amigdas.com

Rețete de compot din chokeberry

compot de rețetă chokeberryChokeberry ashberry este adesea numit chokeberry sau chokeberry negru. Aceste boabe sunt foarte utile pentru corpul uman. Ei pot reduce tensiunea arterială. Rowanberry cu fructe de padure neregulate se maturizeaza la sfarsitul lunii septembrie, cand se fac deja prelungirile principale pentru iarna. Dar nu ar trebui să ocoliți pregătirea pentru iarnă de compot din aronia, care are o mulțime de rețete.

Beneficiile carului

Compote de castron negruUtilizați boabe incontestabile, ele prezintă o cantitate mare de vitamine: A, C, E, F, K. Ele saturate de acid folic activ riboflavină, tiamină. Compoziția conține magneziu, mangan, fier, iod.

Rowan afectează bine activitatea tractului digestiv. Stimulează secreția biliară, mărește activitatea enzimelor gastrice și crește secreția de suc gastric. Se recomandă utilizarea acestuia pentru bolile vaselor de sânge și a inimii, cu tulburări nervoase. De asemenea, fructele de chokeberry îndepărtează microorganismele patogene ale organismului uman și măresc imunitatea. Prin urmare, este util să faceți blănuri din ele pentru iarnă, pentru a reduce riscul de răceală.

Boabele sunt utile pentru diabet, deoarece pot reduce nivelul de glucoză din sânge. Ei ajută la colica intestinală, elimină excesul de lichid din organism. La 100 g de produs există doar 55 de calorii, astfel încât creta neagră este menționată ca produse dietetice.

De la contraindicații la utilizare poate fi atribuită doar presiunii scăzute, coagularea sanguină slabă și ulcerele de stomac.

Prepararea produsului

Beneficiile caruluiÎn primul rând, boabele sunt îndepărtate de pe perii, alegând probe care nu au fost deteriorate și au fost complet maturate. Acest proces durează puțin, deoarece cireșele negre sunt de dimensiuni mari și se desprind cu ușurință de ramuri.

Apoi sunt spalate in apa rece si aruncate inapoi in sant. În cazul în care băutura este planificată să gătească din rowan congelat, atunci nu este necesar nici un tratament - utilizați-l imediat fără decongelare preliminară.

Ediția clasică

Rețeta este foarte simplă, deoarece boabele sunt umplute imediat cu o bază fierbinte. Nu există digestie reutilizabilă și perfuzie. Cantitatea specificată de ingrediente este suficientă pentru o cutie de trei litri:

 • 550 g cireș negru;
 • 500 g de zahăr;
 • 30 g de lamaie;
 • 2,5 litri de apă curată.

O variantă clasică de fabricare a compotului din cenușă de munteMai întâi, pregătiți recipientele în care se va revărsa băutura. Se spală cu sifon, se clătește și se usucă complet. Chiar și o picătură de apă poate strica conținutul rezervorului și poate duce la oxidare.

Apoi, sortați mure, alegeți fructe de pădure sănătoase. Cozile sunt tăiate cu foarfece obișnuite. Într-un amestec de cratițe, cantitatea specificată de apă cu zahăr, aduceți la fierbere. După aceea, siropul este gătit timp de încă trei minute.

Bomboanele umple borcanele, iar partea de sus se toarnă sub formă de dulce fierbinte sub vârful de sus, astfel încât aerul nu avea unde să se acumuleze. Capacitățile sunt imediat laminate cu capace, învelite cu un prosop și, după o răcire completă, trimise într-un loc răcoros pentru conservarea pe termen lung.

Retete cu alte fructe de padure

Există multe modalități de a pregăti un compot dintr-o cireșă neagră. Există opțiuni clasice, și acolo sunt cele în care boabe se combină cu alte fructe și condimente. Datorită acestui lucru este posibil să se fiarbă o băutură foarte neobișnuită.

Merită să gătiți în câteva moduri pentru a înțelege care este cea mai delicioasă.

Din cenușă de munte cu cireș

Berbecurile diferite se armonizează adesea bine între ele. Este necesar să se pregătească un compot de castron negru, adăugându-l cu suc de cires. Trebuie să fie în mod necesar proaspăt stors. Ingredientele vor necesita:

 • 650 g de fructe de padure;
 • 500 g de zahăr;
 • 250 ml de suc de cireș;
 • 12 frunze de cireșe;
 • apa - de fapt.

Frunzele de cirese sunt cele mai bune uscate. Perioada martie-aprilie este considerată ideală pentru recoltarea acestora. Dar puteți folosi și frunze proaspete. Sucul de cireș acționează aici ca conservant.

compot de fructe compotateÎn primul rând, ei pregătesc materii prime: culeg fructe de pădure, îndepărtează frunzele, ramuri, cozi tăiate. Apoi ingredientul principal este spălat și uscat pe un prosop de hârtie. Frunzele proaspete de cireșe se spală, iar cele uscate sunt pur și simplu clătite și înmuiate cu șervețele. Apa este amestecată cu zahăr, se adaugă jumătate din frunze, se aduce la fierbere și se fierbe timp de cinci minute. Adăugați cireșele negre și insistați timp de șapte ore. Apoi, boabele sunt prinse cu zgomot. În infuzie se adaugă restul frunzelor, se toarnă sucul, se tantalizează după fierbere într-un foc liniștit timp de cinci minute.

Rowan sa răspândit în recipiente sterile, se toarnă sirop. Apoi, cutiile sunt plasate într-o cratiță largă, umplută cu apă. Pasteurizați compotul timp de o jumătate de oră cu un fiert slab de apă. Apoi își rostogoleau capacele, le înfășurau și le țineau într-o formă cu susul în jos timp de zece ore. După aceea, piesa poate fi stocată pentru stocare.

Combinație cu coacăze

Se prepară destul de simplu din două ingrediente principale: apă și zahăr. Blackberry și coacăz într-o băutură este un beneficiu dublu pentru organism. Se prepară din următorul set de produse:

 • 1 kg de cireș negru;
 • 750 g de zahăr;
 • 500 g de coacăz;
 • 3 litri de apă potabilă.

În primul rând, aceștia îndeplinesc o parte intensă a forței de muncă: sortează boabele, scapă de crengi și cozi. Fiecare fel de fructe se clătește separat sub apă curgătoare și se usucă.

Pentru gătit, trebuie să pregătiți vase rezistente la căldură cu un volum de cel puțin patru litri. Bomboanele cad în ea, zahărul deasupra. Se toarnă apă și se fierbe până se dizolvă particule de zahăr. După aceasta, băutura este presată pe aragaz pentru încă șapte minute. Băutura se toarnă peste cutii sterile și se înfășoară cu capace. Se răcește în același mod ca și în alte rețete și se pune într-un loc răcoros pentru depozitare pe termen lung.

Compotează cu cătină

Ingredientele sunt luate cu ajutorul calculului de gătit trei litri de băutură delicioasă. Este pregătit de la:

 • 2,2 litri de apă;
 • 280 g de fructe de padure;
 • 450 g de cătină;
 • 300 g de zahăr.

Rowan este sortat în mod obișnuit, clătit și lăsat să se usuce. Seabuckthorn este pregătit în mod similar. Containerele pentru preformă sunt sterilizate și uscate. pregătit fructe de padure sunt stabilite de catre banci, Apa este fiartă și conținutul este turnat în ea. După cincisprezece minute de așteptare, apa este drenată și se adaugă zahăr, se fierbe și apoi se toarnă în cutii. Rămâne să le rostogolească și să le ducă într-o pivniță sau într-o cămară de depozitare.

Opțiune cu zmeură

Mulți oameni preferă această boabe datorită dulceții, gustului și aspectului atractiv. Poate fi adăugat la aproape orice compot. Se prepară o variantă cu zmeură și cireș negru din următoarele ingrediente:

 • 650 g cireș negru;
 • 350 g zmeură;
 • 350 g de zahăr;
 • 1,5 litri de apă.

Boabele se spală și se lasă să se usuce. Zmeura trebuie spălată foarte atent, pentru a nu deteriora carnea delicată. Apoi ambele tipuri se pun într-o cratiță, se umple cu apă fiartă și se pregătesc timp de zece minute pe foc silențios. Boabele sunt prinse și imediat scufundate în apă cu gheață, apoi așezate pe borcane sterile.

Zahărul este preparat din cantitatea specifică de zahăr și apă, sub formă de fierbere, care umple conținutul cutiilor. Răcoros inversat, învelit într-un prosop. Când băutura ajunge la temperatura camerei, poate fi rotită și depusă într-un loc răcoros.

Rețete cu fructe

Nu numai boabele pot îmbunătăți gustul compotului de fructe negre. De asemenea, puteți utiliza fructele disponibile. Astfel de rețete, de asemenea, nu este suficient, fiecare proprietar va ridica o potrivire.

Cu merele coapte

Acest fruct este universal, unde nu este adăugat: în deserturi, al doilea curs, compot. Cu rowan va crea o combinație reușită de gust și aromă. O băutură este preparată din următoarele produse:

 • 350 de grame de cenușă de munte, zahăr;
 • 300 g de mere Antonovka;
 • 2,5 litri de apă;
 • 60 ml de suc de lamaie.

Compote din coacăz de chokeberryMerele se spală, miezurile sunt tăiate, nu sunt eliberate din coajă. Fiecare fruct este tăiat în șase secțiuni pentru a face felii. Acestea sunt stropite cu suc de lamaie pentru a evita întunericul rapid.

Boabe sunt preparate în același mod ca și în cazul altor rețete. Apa fierbinte se toarna cu un amestec de fructe de padure si fructe si se lasa timp de zece minute, apoi solutia rezultata se amesteca cu zaharul, se aduce la fierbere si se intoarce la rowan cu mere. În acest stadiu, puteți efectua procesul obișnuit de cutii rulante.

Cu lămâie și menta

Pentru această rețetă, luați fructe de padure congelate, care nu trebuie să fie pregătite la început. Ele sunt plasate imediat într-un vas de gătit. O băutură este preparată din următoarele componente:

 • 550 g de zahăr;
 • 500 g de cireș negru;
 • 3,5 litri de apă;
 • Pentru 50 g lămâie și menta proaspătă.

Lemnul este spălat și tăiat în felii, îndepărtându-se oasele. Se adaugă în tigaie la fructe de padure, se toarnă în apă și se așteaptă fierberea. După aceasta, se introduce zahărul și masa se presează pe un foc liniștit până se dizolvă.

Amestecul este lăsat într-o cratiță sub capac, astfel că boabele se pot înmuia puțin - aceasta este consistența ideală pentru începerea distribuirii băuturii peste recipientele sterilizate. Într-un loc răcoros, băncile sunt incluse după răcirea conținutului.

Cu prune roșii

Pentru rețetă, trebuie să selectați prune solide și coapte, culoarea dorită roșie. Rowan poate fi utilizat atât în ​​stare proaspătă, cât și în cea congelată. Ingredientele vor necesita:

 • 2,5 litri de apă potabilă;
 • 600 g de zahăr;
 • 300 g de prune și castron.

Se prepară fructe de pădure proaspete, iar cele congelate sunt pur și simplu preluate din frigider. Îndepărtați împreună cu prunele spălate în cutii, turnați apă fiartă și așteptați cincisprezece minute. Apoi, perfuzia este turnată într-o cratiță, se introduce zahăr și iarropul este fiert, care este trimis imediat la conserve și se rostogoleste. Apoi, procesul de rulare are loc.

Recomandări generale

Aproape toate rețetele sunt destinate celor care preferă compoturile moderat dulci. Dacă doriți să obțineți un rezultat diferit, trebuie să știți câteva reguli simple care vă vor ajuta nu numai să pregătiți în mod corespunzător băutura, ci și să o faceți mai interesantă:

 1. Cantitatea de zahăr, dacă se dorește, crește sau scade. Poate fi înlocuit și cu miere naturală.
 2. Puteți să preparați compot fără să adăugați zahăr și să îl adăugați chiar înainte de utilizarea.
 3. Merită înainte de a adăuga puțin suc de lamaie proaspătă sau acid la conținutul cutiilor. Este un conservant natural, care va ajuta să păstreze pentru o lungă perioadă de timp calitățile valoroase ale cenușii de munte.
 4. Fructe de padure fructe de padure negre combina bine cu mere dulce și acru, prune, zmeură, coacăze, pere, coacăze. Puteți adăuga caise, cireșe, cireșe sau alte fructe de sezon.
 5. În cazul în care compotul este pregătit pentru consum în timpul iernii, atunci puteți adăuga la ea o scortisoara de aroma. Creeaza o atmosfera confortabila cu propriul parfum.

Acest lucru este departe de toate rețetele, deoarece este posibil să se gătească compoturi utile de la cireșele negre. Este suficient să încercați o singură dată și doriți să preparați noi capodopere de fiecare dată, completându-le cu mirodenii și fructe diferite. O astfel de pregătire nu va fi niciodată inutilă, va ajuta la serile de iarnă reci, pentru a vă bucura de amestecuri de vitamine utile pentru organism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Rețete de compot de mandarineRețete de compot de mandarine
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Proprietăți terapeutice de ashberry chokeberryProprietăți terapeutice de ashberry chokeberry
Rețete din cătină: compot și alte băuturiRețete din cătină: compot și alte băuturi
Prepararea compotului din feijoaPrepararea compotului din feijoa
Rețete de compot pentru fructele de iarnăRețete de compot pentru fructele de iarnă
» » Rețete de compot din chokeberry
© 2021 amigdas.com