amigdas.com

Cum să păstreze mazărea verde acasă: rețete

Învățați să închideți mazărea verde pentru iarnă acasăÎn sezonul rece, majoritatea gospodinelor pregătesc diverse salate folosind mazărie verde. De obicei, în acest scop se folosește un magazin conservat de mazăre verde. Mazăre de casă va deveni o componentă minunată a mai multor feluri de mâncare, așa că vara merită să faceți o inventariere a acestei legume minunate. Cum să murăm în mod independent mătreața verde pentru iarnă pe care o învățăm din articol. Vă oferim câteva rețete simple pentru tăblițe.

Caracteristici de conservare mazăre verde

Această recoltare nu necesită prea mult efort și timp de la gospodinele care doresc să-și facă propriile conserve de mazăre verde acasă. Cele mai multe femei înghețați această legume și nu îndrăznești să o faci în formă conservată. În oricare dintre metodele de recoltare la domiciliu, mazărea este delicioasă și utilă, deoarece toate substanțele utile sunt stocate în ea.

Pentru recoltare, ar trebui folosite numai boabe proaspete recoltate. În cazul în care marinați fructe suprasaturate poate apărea o bancă de nămol tulbure. Acest lucru se datorează creșterii conținutului de amidon din fructe. Există mai multe secrete cu care mazărea verde de conserve din carnea verde se va dovedi delicioasă.

Culturile proaspete recoltate trebuie sortate cu grijă, îndepărtând fructele vechi. După aceasta, batoanele trebuie să fie deschise și turnate în recipient. De asemenea, eliminați mazărea rătăcită și deteriorată.

Fructele trebuie să fie turnate într-un cocoș clătiți-le și apoi 3 minute într-o apă clocotită. În apă trebuie să adăugați în mod necesar sare, zahăr, cu proporția: pentru 1 litru de apă pentru 3 linguri de sare și zahăr.

Mazăre verde marinată - rețete simpleTrebuie să fie în avans pregătiți cutii sterilizate sub mazăre. În apă pentru țagle trebuie să adăugați în plus, sarea de zahăr este, de asemenea, un acid de lămâie, 1 linguriță pe 1 litru de apă. În loc de acid citric, puteți adăuga 9% oțet de masă 100 ml. Această marinadă trebuie umplută cu cutii cu mazare, dar nu chiar la margine, astfel încât distanța să fie de 1 cm până la marginea gâtului.

Într-o tavă pentru sterilizarea cutiilor, trebuie să turnați apă și să puneți sare în ea pe baza unui litru de apă 355 grame de sare. Nevoile de lichid aduceți la 70 ° C și apoi pune borcane de mazăre fierbinte. Sarea în apă va promova cea mai rapidă fierbere a apei din rezervor. Sterilizarea băncilor necesită aproximativ 3,5 ore. Există, de asemenea, opțiuni pentru recoltare fără sterilizarea cutiilor.

după rulouri Este necesar să verificați cu atenție blocajul, astfel încât aerul să nu scurgă în borcan. După aceasta, borcanele trebuie să fie înfășurate cu prosoape și să așteptați până când mazărea verde este complet răcită.

Numărul de prescripție 1 mazăre de conserve

Conform acestei rețete mazărea este foarte asemănătoare cu produsul magazinului. Această metodă de preparare nu necesită sterilizarea cutiilor.

ingrediente:

  • proaspătă mazăre în orice cantitate;
  • marinata din calcul: 1 litru de apa, 3 linguri de zahar si sare, 1 lingurita de acid de lamaie.

Preparat 1 litru de marinadă este suficient pentru 3 borcane de 0,5 litri. Mazărele colectate sau cumpărate trebuie sortate, spălate pe jumătate și spălate. După aceasta, trebuie să sudați marinata, adăugând toate ingredientele în apă, prin prescripție.

Cum să găzduiți o oală verdeMarinada este adusă la fierbere, după care mazărea intră în ea. Trebuie să acopere complet mazărea verde. Timpul de gătire este de 15 minute și apoi adăugați acid citric la sfârșitul gătitului și opriți imediat totul.

Cu ajutorul zgomotului puncte polka ieși din tigaie și transferate în borcane sterilizate. Trebuie să lăsați un loc liber, care să nu ajungă la 1,5 cm până la margine. După aceasta, se toarnă marinada în borcane și imediat se rostogolesc cu capace.

Pregătit pentru această rețetă, mazărea verde trebuie depozitată în frigider sau în pivniță.

Reteta # 2 mazăre conservată

Dacă murăți mazăre pe această rețetă, va fi gata de utilizare la doar câteva zile după conservare.

ingrediente:

  • mazăre în orice cantitate;
  • pentru 1 litru de apă, 1 lingură de sare și zahăr și puțină acidă de lamaie.

Curățat și spălat mazăre într-o tigaie și se toarnă 1/2 cu apă. Se toarnă conținutul tăvii la fierbere peste căldură mare, apoi se reduce și gătește pentru încă 30-35 de minute. Timpul de gătire va depinde de maturitatea mazărelor.

Mazăre de mazăre verde - începem pregătirile de iarnăÎn timpul gătitului fructele au izbucnit sau s-au dizolvat ei trebuie să fie eliminați, din acest motiv, tot conținutul borcanelor devine tulbure. Într-un castron separat trebuie să pregătiți o marinadă, aderând la formula conform rețetei. Mai întâi, turnați apa în recipient și adăugați sare, zahăr și, de asemenea, acidul de lamaie în apă fiartă.

În borcane sterilizate se pun polka-puncte și se toarnă marinada și se adaugă 1 linguriță. oțet în fiecare borcan și acoperă cu capace metalice. Timp de 40-45 minute, cutiile trebuie încălzite într-o baie de apă, apoi învelite și lăsate să se răcească complet. În această condiție, mazărea va fi perfect saturată cu marinada și se va dovedi delicioasă.

Rețeta # 3 - conservarea simplă a mazărelor verzi

ingrediente:

  • proaspătă mazăre verde;
  • pentru o marinadă pentru 1 litru de apă pentru 1,5 litri de apă. sare și zahăr, 3 g de lamaie acidă.

Pentru a sorta fructele de mazăre și spălați într-un șuviu, apoi se înmoaie timp de 2-3 minute în apă clocotită. Asigurați-vă că pregătiți o marinadă conform rețetei. Puneți sarea și zahărul în apă și adăugați acidul de lamaie, lăsați marinada să fiarbă și să se oprească.

În borcane sterilizate descărcați mazărea caldă și se toarnă toată marinata, apoi se acoperă cu capace fierbinți. Acum borcanele trebuie puse într-o tavă cu apă 70 ° C și sterilizate timp de cel puțin 3 ore de la punctul de fierbere al apei din rezervor.

După aceea, băncile se scot, rostogolează capacul, întorc cutiile și le lasă acoperite cu o pătură sau un covor înainte de a se răci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatesti mazare verde congelate: reteteCum sa gatesti mazare verde congelate: retete
Cum să planteze mazare într-un teren deschisCum să planteze mazare într-un teren deschis
Pătrunjel pentru iarnă: câteva rețete de butuc cu o fotografiePătrunjel pentru iarnă: câteva rețete de butuc cu o fotografie
Roșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnăRoșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnă
Conservarea la domiciliu a roșiilor pentru iarnă: rețete de cartofiConservarea la domiciliu a roșiilor pentru iarnă: rețete de cartofi
Rețetele unei răsuciri de roșii verzi într-o tigaie pentru iarnăRețetele unei răsuciri de roșii verzi într-o tigaie pentru iarnă
Cele mai bune retete de vinete pentru iarnăCele mai bune retete de vinete pentru iarnă
Conserve de porumb: gătit acasăConserve de porumb: gătit acasă
Modalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnăModalități de înghețare a legumelor la domiciliu pentru iarnă
Prelucrări în cutii de conserve pentru iarnă: castraveți crocabili muratePrelucrări în cutii de conserve pentru iarnă: castraveți crocabili murate
» » Cum să păstreze mazărea verde acasă: rețete
© 2021 amigdas.com