amigdas.com

Exerciții pentru kegel acasă

exercițiiExercițiile Kegel sunt o tehnică populară menită să consolideze țesuturile mușchilor pelvisului la femei, care și-au luat numele, în onoarea medicului care la creat. Podeaua pelviană este un fel de "așternut" pentru organele interne importante. Nu mulți oameni cred că acești muschi au nevoie de tonifiere și întărire și, fără o pregătire specială, slăbesc și își pierd elasticitatea și elasticitatea. Organele care se află în podea pelviană: vezică, uter, vagin, uretra, rect.

Exerciții Kegel: Informații generale

În cazul în care mușchii vaginali sunt slabi, atunci ei nu vor fi în măsură să-și îndeplinească misiunea principală, și anume, pentru a menține organele pelvine interne, făcându-le să se retragă, diferite procese patologice și alte consecințe. Folosind un set de exerciții, dezvoltate de Arnold Kegel, poate reduce riscul unor boli grave. Eficacitatea acestor exerciții este dovedită în timpul incontinenței, în special postpartum, și poate ajuta o femeie în sfera sexuală.

Tonifierea și întărirea mușchilor este sarcina principală a complexului de exerciții Kegel. Exercițiile pentru mușchii elastici și elastici ai podelei pelviene nu permit pierderea de organe și le mențin într-o poziție pusă de anatomia unei persoane. În plus, aceste exerciții pentru femeile însărcinate pot fi o garanție a nașterilor ușoare, datorită plasticității crescute a mușchilor vaginului. În acest mod, va fi posibilă prevenirea problemelor cu distrofie musculară după naștere, care fără instruire este inevitabilă.

Indicații pentru lecții despre Kegel

Exercițiile care vizează întărirea țesuturilor mușchilor pelvieni sunt utile pentru fiecare femeie. Dar există un grup de oameni pentru care acest lucru este în mod special necesar.

 • Exerciții de gimnastică și KegelCea mai importantă și prima indicație este incontinenta urinara. Pentru acest scop, el a dezvoltat acest complex Kegel. La domiciliu, exercițiile fizice pot ajuta organismul, care și-a pierdut capacitatea de a controla vezica urinară. Cauzele acestui fenomen pot apărea cu modificări fiziologice sau cu alți factori. Pentru ca tratamentul să fie corect și rezultatele acestuia să nu dureze mult, este necesar să se determine cauza care provoacă acest proces. În primul rând, trebuie să contactați un specialist, în timpul manifestării primelor semne de incontinență urinară.
 • Pentru femeile care au nevoie să ridice obiecte grele. Acest factor poate provoca prolapsul uterului.
 • Exercițiile lui Kegel în timpul incontinenței urinare pot fi o mântuire reală, de asemenea, pentru a da naștere femeilor și mamele însărcinate. Aceste exerciții trebuie să fie efectuate de către orice femeie care poartă un copil - acest lucru Este necesar să se prevină problemele legate de incontinența urinei, care apare adesea în ultima perioadă de sarcină. Pentru mamele nou-născute care au dat recent un copil, această procedură este necesară pentru a restabili mușchii vaginali după naștere.
 • Pentru prevenirea incontinenței urinare.
 • Pentru femeile care sunt îngrijorate că uterul poate cădea în vagin. Muschii din podea pelviană sunt mai instruiți, cu atât mai puțin riscul unui astfel de fenomen periculos. La domiciliu, este suficient să se efectueze mișcări simple pentru a preveni patologiile grave din organism.
 • Pentru a crește dorința sexuală.
 • Pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții sexuale.

Caracteristicile exercițiilor

Înainte de a începe să faceți exerciții pentru mușchii din podea pelvină, trebuie să stabiliți locația acestor mușchi. Exercitarea trebuie făcută în orice poziție convenabilă pentru dvs., cel mai important, că mușchii feselor și abdomenului au fost complet relaxați. Este necesar să puneți un deget curat în vagin și să-l apăsați puternic cu mușchii intimi. Când o femeie simte rezistență și tensiune, înseamnă că este la țintă - acești mușchi sunt implicați.

A doua opțiune este o întârziere a fluxului de urină. Este această mișcare care trebuie repetată pentru a activa mușchii din podea pelviană. Dar, în acest fel, nu trebuie să abuzați, de câteva ori este suficient să determinați principiul mușchilor, altfel poate agrava problema.

Ordinea de executare a exercițiilor asupra lui Kegel

Există câteva reguli pe care trebuie să le urmați atunci când faceți exercițiile:

 • O femeie este obligată să relaxeze corpul și se concentreze pe muschii podelei pelvine, restul țesutului muscular în acest moment trebuie să fie relaxat. Chiar și respirația este cheia pentru "fundația" exercitării corecte a complexului.
 • Înainte de a efectua un antrenament, trebuie să goliți vezica.
 • Pentru un efect mai bun în timpul antrenamentului, vă puteți ridica picioarele, apăsându-le în stomac și împingând mușchii feselor. Această poziție trebuie fixată pentru câteva secunde, apoi reveniți încet la poziția inițială și repetați mai mult de 20 de ori.
 • Toate mișcările pot fi efectuate în orice ritm convenabil, atât în ​​ritm lent și rapid. Dacă o femeie este mai confortabilă cu mișcări rapide, atunci trebuie să vă relaxați și să comprimați mușchii, aproximativ o dată pe secundă și să efectuați 20 de repetări. În cazul unui ritm lent, trebuie să înclinați mușchii și să vă mențineți în această poziție, până când vă grăbiți să numărați până la 10, apoi relaxați-vă încet.
 • La rândul său, tensionați mușchii anusului și vaginului. În ultimul caz, este necesar să se oprească mentale fluxul de urină, iar în primul caz, procesul de defecare. Strângeți mușchii de care aveți nevoie, ridicând ușor pelvisul de pe suprafața unde vă aflați, persistând în această stare timp de 4-6 secunde.

Rezultatul gimnastica KegelEste destul de simplu, fiecare femeie poate efectua aceste exerciții oriunde, este important să înțelegem doar mecanismul de lucru și să ne amintim de toată această procedură utilă. Puteți chiar să vă alocați un anumit timp în fiecare zi și să faceți exerciții în același timp, de exemplu, în timp ce urmăriți serialele TV preferate. Atunci când o femeie se îndoiește că exercițiile fac ceea ce trebuie, ea poate consulta un medic sau poate urmări un film de antrenament.

Exerciții Kegel pentru femeile însărcinate

Exercițiile pentru femeile însărcinate trebuie îndeplinite cu mult mai multă atenție și nu permit o suprasolicitare puternică. Exercitiul este necesar in pozitia predispusa, indoindu-va genunchii in poala. În plus față de mușchii pelvisului inferior, întregul corp trebuie să fie complet relaxat și să se odihnească. Este necesar să tensionați mușchii intimi, ca în timpul întârzierii fluxului de urină, menținând această poziție pentru câteva secunde și apoi relaxați complet corpul. Lăsați picioarele să se odihnească câteva secunde și repetați-le. Repetări necesare nu mai puțin de 15-20, în fiecare zi numărul de abordări ar trebui majorat de mai multe ori.

Pentru a efectua următorul exercițiu pe Kegel pentru femeile însărcinate, trebuie să vă strângeți mușchii intimi și să vă trageți picioarele în stomac. Trebuie să rămâneți în această poziție timp de câteva secunde și, după ce trageți puțin mai sus, fixați poziția pentru câteva secunde și atâta timp cât flexibilitatea și dimensiunea stomacului vă permit. Necesitatea de a efectua 4-7 din aceste repetari, Pentru a obține rezultatul maxim cu posibilă tensiune musculară. Apoi, atunci când se termină înclinația, este necesar să se execute coborârile în jos, în conformitate cu aceeași schemă, cu abordări scurte, menținând în același timp poziția bazinului în poziții diferite.

Un alt exercițiu Kegel pentru femeile gravide:

 • Pentru început, este necesar să se golească complet stomacul și vezica urinară - aceasta este o condiție prealabilă.
 • Luați poziția cea mai convenabilă. Strângeți toate mușchii pelvisului inferior și analului și vaginale, după ce vă relaxați complet.

Exerciții după naștere

Exerciții Kegel pentru cei care dau naștereExercițiile după naștere pot fi efectuate aproape orice mamă, nu au contraindicații speciale, dar este mai bine să consultați un medic. Poți începe aproximativ 4-6 zile după naștere și le îndeplinesc fără fanatism, treptat. La început, este suficient să comprimați mușchii anusului câteva secunde și apoi să vă relaxați complet. Apoi faceți același lucru cu mușchii vaginului. Numărul de repetări și durata fixării musculare trebuie crescute treptat în fiecare zi.

Pentru femeile care se confruntă cu astfel de tulburări grave, ca prolaps uterin, pentru a începe cu, trebuie să consulte un medic, la fel ca în cele mai multe cazuri pot fi atribuite la intervenție operativă. Când medicul a permis să facă exerciții Kegel, atunci puteți începe să le faceți. Dar pentru a le îndeplini cel mai bine în procesul de exerciții de gimnastică.

Exerciții pentru ovulația uterului

Aerobica în această patologie este după cum urmează:

 • Simpla mers al ritmului va ajuta cu o varietate de probleme de sănătate, dezvoltă articulații genunchi și șold, îmbunătățește ritmul inimii. Când, când mersi, pentru a descifra și a comprima mușchii pelvisului mic, poate ajuta la scăderea uterului.
 • Exercițiile trebuie efectuate în timp ce urcați scările - astfel scara poate fi improvizată sau reală.
 • Este suficient să îndoiți genunchiul la genunchi și să-l ridicați, efectuând exercițiul "bicicletă", în timp ce vă aflați într-o poza așezată pe podea.
 • Înotul poate fi, de asemenea, un ajutor excelent în această problemă.
 • Consolidarea feselor, acest lucru se poate realiza atunci când se fac mișcări în picioare simultan cu exercițiile Kegel.

Exerciții Kegel în timpul hemoroizilor

Gimnastica Kegel cu hemoroiziPentru a începe aceste exerciții, trebuie mai întâi să găsiți locul în care aveți nevoie de mușchii de pe fundul bazinului. Se aseamănă cu ceva care pare să mențină gazele din rect, atunci când nu există nici o cale de golire a intestinului. Poziția inițială - mincinoasă. Este recomandabil să vă îndoiți genunchii în poală. În același timp, aplecați pe picioare. Toți ceilalți mușchi sunt relaxați. Apoi, contractați mușchii anusului până când este atras în intestin. Faceți aceste mișcări timp de 5 secunde. După ce te relaxezi complet. În viitor, aceste reduceri vor trebui să fie majorate cu până la 15 secunde. În fiecare zi făcând aceste exerciții, veți putea obține rezultate pozitive.

Kegel simulator

În plus față de exerciții, există și un complex folosind un dispozitiv special - simulatorul Kegel. Există chiar și cursuri separate, care descriu în detaliu principiul simulatorului. Cu toate acestea, nu fiecare femeie are timp liber să participe la aceste cursuri, mai ales că această întrebare este relevantă pentru mamele tinere. Dar nu vă faceți griji, simulatorul poate fi înlocuit cu un obiect din piatră netedă care arată ca un ou de găină, puteți cumpăra aceste suveniruri din orice magazin Feng Shui.

Ouale pot fi de dimensiuni complet diferite, o femeie trebuie să aleagă cea potrivită vaginului ei. După nașterea unui copil, acesta poate crește în mărime, deci trebuie să selectați un obiect, mult mai mult. În ceea ce privește materialul, se recomandă preferarea jadului sau a cuarțului. Este necesar să verificați cu atenție obiectul pentru fisuri și așchii, în caz contrar există riscul de rănire. Înainte de a începe exercițiile, trebuie să puneți un prezervativ pe un simulator improvizat pentru a evita riscul de a obține o infecție și, pentru a fi în afara, un fel de "bumpkin", el poate ajuta să obțineți oul.

Kegel simulatorApoi, când ați adus oul în vagin, trebuie să strângeți mușchii intimi. Dacă în procesul unei astfel de acțiuni, simțiți oul, atunci înseamnă că dimensiunea sa este aleasă corect. Este necesar să se execute mai multe contracții într-un rând, apoi - o scurtă pauză, după ce se comprimă din nou și astfel nu mai puțin de 15 ori. Zilnic este necesar să se mărească numărul de repetări. De asemenea, trebuie să efectuați mișcări de împingere și suge, trebuie să încercați mușchii vaginului, ca și cum ați trage oul și apoi să-l împingeți.

În timpul exploatației obișnuite a uneia dintre cele două variante ale exercițiilor Kegel, cu sau fără simulator, se pot obține succese colosale și se poate îmbunătăți activitatea mușchilor pelvieni. Și nu uitați că clasele trebuie să fie de regulă, altfel nu veți avea un efect pozitiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre naștere: pregătirea pentru naștereTot ce trebuie să știți despre naștere: pregătirea pentru naștere
Cum de a strânge pieptul acasă: cele mai bune exercițiiCum de a strânge pieptul acasă: cele mai bune exerciții
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Exerciții fizice cu prostatită și adenom de prostatăExerciții fizice cu prostatită și adenom de prostată
Tehnica lui Bubnovski, gimnastica pentru coloana vertebrală la domiciliuTehnica lui Bubnovski, gimnastica pentru coloana vertebrală la domiciliu
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
Tratamentul herniei intervertebrale și gimnastică pentru coloana vertebralăTratamentul herniei intervertebrale și gimnastică pentru coloana vertebrală
Exerciții pentru ridicarea sânilor la domiciliuExerciții pentru ridicarea sânilor la domiciliu
Gimnastica pentru osteocondroza coloanei vertebrale cervicale, video ЛфкGimnastica pentru osteocondroza coloanei vertebrale cervicale, video Лфк
» » Exerciții pentru kegel acasă
© 2021 amigdas.com