amigdas.com

Vindecarea gemului din conuri de pin, rețete și beneficii

Cum să facem gemul din conuriPoate că nu există o singură casă în care iubitorii nu mănâncă gem, dar puțini realizează că pot fi făcuți cu un beneficiu maxim pentru organism. De exemplu, un astfel de bun poartă un gem excelent din conuri de pin, în plus, are un gust uimitor care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Și pentru pregătirea unui astfel de tratament, va dura destul de mult timp și costuri materiale.

Proprietăți de vindecare și contraindicații

Proprietățile medicinale ale conurilor sunt cunoscute încă din antichitate. Gemul terapeutic are o compoziție unică, beneficiul căruia mulți subestimă. Vitaminele și acidul ascorbic conținute în produs au un efect bun asupra organismului. În plus, blocajele de shish afectează în mod pozitiv articulațiile, sistemul respirator și contribuie la normalizarea muncii tuturor organelor și sistemelor din corpul uman. Este util să luați un astfel de tratament în perioadele de iarnă și de toamnă.

Cazul pentru gem

Delicatețea conurilor nu numai că are un gust excelent și original, dar, în opinia medicilor, are proprietăți foarte utile.

 1. Conuri de molid pentru gemProdusul din lemn de conifere permite efectuarea unei lupte eficiente împotriva bacteriilor și a virușilor și, de asemenea, are acțiune antifungică. În medicina populară folosesc adesea acest gem ca terapie pentru infecțiile bacteriene și virale.
 2. Are efect catarrhal. Utilizarea unei astfel de delicatețe ajută la prevenirea apariției răceliilor. Și dacă încă nu puteți evita virusul, gemul de conifere îl va ajuta să facă față mai repede.
 3. Este un imunostimulant excelent. Din moment ce gemul conține o cantitate mare de minerale și vitamine, nu numai că întărește corpul, ci și îmbunătățește starea psihologică generală și, de asemenea, crește eficiența.
 4. Produsul oferă un efect de expectorant bun. Acest instrument este recomandat pentru cei care au patologii ale căilor respiratorii. În plus, mulți medici recomandă utilizarea acestui gem chiar și cu boli grave, cum ar fi pneumonia, bronșita și pleurezia.
 5. Folosirea zilnica a delicatetelor intareste sistemul inimii, iar vitamina B din aceasta normalizeaza activitatea inimii si creste elasticitatea vaselor.
 6. Desertul, realizat din conuri, are un efect analgezic pronunțat. De exemplu, cine are probleme cu articulațiile, după ce a aplicat o compresă a unui astfel de instrument, durerea este redusă semnificativ și se elimină puffiness.
 7. Folosirea gemului crește apetitul, deoarece vitaminele și oligoelementele conținute în acesta au un efect pozitiv asupra stomacului și îmbunătățesc motilitatea intestinală.

Contraindicații la consum

Potrivit experților, gemul de jish este o materie primă medicinală, motiv pentru care are unele contraindicații la consum. Medicii recomandă să renunțe la aplicarea coniferelor în următoarele situații:

 • în timpul alăptării;
 • la vârsta de până la 3 ani;
 • cu insuficiență renală;
 • cu tendința de reacții alergice la gemul de conifere.

Reguli de bază de tratament

Cum de a face gem de conuriPotrivit multor medici, utilizarea excesivă a gemului afectează negativ corpul uman. De aceea, pentru a nu provoca o supradoză, este necesară divizarea dozei zilnice în mai multe metode în părți egale. Puteți lua această delicatețe ca produs independent, dar îl puteți adăuga în ceai sau produse de patiserie.

Dozajul gemului medicinal din conuri este determinat individual și depinde de caracteristicile de vârstă și de simptomele bolii. Recepția gemului din conifere este recomandată pentru următoarele boli:

 • Cum să fierbeți gemul de pe plăciCând tuse. Ea are un efect benefic asupra tusei uscate, eliminându-l astfel și contribuie, de asemenea, la lichefierea și evacuarea sputei. Pentru a reduce intensitatea tusei puternice, se recomandă să luați acest medicament în fiecare zi timp de cel puțin 14 zile.
 • Angina. Cu utilizarea zilnică de gem, bacteriile sunt neutralizate, iar roșeața în laringe este eliminată.
 • Bronșită. Pentru a pregăti un medicament pentru această boală, conurile trebuie să fie pre-infuzate în apă, apoi scoateți conurile din lichid și adăugați zahăr și gătiți siropul. Produsele ar trebui să fie luate în următoarele proporții: conuri verzi - 1 kg, apă curentă curată - 3 litri, zahăr - cantitatea de zahăr va fi egală cu cantitatea de lichid de perfuzare fără conuri. Luați medicamentul pe o lingură de 3 ori pe zi, spălând cu apă caldă, dar nu fierbinte. Durata tratamentului nu este mai mică de 10 zile.
 • Accident vascular cerebral. Pentru prevenirea utilizării zilnice a gemului din ace reduce sindromul de accident vascular cerebral la minim. Și cu boala deja transferată promovează dezvoltarea discursului și restaurarea activității motorii, dacă au existat aceste încălcări. Când se recomandă un medicament ia oamenii la bătrânețe, merită să ne gândim că doza de primire va fi de două ori mai mică decât cea pentru tineri.
 • Astmul. Pentru a evita atacurile de astm sau a le reduce la minimum, experții recomandă utilizarea zilnică a 2 linguri de gem. Totuși, acest lucru nu trebuie făcut imediat, ci în câteva, în doze egale. Brew un astfel de medicament poate fi pe aceeași rețetă ca și pentru tratamentul bronșitei. Utilizarea gemului din conuri de pin pentru a trata astmul este dificil de supraestimat.

Înainte de a începe să luați gem de conuri ca medicament este necesar să se consulte un specialist care poate verifica dacă există reacții alergice și contraindicații la consum.

Beneficii pentru copii

Proprietățile vindecătoare ale gemului din conuriPentru copii mici de la vârsta de 3 ani, se recomandă utilizarea unei cantități mici de bunuri. Poate fi consumat ca un produs independent sau adăugat la ceai și sucuri, dar nu mai mult de o dată pe zi.

Acest gem este o alternativă excelentă la vitamine pentru prevenirea bolilor virale, în special în timpul exacerbărilor acute ale infecțiilor respiratorii acute și ale gripei. În plus, un număr mare de vitamine și minerale care sunt conținute în produsul finit contribuie la întărirea corpului copilului.

Colectarea unui produs în scopuri medicale

Înainte de a începe să gătiți, trebuie să pregătiți fructul în mod corespunzător. La urma urmei, gustul și proprietățile utile ale delicateselor depind în mod direct de calitatea materialului. Cel mai bine este să începeți recoltarea conurilor de la mijlocul lunii mai sau începutul lunii iunie. În procesul de selectare a produselor pentru gem, trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici:

 1. Cum să luați gem de conuriLocul de colectare a fructelor. Se recomandă colectarea conurilor în zone ecologice, deoarece fructele recoltate în zonele industriale nu vor fi de folos.
 2. Perioada de colectare. Timpul de maturitate a conurilor pentru dulce depinde direct de zona climatică, astfel încât în ​​regiunile cu climă rece produsul este colectat mai aproape de mijlocul lunii iunie.
 3. Copacul. Dacă există vreun leziune sau semne de boală pe trunchiul copacului sau ramurile acestuia, nu trebuie să rupeți fructele. În plus, este necesar să se evite colectarea de conuri dintr-un copac care are urme de putrezire.
 4. Materii prime și gradul de maturitate. La colectare este necesar să se acorde prioritate numai conurilor tinere luminoase verzi care nu au avut încă timp să supraviețuiască. Acestea cresc în cea mai mare parte pe ramurile tinere și au o culoare strălucitoare. În cazul în care conul este străpuns cu unghie și se cade ușor în acest fel, timpul de colectare a fost ales corect.

Având în vedere toate criteriile de mai sus, puteți fi sigur că nu numai că veți trata minunat, dar va fi cel mai benefic pentru corpul uman.

Rețete de gem de conuri de pin

Rețeta pentru gem de conuriOptimal pentru prepararea deserturii sunt exemplarele fără deteriorări cu pereții roz, dimensiunile cărora nu depășesc 5 cm în lungime. Cel mai bun gem este cel pregătit imediat după colectarea materiilor prime, deoarece conține numai cantitatea maximă de nutrienți și vitamine. Dacă există situații în care este imposibil să gătiți imediat, umflăturile ar trebui plasate într-o cutie sau într-o pungă de cârpe. În această formă, le puteți stoca, dar nu mai mult de două luni.

Căi rapide

Această rețetă de gătit va fi optimă pentru cei care sunt limitați în timp liber. În plus, rețeta este adesea recomandată pentru diabet și pentru a îmbunătăți imunitatea. Dar persoanele care suferă de niveluri ridicate de glucoză trebuie să țină seama de faptul că nu este necesar să folosiți o asemenea delicatețe.

Rețeta include:

 • Conuri proaspete - aproximativ 1 kg.
 • Nisip de zahăr - aproximativ 1 kg.
 • Dacă este necesar, un pahar de apă curată.

Procesul de gătit constă în următorii pași:

 1. Cum să gătești gem acasăConurile pre-spălate sunt tăiate în mai multe părți și acoperite cu zahăr până când sucul este izolat.
 2. Dacă după un timp produsul de pin nu a alocat sucul, este necesar să adăugați puțină apă.
 3. După apariția siropului, recipientul cu conuri este pus pe o baie de apă. Este nevoie de aproximativ două ore pentru a chinui. Când se formează spumă, trebuie curățată.

Gătitul fără gătit

Gemul gătit pe această rețetă va fi util pentru persoanele cu probleme în sistemul respirator. În plus, produsul are proprietăți antimicrobiene și poate fi recomandat pentru utilizarea de către persoanele cu boli ale sistemului genito-urinar.

Pentru a vă pregăti, veți avea nevoie de:

 • Conuri tinere - 2 kilograme.
 • Nisip de zahăr - 4 kilograme (se recomandă zahărului să ia de două ori mai mult în greutate decât produsul principal).

Procesul de gătit constă în următoarele:

 1. Ușor de gem conConurile sunt spălate, tăiate în mai multe bucăți și așezate într-un recipient cu zahăr.
 2. După ce produsul principal a fost bine înmuiat în zahăr, acesta trebuie mutat în cutii. Acoperiți partea de sus cu zahăr rămas.
 3. Fiecare borcan este acoperit cu tifon și pus pe lumina directă a soarelui sau lângă o baterie caldă, fără a uita să agitați periodic containerul.
 4. Pentru a susține gemul este necesar până când zahărul se dizolvă complet și siropul este format din conuri.

Apoi, blocajul este închis cu un capac obișnuit și plasat într-un loc răcoros pentru depozitare, cel mai bine este dacă este un frigider. Delicatul este complet gata de utilizare.

Lămâie delicată din conuri de pin

Dacă gemul obișnuit de conuri nu se potrivește gustului, acesta poate fi ușor îmbunătățit și schimbat. Pentru a prepara un astfel de produs, este necesar, în plus față de conuri, să se adauge suc de lămâie sau acid. Produsele sunt luate din următoarele calcule:

 • Conuri tineri - 1,5 kg.
 • Zahăr - trebuie să luați aceeași cantitate de zahăr ca și numărul de conuri.
 • Apă pură - 3 litri.
 • Suc de la o lămâie mare sau o lingură de acid citric.

Cum să facem gemul din conuriSpălați și tăiați umflăturile, puneți-le în apă și gătiți timp de cel puțin 4 ore. În timpul gătitului, este necesară îndepărtarea spumei și amestecarea ocazională. Apoi, conurile sunt îndepărtate și se adaugă zahăr. Delicacy găti până la îngroșare, și înainte de turnarea într-un recipient, trebuie să adăugați acid citric. Jamul din conuri este complet gata de utilizare.

Prin colectarea corectă a produsului cheie și prin menținerea tuturor subtilităților preparării gemului, acesta nu va fi doar un desert excelent, dar va aduce și o mulțime de beneficii organismului. În plus, conținutul de calorii al gemului este atât de scăzut încât poate fi consumat chiar și de persoanele care au o tendință crescută de a câștiga în greutate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Blocarea conurilor de pin, beneficiile și contraindicațiileBlocarea conurilor de pin, beneficiile și contraindicațiile
Beneficii și contraindicații ale gemului din conuri de pinBeneficii și contraindicații ale gemului din conuri de pin
Abuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjiteAbuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjite
Oua crude de pui: beneficiu sau daune organismului umanOua crude de pui: beneficiu sau daune organismului uman
Jamul din conuri de pin: beneficiile bunelor medicamenteJamul din conuri de pin: beneficiile bunelor medicamente
Thymus pentru bărbați: proprietăți utile și răuThymus pentru bărbați: proprietăți utile și rău
Cum se prepară un gem curativ din conuri de pin: cele mai bune rețete cu o fotografieCum se prepară un gem curativ din conuri de pin: cele mai bune rețete cu o fotografie
Jam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocaleJam fără gătit: o rețetă pentru portocale și portocale
Papadia păstrează: caracteristici și rețetePapadia păstrează: caracteristici și rețete
Caracteristici și rețete pentru gătit gem de ceapă și gemCaracteristici și rețete pentru gătit gem de ceapă și gem
» » Vindecarea gemului din conuri de pin, rețete și beneficii
© 2021 amigdas.com