amigdas.com

Cultivarea rață pentru începători la domiciliu

Grijă de rațeCreșterea rațelor la domiciliu prin măsuri economice este benefică, deoarece păsările ating o greutate adecvată pentru sacrificare la vârsta de două luni. Pentru a face acest lucru, alegeți rasele de maturare precoce și hrăniți bine păsările.

O descriere detaliată a cultivării, menținerii și alimentației rațelor va fi prezentată în acest articol. Veți învăța cum să hrăniți animalele tinere în mod corespunzător, în funcție de vârsta lor și cum să pregătiți în mod corespunzător o casă pentru păstrarea puilor.

Reguli pentru hrănirea rațelor zilnice la domiciliu

Cel mai adesea, în prima zi după ce rațele de incubație nu pot mânca fără ajutorul altora și pot muri în absența hranei. Potrivit acestui factor, Rațele trebuie mai întâi să fie bătute forțat cu o pipetă cu o soluție slabă de permanganat de potasiu. După aceea, pe un carton de culoare închisă pentru a împrăștia oul fiert zdrobit și o pastă groasă. În plus, trebuie să stropiți rațe cu hrană, deoarece vor învăța să prindă mâncare în mișcare.

În timpul alimentației ulterioare, rațele sunt forțate să bea și ulterior dau un amestec semi-lichid, adăugând lapte.

În primele trei zile puii sunt în stare să consume alimente fără ajutor din afară. Și atunci când conținutul de rațe de mosc, trebuie să se țină cont de faptul că așternutul este apoasă, deci nu trebuie să vă fie frică și să credeți că au unele dificultăți în digestie.

Primele zile de rață trebuie să fie hrănite cu amestecuri de consistență friabilă și umedă, care trebuie să includă aceste furaje:

 • minerale;
 • cereale;
 • Hrana animalelor;
 • Vitamina.

Ciorchinele proaspete ar trebui hrănite de la o treime din vârsta zilei, adăugându-le amestecurilor de făină. De la vârsta de 10 zile în meniul pentru minori adăugați cartofi fierți.

Metode de hrănire

Cultivarea rațelor pentru reproducereDupă 15 zile, tinerii pot fi eliberați în spațiul de apă, iar alimentele rață trebuie să se producă de trei ori pe zi. În plus, la vârsta de o lună fac tranziția la o hrănire cu cereale de două ori.

Prima hrănire are loc dimineața (aproximativ 10 ore), totuși, puilor, în orice caz, este interzis să se hrănească suficient. A doua oară când mâncarea este efectuată după stiloul rață pentru o ședere peste noapte și apoi trebuie să fie abundentă. Corect echipamente de alimentare pentru rațe, astfel încât păsările pot ajunge la produsele alimentare fără nici un obstacol.

În timpul zilei când vremea este caldă, rațele tind să-și piardă apetitul, din acest motiv trebuie să schimbați programul de masă: prima masă în zori și a doua cu apariția amurgului. Când vârsta tânără a treizeci și vizitează un rezervor în care o mulțime de alimente naturale, apoi lăsate să se hrănească rațele dimineața și în semințele de seară măcinate, precum și deșeuri de cereale de grad înalt.

Ar trebui să fie în ordine strictă pentru a da pansament minerale, cum ar fi:

 • Mel;
 • calcar;
 • Cojocul;
 • Shell.

Cochilie zdrobită pot fi achiziționate în formă gata, iar în ceea ce privește fertilizarea minerală, este posibil să se facă o coajă de ou, în mod independent, prin măcinare.

Băutura de rațe este făcută de la băutori cu apă curentă la douăzeci de grade Celsius. În plus, trebuie să vă amintiți întotdeauna că rața bea de trei ori mai multă apă când mănâncă alimente. În adâncul băuturii trebuie să fie astfel încât rațele să poată clăti găurile nazale din ele. Astăzi, industria produce mulți băutori speciali pentru rațe, dar puteți să dotați astfel de recipiente fără ajutorul altora, folosind sticle sau bazine de plastic obișnuite.

Condiții necesare pentru întreținere și îngrijire

Echipamentul cimpanzeiDucklings de zi nevoie în special îngrijirea și hrănirea. În primul rând, trebuie să furnizeze încălzire de înaltă calitate. Pentru aceasta, rață mici pot fi introduse într-o cutie sau cutie de carton, iar o lampă trebuie montată de sus.

La patru zile după rață, ele devin destul de rezistente și sunt gata să fie transferate în casa de păsări. Este mai bine să le alocați un teritoriu separat sau să limitați locul în casa comună, astfel încât hrănirea și menținerea unei temperaturi adecvate să fie mai convenabilă.

Hrănirea rață la domiciliu pentru începători include astfel de puncte fundamentale:

Păstrați cald și uscat într-o casă. Gunoiul trebuie să fie foarte curat. În plus, este mai bine să nu permiteți apariția curenților în încăpere.

Se recomandă păstrarea temperaturii la +20 de grade. În plus, trebuie să prezicați acoperirea corectă. În prima săptămână existența duratei zilei ușoare ar trebui să fie de aproximativ 20 de ore. În viitor, această perioadă este redusă cu o oră în fiecare săptămână.

Este necesar să căutați curățenia așternutului. În ciuda faptului că rațele diferă în cea mai mare viabilitate, ele trebuie păstrate curate pentru a preveni apariția bolilor.

Rolul principal este jucat de hrănire. În prima zi, rațele sunt hrănite cu un ou fiert cu brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. După aproximativ două săptămâni, păsările sunt treptat transferate în dieta obișnuită, oferind boabe zdrobite și furaje verzui.

Reguli de conținut

Pentru a alimenta rațe acasă pentru începători a avut succes, trebuie să respectați cu strictețe toate regulile de conținut și hrănire. În caz contrar, tinerii se pot îmbolnăvi și pot muri.

Principalele boli ale rațelor și metodele de prevenire a acestora includ:

 • Ratanele pot fi bolnaviSalmoneloza (germen) are loc la o vârstă fragedă și el rațe manifestare aparte a unor astfel de simptome: ochi umezi, pierderea poftei de mâncare, diaree cu fecale spumoase apoase. Rata mortalității pentru această boală este de 80%. Tratamentul necesar: medicamente Mepatar, Ditrouvet, Trimerazine. Ca măsură preventivă împotriva acestei boli, rațele sănătoase sunt administrate cu Levomycetin, Furazolidone, Biomycin.
 • Lipsa vitaminelor (A, B, D) este, de asemenea, o boală destul de comună a rață. În vara și primăvara, principalele surse de reaprovizionare a organismului cu rațe cu vitamine sunt furajele cu compoziție de vitamine ridicate: morcovi, lucernă, urzică. În rațe de iarnă și de toamnă trebuie să li se administreze concentrate de vitamine D, A, B, E, ulei de pește, suplimente minerale-vitamine de producție industrială, Biovit-80, -120.
 • Virusul hepatitic, de obicei, afectează tinerii din regiunea de vârstă de 15 zile. Simptomele bolii pot fi observate de somnolență, lipsă de apetit, imobilitate, răsturnare pe spate sau lateral atunci când se efectuează mișcări de înot. Puteți trata hepatita virală cu vaccinare, dezinfecție a camerelor și instrumentelor și eliminarea rozătoarelor.
 • Canibalismul este un comportament anormal al păsărilor, care apare ca urmare a tulburărilor profunde și a schimbărilor în metabolism, care se datorează lipsei de substanțe minerale, apă, proteine ​​și vitamine în structura nutriției.

Hrăniți rațe la domiciliu pentru începători

Este strict interzisă întârzierea îngrășării pentru o perioadă lungă de timp, pentru că minorii mai mari de 60-70 de zile încep să părăsească minorii. În această perioadă ducklings devin predispuse la scăderea în greutate și, de asemenea, la formarea rudimentelor de penaj nou (cânepă), care sunt greu de îndepărtat în timpul prelucrării carcasei. În plus, îngrășarea îndelungată generează costuri de alimentare pe unitate de producție.

Hrănirea tinerilor poate fi împărțită în două perioade:

 1. În prima perioadă creșterea tinerilor necesită o temperatură relativ ridicată a aerului.
 2. În cea de-a doua perioadă, apare reglarea căldurii organismului rață (cu vârsta de aproximativ 3 săptămâni), din acest motiv nu este necesară o încălzire semnificativă.

În prima zi Rațe perfect dezvoltate se cântărește aproximativ 50-60 g, ei stau ferm pe picioarele lor, au un puf galben strălucitor, stomacul strâns, cu ochii strălucind și convexe, iar puii ei înșiși destul de activ. Rețineți că rațele cu burtă uriașă nu sunt potrivite pentru hrănire.

Dacă râii tineri sunt crescuți fără găină, atunci în primele 5 zile temperatura în cameră trebuie menținută constantă la 22 de grade, iar în a 6-a zi temperatura este redusă la 18 grade. Prezența temperaturii calde afectează pozitiv activitatea puilor, se mișcă cu încredere sau stau, în timp ce nu se pierd în grămezi.

Metode de hrănire

Cum să ai grijă de rațePăsările de curte cele mai potrivite pentru rațe sunt rață, deoarece se va deplasa de-a lungul iazului de-a lungul iazului și va învăța căutarea de alimente și le va proteja, de asemenea.

Destul de des puteți găsi cu deteriorarea ouălor în perioada de incubație de către rață. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de ouă rață proprietăți antibacteriene în proteine ​​(la pui aceeași proprietate este găsit). Ouăle de rață sunt deteriorate datorită infecției prin infectarea părții interioare a ouălui, în special a mucegaiului, și, ca urmare, proteina se descompune. Astfel de ouă au un miros neplăcut - dau putință, hidrogen sulfurat. După ce au fost găsite ouă rasfatate, acestea trebuie scoase din cuib pentru a evita infectarea altor rață incubate.

Măștile de rață nu sunt foarte bune la formarea de animale tinere, din acest motiv, grija pentru rață ar trebui să fie luate imediat după apariția de rață.

Cum să aibă grijă de rață?

În camera în care tinerii vor fi adăpostiți, după ieșire, trebuie instalată iluminarea continuă pentru a ajuta la adaptarea la mediul înconjurător. Deja după a doua zi, durata zilei ușoare ar trebui redusă cu 45 de minute, după care se reduce treptat la 11 zile de viață, astfel încât în ​​cele din urmă au ieșit 16 ore de lumină naturală.

Creșterea tinerească este cultivată pe cea mai profundă așternută, pentru care aveți nevoie de iarbă, rumeguș, acoperit cu var-pashenkoy. Folosirea răscoletelor în primele 4 zile de viață nu este recomandată, deoarece rață sclipitoare și acest lucru poate deveni o condiție prealabilă pentru o funcționare defectuoasă în funcționarea sistemului digestiv. Dacă rațele sunt ținute pe o așternut umed și murdar, tânărul penaj nu va fi curat și, de asemenea, va fi dificil de protejat de modificările temperaturii ambiante.

Puiul zilnic este păstrat pe podea sau în cuști cu o densitate de aterizare de 20 de unități pe metru pătrat de pardoseală, dar din perioada de 20 de zile densitatea conținutului ar trebui redusă la 10 unități. Kletochki pentru animale tinere se poate face independent, folosind materiale improvizate.

Îngrijirea rațelor: individualitatea rațelor de hrănire

Hrănirea și rațele de creștere depind de scopul pentru care sunt crescuți - pentru trib sau pentru carne. În funcție de asta și de asta, decât este necesar să se alimenteze rațe zilnice.

Cel mai bun moment pentru rasele de reproducere este aprilie. De-a lungul primăverii și verii, vor avea timp să acumuleze masa necesară a trupului pentru sacrificare. Dar pentru utilizarea rațională a femelelor și masculilor, se recomandă reproducerea în trei etape:

 1. În aprilie;
 2. În luna iulie;
 3. În septembrie.

Reproducere pentru trib

Furaje rață acasăPentru acest tip de creștere, se folosesc bărbați și femele sănătoase. Se recomandă părăsirea acelor persoane care sunt incubate în aprilie. Astfel de indivizi vor avea timp să crească din ce în ce mai puternic până la iarnă și vor tolera bine frigul.

Tribul este selectat pui fără defecte fizice. Cel mai bine este să selectați la vârsta de 3 zile după ce persoanele au fost eclozate și, de asemenea, la 2 luni de la incubație. Întreținerea și hrănirea rațelor, selectate pe trib, se desfășoară în conformitate cu regulile generale.

Pentru carne

Rațele câștigă rapid o greutate potrivită pentru sacrificare. De obicei, acest lucru va fi suficient pentru 2-3 luni. Pentru a hrăni pasărea, este necesar să se prevadă condiții raționale de întreținere și hrănire echilibrată.

Puii tineri în primele trei săptămâni sunt plasați într-o incintă separată caldă și se aplică lumină artificială. Ele sunt îngrășate cu furaje suculente și cereale și, de asemenea, le sunt date culturi de rădăcini, iarba verde și vegetația apei. Includeți în meniu dieta îngrășăminte minerale și hrană pentru animale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sugestii pentru începători în rață în creștere acasăSugestii pentru începători în rață în creștere acasă
Incubarea ouălor de rață la domiciliuIncubarea ouălor de rață la domiciliu
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Condițiile rață franceză 53Condițiile rață franceză 53
Cum să hrănești rață acasăCum să hrănești rață acasă
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Duck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărieDuck Indian Runner: Beneficiile reproducerii în gospodărie
Hrănire interioară în interiorHrănire interioară în interior
Musk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasăMusk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasă
Poți să hrănești rațe și rațePoți să hrănești rațe și rațe
» » Cultivarea rață pentru începători la domiciliu
© 2021 amigdas.com