amigdas.com

Cat Savannah - cât de mult este un mic ghepard intern

Natura raseiCat de rasa de savana

- una dintre cele mai scumpe rase din rândul animalelor domestice. Numele său a fost dat acestei rase de la porecla de pisoi care a apărut în lume în 1986, din împerecherea servalului și a pisicilor interne obișnuite. Costul ridicat al savanei se datorează nu numai datelor excelente fiziologice și frumuseții sale, ci și unei rarități. Acum, pe tot pământul se găsesc doar aproximativ o mie de indivizi aparținând acestei rase.

Aspect și caracteristici ale rasei

În anii optzeci, crescătorii aveau ideea de a crea un mic leopard domestic. Apoi, desigur, a existat deja o pisică din Bengal, care seamănă foarte mult cu această bestie sălbatică. Dar crescătorii aveau doar o singură culoare, doreau să obțină rasa cu genele leopard, cu spiritul Africii, capabili să trăiască cu oameni în case și apartamente.

Pentru a obține o astfel de rasă, crescătorii au decis să treacă o pisică domestică și o servală de pisică africană sălbatică. Ca urmare, au reușit - a apărut primul pisoi, cu date uimitoare externe, dar în același timp familial și afectiv ca o pisică obișnuită.

In plus fata de culoare, rasa savană moștenită de anumite caracteristici fizice Serval, cum ar fi picioare lungi, puternice, capacitatea de a sări de până la trei metri în înălțime și mari urechi cu ciucuri, cum ar fi un linx care poate auzi tot ce se întâmplă la distanțe mari. La fel ca Serval Savannah îi place să înoate și să ia o baie. Se simte minunat în apă, capabil să înoate rapid pe distanțe lungi și chiar de pește ca strămoșii sălbatici. Savannah a avut, de asemenea, instinctele de vânătoare de pisici sălbatice din Africa, nu este recomandat să lăsați să funcționeze nesupravegheat în curte, s-ar putea termina prost pentru curtea de pisici și câini.

Caracteristicile rasei savană

Pisica sălbaticăAceastă rasă este foarte activă în comparație cu alte pisici domestice. Îmi place foarte mult să sari, să alergi și să te joci, să-ți petreci timpul pe stradă. De aceea, ei trebuie să se plimbe adesea cu o leșie și cu un guler, dar puteți lăsa să fugi, fără a lăsa la o parte vederea. Ei se simt mai bine la dacha sau într-o casă mare cu un teren decât în ​​apartamente înghesuiate.

Savannah are un caracter minunat - sunt pașnici și sociabili, ca oamenii și se obișnuiesc repede cu ei. Foarte atașat proprietarului, care nu este întotdeauna bun, căci undeva fără săpănă va fi extrem de problematic - lăsa-l cu un străin, în niciun caz nu este imposibil, dar cu prietenii ea va fi totuși foarte cămin pentru proprietar.

La toaletă, astfel de pisici sunt învățate foarte ușor, este suficient să arătați tava de mai multe ori și să explicați de ce este nevoie. Puteți, de asemenea, să conduceți o pisică în toaletă pe stradă, obișnuiți să îndurați să meargă ca un câine. Ar trebui să știți că în casa în care trăiesc savana există întotdeauna un miros deosebit, deoarece pisicile marchează teritoriul lor. Crescătorii nu au reușit încă să scape de acest obicei.

Spre deosebire de servalov, savanii au relații destul de problematice cu alte animale. Dacă toți oamenii consideră că sunt prietenii lor, nu lăsați-o imediat, dar în timp, atunci cu pisici și câini totul este complet diferit. Dacă savana trăiește din copilărie sub același acoperiș cu un alt animal, ei vor fi prieteni buni pentru viață. Dar dacă aduceți un pui sau un cățeluș într-o casă în care trăiește deja o pisică adulte de savană, reacția sa nu poate fi prevăzută. Ei pot face rapid prieteni, pot rămâne dușmani pentru viață, sau savana va ataca un oaspete neinvitat și-și va lua viața. Acest lucru se datorează instinctelor sălbatice ale pisicilor de savană. Toți străinii în înțelegerea lor sunt periculoși.

Lucrurile sunt mult mai bune cu oamenii și copiii mici în savană. Ei sunt foarte pasionați de absolut toți oamenii, indiferent de vârstă. La fel ca pisicile domestice, ele se lingușează oamenilor, bârfesc, iubesc când sunt mângâiați și chiar dorm în picioare pe patul maestrului.

Caracteristici fiziologice ale pisicilor savana:

 1. caracteristiciCreșterea la greabăn este de până la șaizeci de centimetri.
 2. Toată femela este de până la șapte kilograme, de la bărbat până la cincisprezece ani.
 3. Ei trăiesc până la douăzeci de ani în condiții bune de detenție.
 4. Savannah-urile sunt pisici cu păr scurt cu blană groasă și reticulată.
 5. Culoarea depinde de părinți, poate fi de argint, aur sau maro, precum și culoarea laptelui topit.
 6. Are un corp de până la o sută treizeci și cinci centimetri.
 7. Pisoii sunt formați pe deplin și se transformă într-un adult numai până în acei ani.

Grija pentru rasa savana

Nu este necesară o savană specială de îngrijire. Cu ea, trebuie să te plimbi de mai multe ori pe zi, în timpul molirii, pieptene blana. Aranjați-o la cel puțin o dată pe lună. Acest lucru nu este necesar pentru spălare (pisica este capabilă să aibă grijă de curățenia propriu-zisă) și să o facă plăcută - savana adoră apa.

Aceste pisici au imunitate foarte puternică, rareori se îmbolnăvesc. Dar frigul și curenții au un efect dăunător asupra sănătății animalului, nu tolerează temperaturi scăzute ca și rudele africane.

Dinții nu necesită curățare sau îngrijire specială. Ochii și urechile ar trebui curățate dacă este necesar.

La fel ca toate animalele de companie, savana are nevoie de vaccinuri pentru a nu prinde vreo infecție. Dar vaccinul nu trebuie să conțină virusuri periculoase - o pisică poate fi grav bolnavă sau poate muri.

Sursă de alimentare

Sursă de alimentareSavannah este un animal foarte activ, astfel încât dieta ei are nevoie de o abordare specială. Ar trebui să fie saturată cu vitamine și proteine. Pentru dieta savană, carnea brută brută, legumele, fructele și organele comestibile sunt excelente. Puteți da carne de pui.

De asemenea, pentru alimentația industrială, hrana industrială pentru pisici. Întreținerea savanei este destul de costisitoare pentru proprietar, dar cu un venit mediu de astfel de animale nu începe, trebuie să fie înțeleasă cu mult înainte de cumpărare.

Pentru o astfel de pisică nu puteți cumpăra o hrană cu un conținut ridicat de cereale, sistemul digestiv al animalului este foarte prost să facă față digestiei. De asemenea, laptele, smântâna și alte produse din lapte acru nu ar trebui să fie administrate - ele provoacă indigestie în savană. Peștii din dieta pisicilor sunt, de asemenea, nedoriți.

Cumpărarea și reproducerea savanelor

Creșterea rasei pisicilor de savană este o sarcină foarte dificilă. Cu fiecare generație, ele încep să seamănă mai mult cu pisicile obișnuite ale casei și își pierd genele africane sălbatice care îi fac deosebite. Toate acestea afectează în primul rând aspectul animalului și, desigur, prețul pisicilor.

Pentru reproducere, femeile sunt mai valoroase decât bărbații, deoarece acestea sunt infertile până la a patra generație.

În prezent, există trei niveluri de descendenți derivate de la felinologi:

 • Pisici de reproducere din rasa savanăF1 - primul și cel mai scump. Se obține ca rezultat al traversării servalului cu pisica domestică. Această generație hibridă, în genele genei individuale rezultate din ambele specii.
 • F2 - cea de-a doua generație hibridă este obținută din legarea mănunchiului F1 și a pisicii domestice. Genele din individul rezultat nu vor fi mai mult de 30%.
 • F3 - genele sălbatice nu depășesc treisprezece la sută, o generație este obținută de la trecerea savanei F2 cu o pisică domestică.

Exploatatorii au avut experimente cu descendenți de reproducere până la generația F5, dar imperecherea dincolo de F3 nu are sens. În acest stadiu, aveți nevoie de un serval sălbatic pentru a obține o savană plină. De asemenea, pentru a încerca trecerea masculii F1 și femele Serval, pisoi din acest cuib au fost de până la șaptezeci și cinci la sută din gene sălbatice, dar acestea au fost izolate cazuri, posibilitatea de a achiziționa aceste pisoi puțin probabil să fie vreodată prezentate.

Părinții oricărei generații ar trebui să își petreacă toată viața, dar asta nu înseamnă că vor conduce urmașii.

Din toate acestea, putem concluziona că achiziționarea acestui animal se poate face numai pentru plăcerea personală. Retragerea descendenților este deja o preocupare a profesioniștilor, a crescătorilor și a pepinierelor.

Cumparand o pisica

Costul unei pisiciNu puteți cumpăra un pui de o astfel de rasă rară, prin anunț sau la un magazin de animale de companie. În Rusia, nu există nici pepiniere angajate în cultivarea și vânzarea savanelor.

Dacă dorința de a obține o astfel de pisică este foarte mare, trebuie să contactați crescătorii în străinătate. Dar chiar și acolo totul nu este atât de simplu. Pentru a obține ceea ce doriți, va trebui să stați într-o coadă destul de mare și să vă rezervați o pisică. Este foarte probabil că poți ridica un pisoi numai după un an sau chiar doi.

Costul savanei de pisici depinde de generația sa și de numărul de gene sălbatice.

 1. Pisicile din generația F1 sunt cele mai scumpe, prețul lor variază de la douăzeci de mii de dolari și mai mult.
 2. Costul copiilor F2 va fi de până la douăzeci de mii de dolari.
 3. Pisicile din generația F3 au costat până la patru mii de dolari.
 4. Savannas din generațiile F4 și F5 sunt vândute pentru o mie de dolari pe pisoi.

Persoanele fizice ale bărbatului sunt mult mai ieftine decât femela, deoarece sunt nepotrivite pentru reproducere. Prin urmare, costul pisicilor este cel mai mare.

Ce este Savannah?

Oficial, această natură a fost recunoscută doar de două mii una în primul an. Dar unele organizații încă refuză să-l accepte, pentru că ei cred că savana nu este prea stabil ca o rasa pisica, si nu are caracteristici specifice clare și atributele pe care le-au transmis din generație în generație.

Și totuși, în momentul de față, Savannah este una dintre cele mai dorite, mai scumpe și mai neobișnuite rase din vremea noastră. Datorită creșterii sale și a figurii musculare, pisica este admirată și chiar a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, după ce a primit vocația ca cea mai mare pisică internă din lume.

Astfel de dimensiuni nu împiedică cel puțin săvana să fie una dintre cele mai grațioase și grațioase animale.

Savannah este frumoasă în toate, privește în ochii ei mari. Nu contează cât costă această pisică, nu este cunoscută de ea, așa că se comportă ca o păsărică internă obișnuită. Dar, în același timp, are sentimente reale și puternice de dragoste și respect față de proprietar. Prin cumpărarea unui astfel de animal, veți primi un prieten credincios și iubitor de mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
» » Cat Savannah - cât de mult este un mic ghepard intern
© 2021 amigdas.com