amigdas.com

Sphynx canadian - o descriere a rasei de pisici

Sfinxul canadianÎn multe persoane, cuvântul "sfinx" provoacă asocieri asociate cu istoria Egiptului antic sau cu momente mistice și magice. Este aceeași asociație care provoacă la om și o astfel de rasă minunată de pisici cu același nume. O privire atentă, liniile moi ale corpului, armonie și magie au absorbit această rasă, uneori chiar se poate spune că aceste pisici au ajuns pe teritoriul nostru complet dintr-o altă planetă.

Aspectul specific al animalelor face pe oameni reacții diferite, cineva admiră aspectul lor neobișnuit, și cineva le ia în considerare în mod necondiționat creația inacceptabilă, dar tot ce este important de remarcat faptul că popularitatea acestor pisici a ajuns din cauza excentricității și aspectul excentric.

Acest articol vă va spune în detaliu despre rasa Sfinxul canadian, va da o descriere a naturii acestor pisici si particularitatile de ingrijire a acestor creaturi neobisnuite.

Descrierea sfinxului canadian

Caracteristicile rasei de pisiciÎn plus față de corpul fără păr, caracteristica acestei rase este expresivă, care amintește de manifestări ale magnetismului, o privire, cu un mod incredibil de a privi direct în ochii persoanei. Rasa canadiană Sphynx a câștigat recunoașterea în întreaga lume timp de patruzeci de ani. Fără explicații inutile este de remarcat faptul că aceste pisici nu sunt deloc similare celorlalți frați. Există o serie de standarde recunoscute, pe care puteți învăța Sfinxul canadian.

Corpul Sfinxului canadian are linii de corp moi, fără îndoituri unghiulare și drepte, cu forme convexe, rotunjite. Corpul animalului trece ușor într-o coadă lungă, netedă și flexibilă, care se află într-o stare prăbușită. Durata de viață a acestei rase nu diferă de celelalte pisici, însă există cazuri în care reprezentanții acestei rase interesante au supraviețuit până la treizeci de ani.

Sphynx are un corp foarte fierbinte, atunci când este atins de animal este o dorinta de a nu-l lasa din mainile tale, arată mângâiere și de îngrijire. Pana in prezent, Sfinxul canadian este considerat cel mai chel, comparativ cu reprezentantii Sankt Petersburg si Don Sphynx. Este demn de remarcat acest lucru la Petersburg și Don Sphynxes este permisă o cantitate mică de păr pe piele, ceea ce nu se poate spune pentru sfinxurile canadiene.

Genetica pisicilor

Este demn de remarcat besshorstnost cauzata de o mutatie in Sfinxului este un proces recesivă, acest lucru înseamnă că, în stare heterozigotă, o gena responsabila pentru pierderea parului acestei specii, fenotipic se manifestă absolut nu se poate. Semnul lipsei părului apare numai în starea homozigotă, când pisica are simultan un set dublu de gena responsabilă de alopecie. Desemnarea stiintifica pentru aceasta gena este hr.

La ora actuală, sfinții homozigoți canabieni pur și simplu trebuie să aibă o piele groasă din momentul nașterii unui pisoi. Pe pielea de pisici sunt formate clape distincte care acoperă întregul corp al animalului în primele luni de viață.

Caracteristicile structurii corpului Sfinxului canadian

Descrierea sfintei pisiciÎn medie, adultul ajunge de la trei ani și jumătate până la șase kilograme, în timp ce bărbații cântăresc mereu mai multe femei. Reprezentanții vizuali ai acestei rase par foarte mici, dar în același timp dimensiunile sunt complet compensate de aspectul original al animalului. O sfinxă reală și pură este o eleganță și eleganță solidă. Este important de subliniat că, pe lângă originalitatea sa, Sfinxul canadian are o formă neobișnuită de abdomen, care seamănă cu o pară.

Picioarele pisicilor din această rasă Ele au o lungime medie, în timp ce membrele posterioare sunt puțin mai lungi decât cele din față. Acest fizic determină harul și eleganța mersului animalului. Mulți crescători remarcă faptul că labele sfincilor, în apariția lor, datorită degetelor lungi, în mișcare, amintesc mâinile copiilor.

Pe capul mic al în formă de pene există tampoane pronunțate de vibrissae. O curbă netedă transformă capul într-un gât muscular, scurt. Este de remarcat faptul că, în ciuda prezenței de vibrații, mușchii acestei rase sunt complet absenți. Bărbatul sfinxului canadian este puternic și formează în mod necesar o linie perpendiculară cu buza superioară. Nasul reprezentanților acestei rase este drept, urechile sunt largi și mari, cu o rotunjire netedă la capete.

După cum am menționat mai devreme, particularitatea acestei rase este ochii. Ele sunt destul de mari, în formă de migdale. Cel mai des în natură există sfinxuri canadiene cu ochi verzi. Aspectul este foarte atent și atinge, privindu-se în ochii persoanei, Sfinxul ca și cum ar înțelege tot ce se întâmplă și simte starea de spirit a unei persoane.

Sfinxurile au un număr mare de pliuri pe corp, cu cât mai multe pliuri are pisica, cu atât mai bine pentru el, deoarece aceasta înseamnă că a reușit să obțină de la strămoșii săi toate genele necesare. Dar dacă pliurile de pe corpul pisicii sunt absente sau există foarte puține dintre ele, aceasta indică faptul că individul este considerat un reprezentant inferior al acestei rase.

Pielea sfincilor este catifelată, care poate fi comparată cu senzațiile cu o atingere a suprafeței suedei. Culori mai comune sunt considerate piebald și de culoare albă.

Culorile sfinxului

Această rasă are următoarele tipuri de culori:

 • negru;
 • lila;
 • ciocolată (de la lapte la întuneric);
 • roșu;
 • alb;
 • tortoiseshell (o combinație de pete în numărul de două culori);
 • tabinet;
 • culoare-punct.

Natura Sfinxului canadian

Descrierea rasei Sphynx canadianO trăsătură importantă a acestor animale este că, după o lungă conversație cu ei, devine clar - aceste creații nu sunt feline. Afecțiunea lor este exprimată într-o stare de spirit iubitoare de pace, bunătate și atitudine absolută adecvată față de alte animale care trăiesc pe același teritoriu. Aceste pisici nu se tem de câini, ci, dimpotrivă, arată curiozitate față de ei și încearcă să le cunoaștem mai bine. Și, de asemenea, mulți crescători iar persoanele care au experiență cu animale confirmă faptul că pisicile canadiene sunt supuse învățării. Acest fapt confirmă din nou inteligența și inteligența lor.

Este important de remarcat că, în ciuda faptului că sfinxii canadieni sunt percepuți doar ca un animal de companie, ei sunt excelenți educatori și pot influența cu ușurință formarea personalității copiilor mici. Sfinxurile nu sunt deloc capabili să experimenteze gelozia față de alte animale sau copii. Aceste pisici sunt foarte răbdători, atenți și capabili să îndure toate glumele copiilor.

Sfinxul canadian, ca multe alte pisici, in ciuda faptului ca trateaza bine toti membrii familiei, aleg un maestru cu care isi petrec cea mai mare parte a timpului liber. În plus, se constată că, printre oaspeții obișnuiți, Sphynx poate alege și un iubit, în timp ce este dificil de spus ce se bazează alegerea lor.

Ieșiți de la voi sau mânia canadianului este foarte dificilă, pentru că este incredibil de liniștită și prietenoasă, seninătatea lor poate fi invidioasă, datorită faptului că sunt gata să înconjoare membrii familiei cu dragoste și mângâiere discontinuă.

Oamenii care nu-i plac sfinxurile pot pretinde că sunt creaturi agresive, dar acest lucru este complet greșit, iar astfel de concluzii se pot baza doar pe reprezentarea vizuală a acestor animale. Dar, de multe ori, astfel de oameni, după o oră petrecut împreună cu aceste creaturi minunate, au înțeles că au greșit.

Cum să hrăniți un sfinx canadianSphynxul canadian nu musca și rar se zgârie, pot face acest lucru doar în joc. Influența asupra psihicului unei pisici pot trăi numai în condiții stresante constante, care irită psihicul animalului. Dacă pisica și pisica acestei rase sunt expuse în mod constant la violență, atunci ele sunt declanșate de un instinct natural și încep să-și folosească ghearele și dinții ca instrument de protecție. În acest caz, pisicile sunt conștiente de momentul în care sunt jucate și când încearcă să le rănească sau sunt tratate cu cruzime.

În ceea ce privește natura canadienilor, au fost stabilite numai calități bune și nu știu ce răzbunare sau dăunătoare este, ele sunt complet neimplicate, chiar și după pedepse. Reprezentanții acestei rase sunt mai greu de acordat o singură ședere îndelungată, așa că atunci când plecați, nu le lăsați în pace, blocați în apartament, dar este cel mai bine temporar mutați animalul la prieteni sau la rude. Este demn de remarcat faptul că canadienii sunt animale foarte artistice, de aceea reprezentanții acestei rase sunt adesea invitați la diverse împușcături pentru o fotografie sau un film.

Expunerea la boli

Printre soiuri această rasă poate avea următoarele boli:

 • acnee;
 • dermatită;
 • vasculita;
 • subdezvoltarea timusului;
 • hiperplazia gingiei;
 • hiperplazia mamelonului;
 • răsucirea pleoapelor (boala congenitală, care este destul de rară).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domesticiPisica din Bombay: o descriere a rasei pantherilor domestici
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Sphynx canadian - o descriere a rasei de pisici
© 2021 amigdas.com