amigdas.com

Caracteristici de gătit și de a mânca cârnați de sânge de casă

Sânge de casă de casă

Beneficiu și rău

Sângele din sânge este un fel de cârnați, principalul ingredient al căruia este sângele, purificat anterior din fibrină. Utilizarea acestui produs se datorează în primul rând prezenței mai multor vitamine și minerale. Acesta conține o cantitate mare de vitamina B12, care este necesară pentru organismul uman.

Beneficiul utilizării unui astfel de produs este următorul:

 • Vitamina B12 ajută la normalizarea procesului de hematopoieză în corpul uman.
 • Prezența unui fier ușor de digerat mărește nivelul de hemoglobină, care este deosebit de important pentru persoanele care suferă de anemie.
 • Dacă consumați în mod regulat acest produs pentru alimente, există o vindecare rapidă a rănilor. Acest lucru este legat de faptul că, la momentul consumului, coagulabilitatea sângelui este accelerată.

Sânge de casă de casă

Dacă vorbim de mezeluri achiziționate din sânge, nu conține întotdeauna ingrediente utile. Pentru a maximiza economia materiilor prime naturale, mulți producători reușesc să adauge la produs multe produse organice care au un impact negativ asupra organismului. De aceea tot mai mulți oameni sunt înclinați să pregătească acest produs acasă.

Cârnați este un produs cu un nivel ridicat de calorii, iar utilizarea regulată duce la apariția aterosclerozei, umflături și probleme cu excesul de greutate.

Contraindicații sunt:

 • Ateroscleroza și boala hepatică.
 • Boli ale tractului digestiv.

Caracteristici și subtilități ale gătitului

Cârnații corect preparați din sânge pot fi consumați fără tratament suplimentar. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să cumpărați produse de bună calitate și să le consumați înainte de expirarea termenului. În procesul de gătit, trebuie acordată o atenție deosebită tratamentului termic, deoarece o celulă sanguină slabă prelucrată nu va beneficia organismul uman, ci o serie de paraziți periculoși.

Până în prezent, există multe moduri diferite de a găti. Cârnații pot fi produși folosind:

 • Sânge, grăsime și hrișcă.
 • Orez, carne de porc, grăsime și sânge.
 • Sânge de porc, untură, ceapă, lapte și ficat.

Unele rețete pot include sânge predominant brut, în timp ce altele implică utilizarea de carne și sânge fierte.

Gatitul într-un mod tradițional include următorii pași:

 1. Preamestecarea tuturor ingredientelor necesare preparării.
 2. Umplerea amestecului de coajă preparat. Ca o coajă, se folosesc intestine de porc pre-curățate. Acidul acetic este, de asemenea, utilizat pentru tratament. Curatele curățate și spălate sunt înmuiate în soluție acidă pentru un timp, după care sunt spălate bine sub apă curgătoare.
 3. Produs afumat, fiert sau copt pana cand este gata.

Finitatea pregătirii:

 • Cum să gătești cârnați de sânge de casăChiar dacă bucatele pentru gătit acasă sunt cumpărate de pe piață, acestea trebuie spălate bine și înmuiate în apă cu adăugarea de oțet.
 • Dacă sângele pentru sânge este folosit în stare proaspătă, trebuie să fie sărat, ceea ce va împiedica plierea. În plus, înainte de începerea umplerii, sângele trebuie filtrat printr-un sondaj.
 • Puteți începe acest cârnați cu ajutorul unui măcinător de carne, care are un dispozitiv special, și cu ajutorul instrumentelor improvizate. Dacă ferma nu dispune de echipamentul necesar, este suficient să luați o sticlă de plastic goală, să-i tăiați gâtul și să-i atașați o intestin. Puteți folosi o furculiță sau un mortar pentru a împinge umplutura.
 • Pentru a umple gâtul foarte strâns nu este necesar în nici un caz, deoarece în timpul tratamentului termic, cârnații sângerați pot exploda.
 • Pentru prepararea cârnaților la domiciliu nu este necesar să cumpărați sânge gata preparat, poate fi înlocuit cu pulbere de albumină, care trebuie mai întâi diluat conform instrucțiunilor.
 • Pentru a preveni uscarea cojilor produsului preparat, se freacă cu ulei vegetal.

Reteta pentru cârnați de casă

Până în prezent, există multe rețete pentru gătit acest tratament neobișnuit. Cu toate acestea, rețeta clasică a fost întotdeauna și este una dintre cele mai utilizate și în cerere, deoarece are un gust excelent și nu necesită mult efort pentru gătit.

Ingrediente necesare:

 1. Sânge de porc, în cea mai mare parte proaspătă - aproximativ 1,5 litri.
 2. Carne de porc proaspătă - 450-500 g.
 3. Carne, cel mai bine este să folosiți carne de porc - 400 g.
 4. Hrană de hrișcă - 200 g.
 5. Ou de pui - 1 bucată.
 6. Intestine de porc, care trebuie curățate și prelucrate temeinic 9-10 bucăți.
 7. Condimente - sare, piper, zahar, ardei gras.

Toate condimentele sunt luate pentru a gusta și în funcție de preferințele gazdelor și membrilor familiei lor.

Etape de producție

Pregătirea cârnaților de sânge conform acestei rețete constă în mai multe etape.

 1. O rețetă simplă pentru cârnații de sânge de casăPrimul lucru pe care trebuie să-l faceți este să turnați sângele pre-pregătit într-un castron.
 2. Salo și carne sunt tăiate în bucăți mici și prăjite într-o tigaie. După aceea, se adaugă oală de hrișcă pre-gătită, ouă și se frământă cu grijă într-un recipient cu sânge.
 3. Apoi, amestecul este sărat, se adaugă condimentele necesare și se umple cu intestine preparată din carne de porc. Odată ce intestinele sunt complet umplut, marginile lor sunt legate cu un fir puternic.
 4. Cârnața pregătită este coborâtă în apă clocotită și fiartă timp de cel puțin 15 minute. În timpul fierberii merită de câteva ori să străpungă intestinul cu un ac subțire, astfel încât să puteți afla despre pregătirea produsului. Dacă sângele nu curge, atunci cârnații de sânge sunt gata.
 5. Cârnații fierți sunt îndepărtați din bulion și suspendați, pentru a evacua complet sticla din lichid. Dacă se dorește, poate fi, de asemenea, plasat într-un cuptor preîncălzit timp de 15 minute. În acest timp se formează o crustă parfumată și crocantă pe suprafața sa.

Produsul finit este, de preferință, livrat într-o formă rece. Dacă se dorește, poate fi preîncălzită prin adăugarea de uleiuri sau de grăsime de porc. Cârnații din sânge fără conservanți nu tolerează stocarea pe termen lung. Afumatele cârnați sunt păstrate timp de maximum 2 zile și fierte sau coapte - aproximativ 12 ore. Mezelurile achiziționate sunt păstrate mai mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a crește nivelul hemoglobinei unui copil?Cum de a crește nivelul hemoglobinei unui copil?
De ce am nevoie de vitamina C? Surse de vitamina C, unde este?De ce am nevoie de vitamina C? Surse de vitamina C, unde este?
Proprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuiaProprietăți utile ale unui ou de pui brut și răul acestuia
Abuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjiteAbuzul și beneficiul arahidei pentru corpul uman, proprietățile nuci prăjite
Ce alimente conțin vitamina E: beneficiul principal și răuCe alimente conțin vitamina E: beneficiul principal și rău
Beneficiile și răul ceaiului verde pentru bărbațiBeneficiile și răul ceaiului verde pentru bărbați
Poate hematogenul în timpul sarcinii: beneficii și vătămăriPoate hematogenul în timpul sarcinii: beneficii și vătămări
Pot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktailPot să beau ouă crude? Beneficii, rău și rețete cocktail
O vitamină A utilă și necesarăO vitamină A utilă și necesară
Tabel de norme și nivel de hemoglobină la bărbați după vârstăTabel de norme și nivel de hemoglobină la bărbați după vârstă
» » Caracteristici de gătit și de a mânca cârnați de sânge de casă
© 2021 amigdas.com