amigdas.com

Chinchilla persană: istoria pisicilor și toate subtilitățile conținutului

Ce mănâncă chinchilla?Chinchillale persane sunt adevărați aristocrați. Ele sunt frumoase, grațioase și iubite de mulți. Datorită lunii lor de lux, ele devin adesea vedetele ecranelor TV și posterelor publicitare. Și șansele de a câștiga în diferite concursuri de frumusețe în aceste minunate pisici sunt mult mai mari decât în ​​alte rase.

Istoria rasei

Cel de-al doilea nume al persanilor este un miel argintiu. Ținutul de chinchilla persană este considerat a fi Anglia. Primul reprezentant al acesteia rasa în 1882 și a câștigat imediat dragostea altora datorită aspectului său fermecător. Efigia primei chinchilla persană este încă în muzeul de științe naturale, în care a fost de aproximativ o sută de ani. Trebuie remarcat faptul că forma rasei a suferit modificări foarte ușoare, deoarece inițial aceste pisici aveau o blană mai închisă de blană decât acum.

Popularitatea lor incredibila si distributia larga a acestor pisici se datoreaza nepoatei Reginei Angliei, Victoria. Era nebună de o haina fermecătoare Chinchilele persane și natura lor moale și reclamantă.

Descrierea chinchilelor persane

Un punct culminant, sub formă de chinchilla, este, desigur, părul ei. Este nu numai incredibil de frumoasă, ci și foarte plăcută și plăcută la atingere și când este atinsă ca o blană scârbă.

Standarde pentru chinchilele persane arata astfel:

 • Caracterul pisicilor chinchilla persaneToate părțile corpului sunt proporționale unul cu celălalt.
 • Capul este mic cu un bot rotunjit, iar nasul, la fel ca toți persanii, este puțin aplatizat.
 • Opinia reprezentanților acestei rase merită o atenție deosebită. Ochii lor sunt foarte frumoși, expresivi și posedă o culoare artificică de smarald.
 • Chinchilla persană nu este o pisică mică. Greutatea lor poate varia de la patru la șapte kilograme.
 • Coada chinchilei, împreună cu ochii ei fermecători, este un obiect de mândrie pentru animal. Lana este mult mai lungă decât pe corp.

O caracteristică interesantă a chinchilla este așa-numita culoare voalată. Cea mai mare parte a părului este vopsită în alb, dar pe vârful acestuia poate fi un pigment de diferite nuanțe. Există mai multe varietăți de bază de culori:

 1. caisă
 2. carapace de broască țestoasă
 3. violet
 4. galben
 5. albastru
 6. ciocolată

Și cea mai rară "cameo roșu" sau "cameo cameo". În acest caz, vârful părului are o culoare roșiatică sau bej. De asemenea, rare, dar există chinchile de aur și argint. Culoarea acestora din urmă este în mod special o reminiscență a unui strat de blană de vulpe.

caracter

Caracteristicile raseiAșa cum am menționat deja mai devreme, acestea sunt animale de companie incredibil de drăguțe și afectuoase. Ei vor freca impotriva picioarelor tale, vor cere atentie si afectiune. În timp ce sunteți acasă, pisica nu se va îndepărta de la proprietar într-un singur pas. Dar nu vă faceți griji cu privire la siguranța apartamentului în timpul absenței dvs. Chinchilele persane le place să se culce pe canapea, să bea în liniște sau să privească ce se întâmplă în afara ferestrei, așteptând revenirea. Întotdeauna vor găsi ceva de făcut pentru ei înșiși, pot să se joace cu ei înșiși de ore întregi. Aceste pisici curioase mici se vor târî în toate cele mai izolate locuri din casă în căutarea unui lucru fascinant.

Copiii adoră aceste fuzzy și răspund în schimb cu aceeași sensibilitate și iubire. Dar reprezentanții acestei rase nu vor tolera alte pisici. Nu riscați și nu începeți alt animal de companie, pentru a evita luptele pentru deținerea teritoriului. În plus, nu vor tolera, dacă acordați atenție altor animale. Chinchillale sunt cam capricioase în acest sens, și vor dori cu siguranță toate mângâieri să ajungă la ele numai.

Aceste pisici nu sunt doar foarte frumoase, grațioase și grațioase, ci și au un caracter liniștit și calm. Se comportă liniștit, se mișcă încet în jurul casei, nu distrug totul în calea lor și creează zgomot inutil.

Îngrijirea și

Dar grija pentru chinchilele persane nu este deloc ușoară. Lana animalul dvs. de companie va trebui să aibă grijă și atenție nu o dată sau de două ori pe săptămână, dar de zi cu zi.

Una dintre cele mai grave probleme este considerată a fi formarea de diferite dimensiuni de coltuns. Haina lungă a unui animal se rostogolește în fiecare minut și în fiecare zi trebuie să facem față unor astfel de probleme, pentru a nu aduce cazul la circumcizia lânei de lux. Pentru a începe, pisicile sunt pieptănate în direcția creșterii părului și apoi împotrivă. Pentru că numai în acest fel poți să ai grijă de stratul pe două niveluri al animalului tău.

Există și alte probleme, care vă poate prinde în cale. Faptul este că chinchillele au canale de rupere slab dezvoltate și, prin urmare, animalele suferă adesea de lacrimi care curg din ochii lor. Nu numai că este necesar să ștergeți ochii unui animal de companie, ci și să vă asigurați că nici o infecție nu poate pătrunde acolo. Făcând acest lucru nu este atât de dificil, este suficient doar să spălați ochii cu soluții speciale. Dar, în orice caz, nu se aplică la acest lucru este disprețuitor, deoarece chinchilele persane sunt foarte susceptibile de a avea o boală retiniană.

Spre deosebire de multe alte rase, reprezentanții acestui lucru se referă foarte mult la plimbări. Ei nu se vor rupe și vor țipa, ci doar se pot bucura de natură împreună cu proprietarul.

Caracteristicile nutriției

Descrierea raseiÎn acest aspect, în grija unei pisici ar trebui abordată cu o atenție deosebită. Chinchilele persane tind să fie obezi, ceea ce poate provoca probleme serioase de sănătate.

Hrană aceste pisici pot doar usca alimentele care aparțin clasei premium, precum și produse naturale. Dintre acestea, se preferă pui și carne de vită fiartă, ouă, legume, care sunt folosite ca aditiv la feluri de mâncare și pește. Se recomandă amestecarea furajului cu făină osoasă.

Observând toate subtilitățile în îngrijirea animalelor, va fi capabil să crească un animal de companie loial, afectuos si extraordinar de frumoase pe care le va aduce bucurie si iubire de zi cu zi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Baie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitateBaie de chinchilla: sfaturi pentru alegerea de nisip de calitate
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Chinchilla persană: istoria pisicilor și toate subtilitățile conținutului
© 2021 amigdas.com