amigdas.com

Pisica balinese și polineziană, pisică balineză

Pisica balinezăPisica balineză - un aristocrat special. În spatele aspectului său se află o inimă bună și o devotament extraordinar. Acesta este un animal curios și inteligent, foarte afectuos și sociabil. Balineze au lung strat fără substrat

și o voce puternică muzicală.

Istoricul originii rasei

Rasă de pisici domesticeExistă pisici balineze din Siameză cu păr scurt. În secolul al XX-lea, în anii treizeci, pisoi cu păr lung au început să apară printre părinții cu rasă pură. Primul balinic înregistrat - Siamese în 1928. Astfel de pisoi (nu pururi) s-au născut foarte des, dar crescătorii nu au vrut să facă publicitate "căsătoriei".

Dar totuși, mutația naturală la sine a atras atenția. De exemplu, crescătorii din America M. Dorsey și E. Smith au dezvoltat o metodă de selecție și reproducere, pe baza căreia animalele care nu se încadrau în criterii trebuiau să fie traversate.

Pisicile oficiale balineze au fost recunoscute pentru prima data in 1963. În acei ani a fost numit "Siamese Longhair". Și deja în cei 70 de ani a fost redenumită pisica balineză. Din Cehoslovacia în Rusia, această rasă a fost introdusă mult mai târziu.

Cum arată o pisică balinică

Aspectul balinelor de casăPisicile balineze au un aspect luminos. Pentru ei caracteristică pentru coada și labele întunecate, și, ca siamezii, o mască de culoare închisă, exprimată pe bot. Greutatea corporală a unei pisici adulte poate fi cuprinsă între 2,5 și 5 kilograme. Speranța de viață a unei pisici balineze este de aproximativ 15 ani.

Caracteristicile distinctive ale pisicilor balineze:

 1. Aceste pisici au o forma de cap sub forma unei pene. Pe ea există o botă îngustă. Maxilarul unor astfel de pisici cu o muscatura uniforma si destul de puternica.
 2. Nasul este lung, profilul este drept.
 3. Urechile au formă triunghiulară și au dimensiuni mari. Ele sunt întinse în așa fel încât să meargă ca o continuare a liniei pietrelor.
 4. Ochii sunt aranjati oblici si destul de largi, au o forma alungita. Ochii de culoare albastru (albastru). Căsătoria nu ia în considerare umbra lor gri, dar este deosebit de nedorită.
 5. Corpul este puternic, elegant, dar mic. Lungimea picioarelor posterioare este mai lungă decât cele din față. Belly ascuns, umeri largi.
 6. Pe o coadă subțire și uniformă există un ventilator pufos. Coada fără zgomote.

Această rasă are o haină lungă, dar nu există substrat. Și acest lucru facilitează foarte mult îngrijirea animalului. Blana este matasoasă, se potrivește perfect cu corpul. Ușor lăturat la bărbie, gât și aproape de coadă.

Pisica rasei baliene se nasc cu parul scurt. Dar, apariția părului lung apare la vârsta adultă. La prima vedere balineza nu fascineaza. Dar nu poți să te despărți de el, odată ce te-ai îndrăgostit de el.

Culorile pisicilor balineze

Cat balineza la domiciliuLa pisicile balineze este considerată culoarea standard punct de culoare. Această culoare se caracterizează printr-o combinație de zone întunecate și luminoase numai în anumite locuri (coada, urechile, labele și botul). De asemenea, trebuie remarcat faptul că masca contrastantă a botului are o limită clar de trecere pe urechi.

Această caracteristică culoarea se numește acromelanism. Această caracteristică caracteristică se datorează diferenței dintre zonele termice de pe pielea animalului. O culoare mai inchisa poate fi observata in locuri unde temperatura corpului este mai mica si la o temperatura mai mare se observă o culoare deschisă. Pe măsură ce animalul crește, contrastul de culoare devine mai mic.

Pisica balinică a bietului se naște alb, iar punctele încep să apară doar câteva luni după naștere. Numai la vârsta de 6-10 luni se formează colorarea finală. În clasificarea internaționale distinge 4 culori principale de balinese:

 1. Purple.
 2. Albastru.
 3. Ciocolata.
 4. Negru.

Există și alte câteva nuanțe recunoscute ale pisicilor balineze:

 1. Punctul Tabby (culoarea brindle).
 2. Punct de vânt (model de țestoasă de țestoasă).
 3. Punctul de cremă (semne de cremă).
 4. Punctul roșu (semne roșii).
 5. Faun (cremă ușoară).
 6. Scorțișoară (o nuanță de maro).

Natura pisicilor balineze

Caracterul pisicilor balinezeNatura pisicii balineze este principala sa caracteristică. Rău aceste animale suferă de singurătate. Sunt atât de sociabili încât, de cele mai multe ori, încep conversația cu membrii familiei sau cu proprietarul lor. Această rasă are o voce frumoasă. Ei sunt cu oamenii foarte îndrăgostit de vorbit, făcând sunete plăcute diferite. Această rasă îi iubește pe oameni să ajute și să participe la toate treburile familiei.

Pisicile balineze nu sunt animale de companie. Ea trebuie să ofere spațiu pentru sărituri și alergări. Din acest motiv, nu este recomandat să o păstrați într-un apartament mic. Pentru jocurile ei este mai bine să dai echipamentul joc special de jocuri. Ele sunt mobile și foarte energice. Cu copii mici în casă, ei fac prieteni cu ușurință și găsesc un limbaj comun. În toate jocurile vor fi primii participanți. Cu alte animale de companie se înțelege bine. Ei nu manifestă agresiune, dar nici nu vă fie frică. Cu ei, ei se consideră egali.

Pisicile pisicilor balineze au o natură afectivă și bună. Acestea sunt niște creaturi delicate, care sunt foarte atractive în mâinile stăpânului lor să luxurizeze. Pentru aceste pisici nu conteaza ce faci in acel moment (cina, se uita la TV sau se culca in pat). Ei vor fi mereu lângă tine. Prezența lor nu este intruzitivă, ci dimpotrivă, ambele părți sunt confortabile.

Prin natura lor, pisicile balineze sunt foarte inteligente. curiozitate puteți citi mereu în ochii lor. Dar, care doresc să cunoască lumea, ei în drum nu distrug nimic și nu se rușinează. Ei nu se răzbună pe infractorii lor. Simtind vinovat, pisica nu va fi jignită dacă este pedepsită pentru caz.

Foarte adesea pisicile unei astfel de rase își adoptă caracterul de la stăpânul lor. Din acest motiv, nu vă comportați agresiv cu animalul dvs. de companie. Dacă ridici corect un animal, acesta vă va aduce numai emoții pozitive și nu trebuie să te cerți cu el.

Este inacceptabil ca astfel de pisici să urmărească. Deși sunt destul de sociabili, au nevoie, de asemenea, de un spațiu personal. Este necesar să fiți atent atunci când comunicați cu o pisică și un copil mic. Ea poate da copilului o respingere. Este mai bine să nu permiteți astfel de situații, în ciuda faptului că respingerea va fi îngrijită.

Sănătate bilingvă

Pisicile balineze sunt persoane sănătoase. Dar din strămoșii lor au moștenit încă unele boli. Aceste animale sunt mai susceptibile la amiloidoză a rinichilor și a ficatului (metabolismul proteinelor depreciat), probleme dentare și a bolilor sistemului cardiovascular.

Și pisicile acestei rase pot suferi de displazia articulațiilor (pelvis, coate), strabism, astm și diabet zaharat.

Simptomele diabetului zaharat in balineza sunt:

 1. Prezența acetonă în sânge.
 2. Starea proastă.
 3. Săgeți abrupte în greutate corporală.
 4. Creșterea sete și urinare.
 5. Apetitul neobișnuit.

Alimentele mici pisici balineze ar trebui să fie de 4 ori pe zi, iar animalele care au ajuns la vârsta de 6 luni - de 2 ori pe zi.

Întreținere și îngrijire

Descendența balilezilorRecenziile despre această rasă de pisici sunt doar pozitive. Asta este nu numai cu caracterul de recuzită animal, dar și pentru că este foarte ușor să ai grijă de ea. Aceste crescatori blandezi au nevoie de un set standard de proceduri:

 1. Curățarea săptămânală a urechilor.
 2. Îndepărtarea ochilor ca mucus se va acumula în ele.
 3. Pieptănat.

Uneori puteți să vă scăldați un animal de casă folosind șampoane speciale, cumpărate la magazinele de animale de companie.

Aceste pisici, ale caror radacini provin din Indonezia si Thailanda, monitorizeaza cu atentie igiena lor si sunt neobisnuit de curate. Lungimea lor fără substrat, lâna nu este încurcată în bobine, astfel încât nu provoacă probleme inutile proprietarului.

Balinese preferă să trăiască într-o casă confortabilă sau un apartament. Traiul pe străzi este periculos pentru ei. Când cresc o specie, multe instincte naturale au fost pierdute de acești bărbați frumosi. Iar condițiile climatice ale benzii noastre vor avea un impact negativ asupra culorii neobișnuite a acestor animale de companie.

Hrănirea pisicilor balineze

Alimentația balinicăNu e pretentioasa aceasta rasa in mancare. Pentru hrănirea lor, sunt potrivite atât alimentele naturale cât și alimentele speciale. Dacă alegeți alimente uscate pentru animalul dvs. de companie, atunci trebuie să alegeți numai furaje de înaltă calitate (premium). În dieta la nivel scăzut, nu există carne, ci doar o mică cantitate de subproduse prelucrate.

În ceea ce privește alimentele naturale, este necesar să se ofere alimente proaspete. Ar trebui să fie incluse în meniu, nu numai proteine, ci și minerale, vitamine, grăsimi și carbohidrați. Este de preferat să se ofere o varietate de tipuri diferite de carne, legume și cereale în proporție de 6: 1: 3.

Amestecarea a două tipuri de alimente este interzisă. Este necesar să se acorde prioritate oricărei persoane: alimente naturale sau furaje uscate. Este necesar să se adere la o singură marcă de hrana.

Este foarte important ca balineza să aibă întotdeauna acces la apă proaspătă și curată.

Contra și avantajele balienilor

În lume există multe rase de feline. Mulți dintre aceștia sunt animale pufoase, frumoase, amabile și inteligente, cu propriile lor morale și opinii. Din acest motiv, există adesea dificultăți în alegerea unui singur pisic de o anumită rasă.

Dacă aveți o dorință de a avea o pisică balinică în casă, atunci trebuie să știți toate minusurile și plusurile sale. Și trebuie să fii sigur că locuința ta este potrivită pentru păstrarea acestei rase.

Minusurile acestei rase de pisici includ următoarele calități:

 1. Se întâmplă prea vorbăreț.
 2. Are o voce tare.
 3. Nu-i place să fie singură (nu poate fi lăsată singură pentru o lungă perioadă de timp).

Printre plusuri se numara astfel de calitati ale pisicii balineze:

 1. Nu se împrăștie puternic.
 2. Nu aveți nevoie de îngrijire complexă.
 3. Ușor de predat educației.
 4. Nu arată nici o agresiune pentru alte animale de companie din casă.
 5. Excelentă cu copiii.
 6. Familia și stăpânul lor se fixează foarte repede.
 7. Sunt animale de companie foarte frumoase, cu un temperament uniform.

Pisicile balineze sunt reprezentanți luminoși ai unei familii de feline cu un caracter plin de admirație și de uimire. Deși înfățișarea pisicilor balineze este foarte asemănătoare cu cea a rasei siameze, acestea sunt răzbunătoare în natură. Și, dimpotrivă, doreau animale singurătate, foarte afectuoase și dureroase. Pentru a obține un pisoi din această rasă minunată este recomandată persoanelor care nu reușesc să spargă inima fuzzy schimbând decizia lor.

De ce rareori se poate găsi rasa bilingvă

Rasele pure de pisici nu sunt aceleași cu reproducerea lor. Cu reproducerea la animale a animalelor, anumite trăsături sunt fixe. Câștigătorii la expoziții sunt indivizi care sunt în concordanță maximă cu standardul.

Pentru a îmbunătăți tipul de rasă bilingvă, crescătorii cresc indivizi cu rasă scurtă din rasele de est. Atunci când traversează o pisică balineză, apar pisoi cu o genă cu păr lung cu un tip îmbunătățit (var). Pentru a obține un copil mai bun, aceștia sunt încrucișați cu pisici balineze sau unul cu celălalt. Dar există o problemă. Consta in faptul ca din balein si vara unele dintre pisoi au par lung si o parte - scurta. Și să atragă activitatea comercială numai acele pisoi care au părul lung. Și astfel, așa cum sa observat, este foarte puțin la lumină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Pisica balinese și polineziană, pisică balineză
© 2021 amigdas.com