amigdas.com

Reteta jam `pyatiminutka` din mere

Jam din mere - rețete delicioaseToată lumea cunoaște perioada în care merele încep să apară pe copacii din grădină. În acest sezon, în sate, copiii urcă copacii pentru a rupe fructele coapte. Iar în orașe oamenii nu pot trece printr-un coș de fructe coapte, tocmai adus de la o reședință de vară. Și dacă sunt multe mere? Apoi vine timpul pentru recoltare pentru iarnă. Și în acest lucru ne va ajuta, gemul favorit al tuturor.

Îți spun o rețetă în care nu trebuie să-ți petreci prea mult timp dulci. Acest blocaj pe următoarea rețetă din mere, care pot fi folosite fără a aștepta iarnă, și se adaugă ca umpluturi pentru coacerea la domiciliu.

Mai ales dacă numai tu începeți să faceți primii pași în domeniul culinar și înainte de a încerca mai multe rețete clasice de gem cu evaporarea lichidului în exces și fretting lung de fructe, ar trebui să încercați să gatiți gem de la mere "Pyatiminutka". Desigur, acest nume este condiționat și timpul nu va dura cinci minute, dar în mod semnificativ mai puțin, iar rezultatul va fi satisfăcut.

Etapa inițială:

Apple Jam - găti rapidEtapa inițială este pregătirea. Este clar, totul începe cu alegerea merelor. Desigur, dacă dai au adus două găleți de mere, atunci vor fi folosite. Dar dacă ați adus merele din magazin sau de pe piață, atunci, înainte de a cumpăra, merită să acordați atenție soiurilor acri-dulci. Această alegere se datorează faptului că aceasta este cea mai bună combinație de gusturi pentru spații libere. Mai mult, deoarece această preparare descrie preparatul, vom avea nevoie de bidoane de jumătate de litru sau de litri și capac.

Această rețetă acasă va economisi timp și efort și, de asemenea, va salva toate vitaminele și oligoelementele chiar și pentru iarnă.

Ingredientele

 1. Mere de soi preferat (2 kg).
 2. Zahăr (300 grame).
 3. La discreție, puteți pune o cantitate mică de scorțișoară, care mărește gustul merelor și, în același timp, este utilă pentru proprietățile sale.
 4. Și, de asemenea, puteți adăuga la gust zahărul de vanilie, coaja de lamaie și felii de portocale.

Procesul de gătit

 • Gem de mere în cutii - gătim acasăÎn primul rând, merele, bineînțeles, se spală mai întâi. În această rețetă pentru prepararea acestui gem de mere, vom folosi fructe coapte și ușor coapte. Dar puteți, de asemenea, să luați mere verzi cu oase albe. Acum întrebarea. Această rețetă oferă gem cu felii întregi sau ușor fiert? Răspunsul la această întrebare este varietatea fructului nostru însuși.
 • Reteta pentru gem de mere "Pyatiminutka" prevede că merele vor fi tăiate în felii, care trebuie să fie de cel puțin trei centimetri. Pentru a face acest lucru, luăm vasul și aruncăm direct în el felii mici tocate. Ce să nu faci, este mai întâi tăiat mărul, apoi tăiați miezul, scăpând de piele. Nu va fi atât de rapid și vă va servi doar ca o mare jena. Doar tăiați marul în jurul marginilor spre miez din toate părțile. În această rețetă puteți tăia cu pielea. Acesta va deveni moale în cinci minute de fierbere, și acest lucru va fi destul.
 • Următorul pas în rețeta noastră va fi căderea cu zahăr. Nu este necesar să măsurați și să cântăriți totul înainte de un calcul precis. Dacă credeți că nu este suficient zahăr, sau fructul este prea acru, atunci toarnă puțin. Lasati gemul sa fie mai dulce decat invers. Apoi trebuie amestecat bine, astfel încât zahărul să fie distribuit uniform.
 • Gemeni de mere de cinci minute - preparate de iarnăAcum trebuie să așteptăm până când merele dau suc. Pentru a face acest lucru, puneți tigaia în frigider sau într-un loc răcoros pe timp de noapte. Este necesar să stați aproximativ 10 ore. Sucul va fi de aproximativ o treime din produsul total.
 • În dimineața, scoatem tigaia din locul în care o pui și amestecă-o cu grijă. Apoi, lăsați focul. În funcție de timp, gemul de mere va fi gătit timp de aproximativ 5-8 minute. Dar această rețetă prevede exact fierberea în acest timp. Va fi o mare greșeală dacă țineți tigaia pe sobă fără a găti. Este necesar să gătiți cinci minute după fierbere.
 • Dacă decideți să adăugați scorțișoară, ar trebui să fie mai mult în mijlocul de gătit, se adaugă o linguriță de scorțișoară pânzelor pe 2 kg de mere. Sau adăugați zahăr de vanilie în aceeași cantitate.
 • În timp ce gemul de mere se fierbe, trebuie să pregătiți cutii și capace. Acestea trebuie să fie sterilizate. Faceți acest lucru de obicei prin aburire cu o oală mare sau fierbător de apă. Ar trebui să se facă înainte de gem. În timp ce apa se fierbe, banca este sterilizată. Și, de asemenea, trebuie să facă cu capacele, dar este de dorit să le fierbe.
 • Mai mult, după cinci minute, gemul de fierbere "Pyatiminutka" este împărțit între bănci și alunecat cu capace. Ar trebui să verificați golurile prin rotirea lor, adică, capacul în jos. Acest lucru ar trebui făcut pentru a evita acoperirea complet curbată și nu cutii integrale.

Merele cu pene - gem gustosPrăjită pe acest rețetă măr "Pyatiminutke" nu necesită un anumit regim de temperatură pentru salvare. prin urmare băncile pot fi stocate oriunde. Și da, rezultă că proprietățile utile sunt reținute datorită utilizării tratamentului la temperatură minimă. Ceea ce este în mod special evaluat în lunile de iarnă se datorează scăderii imunității. Această rețetă pentru iarnă, într-adevăr, poate fi gătită în cinci minute. Și o astfel de recoltă delicioasă și utilă pentru iarnă de la fructele dvs. preferate va iubi întreaga ta familie.

Cu ajutorul unei astfel de rețete, al nostru "Cinci minute" de mere va fi păstrat timp de cel puțin un an. Dar, cel mai probabil, utilizați gem în cea mai apropiată iarnă, deoarece este gătit cu mâinile tale. Și cei care au gătit-o de la merele care cresc în grădina lor, va fi mai plăcut să tratăm nu numai membrii gospodăriei, ci și prietenii care au venit de departe și de vecinii lor iubiți.

deoarece marmeladă de mere - una dintre delicatesele preferate pentru oameni de diferite vârste și preferințe pentru mâncare. Spune-mi, cine nu iubește această dulceață? Aroma și gustul bogat, familiar de noi din copilărie. Și fiecare șarlatan, căile de gătit nu pot fi numărate. Și se dovedește cel mai delicios, indiferent de ce rețetă ați încercat.

Și ce puteți găti din gem de mere? Aici, întreaga inițiativă este deja în mâinile voastre. Pornind de la obișnuitAchinki în plăcinte și carlotte, și la cele mai delicioase feluri de mâncare pentru o petrecere. Și dacă aveți prea multe mere, vă recomandăm să utilizați rețeta pentru a găti această delicatețe de mere în loturi și adăugați diferite condimente la fiecare. Puteți găti o mare varietate de mere cu fructele și condimentele preferate. Astfel, alegerea deserturilor în timpul iernii va fi din ce în ce mai diversă. Și cei dragi nu vor rămâne indiferenți față de eforturile voastre.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `Ca și în casa de făcut pentru sos de recoltare de iarna `Krasnodar `
Semne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți faceSemne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți face
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Saculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețeteSaculete pentru plăceri pentru iarnă din mere: rețete
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Amber felii de mereAmber felii de mere
Gătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaieGătire transparentă cu felii de mere și rețetă de lamaie
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Pătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnăPătrunjel de cartofi din mere cu lapte condensat pentru iarnă
» » Reteta jam `pyatiminutka` din mere
© 2021 amigdas.com