amigdas.com

Modalități de fabricare a vinului din compot fermentat

Homemade vin din compotMulți iubitori petrec o seară într-o campanie plăcută preferă alcoolul. Dar nu vrei întotdeauna să bei băuturi tari. Prin urmare, vin de origine preferat adesea de la compot. Există situații în care boabele din băutură încep să se deterioreze. Acest lucru se datorează faptului că produsul a fost stocat incorect sau a fost încărcat. Cu toate acestea, nu fi supărat. În astfel de cazuri, puteți face vin din compotul fermentat.

Sfaturi de bază pentru gătit

Înainte de a face un vin compot, trebuie să înțelegeți toate nuanțele și recomandările. Acest lucru va evita apariția diferitelor dificultăți în timpul fabricării. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți un container de sticlă mare. Banca obișnuită pentru acest lucru nu funcționează. Se amestecă cele mai bune ingrediente cu produsele din lemn.

Experții recomandă să se abțină de la utilizarea unui container de metal sau plastic. Acest lucru poate duce la o deteriorare a gustului produsului final.

Cum se face vin din compotÎn compot se adaugă zahăr granulat, precum și aluat. În general, procedura de fabricare a vinului de casă dintr-o băutură fermentată practic nu diferă de cea clasică. Nuanțele suplimentare pot apărea numai în funcție de componentele folosite pentru fabricarea compotului în sine. Unii experți recomandă adăugarea boabelor de orez, precum și stafide. Acest lucru vă permite să accelerați procesul de fermentație de mai multe ori, iar vinul va primi un nou gust unic.

În plus, drojdia poate fi utilizată în fabricare. Ele sunt adăugate la masa totală în timpul perioadei de fermentație activă. Algoritmul general nu se modifică. Compotul, folosit pentru fabricarea vinului, nu ar trebui să aibă un miros acid acut. Este imposibil să scoți vinul dintr-o băutură acidă. Cel mai probabil, va oțet.

Se recomandă utilizarea unei băuturi care tocmai a început să se deterioreze. Un miros și un gust ușor acru se vor pierde în procesul de fermentare. Gustul final este corectat cu ajutorul zahărului. Numărul său depinde în mod direct de produsul pe care doriți să îl obțineți la ieșire.

Așa cum am menționat mai devreme, este obișnuit să adăugați orez cu stafide unui astfel de vin. De asemenea, strugurii uscați sunt perfecți pentru acest lucru. Nu trebuie să spălați aceste ingrediente, deoarece acest lucru va elimina ciupercile de drojdie care contribuie la procesul de fermentație.

Adăugarea de orez, stafide și struguri depinde în mod direct de ceea ce a făcut compotul. Dacă în prepararea de compot utilizate varietăți de fructe de padure și fructe cu o nuanță de lumină, atunci cele mai potrivite sunt struguri uscați și orez.

Procedura de fabricare

Ordinul de fabricare a vinului de casă din compot depinde de rețeta selectată. În cele mai multe cazuri, zahărul și stafidele sunt adăugate la băutură. Unii iubitori adaugă un pic de miere pentru a îmbunătăți gustul.

Reteta clasica

Pentru a face vinul de casă cu această rețetă, puteți folosi orice compot. Dacă îi lipsește zahărul, atunci va dura de două ori mai mult din această substanță. Lista ingredientelor este după cum urmează:

  • compot - 3 litri;
  • o orez puțin;
  • stafide (opțional);
  • 300-400 g de zahăr.

Vin din compot fermentatTehnologia de fabricare a substanțelor alcoolice este extrem de simplă. Pentru a face acest lucru, adăugați zahăr la lichid, precum și stafide. Va dura aproximativ 5-8 fructe de padure. După aceea, recipientul este închis cu o mănușă de cauciuc convențională și plasat într-un loc cald pentru o lună întreagă. În acest timp va exista o procedură de fermentare, în urma căreia băutura va deveni alcoolică.

După aceea, rămâne doar să se scurgă vinul în recipiente pregătite, iar tu să-l poți servi la masă. Scurgerea este necesară începând cu un depozit, dar nu trebuie să intre în băutura finală. Prin urmare, merită să o faceți cu atenție.

Cherry Băutură

Adesea folosit pentru fabricarea vinului de casă este o băutură de cireșe fermentată. Primul pas este de a pregăti ingredientele necesare:

  • stafide;
  • 6 litri de compot de cireș;
  • 400-450 g de zahăr.

Compotul trebuie distrus. Dacă este încă utilizabilă, atunci este necesar să o plasați într-un loc cald pentru câteva zile. Astfel, băutura se va întoarce acru și se poate folosi pentru a face vin de casă.

Vin acasăTot compotul este turnat intr-un recipient de sticla mare, dupa care trebuie sa adaugati tot zaharul si sa amestecati bine pentru al dizolva. Acum puteți adăuga stafide. Dacă la mână nu există sigiliu de apă special, apoi recipientul este închis cu o mănușă din cauciuc și este transferat într-un loc cald timp de o lună.

După ce procesul de fermentație sa oprit, este necesar să filtrați cu atenție băutura din sediment și alte componente nedorite. Acum îl puteți turna pe sticle. În etapa următoare se recomandă să reziste vinului finit timp de mai multe luni. Cu fiecare lună, băutura va deveni mai aromă și mai gustoasă.

Ordinul de fabricare a vinului de casă din alte tipuri de compot nu diferă de rețetele descrise. Doar urmați toate recomandările, atunci puteți obține o băutură rafinată, care nu este o rușine pentru a servi oaspeții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paieRețete de compot din cowberry: cum să gătești o băutură de paie
Căpșuni: cum să gătești compot pentru iarnăCăpșuni: cum să gătești compot pentru iarnă
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Retete pentru un delicios compot de afineRetete pentru un delicios compot de afine
Rețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnăRețetă pentru gătit compotul de cireș pentru iarnă
» » Modalități de fabricare a vinului din compot fermentat
© 2021 amigdas.com