amigdas.com

Caracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliu

Selecția și pregătirea containerelorÎn conservarea acasă există un aspect important, poate cel mai important și obligatoriu - poate fi sterilizarea, adică încălzirea pentru distrugerea microorganismelor. Și el acordă atât de multă atenție, pentru că fără el toată lucrarea va fi pusă în mișcare, iar produsele sunt stricate.

Selecția și pregătirea containerelor

Procesul de sterilizare trebuie pregătit cu atenție. Există mai multe reguli care trebuie respectate înainte fierbinte poate tratament:

  • Cum se prepară în mod corespunzător cutiile pentru sterilizareSunt luate numai mâncăruri întregi. Pe sticlă nu trebuie să existe crăpături, chipsuri, margini sparte.
  • Tara este spălată în orice soluție cu săpun sau cu adăugare de sifon, apoi clătită cu atenție sub apă curgătoare.
  • Când folosiți huse metalice, acestea trebuie să nu aibă urme de rugină și rugini.
  • Tara se încălzește treptat. Nu puteți pune un borcan rece în apă clocotită.

În general, atunci când sterilizați cutii la domiciliu, trebuie să urmați cu strictețe măsurile de siguranță pentru a evita arsurile și tăieturile.

Există multe modalități de a steriliza vasele pentru conserve și fiecare hostess își alege propria sa, în funcție de condițiile, experiența și gustul.

aburire

Sterilizarea cu apă clocotităUna dintre metodele cele mai comune și populare.

Un vas de apă este așezat pe foc. Pe partea de sus a lattice, sita sau un cerc special, care pot fi cumpărate în magazin. Gâtul este pus de bancă. Pe măsură ce apa este încălzită și fiartă într-o cratiță, aburul va fi pătrund vasele și încălziți sticla. Procedura durează între 10 și 20 de minute, în funcție de mărimea containerului.

Dezinfecția similară se realizează prin punerea unui borcan pe vârful unui fierbător de fierbere sau prin deschiderea capacului, așezând borcanul pe partea superioară. Și, de asemenea, plasarea vesela în abur.

Sterilizarea cu apă clocotită

O tehnică destul de comună pentru tratarea bacteriilor.

Într-un vas mare sau într-o oală cu apă, așezați borcanele, astfel încât și ele să fie umplute cu lichid. Încălziți focul și fierbeți timp de aproximativ 15 minute. Este important să puneți tara imediat, în apă rece și nu după fierbere. În caz contrar, sticla se va sparge.

Într-un cuptor sau cuptor cu microunde

Metoda uscată de sterilizare, se bucură de succes în gospodine. Deci, poate fi ușor de procesat simultan un număr mare de borcane. Pe grile, puneți recipientul umed cu capul în jos, apoi porniți cuptorul și încălziți până la 100 de grade. Această temperatură este suficientă, altfel sticla se poate sparge de la supraîncălzire. Procedura durează 15 minute. Asigurați-vă că puneți borcanele într-un cuptor rece și trageți numai vasele uscate fără picături.

În metoda cu microunde este bună, dacă trebuie să dezinfectați doar 1-2 bănci, sau trebuie să faceți procedura, plasând paharul pe rând. Pentru a face acest lucru, turnați apă în recipientele sterilizate pentru aproximativ 1-2 degete și puneți-le într-un cuptor cu microunde timp de 3 minute într-un mod de 700-800 wați. Aburul și microundele sunt procesate simultan. O atenție deosebită trebuie acordată faptului că această metodă nu poate steriliza capacele de fier.

În prezența unei varietăți de aparate de bucătărie, metodele de prelucrare fierbinte containere pentru conserve, devine din ce în ce mai mult. Poate fi sterilizat:

  • în aerogrill;
  • în mașina de spălat vase;
  • în multivark.

Sunt cunoscute metode de tratament cu oțet sau alcool. Fiecare fel are avantajele și dezavantajele sale. Preferințele aici sunt strict individuale. Modul de sterilizare depinde de tipul și mărimea containerului.

Împreună cu spațiile goale

Cel mai bun exemplu pentru cum să sterilizeze corect băncile este să le dezinfectați imediat împreună cu produsul recoltat. Acesta este modul în care se păstrează în industria alimentară în întreprinderi cu ajutorul autoclavelor.

La domiciliu, se face în două moduri - în cuptor sau prin fierbere.

Cutiile umplute acoperă capace de fier, dar nu se rostogolească, și a pus într-o tigaie de apă, astfel încât apa nu a atins capacele de 1,5-2 cm. După aceea, cutii de conserve încălzite până la fierbere și se menține un anumit număr de minute la foc mic. Apoi, scoateți cu atenție fără a deschide capacul. Pune piesa de prelucrat pe masă și rola.

În cuptor totul se face la fel.

Timpul de sterilizare este menținut așa cum este indicat în prescripție.

Prelucrarea capacelor de staniu

Toate capacele trebuie să aibă margini netede și o bandă de cauciuc bine fixată. Sunt imediat sterilizate înainte de rulare. Se întâmplă destul de simplu. Capacele se pun într-o oală cu apă și se fierbe timp de 5-10 minute. Nu este recomandat să faceți acest lucru mai mult, deoarece din cauza expunerii prelungite la temperaturi ridicate, gingiile pot deveni inutilizabile.

la conservarea și sterilizarea este important să respectați toate condițiile sanitare. Apa pentru spălare și fierbere trebuie să fie curată, transparentă și fără mirosuri străine.

Cutii curate - un angajament de conservare pe termen lung a semifabricatelor. Orice metodă termică de sterilizare poate fi utilizată în viața de zi cu zi. Fiecare metodă este eficientă și ucide toate microorganismele cunoscute.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot steriliza cutiile acasă?Cum pot steriliza cutiile acasă?
Cum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuțiCum sunt sterilizate sticlele pentru copii pentru nou-născuți
Cum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuțiCum și în ce să sterilizeze sticle pentru nou-născuți
Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?Pepene verzi pentru iarnă - rețete conservate fără sterilizare?
Metode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microundeMetode de sterilizare a cutiilor goale și umplute într-un cuptor cu microunde
Cum să păstreze mazărea verde acasă: rețeteCum să păstreze mazărea verde acasă: rețete
Retete pentru rosii de iarna `ling`Retete pentru rosii de iarna `ling`
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Compote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizareCompote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizare
» » Caracteristicile sterilizării cutiilor la domiciliu
© 2021 amigdas.com