amigdas.com

Shorthair rase de pisici, caracteristicile lor

multe pisiciAcest animal a devenit mult timp intern și a devenit un adevărat companion uman. Acum este dificil să ne imaginăm că dintre cei treizeci și șapte cunoscuți ai familiei de pisici, doar câțiva au devenit animale de casă. Pisicile scurte de pisică sunt acei reprezentanți ai familiei de pisici care au anumite caracteristici și caracteristici și sunt recunoscuți ca fiind una dintre organizațiile înregistrate.

Pisici - un minunat reprezentant al lumii animalelor

Pisicile scurte de păsări sunt foarte populare în lumea modernă

Cat creste numar mare:

 • cu pisici cu păr scurt;
 • păr lung;
 • pisici cu părul brun;
 • chel (gol).

Pisici cu păr foarte scurt a căzut în dragoste proprietarii de apartamente, deoarece nu au nevoie de multă atenție.

Cele mai rare și interesante pisici cu păr scurt sunt:

 • abisinianul;
 • Burmilla are rase scurteBengal;
 • burmilla shorthair;
 • Munchkin;
 • Australian Myst;
 • Asiene Tabi;
 • Asher;
 • Arab Mau;
 • Mau egiptean;
 • orientale;
 • Havana Brown;
 • Devon Rex;
 • Shausi (Hausi).

selecție rasele unei pisici trebuie să depindă de natura animalului, de caracteristicile nutriției acestuia și de îngrijirea acestuia.

Să luăm în considerare fiecare rasă, caracteristici ale caracterului lor de caractere

abisinian. Foarte vechi varietate. Prima mențiune a acestui animal datează din secolul al XV-lea î.Hr. Numele rasei provine din vechea țară africană din Abyssinia, modernă din Etiopia. Anterior, aceste pisici scurte păreau puțin diferite: pe urechi erau perii, pe dungi ale corpului - tabi. După ce această specie a venit în Europa, crescătorii au decis să înlăture banda de păr din culoarea prădătorului.

Pisicile scurte sunt patru colorate: roșu, albastru, sălbatic și bej. O trăsătură distinctivă a acestei rase este că, la naștere, pisicile dobândesc o culoare dominantă, chiar dacă părinții au culori diferite.

Aspectul pisicilor din aceasta rasa expresiv: un gât lung, gratios, urechi mari, cu sfaturi de culoare închisă, cu ochii migdalati,-montaj blană, ușor dură. Acestea sunt pisici impunătoare și grațioase.

caracter o pisică, ca zeita veche egipteană de distracție și dans, mobilă, temperamentală. Acest prădător are o bună inteligență și curiozitate. Aceste animale se descurcă perfect cu persoana și se adaptează rapid la toate regulile de reședință. Pisicile sunt sociabile și prietenoase.

Bengal rasa de pisicibengalez. Primul lucru care îți vine în minte când vezi pisica acestei rase este un mic leopard. Și într-adevăr, colorarea unei pisici, ca un leopard sălbatic - un model distinct reperat. Această culoare se datorează unui hibrid de pisică domestică și un bengal sălbatic. Această rasă are lână groasă și scurtă, ochi ovale, labe mari și corp tare.

Caracterul animalului este foarte activ și mobil. Acesta este un vânător născut, iar pentru a juca în vânătoare și de a căuta o astfel de pisică va fi la orice vârstă. Pisica are un intelect excelent, este prietenoasa si nu este periculoasa pentru copii. Datorită apropierii trăsăturilor caracterului de fiara sălbatică, pisicile mici trebuie să fie obișnuite cu mâinile, astfel încât acestea să nu fie sălbatice.

Acesta este un animal de companie foarte credincios.

Burmilla cu păr scurt. Acest tip de pisici a apărut destul de recent și, mai precis, în secolul al XX-lea. A apărut accidental ca urmare a trecerii a două rase. Sa dovedit a fi un animal destul de atractiv, cu o culoare argintie. Mai târziu, pisicile cu păr de aur au apărut. Corpul acestui animal este muscular, picioarele sunt obișnuite, scurte, dar puternice. Gâtul acestei pisici este scurt, ochii mari, urechile rotunde.

Burmilla este reală grație, sensibilitate și energie. Animalul are un caracter calm, dar în același timp foarte energic. Nu are niciun gand sa stea cu tine pe canapea sau sa alergi cu mouse-ul.

Un astfel de animal de companie va deveni cu siguranță un animal de casă în casă, se înțelege bine cu copiii și alte animale domestice.

Rasa munchkin catMunchkin. O astfel de pisică este uneori numită "taxă", uneori un "cangur". Datorită picioarelor sale scurte și a corpului de mijloc, această rasă este comparată cu rasa populară de câini de vânătoare. Când pisica au nevoie de ceva pentru a obține mai mare, nu sta pe picioarele din spate, el sta pe coada, devine astfel ca un marsupial animale sălbatice.

aceasta specie a apărut la începutul secolului trecut. A fost pentru prima dată menționată în Statele Unite ale Americii. Are o inteligență ridicată și o ușurință de comunicare atât cu persoana cât și cu alte animale de companie. Munchkins sunt sociabili, curioși și prietenoși.

Important! Aceste pisici nu pot fi ținute pe stradă, din cauza picioarelor scurte pe care le pot rapid supercool și se îmbolnăvesc.

Aspectul acestor pisici atrage foarte mult atenția. Picioarele scurte au trei lungimi diferite. Gâtul gros și musculos, ochii mari și stratul de pluș. Culoarea poate fi foarte diversă.

Australian Myst. Această rasă a fost crescută prin reproducere în secolul al XX-lea. Inițial, culoarea părea puțin diferită, iar pe haină erau urme foarte clare, care deveneau aproape invizibile. Anterior, această rasă a fost numită fumător australian. Mist - un tip cu parul scurt, are un corp muscular, ochi mari, urechi înguste până la vârfuri.

Ea este un animal de companie excelent pentru că nu are nevoie de ea mers, ea este confortabilă acasă. Ea este foarte afectuoasă și blândă, necesită dragostea și atenția proprietarului. Pisica are un intelect bun și este destul de jucăușă. Aceste pisici se disting prin imunitate bună, sunt destul de simple în întreținere și îngrijire.

Tabi asiatic. Rasa a fost crescută în Marea Britanie. La fel ca multe rase de pisici de curte scurta, a fost crescuta prin trecerea altor rase. În acest caz, rasa sa dovedit a fi rezultatul traversării pisicilor birmaneze și persane, mai târziu interbreed cu pisica abisiniană.

Răsfoiți Asian TabbyNatura unei astfel de pisici este delicată și moale, este dedicată proprietarului. El tratează străinii cu suspiciune și suspiciune. Această specie este notabilă pentru inteligența ei și temperament ușor. Ea este activă, jucăușul păstrează chiar și la vârsta adultă.

O trăsătură distinctivă a acestei rase este culoarea animalului. Este necesar să aveți semne pe frunte, în jurul ochilor și nasului și "colier" în jurul gâtului. Culoarea poate fi diferită: culori albastru, negru, violet, cremă și tortoiseshell.

Această rasă este foarte sensibilă la alimente, de slabă calitate sau alimente rasfatate, pisica nu va mânca.

Asher. Acesta este un nume misterios. Un pisoi din această rasă este foarte rar și foarte scump. Asher este una dintre cele mai mari rase de pisici de casă scurtă. Acest prădător de origine poate ajunge la o lungime de un metru și de 14 kilograme. O caracteristică distinctivă a acestei rase este - hipoalergenicitatea, adică lâna ei nu cauzează alergii.

culoare exotic, sălbatic, foarte asemănător cu culoarea servalului și a pisicilor din Bengal. Asher are picioare lungi, corp alungit, urechi rotunjite, ochi mari și păr gros.

Asher este foarte loială, îi iubește pe stăpânul ei, blând și afectuos. Aceste pisici nu se tem de apa, sunt activi, se pot obtine cu usurinta impreuna cu alte animale domestice.

Dacă vă decideți să aveți o pisică din această rasă, atunci fiți gata să cheltuiți o mulțime de bani și să alocați o mulțime de spațiu pentru jocurile ei vii.

Răsfoiți Arabul MauArab Mau. O rasă mare și musculară de pisici, au picioare lungi, urechi mari și ochi mari. Lână medie, fără substrat. Culoarea stratului este variată: pete, tabi, negru, maro, gri și alb. Această rasă veche a apărut în Emiratele Arabe Unite.

Arabul Mau este un animal de companie, el are un moale și prietenos caracter, se întâlnește bine cu copiii. Acest animal de companie este foarte jucăuș și mobil, are nevoie de plimbări în aer liber.

Rasa necesită o îngrijire atentă, trebuie să procesați în mod regulat puricii din fleece, urechile de la căpușe, ghearele. În alimente, mau-ul arab este nemaipomenit.

Egiptean Mau - rasa de pisici cu par scurt. A apărut în Egiptul antic. De aici și-a luat numele. În traducerea din vechiul egiptean "mau" înseamnă "pisică". O trăsătură distinctivă a acestei rase este culoarea stratului animalului. Ar trebui să fie văzut, pe frunte ar trebui să fie un model sub forma literei "M" și litera W pe gât. Ochii pisicii ar trebui să fie subliniate de o linie strălucitoare, "machiajul ochilor". Culoarea blanii poate fi fumoasă, argintie și bronz.

Egyptian Mau este un descendent al pisicilor africane salbatice. În Europa, această rasă a apărut la mijlocul secolului al XX-lea datorită prințesei Natalia Trubetskoy.

Pisicile acestei rase sunt grațioase și elegante, ca zeițele egiptene. Natura lor sociabil și afectuoși, nu pot fi singuri și necesită constant atenție din partea proprietarului. Rasa este foarte curată și iubește apa. Pisicile sunt foarte active și jucăușe, adesea se joacă cu apă. Ei au întotdeauna nevoie de trafic, jocuri și plimbări.

Rasă pisică orientalăoriental - eo pisică delicată, nu o poți numi altfel. Corpul unui reprezentant al acestei rase de lână netedă este foarte lung și subțire, cu o coadă subțire și urechi mari. Acesta este un partener minunat pentru o persoană. Pisica orientala este dedicata unei persoane, este prietenoasa, sociabila si foarte afectuoasa. Aceste animale sunt foarte inteligente și curioase, pot chiar să aducă o minge.

În ciuda faptului că pisica este foarte elegantă, are un corp foarte musculos. Această rasă nu are substrat, deci trebuie să vă asigurați că animalul de companie nu îngheață. Alte îngrijiri modest.

Culoarea pisicii poate fi albastru, gri, ciocolată, negru, roșu și bej.

Havana Brown. Numele acestei rase vorbește despre culoare - este ciocolată. Lana este strălucitoare, culoare saturată, nasul și tampoanele sunt roz. Aceasta este o rasă de pisici cu părul neted, are o bună inteligență și rezistență. Această rasă de pisici-atleți. Animalele au o musculatură puternică, sunt active și mobile.

Pisicile din această rasă nu tolerează singurătate. Sunt prietenoși și sociabili, se înțeleg bine cu copiii, câinii și alte animale de companie.

Grijă deosebită nu necesită această rasă, aveți nevoie de măsurile preventive obișnuite pentru prelucrarea urechilor, lânii și ghearelor.

Devon RexDevon Rex. Această rasă a apărut în Marea Britanie în secolul al XX-lea. Inițial, apariția pisicii acestei rase poate respinge sau sperie. Se pare că aceasta este o creatură extraterestră. Devon Rex are ochi mari și urechi mari.

Numai după comunicarea cu acest "extraterestru" îi puteți vedea personajul. Este incredibil. bun și o ființă devotată, se străduiește constant să contacteze maestrul, să fie mai aproape de față. Pisicile sunt jucăușe și active toată viața.

După cumpărarea unui astfel de animal de companie, veți găsi un adevărat prieten devotat de mulți ani.

Shawzi (Haushi) - soiuri mari de scurte. Are un corp muscular, urechi mari cu ciucuri. Această specie este considerată tânără, a apărut prin trecerea unei pisici domestice cu o pisică de trestie de zahăr. Dar istoria arată că grecii antici știau astfel de pisici și le-au luat cu ei pentru a vâna. Pisicile din această rasă nu-i plac singurătatea și luptă pentru om.

Acesta este un trot real în valoare de 8 mii de euro. Ea este foarte capricioasă în ceea ce privește hrana, nu mănâncă cereale, preferă carnea crudă, peștele și ouăle. Acest lucru trebuie luat în considerare dacă intenționați să cumpărați un astfel de animal de companie.

Pisicile sunt animale minunate și uimitoare, fără ca viața lor să fie plictisitoare

Când alegeți acest minunat prieten, trebuie să fiți atenți, deoarece unele rase necesită condiții speciale de detenție. Cu responsabilitate, ia în considerare următoarele nuanțele:

 1. Hrăniți animalul.
 2. Natură și activitate.
 3. Locul de păstrare și odihnă animalele de companie.

Dă dragostea pisicilor și se va răscumpăra!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Shorthair rase de pisici, caracteristicile lor
© 2021 amigdas.com