amigdas.com

Marinate castraveți și roșii pentru iarnă - rapid, gustos și ușor

Marinarea castravetilor cu rosiiSfârșitul verii și toamnei face grădinarii și grădinarii fericiți cu o recoltă bogată. Prin urmare, problema de a păstra vitaminele cât mai mult posibil este întotdeauna acută. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru depozitarea castraveților și roșiilor în timpul iernii este decaparea.

Marinarea castravetilor si rosii poate fi individual, dar un sortiment picant special de aceste legume, laminate intr-un borcan. Zest este în acid, care este conținut în roșii - îi ajută pe fiecare castraveț să își păstreze elasticitatea, lăsând aceste legume gustoase și crocante pe toată perioada iernii.

Marinate asortate - trucuri mici

Pentru a pregăti cu succes un sortiment murat, merită fiti atenti la unele trucuri:

 • Fructele pentru conservare ar trebui să fie selectate proaspete și întregi. Dăunătorile și fisurile de pe suprafața celui mai mic castravete sau roșii sunt inacceptabile.
 • Fără a fi greșite, este necesar să sterilizați borcanele de sticlă, în care roșiile și castraveții vor fi depozitați pentru iarnă - acest lucru este necesar pentru ca piesa să nu explodeze. Puteți să sterilizeze într-o baie de apă, într-un cuptor sau în cuptor cu microunde.
 • Condimente pentru marinada, care sunt vândute în magazine deja pre-ambalate, este mai bine să nu folosească. Mult mai delicios va fi un sortiment cu condimente selectate individual, în plus, proaspetele mărar, frunze de hrean și coacăz fac din gustul fiecărei roșii sau castravete unic.
 • Adăugarea de cepe în sortiment va face pregătirea mai acută.
 • Dacă doriți un gust mai dulce, trebuie să îndepărtați unele ingrediente din ingrediente, dar să adăugați zahăr, dimpotrivă.
 • Condimentele ar trebui să se răspândească pe fundul cutiei, următorul strat ar trebui să fie roșii, castraveții ar trebui să fie plasați la sfârșitul anului.

În plus, este mai convenabil de utilizat bănci de dimensiuni mici - astfel încât piesa de prelucrat va fi mâncat mai repede și nu va strica. Legumele de conservare sunt luate în proporții egale.

Cum sa murat castraveti cu rosii - retete

Există multe rețete pentru sortimentul marinat pentru iarnă, deoarece fiecare gospodină alege proporțiile de ingrediente după gustul tău. Pentru cei care încearcă să facă primele pentru prima dată, vor veni cu rețete clasice, dovedite.

Rețeta # 1

Sortiment de roșii și castraveți preparați conform acestei rețete va fi dulce, dar este suficient de ascuțită. Pentru o bucată de 3 litri, trebuie să luați:

 • Marinarea castraveților și roșiilorroșii și castraveți (cantitate egală);
 • apă;
 • mai multe frunze de coacăze și cireșe;
 • foaie de hrean;
 • usturoi gustat la gust;
 • mărar (este mai bine să luați umbrele, dar și plantele tocate bine tocate);
 • negru și piper aromat (două sau trei mazăre);
 • sare de masă - 3 linguri;
 • 4 linguri de zahăr granulat;
 • 10 linguri de oțet obișnuit.

Într-un borcan sterilizat, spălate și uscate, cuișoare de usturoi, piper de mazăre. Legumele ar trebui să fie, de asemenea, bine curățate, fiecare castravete pentru a elimina sfaturi și în continuare se taie fiecare scobitoare de roșii lângă tija - această procedură va ajuta la protejarea pielii de cracare atunci când apa de fierbere turnat. Fructele trebuie să fie foarte strâns ambalate într-un borcan, cantitatea de spațiu liber ar trebui să fie minim.

Un vas mare de apă este pus pe sobă și fiert. Kipyatkom se toarnă cana la vârf - acest lucru va ajuta la calcularea cu exactitate a cantității de marinadă. Poți să toarce excesul de apă. Banca trebuie să acopere timp de 10 minute cu un capac (acesta din urmă, apropo, trebuie, de asemenea, să fie sterilizat).

Următorul pas este să scurgeți apa din borcan înapoi în tava. Acum puteți începe marinarea de gătit - trebuie să adăugați un pahar de apă și să-l aduceți la fierbere din nou. După zahăr, sarea este amorsată și gătită timp de cinci minute. Ultimul ingredient este oțetul, după adăugarea sa marinada poate fi îndepărtată din foc.

Marinada fierbinte este turnată în borcan, până la marginile ei. După aceasta, puteți să rostogoleți imediat borcanul sau să îl pastezi suplimentar pentru siguranță - aceasta va păstra piesa de prelucrat din posibilele deteriorări.

Pungi de pasteurizare cu castraveți și roșii

Cum se închide castraveții și roșiile în cutiiÎn pasteurizare, nu este nimic complicat, dar această procedură simplă are un efect excelent asupra conservării recoltei în timpul iernii. În plus, conservele pasteurizate sunt mult mai puțin explozive.

După ce marinada este turnată în borcan, merită acoperiți-l cu un capac, dar nu-l răsuciți. În această formă, vasul este instalat într-o oală de apă caldă, în timp ce apa trebuie să ajungă la "umerii" cutiei. Necesitatea de a pune un șervețel pe un prosop sau un prosop subțire, de asemenea, merită să vă asigurați că pereții borcanului nu vin în contact cu pereții tavii. După aceea, recipientul cu borcanul este pus pe foc, iar apa din cratiță este adusă la fierbere. Timpul de pasteurizare depinde de capacitatea recipientului - este suficient timp de 10 minute, cutii sunt pasteurizate pentru 2 litri în decurs de 15 minute, cele de 3 litri necesită 20 de minute de pasteurizare. Când se trece momentul potrivit, recipientul se scoate din tigaie și se rostogoleste.

Rețeta # 2

O rosie marinata sau un castravete cu o aroma usoara fara un miros de otet ascutit va multumesc mult. O astfel de conservare este garantată de următoarea rețetă - în ciuda cantității minime de oțet, un astfel de țagle este păstrat superb. Adevărat, nu există nici o garanție că recolta va dura toată iarna, nu - este foarte delicios să obțineți un astfel de sortiment.

Număr de ingrediente (aici sunt date pe litru de apă):

 • Marinarea castravetilor cu rosiiroșii și castraveți;
 • litru de apă;
 • sare de masă de măcinare grosieră - 1 lingura. lingură;
 • zahăr granulat - 2 linguri. linguri;
 • oțet 9% - 1 lingură. lingură;
 • usturoi cu denticule, piper (negru și parfumat) mazăre, hrean, umbrele de marar, frunze de coacăze și cireșe.

Însuși procesul de preparare a unui sortiment de castraveți murate și roșii este similar cu rețeta anterioară. Ingredientele pentru marinada trebuie să fie așezate după fierberea apei, gatiți marinada în același mod - timp de 5 minute.

Este necesar să se știe că procesul de pasteurizare are loc după înfășurarea cutiilor - este necesar răcirea lentă a piesei de prelucrat. De aceea băncile după roll-up sunt mai bine transformate și învelite cu o pătură. După ce castraveii se toarnă și roșiile se răcește, ele pot fi depozitate pentru depozitare până în iarna într-un loc rece și rece.

După cum puteți vedea, prepararea castraveților murate și a roșiilor pentru iarnă nu este nimic dificil - chiar și o amantă de început va face față acestui simplu proces. Principalul lucru este atenția și precizia, iar apoi familia va rupe castraveții gustoase toată iarna, iar legumele asortate vor decora cu siguranță orice masă festivă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castravețiRețeta pentru decaparea castraveților. Cum să mănânci castraveți
Cum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapareCum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapare
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Rețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interiorRețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interior
Castraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețeteCastraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețete
Marinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioaseMarinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioase
Rețeta de castravete pentru iarnă în turnarea de tomateRețeta de castravete pentru iarnă în turnarea de tomate
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Rețete pentru roșii verzi verdeRețete pentru roșii verzi verde
Tomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătitTomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătit
» » Marinate castraveți și roșii pentru iarnă - rapid, gustos și ușor
© 2021 amigdas.com