amigdas.com

Acid folic: de ce bărbații au nevoie de concepție

Acid folic pentru bărbațiAcidul folic aparține vitaminelor solubile în apă din grupa B. Organismul uman nu este capabil să-l sintetizeze singur, astfel încât consumul constant de vitamină din exterior este atât de important.

Nu este un secret că femeile au nevoie de o sursă suplimentară de vitamina B9 pentru sarcină completă. Din prezența în dieta a unei femei de alimente bogate în această vitamină, sănătatea viitorului copil depinde în mare măsură.

Lipsa unei astfel de vitamine solubile în apă conduce la patologiile tubului neural al fătului și alte complicații. Puțini au auzit că vitamina B9 - pentru bărbați este, de asemenea, un element important, deficitul căruia provoacă daune grave sănătății.

Succesul concepției este direct legat de o cantitate suficientă de acid folic în corpul unui om. Potrivit medicilor, utilizarea medicamentelor din acid folic contribuie la normalizarea sistemului reproductiv. Motilitatea spermatozoizilor se îmbunătățește și numărul celulelor sexuale cu un set incorect de cromozomi scade.

De ce are nevoie organismul de acid folic?

Gama de acțiuni pe care le are acidul folic este destul de largă. Sintetizând în interiorul intestinului din alimente, afectează majoritatea proceselor vieții umane. Enzimele proprii ale corpului se atașează de particulele de acid folic asimilat, după care încep să participe activ la procesele metabolice.

De bază biologic funcții ale acidului folic:

 • Cum să luați acid folicParticipă la sinteza structurilor proteice și, prin urmare, la crearea tuturor celulelor unui organism viu
 • Responsabil de formarea și buna funcționare a celulelor albe din sânge, afectând astfel în mod semnificativ funcția imună
 • Participă la biosinteza acizilor ribonucleici și deoxiribonucleici, care poartă un cod genetic
 • Responsabil de reglementarea funcțiilor celulei măduvei osoase. Fără ajutorul vitaminei B9, eritrocitele nu se vor coace.
 • Ajută la absorbția altor vitamine B
 • Influențează activitatea cortexului cerebral, participă la sinteza anumitor hormoni
 • Are un efect pozitiv asupra funcției hepatice și a funcției intestinale
 • Botezați apetitul
 • Îndepărtează pigmentarea pielii
 • Reduce efectele situațiilor stresante
 • Este o legătură importantă în producerea acidului clorhidric în stomac
 • Promovează dezvoltarea fibrelor nervoase și a sistemului circulator al embrionului intrauterin
 • Folosirea acidului folic reduce riscul de accident vascular cerebral și atac de cord
 • Datorită vitaminei B9, femeile se protejează de sarcini spontane și de nașteri premature
 • Normalizează tensiunea arterială, se luptă atât cu hipertensiunea, cât și cu hipotensiunea
 • Reduce nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută

Care sunt simptomele unui supliment suplimentar cu vitamina B9?

 • Modificări ale dispoziției inexplicabile
 • stare nervoasă
 • Declinul general al forțelor
 • Reducerea bruscă a eficienței
 • Apetit slab
 • Concentrația concentrată și slabă a atenției
 • Probleme cu memoria, probleme cu amintirea unei cantități mari de informații
 • Culoare pielii
 • Nivel scăzut al hemoglobinei
 • Deteriorarea libidoului

Cauze de deficit de acid folic

În plus față de numărul mic de alimente saturate cu vitamina B9, deficiență de acid folic poate fi explicată prin următoarele motive:

 • Simptomele lipsei de acid folic în organismObiceiuri dăunătoare, în special consumul excesiv de băuturi care conțin alcool. Se știe că alcoolul etilic interferează cu absorbția vitaminelor și, de asemenea, inhibă funcția ficatului pentru utilizarea produselor metabolice.
 • Luând medicamente. Agenții antineoplazici împiedică transformarea vitaminei în forma sa activă. Medicamentele antibacteriene și sulfonamidele inhibă acțiunea acidului folic.
 • Beriberi. Deficiența vitaminei C și a altor vitamine solubile în apă conduce la o reducere a formării formei active de B9 în ficat.
 • Bolile cronice. Patologiile tractului gastro-intestinal și ale ficatului duc la o încălcare a absorbției acidului folic.

Acid folic: beneficii pentru bărbați

Este dificil să se supraestimeze beneficiile utilizării acidului folic. Ultimul punct de transport al vitaminei B9 în organism este ficatul. Există o vitamină este transformat în acid tetrahidrofolic, care este implicată în sinteza aminoacizilor. Acidul este vital pentru bărbați, deoarece ajută la normalizarea funcției sistemului nervos central și este responsabil pentru efectuarea impulsurilor în măduva osoasă.

Bărbații care consumă în mod regulat acid folic sunt mai puțin susceptibili de a suferi de boli cardiovasculare. Lipsa acestei vitamine importante duce la ateroscleroza vaselor și la anemia megaloblastică. Toxicitatea homocisteinei, produsă în încălcarea schimbului de aminoacizi care conțin sulf, declanșează formarea aterosclerozei. Ateroscleroza, la rândul ei, distruge pereții vaselor de sânge. După cum se știe, reprezentanții sexului mai puternic, mai des decât femeile, mor de accidente vasculare cerebrale și atacuri de inimă. Oamenii ar trebui să fie atenți la aceste statistici dezamăgitoare.

Aplicarea regulată de acid folic ajută la scăderea gândurilor depresive, îmbunătățește abilitățile cognitive. Acidul folic reduce semnificativ riscul unei astfel de boli legate de vârstă ca demența senilă.

Deficitul de dietă în perioada pubertății este periculos, când un tânăr intră în stadiul reconstrucției hormonale. Fără participarea acidului folic, este imposibil să se formeze caracteristici sexuale secundare la adolescenți - părul de sex masculin, coagularea vocii. În timpul pubertății, tinerii care nu primesc vitamina B9 suferă de probleme digestive, observați leziuni pe membranele mucoase ale cavității bucale.

Lipsa unei vitamine devine adesea cauza principală a apariției celulelor sexuale cu un număr incorect de cromozomi. Această deviere, în unele cazuri, conduce la apariția copiilor cu tulburări genetice și disfuncții apreciabile. O femeie de la un astfel de bărbat poate avea un copil cu sindromul Down. Prin urmare, un cuplu tânăr care intenționează să aibă copii, cu câteva luni înainte de concepție, trebuie să începeți să luați acid folic.

Este important de observat că deficiența cronică a vitaminei B9 în corpul unui bărbat poate provoca infertilitate. Fără o cantitate suficientă din această substanță, este imposibil să se îmbunătățească calitatea și cantitatea de spermatozoizi. În combinație cu tocoferolul, acidul folic stimulează producția de lichid seminal, mărind volumul și crescând posibilitatea de a fi conceput.

Acid folic: pentru bărbați și femei pentru concepție

Acid folic în planificarea sarciniiCând părinții potențiali cu responsabilitate abordează planificarea sarcinii, aceștia încearcă să țină cont de toate momentele pregătitoare. O atitudine conștientă față de destinul fiecăruia determină soții să se supună unui examen cuprinzător, ceea ce face posibilă diagnosticarea bolii în viitorul tată și mamă. Acidul folic este, de regulă, prescris pentru o jumătate de an înainte de concepția planificată, chiar dacă examinarea medicală nu a evidențiat încălcări grave ale sănătății bărbaților și femeilor. Toate deoarece patologiile și defectele fătului se formează în primul trimestru de sarcină.

Este foarte important să scăpați de dependența de nicotină înainte de a lua acid folic. Sub influența nicotinei există o distrugere a vitaminei B9, iar rezultatul pregătirii pentru concepție este redus la zero.

Cele mai recente statistici arată că tot mai multe cupluri sunt conștiente în planificarea sarcinii și dau seama de importanța acidului folic pentru sănătatea viitorului copil. Răspunzând proceselor metabolice în toate etapele vieții, trebuie să intre în organism în fiecare zi, cu mult înainte de concepția presupusă. Doar un corp sanatos dă naștere unui copil sănătos. Funcțiile medicului includ sarcina de a explica tactica de a lua acid folic, oferind instrucțiuni detaliate și specificând doza. Hypervitaminoza este la fel de periculoasă ca lipsa de vitamină.

Dacă unul dintre viitorii părinți neglijează recomandările medicului, acest lucru va reduce șansele unei concepții de succes și va crea o perspectivă patologia embrionului în uter. Deficitul de vitamine al unei femei gravide este întotdeauna asociat cu un risc de defecte congenitale, cum ar fi hipertrofia tubului neural, picături. Există dovezi că palatul intestinal este, de asemenea, asociat cu o lipsă de vitamina B9.

Beneficiile acidului folic pentru concepție, dacă este luată de un om:

 • Admiterea acidului folic de către bărbațiParticipă la corectarea reproducerii structurilor celulare, în special la toate mecanismele asociate transferului de material genetic. Această capacitate reduce riscul de întrerupere a numărului de cromozomi. Elimină celulele germinative de modificările mutagene care fac spermatozoizii incapabili de a fertiliza ovulul și de a dezvolta malformații fetale.
 • Creșterea mobilității și a viabilității spermei
 • Există o întărire a cochiliei de protecție a spermatozoizilor, capacitatea lor de penetrare crește.
 • Creste considerabil supravietuirea spermei inainte de intalnirea cu ovulul de sex feminin

Deficitul de acid folic la femeie înainte de concepție duce la următoarele complicații:

 • Procesele metabolice sunt încălcate, inclusiv cele care duc la insuficiență hormonală
 • Perturbarea absorbției vitaminei B12. Fără admiterea adecvată a acestui element, se dezvoltă anemie severă. Slăbirea corpului duce la o nutriție inadecvată a organelor interne, ceea ce afectează în mod semnificativ funcția fertilă.
 • Dezvoltarea incorectă a oului. Ea nu cade deloc sau are defecte care nu îi permit să se fertilizeze. Când apare o fertilizare a unui astfel de ou, probabilitatea de avort spontan sau de naștere a unui copil cu anomalii este mare.
 • Fără nivelul necesar de acid folic, sistemele corpului copilului nu se pot dezvolta. Subdezvoltarea placentei duce adesea la încetarea bruscă a sarcinii.
 • Reflectând asupra sistemului nervos al mamei, deficitul de vitamine duce la o formare incorectă a creierului în făt, iar acest lucru amenință în viitor tulburările nervoase ale copilului.

Surse de acid folic

Persoanele care practică vegetarianismul ar trebui să acorde o atenție deosebită aditivi cu acid folic, deoarece este în produsele din carne conține cea mai mare cantitate din această vitamină valoroasă. Vita de vita este deosebit de bogata in vitamina B9. Pentru a umple necesitatea acestei componente, trebuie să includeți în meniu fileul de pui și ficatul. Fasolele sunt o doză mare de vitamină. Este important să includeți mazăre, fasole, linte în dieta ta.

Mai mult, un conținut ridicat de acid folic gasit in produse, cum ar fi orezul brun, hrisca, ovaz, pătrunjel, mărar, caise și piersici.

Din alte fructe, puteți distinge portocalele. Citricele pot acoperi rata zilnică de acid folic. Este util în fiecare dimineață să beți un pahar de suc proaspăt de portocale. O mulțime de vitamina B9 este, de asemenea, conținute în struguri, pepeni, căpșuni, coacăze.

Un procent enorm de acid folic în drojdia de bere. Cu toate acestea, nu vă duceți cu bere, deoarece răul cauzat de alcool va fi mai puternic decât proprietățile utile ale drojdiei. Medicii recomandă cumpărarea de drojdie de bere în farmacie.

Instrucțiuni pentru utilizarea preparatelor de acid folic

Pre-acid folic de către bărbațiUnul dintre medicamentele populare care conțin vitamina B9 este folacinul.

Este indicat în toate bolile asociate cu tulburări imune, cu anemie cu deficit de fier, gastrită, constipație și leucopenie.

Nivelul normal al acidului folic este în intervalul 5-15 ng / ml. Doza zilnică admisă este de 400 μg.

Preparatele de acid folic sunt disponibile sub formă de capsule și tablete. În scopul prevenirii, se administrează 1 mg o dată pe zi. Doza maximă este de până la 5 mg.

În instrucțiuni există contraindicații pentru utilizarea acidului folic. Acestea includ: intoleranță individuală, reacții alergice. Este strict interzisă administrarea de vitamina B9 împreună cu antibiotice, anestezice, citostatice și medicamente anticonvulsivante.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce am nevoie de vitamina C? Surse de vitamina C, unde este?De ce am nevoie de vitamina C? Surse de vitamina C, unde este?
Lutein forte - descrierea medicamentului și a prețului săuLutein forte - descrierea medicamentului și a prețului său
Vitamina E în timpul sarciniiVitamina E în timpul sarcinii
Vitamine pentru bărbați în planificarea sarciniiVitamine pentru bărbați în planificarea sarcinii
Necesară și utilă pentru organismul uman, vitamina DNecesară și utilă pentru organismul uman, vitamina D
Vitamine pentru copii de la 1 an și după 2 aniVitamine pentru copii de la 1 an și după 2 ani
Vitamine pentru menținerea imunității la adulți și creșterea acestora la copiiVitamine pentru menținerea imunității la adulți și creșterea acestora la copii
Vitamine și complexe din căderea păruluiVitamine și complexe din căderea părului
Vitamine `gendevit`. Instrucțiuni de utilizare și feedbackVitamine `gendevit`. Instrucțiuni de utilizare și feedback
Vitamina E în planificarea sarciniiVitamina E în planificarea sarcinii
» » Acid folic: de ce bărbații au nevoie de concepție
© 2021 amigdas.com