amigdas.com

Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?

Ce trebuie să faceți dacă saramura devine tulbureDelicios castraveți săraci conservate - acesta este cel mai bun și gustare la sărbătorile de iarnă, când nu există posibilitatea de a cumpăra legume proaspete. Dar poate că fiecare familie sa întâmplat că încercați, colectarea de castraveți, ori le ușor în bănci, konserviruesh și, ca totul, dar după un timp saramura tulbure în bancă. Și toată lucrarea a mers prost. Castravetele sărate au devenit tulbure, ce ar trebui să fac? Cauzele turbidității și sfaturile mici pe care le veți învăța în acest articol.

De ce este muratina în bătaie înnorată?

Doar că nu se întâmplă nimic. prin urmare, undeva ai făcut o greșeală și a făcut ceva greșit. Există mai multe motive pentru care muratura în bancă este tulbure:

  • Murături murdare în castravețiCastraveți bine spălați. Cele mai mici bucăți de murdărie ar putea intra în borcan cu saramură și procesul de decădere ar putea începe.
  • Sticlele au fost spălate slab. Banca ar putea fi, de asemenea, murdar, sau banca a fost spălată cu un detergent, bucăți mici de săpun, care sunt invizibile pentru ochiul poate rămâne pe pereții interiori ai băncilor și din această cauză el ar putea deveni tulbure saramură.
  • Săraci ierburi spălate. De asemenea, ele pot avea cele mai mici particule de murdărie din cauza procesului de dezintegrare.
  • A fost utilizată sarea marină sau iodată. Conține o substanță care poate provoca turbiditate.
  • Sterilizarea capacelor și a cutiilor a fost necorespunzătoare. Acest lucru este valabil atât pentru ambalaje goale, cât și pentru castravete.
  • Încălcarea etanșeității containerului. Cu alte cuvinte, cutii bine laminate. Motivul pentru aceasta poate fi acoperirea slabă a calității sau zgârieturile pe gâtul cutiei.
  • Cauza de turbiditate a saramurii în bănci poate să nu depindă de hostess. Motivul se poate datora faptului că castraveții sunt umpluți cu substanțe chimice. Chiar și pre-înmuierea nu poate ajuta.

Ce trebuie să faceți dacă saramura din bancă este tulbure?

Dacă muratura în bancă este înnegrită - e rău. În majoritatea cazurilor astfel de castraveți trebuie să fie aruncați. Deoarece astfel de produse de calitate slabă pot duce la o asemenea boală ca botulismul. Și dacă ați reușit să evitați o astfel de boală, puteți avea un stomac deranjat.

  • Dacă saramura devine tulburePrima situație. Deci, dacă saramura este tulbure după 2 până la 3 zile după conservare, atunci poate fi salvată. Cauza turbidității, în acest caz, se poate datora dezvoltării fermentației cu acid lactic. Această etapă este necesară atunci când decaparea castraveților. Motivul pentru care se poate întâmpla nu este adăugarea de oțet în timpul conservării. Acțiuni. Dacă capacul țaglei nu este umflat, atunci poate fi deschis un borcan cu soluție salină tulbure, iar brânza poate fi turnată într-o tavă pentru a fierbe. După aceasta, trebuie să clătiți castraveții cu apă clocotită chiar în borcan, apoi trebuie să le turnați cu apă clocotită timp de cinci minute. Dupa aceasta, trebuie sa toarnati apa de la castraveti si sa le toarnati cu o saramura fiarta si nu uitati sa adaugati otetul. Și, de asemenea, puteți face o nouă în loc de salata veche, adăugând o porție de oțet la ea. După aceea, închideți borcanul cu un capac steril și răciți borcanul în poziția inversă, înfășurat într-o pătură.
  • A doua situație. Unul dintre motivele pentru care este tulburea saramurii din bancă este fermentație lactică. Câțiva proprietari știu despre acest lucru și, prin urmare, după conservare, au pus borcanul în frigider și îl urmăresc pentru a face să se rătăcească. În decurs de 7 până la 10 zile se instalează turbiditatea și salina devine transparentă. Acțiuni. În cazul în care capacul nu este umflat și rămâne plat, astfel de castraveți pot fi deschise și să ia în condiții de siguranță în produsele alimentare, cu toate acestea, în aceste castraveți gust va fi puțin diferit de celelalte. Și în cazul în care saramura nu devine transparent, astfel de castraveți pot fi luate ca hrană, numai în cazul în care au trecut un tratament termic lung, cum ar fi murături bucătar.
  • A treia situație. Dacă capacul din cutie este umflat, atunci castraveții nu pot fi luați pentru mâncare. Aceasta înseamnă că banca bacterii și microbi, care sunt dăunătoare nu numai pentru legume, ci și pentru oameni. Deși există, de asemenea, astfel de amante care folosesc astfel de castraveți pentru a face muraturi.

Pentru stăpâna notei

Multe gospodine, care citesc sfatul despre saramura înnorată, cred că astfel de castraveți pot fi folosite pentru alimente. Dar fiecare caz este unic pentru fiecare organism. Prin urmare, trebuie să vă gândiți cu atenție înainte de a le folosi pentru alimente. Dacă există o suspiciune că banca cu castraveți este răsfățată, aruncați astfel de castraveți și nu glumiți despre sănătatea dumneavoastră. Gândiți-vă la faptul că sănătatea este mai importantă și nu o puteți cumpăra.

Sfaturi utile

Pentru conservare, castraveții sunt cei mai potriviți pentru mărimi mici, fără stării de galben și fără gălbui. Este, de asemenea, mai bine să fie drepte, nu croșetate, deoarece astfel de castraveți se vor deteriora rapid. Dacă castraveții sunt mari și goi în interior, atunci este mai bine să le tăiați în inele.

Acestea sunt cele mai bine păstrate în compania de legume, de exemplu, roșii. Este necesar în bancă pentru castraveți pune două roșii și apoi vor sta mai mult timp, iar saramura va fi transparentă.

Astfel de sfaturi simple vă va permite să vă bucurați de castraveți delicioase conservate pe tot parcursul anului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Delicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapidDelicioase crocante ușor sărate castraveți: rețete pentru gătit rapid
Rețete de castraveți crocante conservateRețete de castraveți crocante conservate
Căi reci de decapare a castraveților și păstrarea lor sub nylonCăi reci de decapare a castraveților și păstrarea lor sub nylon
Marinated patissons fără sterilizare: ne pregătim pentru iarnăMarinated patissons fără sterilizare: ne pregătim pentru iarnă
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Metode și rețete pentru recoltarea castraveților pentru iarnăMetode și rețete pentru recoltarea castraveților pentru iarnă
Castraveți în timpul iernii pe masa dvs. - doar linge-ți degetele!Castraveți în timpul iernii pe masa dvs. - doar linge-ți degetele!
Câtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apăCâtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apă
» » Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?
© 2021 amigdas.com