amigdas.com

Istoria rețetei tradiționale pentru Adjika în georgiană din piper

Cum să gătești AdjikaRădăcinile adevărate ale condimentelor celebre de piper păstos - "Adjika" și rețeta sa, provin din Abhazia. Chiar cuvântul "adzhika" provine din abhazia "џyka" - sare, care este unul dintre principalele ingrediente ale condimentelor. Istoria știe că păstorii abhazzi, când au mers la munte pentru a pasi de oi, au luat sare cu ei și au hrănit animalele, provocând astfel setea. Consumând o cantitate mare de apă și furaje, oile au câștigat greutate, ceea ce a accelerat procesul de cultivare.

Istoria creației

Sarea din Abhazia era un condiment valoros, pentru păstor era un produs aproape inaccesibil, dar extrem de necesar. Deci, pentru a mări volumul, a fost amestecat cu piper amar, condimente aromatice și usturoi. În timp, acest amestec a fost poreclit "adjikttsattsa" "Sare rasă cu ceva", sau în formă abreviată - Adjika.

Oamenii din Georgia, de asemenea renumiți pentru dragostea sa de condimente picante în gătit, inclusiv piper fierbinte, au împrumutat baza rețetei faimosului "Adjika" și au făcut ajustări proprii. Predilecțiile cetățeniei georgiene pentru nuc și coriandru au adus o coajă la acest condiment.

Rețeta acestui adzhika georgian nu conține roșii sau piure de mere, amestecul însăși este dens, nu crustacee, la care oamenii sunt obișnuiți, cumpărându-l de pe rafturile supermarketurilor. Având în vedere cât de multă sare este folosită pentru a face Adjika, condimentul georgian dobândește calitatea unui produs perisabil. Un amestec de piper și condimente se pune în borcane și se pune într-un loc răcoros, de exemplu, într-un frigider.

Condimente aromatice este cu adevărat un gust de orice primă sau a doua fel de mâncare. Gurmanții georgieni adaugă amestecul la coacere sau prăjire, ștergeți-l cu carne și păsări de curte, utilizați pentru marinadă. Pe masă, adzhika va fi servită ca un sos pentru orice produs din carne sau pește, deoarece gustul său sporește stimularea de a mânca și mai multe delicatese cu aroma picantă de ingrediente parfumate. În același timp, compoziția Adjika promovează accelerarea digestiei și nu permite simțirea greutății în stomac după sărbătoare și este puțin probabil să fie depusă ca o grăsime în organism.

Reteta pentru condimentele din Abhazia din ardei iute nu a fost imprumutata de o tara, inclusiv de Rusia. Cunoscătorii de carne din întreaga lume preferă adzhika dintr-o mare selecție de sosuri astăzi la feluri de mâncare preferate din carne.

Pregătirea produselor

Procesul de alegere a produselor pentru un adevărat Adjika georgian tradițional nu este împovărător, dar dacă acordați atenție rețetei și câteva nuanțe, rezultatul final al amestecului preparat parfumat va multumi ochiul si stomacul:

 • Ardeii fierbinți pot fi utilizați atât roșu, cât și verde, în rețeta georgiană nu există nici o preferință specifică, culoarea condimentelor care rezultă depinde de aceasta, calitățile gustului vor rămâne neschimbate, doar percepția vizuală.
 • Înainte de prepararea ardei iute trebuie să fie curate și uscate, dacă vă lăsați timp de câteva zile podvyalit apoi Ajica fi mai clare - o adevărată georgian. Dacă piperul este ușor înmuiat, aproximativ 3 ore, condimentele vor fi mai puțin severe.
 • Nucile înainte de a adăuga la amestecul de pre-prăjite într-o tigaie, se poate, de asemenea, se face într-un cuptor și apoi curățat cu grijă de kozhury.Tolko Reteta adzhika georgiene folosesc lemn de nuc.
 • Atunci când alegeți verdeață, aspectul principal va fi prospețimea. Cilantro ar trebui să fie mai mult decât patrunjel. În cazuri extreme, puteți folosi verdele într-o formă uscată, dar formula georgiană înseamnă numai ierburi proaspete proaspete.

ingrediente:

 1. Din ceea ce face adzhikuArdei cald - 500 gr;
 2. Cilantro - 300 gr;
 3. Pătrunjel - 100 gr;
 4. Usturoi - 100 gr;
 5. Nuc - 100 gr;
 6. Condimente "hops-suneli" - 50 gr;
 7. Semințe de coriandru de grâu - 25 g;
 8. Sare - 3 linguri;

Adjika este în georgiană. Rețetă tradițională

Pentru o muncă confortabilă cu ardei iute, care se coace în contact cu pielea și poate lăsa arsuri, ar trebui să fie purtat cauciuc sau mănuși de latex.

 • Pentru prezenta adzhika georgian de ardei și se taie tulpinii curata semințele (în unele cazuri, rețeta nu are nevoie de astfel de subtilități și semințele rămân în sezon), tăiate în jumătate, este pentru comoditatea de a pune piper într-un blender sau carne de polizor.
 • Usturoiul este curățat. Va fi puțin mai rapid dacă alegeți usturoi mai mare
 • În primul rând, în conformitate cu rețeta, printr-un blender sau râșniță trecut usturoi, ardei și nuci prearranged acute purificate. Ingredientele Grinder mai bine să fi dor de aproximativ 3 ori, toate într-un blender până rătăcite netede terci.
 • Semințe de coriandru ar trebui să fie zdrobite într-un mortar și apoi adăugați la masa rezultată de piper, nuci și usturoi.
 • Sharp adjika în georgianăApoi se adaugă frunzele spălate și uscate pătrunjel și coriandru anterior, dacă se utilizează polizor, verdele pot fi tăiate în bucăți mici și se adaugă la amestec, dacă este folosit suficient pentru a arunca într-un bol blender si se amesteca din nou. Rețeta tradițională din Georgia insistă totuși asupra muncii manuale cu ingrediente.
 • Etapa finală va fi adăugarea de sare și un amestec uscat de plante -. «Hamei-suneli“ Se agită sau se amesteca cu toate ingredientele care trebuie să le până când sarea se dizolvă complet, astfel încât să nu poată fi determinată vizual.

Arderea adzhika este pregătită pentru rețeta georgiană. Pentru a stoca condimentele utilizați borcane de sticlă, care trebuie să fie sterilizat în prealabil, apoi amestecul este așezat în ele, cutiile sunt transferate într-un loc închis la rece pentru o perioadă mai lungă de depozitare, aproximativ 2 luni.

Nu uitați că adzhika este foarte ascuțită și condimentată sărat, așa că folosiți-o în vasele de care aveți nevoie cu moderatie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci Adzhiki pentru iarna acasaCum sa faci Adzhiki pentru iarna acasa
Cele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografieCele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografie
Rețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomatăRețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomată
Rețete de sosuri pentru carne de vită de iarnaRețete de sosuri pentru carne de vită de iarna
Rețete de sărare în saramurăRețete de sărare în saramură
Adjika din roșii și usturoi - rețete delicioaseAdjika din roșii și usturoi - rețete delicioase
Adjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătitAdjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătit
Rețete rapide pentru gătit clasic Adzhika pentru iarnăRețete rapide pentru gătit clasic Adzhika pentru iarnă
Adjika de la o tomată și dovlecei pentru iarna - rețeteAdjika de la o tomată și dovlecei pentru iarna - rețete
Adjika din piper fierbinte este regina oricărei meseAdjika din piper fierbinte este regina oricărei mese
» » Istoria rețetei tradiționale pentru Adjika în georgiană din piper
© 2021 amigdas.com