amigdas.com

Cele mai bune retete pentru a face gem de banane pentru iarna

Reteta clasicaÎn zilele noastre este dificil să întâlnești un bărbat care nu a încercat niciodată banane. Acest fruct se găsește pe rafturile fiecărui magazin alimentar. Cu toate acestea, nu toată lumea știe despre feluri de mâncare interesante, pentru prepararea căreia se folosesc banane. Unul dintre ele este conservarea gemului de banane. Rețetele acestor spații vă permit să stocați mâncarea pentru viitor și să vă surprindeți plăcut familia cu una din serile de iarnă.

Reteta clasica

Aceasta este cea mai simplă rețetă pentru gem de banane pentru iarnă. În majoritatea cazurilor, gospodinele o folosesc. Deoarece bananele însăși sunt destul de dulci, puteți face fără o mulțime de ingrediente.

Deci, pentru a pregăti un billet de banane cu această rețetă, trebuie să pregătiți următoarele ingrediente:

 • 300-400 g de zahăr.
 • ½ linguriță de acid citric.
 • 1,5-2 kg de banane proaspete.

Folosind portocale

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți fructul. Este necesar să se clătească bine cu apă curentă. După aceea, trebuie să scăpați de coajă și să tăiați plutele în cercuri.

Achiziționarea cu adaos de kiwiPână în prezent, fructul poate fi răsturnat și a început să pregătească sirop de zahăr. Pentru a face acest lucru, trebuie să umpleți o oală separată cu apă, să umpleți tot zahărul în ea și să-l aduceți la fierbere pe aragaz.

Bananele sunt plasate în tigaie imediat după fierbere. Se amestecă bine masa, este necesară o fierbere timp de o oră la căldură scăzută. După 55 de minute, se toarnă o jumătate de linguriță de acid citric în tigaie.

Rămâne doar să turnați gemul peste băncile mici și să le plută cu o cheie specială. Pe acest gem clasic de banane poate fi considerat gata.

Folosind portocale

Dacă rețeta standard este deja plictisitoare și doriți să schimbați ușor felul de mâncare, atunci o soluție excelentă este pregătirea unui blocaj de banane cu ajutorul portocalelor. Acestea vor da preparatului o mică aromă, precum și o aromă plăcută de citrice. Din fericire, o astfel de rețetă nu este mult mai complicată decât cea precedentă.

Lista ingredientelor necesare este după cum urmează:

 • 1,5-2 kg de banane.
 • 1 kg de atleți.
 • 1 kg de zahăr.

Banc blocatCa și în cazul precedent, toate fructele sunt spălate bine sub apă. Nu vă grăbiți să curățați portocalele. Coaja lor trebuie să fie rasă pe o răzătoare fină. După aceea, puteți să scăpați de coajă și să tăiați portocalele. Același lucru este valabil și pentru banane. Acestea din urmă sunt tăiate sub formă de cercuri.

Apa este turnată într-o tavă separată și așezată pe aragaz. Imediat trebuie să adăugați tot zahărul în apă. După fierbere, toate fructele sunt adăugate în recipient. Jam-ul ar trebui să fie gătit timp de 40-45 de minute. La fiecare 2-3 minute trebuie să îndepărtați spuma cu zgomot.

Cu 5 minute înainte de sfârșitul gătirii, adăugați o mulțime de zest, frecat chiar la început.

Rămâne doar să turnați gemul peste bănci și să le plută. Cel mai bine este să depozitați semifabricatele rezultate într-un loc răcoros. Subsolul excelent de fixare.

Achiziționarea cu adaos de kiwi

Ca și portocalele, kiwi-ul este capabil să dea gemului o aromă unică care îmbunătățește numai felul de mâncare. În plus, acest fruct conține multe microelemente și vitamine valoroase.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți ingredientele. Și anume:

 • 8-10 fructe de fructe kiwi.
 • 4 banane proaspete.
 • O lingură de gelatină.
 • O jumătate de lămâie.
 • 400 g de zahăr.

Gem de banane cu cătină și mere

Lămâia este necesară pentru a obține sucul. Primul lucru pe care îl puteți face este să stoarceți sucul de lamaie într-un pahar. După aceea, trebuie să spălați și să curățați toate fructele gătite.

Zahărul este preparat ca de obicei. Tigaia este umplută cu apă, se adaugă zahăr și se fierbe. După aceea se adaugă o lingură de gelatină și toate fructele în amestec. Este necesar să se dea masa la fierbere timp de încă 5-6 minute și se scoate din plăcuță. Lăsați-o să se răcească.

Amestecul este gătit timp de 5-6 minute de 2 ori mai mult, cu un interval de o oră. Această metodă de gătit vă permite să salvați numărul maxim de elemente utile conținute în kiwi.

După ultimul fierbere, puteți turna blocajele rezultate peste cutii și le puteți înfunda.

Blocarea bananelorNu este un secret faptul că bananele sunt fructe extrem de utile în care puteți găsi un întreg complex de vitamine aparținând unor grupuri A, B, C, E, PP. În plus, ele conțin fosfor, calciu și fier. Aceste resurse sunt extrem de utile pentru munca inimii și a întregului corp ca întreg. Cu un număr mare de boli, medicii recomandă consumul de banane, deoarece îmbunătățesc cu adevărat sănătatea.

Gemul de banane preparat este perfect pentru micul dejun cu ceai, precum și pentru decorarea unei mese festive în sezonul de iarnă. Felul este bun pentru clătite, clătite, prăjituri și biscuiți.

Folosind una din aceste rețete, orice hostess poate pregăti o mulțime de gem de banane pentru utilizare ulterioară. La începutul iernii, va fi plăcut să vă amintiți acest fel de mâncare și să o serviți la masă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pot banane cu alaptatulPot banane cu alaptatul
Beneficii și rău de a consuma banane verzi, contraindicațiiBeneficii și rău de a consuma banane verzi, contraindicații
Cum și unde să crească bananele, beneficiile lor și domeniul de aplicare al planteiCum și unde să crească bananele, beneficiile lor și domeniul de aplicare al plantei
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Gem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografieGem de mere pentru iarnă: cele mai bune rețete cu o fotografie
Masca de banana pentru fata de riduriMasca de banana pentru fata de riduri
Ce fel de fructe poate o mamă care alăpteazăCe fel de fructe poate o mamă care alăptează
Rețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interiorRețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interior
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
» » Cele mai bune retete pentru a face gem de banane pentru iarna
© 2021 amigdas.com