amigdas.com

Piatra de slefuire pentru cutite: descriere, soiuri, reguli de ascutire

tocilăDe mult timp, oamenii au ascuțit uneltele de tăiere și cusătură folosind materiale naturale. După aceea, șmirza a devenit populară - pietre cu o suprafață aspră de origine artificială, care sunt montate pe axă. Astfel de ascuțitori au făcut posibilă ascuțirea rapidă și pur și simplu a unui număr mare de lame fără prea mult efort. Următoarea etapă este ascuțitoare tehnologice cu discuri ceramice și unitate electrică.

Astfel de dispozitive simplifică mult munca, dar au un dezavantaj evident. Chiar și cu viteze medii de viteză, datorită fricțiunii construcției abrazive, se produce o încălzire considerabilă pe suprafața metalică. Dacă se apleacă ușor și se apasă lama cuțitului mai puternic - se va "elibera" aliajul metalic. Aceasta înseamnă că lama va deveni moale și va bloca mai repede.

Prin urmare, specialiștii cu experiență încearcă să nu utilizeze șmirgie mecanică, dar preferă pietrele de șlefuit. Și industria modernă a revenit în viața de zi cu zi a tuturor pietrelor obișnuite pentru ascuțirea lamelor, dar numai ele sunt realizate cu tehnologie specială.

Ascuțiți cuțitulPietrele de șlefuire sunt foarte convenabile și ușor de utilizat. Ele pot fi folosite chiar și de către o persoană care nu are cunoștințe și experiență în acest domeniu. Cu toate acestea, pentru fiecare material, ar trebui să utilizați o piatră specială de ascuțire.

imediat în piață există o masă de soiuri Acest tip de produse, care diferă în ceea ce privește calitatea, prețul și ușurința de utilizare.

Novakulit (piatra din Arkansas)

Locul nașterii acestui material este Arkansas (statul american). De asta a primit acest nume. Ca parte din piatra din Arkansas există cristale de cuart ascuțite, care sunt comprimate în condiții naturale. Acestea sunt cei care, cu incredibilă precizie, îndepărtează stratul subțire de metal atunci când se toarnă.

Extracția acestui tip de material se realizează în câmpuri care nu există prea mult. Acest proces este foarte scump, care afectează prețul final al ascuțitorilor din piatră din Arkansas. Când lucrați cu novoculită, suprafața materialului trebuie umezită cu ulei sau cu o compoziție similară.

Piatra de apă japoneză

Piatra de apă japonezăOriginea acestei pietre naturale este clară de la numele în sine. Aceste mașini de măcinat sunt mai moi decât Arkansas. De asemenea, acestea au o calitate superioară de ascuțire, totuși, uzura mai repede. Deoarece acest soi trebuie să conducă în mod constant la starea inițială, măcinarea suprafeței șmirghelului cu duritate mai mare.

Ele sunt folosite într-o stare ușor umezită, deoarece doar în această condiție se formează un strat de măcinare pe suprafața materialului. Acest instrument este preferat de profesioniști cu experiență, iar prețul său poate ajunge la câteva mii de dolari.

Produse artificiale

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, pietrele de șlefuit pentru cuțite au început să fie fabricate în condiții industriale. Acest lucru a permis reducerea prețului, cu toate acestea, nivelul lor de calitate nu este încă la fel de ridicat ca cel al materialelor naturale. Excepțiile sunt doar pietre artificiale de tip apă.

Barele artificiale constau din două materiale care sunt bine amestecate și legate prin intermediul temperaturii și presiunii ridicate. Particule de lucru - cristal de siliciu cristalin, care au colțuri ascuțite, granule de oxid de crom și corund. Aceste pietre sunt mult mai puternice decât oțelul, iar atunci când se ating un cuțit, se taie un strat subțire de metal.

Mașini de tăiat cu diamante

Desigur, acest lucru nu este un fel de diamante dreptunghiulare. Pentru șlefuirea metalelor se utilizează microcristale, care sunt cultivate în condiții artificiale. Cu toate acestea, prețul acestor produse rămâne foarte ridicat. Cipurile de diamant sunt poli- și monocristaline. Tipurile diferă unele de altele de numărul de fețe de lucru.

Există două tipuri de mașini de măcinat cu diamant, care diferă în opțiunea de lipire a cristalelor:

  1. Mașini de tăiat cu diamanteLegătura galvanică. Cristalele sunt lipite direct la suprafață cu o bază specială din aliaj de nichel. De fapt, cristalele sunt situate pe stratul foarte subțire pe bară. Unul dintre avantajele acestei soluții este cea mai mare eficiență. Lama poate fi ascuțită doar pentru câteva gesturi. Suprafața de lucru este foarte durabilă și are o rezistență ridicată. În ceea ce privește neajunsurile, ar trebui să observăm ireversibilitatea uzurii.
  2. Pachet moale. Acest tip de bare se face prin tehnica pietrelor obișnuite pentru ascuțirea cuțitelor. Singura diferență este că folosesc cristale de diamant, mai degrabă decât cele de corundă.

Reguli pentru ascuțirea lamei

La prima vedere, ar putea părea că chiar și un amator poate face față acestei lucrări. Cu toate acestea, practica este mai importantă decât cunoașterea. Gatiti cu o vastă experiență poate crea cuțit bont de ras ascuțite folosind cărămidă obișnuită, dar Handyman neglijent va fi capabil să strice pumnal chiar și cu lemnul cel mai scump și de înaltă calitate.

  • În primul rând, piatra de granil trebuie să fie pregătită în mod corespunzător. Suprafața care trebuie utilizată pentru muncă trebuie să fie plană și plată. Această verificare este ușor - umeziți bara și plasați-o pe o foaie de hârtie pe o suprafață plană. Impresia vă va permite să evaluați gradul de netezime a pietrei. Aliniați defectele cu o piatră asemănătoare, pur și simplu frecându-le unul împotriva celuilalt.
  • Suprafața în care va fi așezată piatra pe timpul lucrului nu trebuie să fie alunecoasă. Unele tipuri de lemn sunt dotate cu un soclu special.
  • Cuțitul trebuie să fie ținut de suprafața de lucru la sine. Atacurile de linie dreaptă se desfășoară intens de-a lungul marginii șmirghelului. Nu efectuați mișcări longitudinale și / sau circulare.
  • Unghiul de măcinare poate varia de la cincisprezece la patruzeci și cinci de grade. Cu cât unghiul este mai mic, cu atât este mai strâns lama.
  • Ascuțirea cuțitului trebuie făcută dintr-o granulă mare până la cea mai mică. În primul rând, trebuie să veniți cu o formă specifică pentru margine, apoi să schimbați bara și să aduceți materialul în starea ideală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să ascuți corect un cuțit cu un barCum să ascuți corect un cuțit cu un bar
Musat pentru cuțite - ce fel de lucru este asta?Musat pentru cuțite - ce fel de lucru este asta?
Avantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasaAvantajele unui cutit ceramic si cum sa-l ascuti acasa
Pentru a ascuți cuțitele acasă sau pentru a ascuți un cuțit ceramicPentru a ascuți cuțitele acasă sau pentru a ascuți un cuțit ceramic
Cum de a ascuți un cuțit cu un bar: instrucțiuni și sfaturiCum de a ascuți un cuțit cu un bar: instrucțiuni și sfaturi
Curățarea simplă a cuțitelor din metal și a ceramicii la domiciliu, videoCurățarea simplă a cuțitelor din metal și a ceramicii la domiciliu, video
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile taleCum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
Faceți un cuțit de vânătoare cu propriile mâiniFaceți un cuțit de vânătoare cu propriile mâini
Mașina de ascuțit cu mânaMașina de ascuțit cu mâna
» » Piatra de slefuire pentru cutite: descriere, soiuri, reguli de ascutire
© 2021 amigdas.com