amigdas.com

Gem delicios din smochine: rețete simple și utile

Cum să facem gem de la smochine coapteIubește smochinele, dar începe să se deterioreze repede? Încercați să preparați din ea un gem delicios! Fig este un fruct care ne-a fost adus din țările calde din sud. Pentru a face gem de smochine, puteți folosi atât fructe proaspete, cât și fructe proaspete. Atunci când se utilizează fructe uscate, acestea trebuie să fie pre-înmuiate în avans.

Un fruct unic al smochinelor

Figurile sunt cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. Se utilizează pentru a vindeca pacienții cu bronșită și pentru a da dureri de gât. Fiecare sudetar respectator păstrează întotdeauna un borcan de smochine în stocul său. Îmbunătățește imunitatea umană, saturează organismul cu vitamine și microelemente utile. Afectează pozitiv funcția de protecție a organismului înainte de viruși și infecții.

Reteta pentru gemPentru a obține un gem delicios și gustos, încercați să alegeți fructe proaspete, de calitate. Din păcate, smochina începe foarte repede să rătăcească, așa că gătește trebuie să se facă foarte repede. Și nu trebuie să gătești pentru mult timp, doar 5 minute pentru pregătire. În primul rând, fructul trebuie să dea suc, apoi trebuie să fie ars și să gătească timp de cinci minute de câteva ori. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că la ieșire nu veți avea gem, ci un amestec de consistență necesară.

O reteta simpla pentru gem

Blocul din smochineVeți avea nevoie de un kilogram de fructe proaspete, 700 de grame de zahăr granulat. Inițial, spălați bine fructul. Încercați să alegeți fructe foarte mari și coapte. Tăiați vârfurile cu grijă, pentru a nu rupe integritatea formei fructului. Este recomandat să nu atingeți coaja, ceea ce va permite ca fructele să nu se târască în timpul gătitului și să nu se transforme în mănunchine. Mutați frumos fructe proaspete într-o cratiță. Umpleți cu zahăr. Amintiți-vă că ficatul în sine este un fruct destul de dulce. Prin urmare, nu este nevoie să luați un raport 1: 1. Cantitatea de zahăr din gem nu afectează termenul de valabilitate al ghiveciului.

  1. Cum să gătești smochineLăsați fructele, acoperite cu zahăr, pentru aproximativ trei ore. În acest timp, siropul de suc ar trebui să iasă în evidență. Dacă doriți să accelerați procesul de izolare a sucului, adăugați puțină apă. Apoi, deplasați cratița peste un mic foc. Lăsați să fiarbă ușor. Dacă apare spumă, trebuie îndepărtată. Gatiți încă cinci minute. Nu uitați să amestecați gemul, pentru a nu arde. Lasă zahărul nisipul se va dizolva complet. Scoateți cratița de la căldură. Acoperiți-l cu un prosop curat. Lasă gemul de tomate ca ăsta pentru aproximativ zece ore.
  2. Când fructul este infuzat cu sirop, întoarceți totul la foc minim. Nu uitați să colectați spuma. Gatiți încă cinci minute și scoateți cratița de la foc. Lăsați-l din nou timp de zece ore. Când vor trece celelalte zece ore, gemul va arăta ca o substanță de jeleu. Fructele vor fi saturate cu sirop, totuși ele rămân întregi și elastice.
  3. Apoi, pune-te timp de zece minute. Dacă există o dorință - puteți adăuga puțin vanilină sau zahăr vanilat.

Un suc de lămâie este, de asemenea, potrivit. Acest lucru va adăuga la borcanul dvs. o aromă mai rafinată și bogată. Produsul finit poate fi prevăzut pentru alimentație sau rulare.

Reguli de gătit și sfaturi

Secrete importante de gătit:

  • Reteta pentru gem de smochineDacă nu știți cum să alegeți smochinele și nu ați luat suficient de multe persoane mature, le puteți străpunge cu o scobitoare în mai multe locuri. Acest lucru va permite ca siropul să pătrundă în fructe și să-l înmoaie.
  • Pentru prepararea unui amestec omogen, fără fructe întregi, va trebui cu siguranță să coajați fructele de pe coajă.
  • Pentru a pregăti un gem parfumat din smochine - ia doar carnea interioară a fructului.

Cum să gătești gem de pe o figEste permisă adăugarea de nuci, stafide, prune, date și caise uscate la gem. Schimbă ușor gustul smochinelor și oferă mai multă originalitate și aromă la borcan. Această rețetă de gem de smochine vă va multumi familia.

Dacă doriți să obțineți gem inzhirovoe cu note orientale - adăugat la piesa de prelucrat în timpul de gătit un pic nucșoară, cuișoare, praf de cardamom si ghimbir pudra. Scorțișoara nu va mai fi superfluă. Nu uitati ca condimentele trebuie adaugate destul de putin - la varful cutitului.

Fructele trebuie spălate foarte atent sub apă curgătoare. Dacă gătiți fructe întregi - încercați să acordați atenție fructelor coapte și elastice. Vârful fructului trebuie să fie tăiat foarte atent - pentru a nu deteriora structura însăși, iar apoi smochina nu se va târî în tine în timpul tratamentului termic. Dacă țineți cont de toate recomandările pentru gătit, fiecare gazdă sau gazdă va rămâne mulțumită de rezultat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești un compot de fructe uscateCum să gătești un compot de fructe uscate
Cum să gătești o curmală uscată la domiciliuCum să gătești o curmală uscată la domiciliu
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Datele pentru alăptare: beneficii și posibile contraindicațiiDatele pentru alăptare: beneficii și posibile contraindicații
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Piersici pentru iarnă. Rețete cu fotografiiPiersici pentru iarnă. Rețete cu fotografii
Proprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umanăProprietăți utile ale datelor uscate pentru sănătatea umană
Totul despre smochinele antice de plante (smochin sau smochin)Totul despre smochinele antice de plante (smochin sau smochin)
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
» » Gem delicios din smochine: rețete simple și utile
© 2021 amigdas.com