amigdas.com

O reteta pentru gem delicios si sanatos din mere proaspete pentru iarna

Apple jamCum de a păstra recolta de mere colectate în timpul iernii, și chiar mai bine în primăvara anului următor sau unele feluri de mâncare delicioase și mesele sunt preparate din mere proaspete? Această întrebare este solicitată de multe femei care sunt implicate în menaj. Merele proaspete pot fi gătite la domiciliu: gem, compot, cidru, zaharisit, home-made vin, gem, marmeladă, bomboane și dulce unt de mere delicios.

Oferim cea mai bună rețetă pentru gătit pas cu pas delicioase,,, cu conținut caloric scăzut gem de mere util parfumat in casa pentru iarna. gem de mere blocajele de structura densă și omogenă, rezultând lent sos de mere căldură fierbere cu apă, zahar sau zahar substitute adăugate, aromă și, dacă se dorește, a adăugat într-o formă de vanilie concentrată lichidă sau zahăr vanilat, scorțișoară, nucșoară, coajă de citrice.

Pregătirea gemului constă în următoarele etape ale rețetei:

  • Apple jamprepararea materiilor prime,
  • prepararea materiilor prime,
  • zdrobirea unui produs semifinit de măr,
  • fierbere de semințe de măr-
  • pregătirea recipientelor din sticlă,
  • etapa finală,
  • ambalare și depozitare.

Consumul de produse: mere (soiuri de iarnă și de toamnă) -1,5 kg - zahăr granulat - 600 grame - 0,5-0,7 cești de apă.

Randament: 1 kilogram de marcaj de mere.

Pregătirea materiilor prime

1. Prima etapă a rețetei constă în pregătirea materiilor prime, adică recoltarea de mere pentru gătit. Merele trebuie spălate cu apă curată, preliminare pot fi înmuiate în apă pentru o zi. Apoi, merele spălate răspândite pe un șlep, astfel încât excesul de apă din sticlă de fructe, după această procedură le usca cu un prosop. Merele sunt gata să le transforme în felii decojite și, în acest scop, un cuțit sau o adaptare specială din fructe este decojită, iar miezul este scos cu semințe și cotiledoane. Fructele de mere rezultate în urma purificării sunt tăiate în numeroase felii, adică jumătăți și apoi sferturi.

Sfaturi utile: nu aruncați coaja de mere, ele pot fi uscate în cuptor și folosite pentru a face compot din fructe uscate sau se adaugă în apă fiartă și se prepară ceai de mere.

Prepararea materiilor prime

Pregătirea blocajului de mere2. A doua etapă a rețetei include un procedeu de procesare termică și este un proces gătitul primei materii prime rezultate în formă de lobuli purificați, cu adăugarea de apă curată. Aduceți masa de zahăr din mere și se fierbe la foc mic sub capac, amestecând masa cu o lingură. Timpul de gătire este de o jumătate de oră, până când feliile de mere se înmoaie. Pentru dulcele dulce, atunci când gătiți materii prime de mere, adăugați la amestec zahărul de la calculul de mai sus. Dacă aveți un zahăr contraindicat sau doriți să reduceți conținutul caloric al jamului de mere, nu aveți nevoie de zahăr. Zahărul poate fi înlocuit cu înlocuitori de zahăr sub formă de pulbere sau tablete (sorbitol, xilitol).

Distrugerea produselor semifinite din măr

3. A treia etapă a rețetei constă într-un proces mecanic, care include măcinarea amestecului, a produsului semifinit din felii de măr mărit cu sau fără zahăr și aducerea la piure.

  • Acest proces se poate face manual folosind o sită metalică. Este necesar să curățați produsul semi-finit curățat din amestecul sudat de mere cu mâinile curate pentru a exclude bucăți și bucăți de mere, cotiledoane.
  • Pentru a accelera procesul de măcinare, puteți utiliza gadget-uri moderne, procesoare de alimente și mixere. Cartofii piure vor fi mai luxoși și mai aerisiți cu acest tratament.

Fierberea produsului semi semifabricat din măr

4. A patra etapă a rețetei - o etapă de fierbere lentă, obținut în etapa precedentă, sos de mere. Include un cuptor electric sau gaz în cea mai liniștită foc, a pus o oală pe ea cu suc de mere și se amestecă o lingură de lemn sau plastic de fierbere, non-stick la partea de jos a vasului. Puree trebuie să fiarbă și să se diminueze în volum și să se îngroaie. Acest proces va dura aproximativ o jumătate de oră.

Pregătirea containerelor din sticlă

Sterilizarea cutiilor5. A cincea etapă a gem de casă reteta de mere care consumă cel mai mult timp, necesitând acuratețe și precauție, deoarece este asociat cu sticla fragila si apa fierbinte - este procesul de preparare a borcane de sticlă. Borcanele de sticlă se spală cu detergent de spălare vase și sterilizată timp de 10 minute în apă clocotită. Pentru a accelera procesul de sterilizare, borcanele de sticlă curățate pot fi procesate într-un cuptor cu microunde timp de 5 minute la putere medie.

Etapa finală

6. A șasea etapă a rețetei, aceeași etapă finală a rețetei este una dintre cele mai plăcute și mai simple. Procedura constă în umplerea gemului fierbinte de mere fiert, gătit la domiciliu cu dragoste și diligență, în borcane de sticlă sterilizate.

Blocajul este necesar pentru a umple gâtul borcanului, lăsând un spațiu liber pe suprafață pentru a preveni blocarea blocajului cu capacul. Acum este necesar să așteptați când borcanele de sticlă umplute cu gem sunt lăsate să se răcească la temperatura camerei. Ca urmare a răcirii, o crusta dură solidă se formează pe suprafața gemului. Acesta va fi o barieră naturală în sfera microbiologică, va împiedica procesul de oxidare și fermentare a gemului. Apoi, pe suprafața gemului, tăiați cu atenție cercurile tăiate din hârtie de pergament în fiecare borcan.

Ambalare și depozitare

Cum se păstrează gemul

Această etapă pentru prepararea gemului de mere de la domiciliu nu este direct legată, deoarece gemul este deja pregătit și ambalat în cutii. Până la urmă, un proces la fel de important este păstrarea produsului pentru o perioadă lungă: pentru iarnă sau chiar până în primăvara anului viitor. Aveți posibilitatea să utilizați huse din plastic, hârtie pergamentă ceară, șervețele de bumbac curate pentru a închide cutii cu gem de mere.

Păstrați untul de mere, fierte la domiciliu pentru iarna, este posibil în apartament, și de preferință într-un loc ventilat uscat sau în frigider, dacă aveți condițiile și casa individuale, acesta este cel mai bine stocat într-o pivniță sau în subteran.

La depozitarea blocajului de mere pe timp de iarnă la domiciliu, se recomandă să nu se permită scăderea temperaturii aerului ambiental sub zero grade Celsius, adică înghețarea produsului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Beneficii de compot din mere uscate și rețetăBeneficii de compot din mere uscate și rețetă
Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Apple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructeApple jeleu: retete de deserturi delicioase din fructe
Reteta jam `pyatiminutka` din mereReteta jam `pyatiminutka` din mere
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Amber felii de mereAmber felii de mere
Gătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaieGătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaie
» » O reteta pentru gem delicios si sanatos din mere proaspete pentru iarna
© 2021 amigdas.com