea este foarte subțire și elastică, capabilă să se extindă foarte mult. Cântăriile practic nu sunt prezente. Prin urmare, peștele nu este aranjat în mod accidental, cu ajutorul acestor abilități îi sperie pe pradă prin aspectul său. În caz de pericol, acesta absoarbe un volum mare de apă și se umflă ca o minge, în timp ce pe pielea ei se ridică spițele destul de lungi.

Pregătirea peștelui fugutotuși de bază Pericolul pe care îl reprezintă nu este în forma sa formidabilă, ci în otravă mortală - tetrodotoxina, care este conținută în pielea și organele interne. Odată ajuns în corpul uman, această otrăvire începe să acționeze în zece minute. Nu există un antidot pentru el și persoana otrăvită, de regulă, moare.

Interesant este faptul că, de fapt, fuga nu este otrăvitoare, iar otravă se acumulează în corpul ei ca rezultat al activității vitale. Alimentele pe care le cultivă scalpul, inclusiv diverse organisme, conțin porțiuni microscopice de tetrodotoxină, concentrate în organele pielii și fugue.

Chiar și în doze mici, veninul fugu este dăunător oamenilor, iar un miligram duce la moarte. Un skalozub conține o cantitate atât de substanță otrăvitoare încât poate fi ucisă fără câteva zeci de oameni.

Habitate de fugu:

 • Marea de Okhotsk;
 • Marea Galbena;
 • Marea Chinei de Est;
 • Oceanul Pacific;
 • Marea Japoniei.

Adulții preferă locui la o adâncime de 100 de metri. Pescuitul fluierat se găsește adesea în gurile râurilor bricești și, pe măsură ce cresc mai în vârstă, merg mai departe și mai departe în mări. Răsăritul apare în primăvară. Caviarul lasă la o adâncime de aproximativ 20 de metri, atașând-o la roci.

Peștele fugu nu-i place zgomotul, preferând să locuiască în locuri liniștite lângă golfuri liniștite, în ape calme.

Compoziția și proprietățile utile ale peștilor otrăviți

Destul de ciudat, compoziția chimică a pantofului de rocă este aproape identică cu compoziția peștilor obișnuiți. Mai mult, conține un complex bun de vitamine și minerale. Valoarea energetică este cuprinsă între 100 și 110 kcal. Un skalozub conține aproximativ 16 grame de proteine ​​ușoare și 2 grame de grăsime.

Poison fugu în medicinăOtrava conținută în peștele fugu își găsește aplicația medicină ca o componentă a medicației durerii.

Există o formă specială de fugă, care nu conține o substanță otrăvitoare. Cu toate acestea, un astfel de pește nu a folosit cererea. În prezent skalozub aprecia pericolul și riscul otrăvirii letale, iar peștele fără o otravă de fiori nu poate da.

Aplicație de gătit

În 1958, în Japonia a fost emis un decret care stipula că un bucătar care gătește pește fugu ar trebui să obțină o licență. Pentru a face acest lucru, trebuie să treacă o examinare teoretică și apoi să practice. Nu toată lumea reușește să obțină o licență, pentru care este necesar să stăpânească următoarele cunoștințe:

 1. deținerea completă a informațiilor despre toate soiurile de pufferfish;
 2. Fiți conștienți de toate metodele și metodele cunoscute de detoxifiere.

Examinarea practică înseamnă gătitul unei delicatese și utilizarea personală a acesteia. Dacă calificarea bucătarului nu corespunde nivelului adecvat, va muri de otrăvire.

Doar geniile culinare, care sunt literalmente, dețin arta subtilă de tăiere a ciupercii otrăvitoare.

Procesul Tăierea unui pește otrăvitor are mai multe etape:

 1. Tăierea peșteluiCursa rapidă și precisă a cuțitelor cuțitelor este rapidă. Apoi, partea orală a peștelui este tăiată rapid.
 2. Un cuțit special "hooch" dezvăluie burta.
 3. Cu precauția bijutierului, entrenerele otrăvitoare sunt îndepărtate și eliminate.
 4. Fileul de fugu este tăiat în felii foarte subțiri, spălat sub apă curentă pentru a elimina sângele de otravă.

În forma sa pură, peștele fugu nu este servit, este întotdeauna o cină complexă. Fugusashi este un fel de mâncare unică de pește feliat și pus în formă de orice poze: păsări, fluturi și altele. Ei au nevoie să mănânce, să se scufunde într-un sos cu oțet - ponzu, ceapă tocată și ridichi japoneze rase.

Apoi vine fuga lui Zosui - supa de orez și pește otrăvitor fiert cu un ou crud. Numai atunci se servește oa doua fel de mâncare, preparată dintr-un skalozub prăjit.

Servirea mâncărurilor de pește cu fugu

Furnizarea mâncărurilor de pește la masă are un sacru ritual, conform căruia au fost servite mai întâi cele mai puțin otrăvitoare bucăți de file din spate. Cu fiecare fel de mancare ulterioara, tot mai multe mancaruri veninoase sunt preparate la masa, pregatite din bucati care se afla mai aproape de burta de peste, care este cea mai otravitoare.

Un astfel de ritual este ținut pentru un motiv. De fapt, trecerea treptată de la mâncăruri mai puțin otrăvitoare la feluri de mâncare cu cele mai periculoase bucăți de pește, bucătarul se uită la oaspeții săi și, dacă au simptome de otrăvire, trebuie să aibă timp să oprească masa.

Consumul de peșteÎndemânarea bucătarului este exact doza de otravă, care este lăsată în pește în cantitatea necesară pentru testarea de către o euforie a oaspeților, similară cu intoxicația narcotică. Cei care au încercat deja pește otrăvitor în restaurantul japonez, vorbesc despre senzația de amorțeală a membrelor și a pomeților, apariția unui efect paralizant.

astfel de senzație durează doar câteva secunde, dar cei care au trecut prin ele îi descriu ca o furtună de emoții și echilibru pe marginea vieții și a morții. Și mâna-una este gata să le încerce din nou.

Aripile tăiate ale skalozub sunt folosite pentru a pregăti o băutură, care este servită la începutul mesei. Faceți-o de dragul în care, pentru o vreme, aripile cărămizi de pește fugu sunt coborâte. Băutura are un efect halucinogen și duce la o intoxicare ușoară.

Ceea ce este periculos este peștele fugu otrăvitor

Toxina neuroparalitică tetrodotoxină - o otravă periculoasă, care în cantități uriașe conține în corpul său skalozub. Când intră în organism, se dezvoltă paralizia sistemului respirator și, în consecință, se produce moartea unei persoane.

Practic, toata otravirea petelor apare numai atunci cand este pregatita incorect. În ciuda faptului că bucătarii angajați în fugu de gătit, de înaltă calificare și de a primi o licență, chiar și ei nu sunt imun la eroare. Fugu otrăvire otrăvire anual ucide până la 15 persoane în Japonia, până la 50 de persoane se încadrează în spitale în stare gravă.

Simptomele și primul ajutor

Primele simptome se manifestă mai devreme de 10, cel mult 15 minute după ingerarea peștilor fugu. Cu cât încep mai repede, cu atât conținutul otrăvii din stâncă este mai mare. Simptomatologia este foarte asemănătoare cu cea nevralgică și cardiologică: arsuri în organism, pierderea coordonării, amețeli, hipotensiune arterială. Cazurile deosebit de grave duc la afectarea conștienței, convulsiile și moartea.

Prin gravitate otrăvire Există patru grade:

 1. Otrăviri de peșteGreață și vărsături, furnicături și amorțeală în zona buzelor și a nasului.
 2. Amorteală completă a tuturor mușchilor feței, a membrelor și a coordonării depreciate a mișcărilor. Paralizie parțială cu reacție musculară normală.
 3. Lipsa respiratiei si pupilele dilatate, paralizia intregului corp, dar constiinta ramane clara.
 4. Hipoxia și insuficiența respiratorie acută, încetinirea pulsului și reducerea tensiunii arteriale, pierderea conștienței.

Nu există un antidot. Singurul ajutor care poate fi oferit în caz de otrăvire este terapia de susținere. Este urgent să spitalizați pacientul, să mențineți artificial ventilația pulmonară și circulația sângelui, până când această otravă încetează.

După o perioadă de 24 de ore, consecințele grave nu mai pot fi temute.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fugiți într-un vis de la cineva în situații diferiteFugiți într-un vis de la cineva în situații diferite
Cum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturiCum să săruri păstrăv acasă: rețete și sfaturi
Seabass (laurac): beneficiu și rău, reguli de gătitSeabass (laurac): beneficiu și rău, reguli de gătit
Interpretarea visului: Pentru ce este înghețată?Interpretarea visului: Pentru ce este înghețată?
Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?
Pește-minge care se poate umfla: habitatulPește-minge care se poate umfla: habitatul
Cele mai bune retete pentru decaparea somonului roz la domiciliuCele mai bune retete pentru decaparea somonului roz la domiciliu
Salata cea mai delicioasă cu macrou cu legume pentru iarnăSalata cea mai delicioasă cu macrou cu legume pentru iarnă
De ce visează mulți șerpi. Interpretări ale diferitelor cărți de visDe ce visează mulți șerpi. Interpretări ale diferitelor cărți de vis
Cum de a face balyk de pește la domiciliuCum de a face balyk de pește la domiciliu
» » Succes delicios periculos periculos - pește fugu
© 2021 amigdas.com