amigdas.com

Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie

Compot de merișor pentru iarnă: 4 exemplare de prescripțieToamna este momentul în care se colectează lingonberry, care este foarte bogat în pădurile rusești. Această boabe are un gust amar, deci nu toată lumea îi place proaspăt. Este o altă chestiune - compotul de afine. Această băutură calmează setea, tonifică și revigorează, ajută la înveselirea și întărirea sănătății. În plus, compotul este plăcut gustului, astfel încât acesta se bucură de plăcere atât de copii, cât și de adulți.

Proprietăți curative ale cowberry

Faptul că lingonberries sunt bune pentru sănătate, oamenii au cunoscut din cele mai vechi timpuri. Suc de fructe de pădure tratate boli respiratorii, tulburări ale tractului gastrointestinal, scorbut, reumatism si neurastenie. Ciorbe și extrase din merișorul recomandate pentru ficat și rinichi, boabe de Mochenov sunt prezentate în gută și edem, și fructe proaspete întări sistemul imunitar și oferă o bună prevenire a beriberi. Boabele au următoarele proprietăți:

 • Anti-inflamator.
 • Diuretic.
 • Coleretic.
 • Calmantă.
 • Tonifiere și restabilire.
 • Painkiller.
 • Antisclerous.

Lingonberry este bine adaptat pentru conservare și, dacă este prelucrat în mod corespunzător, își păstrează calitățile sale medicinale.

Compoturile de ciocolată și băuturile din fructe sunt bogate în acizi organici, microelemente utile (calciu, fosfor, potasiu, magneziu), taninuri și pectine. Această băutură este bună pentru înlăturarea sindromului mahmurelii, îndepărtează toxinele din organism, curăță sângele, reduce tensiunea și nivelul de sânge, tratează anemia. Utilizarea regulată a băuturii va contribui la consolidarea stării sănătății umane.

Tehnologia generală de pregătire

Pentru a face gustul compotului de cacao, iar fructele de păstor își păstrează proprietățile valoroase, este necesar să respectați câteva reguli generale de gătit. Ele sunt destul de simple și sunt după cum urmează:

 1. Ochelari și cană cu suc de boabeBoabele ar trebui să aibă aceeași dimensiune și același grad de maturitate. Deci ele sunt sudate uniform.
 2. Compotele nu trebuie digerate, deoarece, cu un tratament termic lung, vitaminele se vor descompune și băutura își va pierde calitățile speciale.
 3. Băutura este gătită la căldură scăzută și scoasă din placă după fierbere. Bomboanele cad în apă clocotită.
 4. Uneori, merele, perele sau alte fructe sunt introduse în compoziție. În acest caz, gătitul are loc în mai multe etape pentru a evita digestia.
 5. Înainte de gătit, afinele sunt ușor uscate pe un prosop.

Dacă compotul este gătit corect, atunci toate fructele de pădure își vor păstra forma, iar băutura însăși va fi clară, fără turbiditate și sedimente. Gustul produsului finit este acidul dulce, picant sau tartă și amar. Depinde de cantitatea de zahăr și de ingredientele suplimentare folosite în gătit.

Rețete de compoturi de merișor

Există destul de multe rețete de gătit. Principala diferență constă în numărul și compoziția ingredientelor suplimentare. De exemplu, pentru a mări proprietățile utile ale compotului, se adaugă afine sau lămâi și, dacă doriți ca băutura să fie mai fină, se introduc mere dulce.

Metoda simplă de gătit

Compote din rețetă de mătase - rețetăCu pregătirea unei astfel de băuturi, chiar și un bucătar neexperimentat se va descurca. Compotat de la frisca - reteta este cea mai rapida si mai usoara. În compoziția acestei băuturi se află numai boabe, zahăr și apă. Gustul va fi oarecum tartă și acru, dar un astfel de produs este extrem de util, deoarece timpul de gătit este minimizat. Produse necesare:

 • Cowberry - cinci sute de grame.
 • Zaharul este de patru sute de grame.
 • Apa este de patru litri.

Mod de preparare:

 • Desfaceți fructele, spălați-le și uscați-le cu un prosop.
 • Se fierbe apa, se adaugă zahăr, se amestecă până se dizolvă complet.
 • Într-un sirop gata pentru a adormi fructe de padure, aduceti la fierbere, după trei minute, îndepărtați de la căldură și lăsați pentru perfuzie. Dacă băutura este pregătită pentru a fi pregătită pentru utilizare ulterioară, aceasta trebuie imediat turnată peste borcane curate și sigilată bine.

Acest compot se poate bea atât cald cât și răcit. Deoarece timpul de gătire este minim, toate vitaminele și oligoelementele din băutură sunt conservate, consumul acestuia va aduce beneficii semnificative organismului.

Băutură de mere și merișoare

A pregăti un astfel de compot va dura mai mult timp, deoarece gătitul are loc în două etape. Compotele de mere și merișoare se dovedesc a fi foarte gustoase și utile. Ingrediente necesare:

 • Merele sunt de un kilogram.
 • Boabele sunt două kilograme.
 • Nisip de zahăr - un kilogram.
 • Apa este de patru litri.

Mod de preparare:

 • Cowberry alege și se spală. Scoateți miezul din mere, tăiați fructele în felii mici.
 • Apa aduce la fierbere, umple zahărul, se amestecă.
 • Se pune merele în sirop și se fierbe timp de cincisprezece minute.
 • Scoateți felii de mere și umpleți fructele cu sirop. Gatiti pana cand nu se decoloreaza busuiocul.
 • Băuturi pregătite imediat se toarnă în băncile pregătite și se rostogolesc. Înfășurați borcanele într-o pătură caldă sau șal și lăsați-le să se răcească complet.

Pentru ca o băutură de mătase-măr să arate mai frumoasă, puteți pune în borcane câteva felii de fructe de pădure și mere. Acest produs poate fi păstrat în timpul iernii.

Utilizarea boabelor congelate

Compot de merișor pentru iarna - vitamine pe tot parcursul anuluiCowberry este bun pentru că nu-și pierde utilitatea în forma înghețată. Bomboanele congelate pot fi folosite pentru gătitul băuturilor cu vitamine. Va fi necesar:

 • Lingonberry congelat - un pahar.
 • Nisip de zahăr - un pahar.
 • Apa - doi litri.

Iată cum puteți găti un compot de merișor înghețat:

 • Bomboanele ajung din congelator și dau un dezgheț, apoi clăti murdăria și murdăria.
 • Lichidul rămas după decongelarea fructului se adaugă la tigaie cu apă, se fierbe, se adaugă zahăr.
 • Adormiți în cranberries apă, așteptați până când apa fierbe și gatiți compot nu mai mult de cinci minute.
 • Se toarnă băutura în bănci pregătite, se rostogolesc.
 • Băncile se întorc cu capul în jos și se înfășoară. Se lasă să se răcească complet și se depozitează într-un loc răcoros.

Compotul de fructe de padure congelate după preferințele dvs. nu este diferit de băuturile preparate din băuturi proaspete de fructe de padure. Dacă este depozitat corect, compotul nu se va deteriora timp de câteva luni.

Acestea sunt principalele rețete pentru gătitul compoturilor delicioase și sănătoase de mure. Desigur, fiecare hostess, în funcție de preferințele ei, poate construi diferite ingrediente pentru a obține un gust mai bun. Simplitatea gătitului și disponibilitatea produselor necesare vor permite fiecăruia să gătească un compot de mătase în cantitatea necesară și să-și mențină sănătatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Cum sa faci Morse: Retete de la Cowberry proaspete si congelateCum sa faci Morse: Retete de la Cowberry proaspete si congelate
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
» » Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
© 2021 amigdas.com