amigdas.com

Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă

Scottish FoldScottish Fold

- acesta este un animal special în lumea pisicilor. Aceste pisici pot fi numite "folk", sunt mândria scotilor.

Scottish Fold pisici vor deveni insotitori bun pentru stăpânii lor. Plimbarea în aerul proaspăt va fi foarte utilă pentru animalele de companie. Trebuie doar să urmăriți faptul că animalul a fost vaccinat, în funcție de vârsta sa. Cumpără-i o leșie și un ham și obișnuiți să mergeți.

Istoria apariției pisicilor cu urechi presate

Particularități ale rasei Scottish FoldIstoria pisicii a început cu un eveniment fericit: într-un hambar obișnuit scoțian a trăit o pisică extraordinară Suzy. Urechile acestei pisici erau îndoite și era pur alb.

Susa ar trăi în vegetație, ar prinde șoareci și va bea lapte cinstit, dacă nu se întâlnea cu un păstor numit William Ross. Era un cioban extraordinar: îi plăcea pisicile.

Văzând o pisică neobișnuită, William voia să cumpere o asemenea frumusețe.

Mai târziu, când Suzy sa născut dintr-o pisică normală, William a achiziționat una dintre ele - o pisică pe care Snuks o numește. Această pisică, mai târziu, William a trecut cu o pisică britanică de scurtă durată. Din această unire s-au născut pisici cu șnururi scurte. De la ei a început începutul reproducerii pisicilor pliate.

Inițial, această rasă a fost numită "lopată", dar apoi a fost adăugat cuvântul "scoțian".

Suzie a fost o pisică cu păr lung și, unele persoane au păr lung. Dacă unul dintre părinți avea urechi scurte, atunci toate generațiile ulterioare s-au născut cu urechi agățate. Dacă un părinte avea părul lung, părul lung a fost moștenit de generațiile viitoare. Gena rasei este foarte puternică în reprezentanții acestei rase.

apariție

Aspectul Scottish FoldPe lângă urechile presate, reprezentanții acestei rase se disting printr-o blană groasă, plăcută. Arată ca o pluș. Structura lână scotch este uniformă. La început, este imposibil să se determine cum va crește pisicul homarului: urechile lor încep să scadă doar la vârsta de 4 săptămâni.

 • Culoare variată.
 • Cap înconjurat, maxilar bine dezvoltat.
 • Pernele vibrissae sunt rotunde și ușor protuberante - vizibile pe bot.
 • Ochii sunt uriași, largi, sferici. Culoare în tonul culorii principale a animalului.
 • Nasul este lat, nascut, nu are o tranzitie semnificativa.
 • Linii de profil moale.
 • Urechi cu vârfuri rotunjite, coborâte.
 • Corpul este muscular, dimensiunea este mai mare decât media. Forma corpului este rotundă.
 • Coada are o lungime normală, vârful cozii este rotunjit.
 • Labele sunt scurte, tampoanele sunt rotunjite.

Caracteristicile caracterului

Natura pisicilor FoldPisici pliate nu difera de hiperactivitate și temperament exploziv. Acestea sunt animale calme, neperturbate, auto-asigurate. Aceste animale de companie sunt foarte atașate de persoană. Îi place să stea lângă maestru sau să se uite la acțiunile sale. Glasul pisicilor este neobisnuit. Nu arată ca un miau obișnuit. Un pic ciudat. Cineva spune că pisicile Scottish Fold nu știu cum să mănânce. Probabil, această afirmație nu este lipsită de adevăr.

Pisica ureche scoțiană, uneori, devine două picioare posterioare. Acest lucru se întâmplă atunci când pisica caută ceva, sau ceva de la a fi surprins sau nedumerit. Această caracteristică atrage fotografi și există multe mame și demotivatoare, dedicate acestei poziții de pisici.

Puii scoțieni sunt jucăuși și energici. Mutarea în casă, în prezența unui pisoi, trebuie să fii atent și să te uiți cu atenție la picioarele tale. Va fi frumos să cumpărați un pat special sau o casă pentru pisoiul tău mic. Scottish Fold pisoi le place să joace și să se joace. Cumpara jucarii pentru ei: bile, arcuri, bile, soareci.

Reproducerea pliurilor scottish

Înmulțirea pisicilor de tip Scottish Fold la domiciliuÎnmulțirea pisicilor de tip Scottish Fold nu este fără excepție și eroare. La reproducerea inițială, sa observat că pisicile scoțiene, care se nasc din părinți din aceeași rasă, au prezentat unele abateri de la normele din fiziologie.

A fost fie o blană excesiv de moale "vată", fie alte manifestări ale mutației.

Ulterior, dezvăluind neajunsurile, crescătorii au început să traverseze pisicile pliate cu pryamouhimi. Acest lucru a dat un rezultat pozitiv: nu au existat mutații și abateri. Astfel, în momentul de față, interzicerea a două pisici cu șorici este interzisă.

La început, pisica scoțiană a trecut cu exotice. Din aceste căsnicii s-au născut pisici normale. Dar, în timp, coada lor a încetat să funcționeze. A ajuns la îmbinarea completă a vertebrelor, ceea ce a dus la durere la spate și la spate. Mai târziu, de la exotici ca părinții au refuzat. Au început să traverseze scoțienii cu rasa britanică de scurtă durată.

Când au apărut pisoi, sa observat că, în cazul părinților cu păr lung, pisoii au dobândit o moștenire lungă și groasă de sherbită. Dar, chiar și o densitate mai mare de lână, acestea au atins atunci când trec animale cu păr scurt și cu păr lung.

sănătate

Sănătate și boliScutecele scoțiene sunt sănătoase. Singurul dezavantaj, cauzat de parul scurt, sunt bolile coloanei vertebrale (osteochondrodystrofia). Semne de osteochondrofilie:

 • Claudicație.
 • Mersul legat.
 • Renunțarea la sari.
 • Raspuns acut la atingerea cozii.
 • Dintr-o dată aspectul ghemuit al animalului.

Dar această boală nu este obișnuită. Cu bună grijă și îngrijire, durata de viață a unei pisici scoțene pliabile va fi de douăzeci de ani.

Este important să se monitorizeze curățenia urechilor. Urechile nu trebuie să aibă plăci, scuame și pete. Dacă există fenomene neobișnuite în urechi, animalele de companie ar trebui imediat prezentate medicului veterinar. Medicul va prescrie terapia necesară pentru a ajuta animalul să depășească afecțiunea.

În plus, este necesar pentru a vă menține curat ochii. Puteți spala ochii animalului cu acid boric sau apă fiartă obișnuită.

Sfaturi pentru conținut

Cuprinsul foliei scoțieneAceste animale sunt foarte potrivite față de copii. Ei nu vor zgâria, nu musca sau nu rănesc un copil.

Ar trebui să-ți înveți copilul să se ocupe de animale în mod corespunzător și nu să-i provoace durere și disconfort. Și apoi, pisica scoțiană va deveni un prieten credincios și un partener excelent pentru jocurile copilului stăpân.

Această rasă este considerată una dintre cele mai inteligente. Fold pisica Scottish este capabil de a distinge unele comenzi. Ea este bucuroasă să le îndeplinească. Dar, ceea ce pisica nu vrea sa faca, este imposibil de fortat sa implice.

Refuzul acestei sau acelei echipe sau ale acelei acțiuni nu poate fi suprimat.

Aceste pisici sunt destul de curate. Ele sunt ușor de obișnuit cu tava. Și ei dau gheare, în același loc.

Caracteristici de hrănire pisici Scottish Fold

Hrănirea pisicilor din Scottish FoldPentru o viață cu normă întreagă, animalul de companie ar trebui să fie plin. Este necesar ca alimentele și apa să fie întotdeauna în jgheab. O pisica sau o pisica se simte foame in orice moment si trebuie sa o stinga imediat.

Alimentele unui animal de companie cu o bucată mare pot fi alcătuite din produse naturale sau din furaje de calitate pregătite.

În cazul unei alimente naturale, este necesar să se pregătească pentru viitor astfel produse:

 • Carne slabă (curcan, carne de vită, pui).
 • Maruntaie.
 • Ficatul.
 • Peștele de mare (peștele râu este considerat dăunător pentru Scottish Fold).
 • Brânză brută.
 • Brânză.
 • Kashi.
 • Un ou brut.
 • Legume.

Scoaterea în stilul scoțian contraindicată:

 • Carne de porc.
 • Miel.
 • Cartofi.
 • Leguminoase.
 • Ceapă.

Dacă alegeți un produs gata, trebuie să cumpărați produse alimentare premium. Conține toate informațiile necesare vitamine și microelemente, care sunt atât de utile pisicilor pliate. De regulă, aceste alimente nu provoacă alergii, ceea ce este, fără îndoială, un factor excelent pentru achiziția și consumul acestora.

Alegerea unui pisoi

Selecția pisoiului din Scottish FoldToate pisoii sunt împărțiți în trei categorii: animale de companie, rasa și clasa de spectacol. Toate aceste ape sunt diferite în preț. Cel mai bine este să cumpărați un pui în pepiniere specializate. Vârsta recomandată, pentru cumpărarea unei pisici - douăsprezece săptămâni.

La această vârstă, este necesar semne de rasă pură. Și, este ușor de determinat abaterile în dezvoltare, dacă există. În plus, la această vârstă, pisoiul se hrănește cu încredere și independent.

În cazul în care scopul de a cumpăra un pui este de a participa la expoziții de clasă de expoziție, se recomandă să cumpărați un animal la vârsta de un an. La această vârstă, trăsăturile rasei pure sunt deja perfect distincționabile.

Când cumpărați un pui mic, nu uitați să întrebați crescătorul ce pisoi a fost hrănit tot acest timp. Transferul la o hrană nouă, în primele zile de apariție a unui pisoi în casă, este nedorit. Un astfel de experiment se poate transforma într-o boală a sistemului digestiv al pisicilor, care va afecta în mod tragic aclimatizarea sa în condițiile unui nou și străin, în timp ce premise.

Pisicile Scottish fold hrănite la intervale de patru ori pe zi. Acest lucru le permite câștig greutate. Când pisicul atinge vârsta de opt luni, acesta poate fi transferat la două mese pe zi.

Ia urmașilor

Așa cum am menționat deja mai devreme, perechi de aceeași rasă, la împerechere nu este permisă. Împerecherea între crescători este interzisă. Aceasta poate duce la nașterea animalelor inferioare cu mutații genetice asociate cu boli cartilajului osoase și a scheletului.

Pentru împerechere, este mai bine să alegeți o pisică ureche și o pisică cu picioare drepte. Sau, dimpotrivă. Uneori, scoțienii scoțieni se întâlnesc cu reprezentanți ai rasei British Shorthair. Aceasta oferă un descendent excelent.

Păsările sunt pregătite pentru reproducere, deja la vârsta de opt luni. Dar nu vă grăbiți, la această vârstă, pisicile nu sunt destul de puternice. Mai bine să dezlegi pisicuta, la vârsta de un an și jumătate sau mai târziu. Apoi, organismul poate face față sarcinii și livrării.

Sarcina pisica scotian, dureaza 58 - 78 de zile. O pisică are unul până la patru pisoi. Dar este imposibil de determinat câte dintre ei vor deveni morți.

Okot, adică naștere, continuă o zi. Dar, cel mai adesea, ele curg mult mai repede. Este necesar, în cazul în care nașterea este prima, să fie aproape de pisică, astfel încât să nu se simtă amenințată și calmă.

Grijă pentru foldul scoțian

Nu este greu să ai grijă de o pisică scoțiană. Este necesar să vă piepiniți în mod regulat părul, să examinați urechile și ochii. Puteți să vă spălați animalul, dar ar trebui să îl faceți numai în caz de urgență - dacă animalul este puternic poluat. Este necesar să se monitorizeze lungimea ghearelor. Încercați să aranjați un timp plăcut pentru pisică. Alimentele și apa ar trebui să fie o mulțime. Jucăriile ar trebui să fie întotdeauna disponibile.

Unele nuanțe de îngrijire a animalelor

Îngrijire adecvată pentru Scottish FoldEliminați utilizarea unui cositor: nu va aduce nici un beneficiu și nu poate strica aspectul animalului de companie al familiei. Urechile sunt Scottish ori la o acumulare mai mare de sulf decât urechile altor pisici, așa că urmăriți cu atenție peste puritatea urechilor și, în timp pentru a le curăța, observând mare prudență. Și ochii animalelor necesită o atenție deosebită. Trebuie să fie curățat după cum este necesar, dar cel puțin o dată pe săptămână.

Varietatea stotish fold este fagurele lui Scotty Straight. Aceste pisici nu au nici o lacrimă pe urechi, cu toate acestea, toate celelalte semne (obrajii, labele și cozile, precum și forma capului) sunt caracteristice rasei de tip scoțian. Blana lor nu este lungă, dar urechile lor se împrăștie ca niște pisici obișnuite.

Articole de uz casnic necesare

 • Bowls pentru alimente și apă.
 • Coloană - un tampon de zgâriere.
 • Pensulă pentru lână (nu este un puf). Puteți cumpăra un mitten special cu vârfuri pentru lână.
 • Tavă, pentru gestionarea nevoilor naturale.
 • Transport (coș sau cutie specială).
 • Jucării.

Toate aceste elemente vor ajuta proprietarul să îmbunătățească calitativ îngrijirea pentru un animal de companie pufos.

Dobândirea Scottish Fold, sau cu alte cuvinte - ori Scoțian, proprietarul primește un animal de companie blând, iubitor care bydet dăruiască tandrețea tuturor membrilor familiei, fără excepție. Această fiară inteligentă și fermecătoare va fi cea mai bună achiziție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Tortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehellTortoiseshell, descrierea tipurilor de culoare tortoisehell
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cum să hrăniți o pisică scoțianăCum să hrăniți o pisică scoțiană
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
» » Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
© 2021 amigdas.com