amigdas.com

Compote de piersici: o reteta simpla fara gropi pentru iarna

Compote de piersiciPiersica se referă la copacii familiei Pink. Până atunci, oamenii de știință argumentează despre țara din care acest fruct a venit la noi. Unii cred că țara natală a plantei este partea de nord a Chinei - este acolo care crește versiunea sălbatică a piersicilor, dar nu există informații fiabile.

Piersica este un fruct care are o pulpă suculentă și o aromă parfumată. Se întâmplă ca recolta de fructe să fie uriașă și nu există unde să pună fructe suplimentare. Apoi, conservarea și alte metode de recoltare a produselor pentru utilizare viitoare vin la salvare. Din piersici puteți închide compotul dulce pentru iarnă, precum și gemul și gemul. Cu toate acestea, este important să cunoașteți tehnologia gătitului, astfel încât băncile să nu "tragă", să nu rătăcească și, în final, să nu se deterioreze felul de mâncare.

Pregătirea rețetelor pentru iarnă din piersici

Piersic compot pentru iarnă fără o piatră

Cantitatea specificată de ingrediente este suficientă pentru un borcan de compot de trei litri. Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • Piersic - 1 kilogram
 • Nisip de zahăr - 250 de grame
 • Suc de lămâie - 1 lingură
 • Apă - 2200 mililitri

Băncile cu piersiciPregătiți această rețetă fără a utiliza acid citric sau suc de lămâie, dar atunci va trebui să vă adaptați la gusturile proprii pentru o lungă perioadă de timp și măsurați cantitatea de zahăr pentru dulceața dorită de compot.

Pentru a închide compotul pe o rețetă fără o piatră, trebuie să selectați fructe dense fără semne vizibile de deteriorare a pielii. Toate podbitele sau fructele putreme ar trebui lăsate deoparte - nu vor fi necesare. Nu te grăbi să te superi - poți face gem sau gem de la ei.

Pentru a nu filtra filtrul compotului finit, nectarinele trebuie curățate de un pistol mic pe suprafața lor. Faceți-o simplu - puneți fructul într-un recipient cu apă și umpleți-l cu sifon de coacere obișnuit de la calcularea unei lingurite pe un litru de apă. După treizeci de minute, acestea vor trebui spălate doar cu mâna sub apă curgătoare și uscate cu un prosop.

În timp ce fructele se află în apă, puteți aborda băncile - spălați-le cu grijă și aruncați cu apă fiartă pentru sterilitate. În continuare, nectarinele trebuie împărțite în jumătăți folosind un cuțit. Din partea de sus, conform rețetei, zahărul este turnat în borcan, precum și sucul de lămâie sau lobulele sale (2-3 bucăți). Piersici se toarnă apă abură abruptă, tocmai scos din foc. Băncile sunt acoperite cu capace și înfășurate cu o cheie. Băncile închise ar trebui plasate într-un loc cald, cu capace în jos pentru o răcire treptată, apoi transferate într-un loc întunecos pentru depozitare ulterioară.

Compote de piersici pentru rețeta de iarnă "Express"

Avantajul acestei opțiuni pregătirea compotului de piersici pentru iarnă conform acestei rețete este simplitatea sa. Băutura nu este inferioară atât gustului, cât și conținutului de vitamine și oligoelemente la alte rețete.

Pentru gătit aveți nevoie de:

 • Piersici - 15-20 bucăți
 • Apă - 2500 mililitri
 • Zahăr - 0,5 kilograme

Piersici în bănciÎn primul rând trebuie să pregătiți un recipient - spălați și sterilizați băncile. Fructele ar trebui, de asemenea, să fie spălate și selectate - nectarinele deteriorate vor deteriora numai compotul, provocând fermentarea. Apoi, trebuie să pregătiți un sirop: în apă fiartă, zahărul se toarnă și amestecul rezultat se gătește până se dizolvă complet. Masa nu trebuie să ardă - ar trebui să fie în mod constant amestecată cu o spatulă. Piersici sunt plasate pe partea de jos a borcanului, iar apoi fructul este turnat cu sirop. Apoi, banca este laminată cu o cheie specială și așezată într-un loc răcoros până când se răcește complet.

Reteta de compot din struguri pentru iarna

Distingeți gustul clasic al compotului din piersici este posibil prin adăugarea în rețetă a altor fructe de pădure, de exemplu, strugurii. Băutura se va transforma în piquant la gust, cu note ușoare de aciditate. Pentru a pregăti reteta de care aveți nevoie:

 • Nectarine - 13 bucăți
 • Struguri - 300 grame
 • Apă - 2500 mililitri
 • Nisip de zahăr - 400 grame

Piersici și fructe de pădure asortateMai întâi trebuie să sterilizezi cutia - poți să o faci cu un cuptor cu microunde sau cu un cuptor. Apoi, trebuie să pregătiți strugurii, și anume să îndepărtați oasele de pe el. Piersici pentru a spăla, și, de asemenea tăiat în jumătăți și scoateți piatra.

Fructele pentru prepararea acestui compot de piersici și struguri pentru iarnă este cel mai bine să alegeți copt. Dacă se întâmplă astfel că fructele nu sunt coapte, atunci trebuie să le lăsați timp de câteva zile la temperatura camerei într-un loc însorit, de exemplu, pe pervazul ferestrei. Apoi piersicile vor ajunge cu ușurință la starea dorită.

În partea inferioară a cutiilor se introduc nectarinele și după struguri. Toate ingredientele trebuie să fie turnate cu apă abură în abur, urmărindu-se constant pentru a se asigura că recipientul nu izbucnește de la căldură. După o perioadă de 15 minute, apa trebuie drenată într-o tavă separată, adăugați zahăr la ea și începeți să fierbeți la foc mediu până când zahărul este complet dizolvat. Pentru ca amestecul să fie monitorizat constant și agitat, în caz contrar zahărul poate arde și, în loc de sirop, se va întoarce un cățel cu amărăciune.

Siropul rezultat se toarnă în fructe în cutii și compotul este laminat cu o cheie specială.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Semințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnăSemințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnă
Cum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarnaCum de a face un gem de pepene galben: retete simple de gem de pepene galben pentru iarna
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Piersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umanePiersica uscată: beneficiile și daunele aduse sănătății umane
Semne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți faceSemne de vinuri pentru iarnă, pe care le puteți face
Piersici pentru iarnă. Rețete cu fotografiiPiersici pentru iarnă. Rețete cu fotografii
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Compote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizareCompote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizare
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
» » Compote de piersici: o reteta simpla fara gropi pentru iarna
© 2021 amigdas.com