amigdas.com

Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie

Coada de coacăze negreFiecare hostess cu experienta incearca sa faca cat mai multe goluri pentru iarna pentru familia ei. Și, bineînțeles, nici o amantă nu își va părăsi familia fără compoturi gustoase de fructe de padure proaspete. La urma urmei, chiar și cel mai scump și mai bun magazin nectar sau suc nu poate fi comparat cu o casă gătită cu dragoste și îngrijire.

De la începutul iernii până la sfârșitul toamnei, puteți face fructe compotate. La începutul primăverii, căpșunile timpurii, cireșele și cireșele se coacă. Vara este mulțumită de mere proaspete, zmeură, coacăze, caise, piersici și alte delicatese. În toamnă, puteți pregăti compot din prune, struguri, pere.

La urma urmei, pentru fiecare mamă sau bunică nu este nimic mai plăcut decât o iarnă rece și lungă pentru a vă îngădui familia cu un compot gustos și util, făcut din coacăze negre pentru iarnă, pregătit cu o grijă deosebită și dragoste.

Astăzi, o atenție deosebită ar trebui acordată recoltării compoturilor din coacăz pentru iarnă.

Proprietăți utile ale compotului

Coacăzul negru conține multe substanțe utileCompoturile de coacăze oferă un beneficiu unic organismului uman. Numai pentru prepararea lor fructe de padure proaspete, în care există o mulțime de vitamine. În această băutură există un număr mare de substanțe biologic active care sunt bine absorbite și au un efect benefic asupra sănătății.

În timpul gătitului nectar, coacăzul este tratat termic și pierde o anumită parte substanțe utile, dar majoritatea rămân în continuare în produsul finit. Și în compotul de coacăz conține vitaminele A, B, C și E, precum și magneziu, fier, potasiu. Utilizarea acestei băuturi ajută la îmbunătățirea activității tractului gastro-intestinal și normalizează nivelul de glucoză din sânge. Și, de asemenea, medicii recomandă utilizarea la frigul de iarnă frecvent și pentru creșterea imunității.

Tipuri de tehnologii compot

Înainte de a începe să pregătiți băutura, trebuie să înțelegeți tehnologia pregătirii ei. Există trei tipuri de tehnologie:

  • Prima și cea mai comună tehnologie de gătit, atunci când fructe de pădure toarnati siropul fierbinte din zahăr.
  • A doua modalitate este atunci când băncile cu coacăze sunt umplute cu sirop și trec sterilizare cu abur.
  • A treia metodă este dublu inundații boabe cu apă clocotită, pe baza căreia se prepară apoi siropul pentru nectar.

În ciuda modului pe care îl alegeți, trebuie să ne amintim că pentru pregătirea unui compot cu adevărat delicios, fiecare gazdă are niște trucuri și secrete mici:

  • Orange va da un compot de o anumită piquancyastfel încât băutura să fie depozitată mai mult, să o rotiți mai bine cu capace metalice;
  • dacă utilizați în continuare capace din nailon, luați numai coperți noi, astfel încât aerul să nu se scufunde;
  • pentru a da băuturii o piquancy, puteți adăuga o crustă de portocale sau lamaie. Acest lucru îi va da un pic de sourness și aromă.

Nectarul de gătit poate fi făcut din coacăze negre, roșii sau albe. Pentru gust neobișnuit, puteți adăuga struguri, zmeură sau alte fructe. Dacă compotul este preparat numai din coacăz negru, puteți adăuga acid citric la acesta. Și dacă băutura este făcută din coacăz roșu, nu este nevoie să adăugați acid, deoarece boabele sale sunt destul de acre.

Este de remarcat faptul că compotul din coacăz poate fi păstrat doar pentru un an, așa că nu îl păstrați prea mult.

În continuare, vreau să sugerez câteva rețete simple și delicioase pentru gătit compot de coacăz.

Rețeta # 1

Pentru a pregăti această rețetă, veți avea nevoie de un coacăz negru, câteva cutii de trei litri și un sirop de zahăr.

Coada de coacăze negrePrimul pas este spălarea numărului necesar de borcane cu sifon și sterilizarea acestora în cuptor sau pe o baie de aburi. Apoi, este necesar să se rezolve fructele de păstăi de la gunoi și crenguțe, se clătesc bine în apă caldă și împrăștiate uniform pe borcane. Gatiti siropul de zahar si adaugati-l la fructe de padure.

consiliu. Pentru prepararea siropului, luați 10-12 linguri de zahăr și 0,5 litri de apă. Se amestecă și se aduce la fierbere. Se fierbe timp de 5-7 minute. Se adaugă în fiecare borcan un pahar de zahăr, se toarnă apă fiartă și se rostogolește iarna.

Aceasta este cea mai ușoară și mai rapidă cale de a pregăti compotul din coacăze negre.

Rețeta # 2

O rețetă foarte simplă pentru recoltarea de compot din coacăz pentru iarnă.

Pregătiți fructe de padure: clătiți cu apă caldă, scoateți din resturi și tulpini. Gatiti fructele de padure la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, dupa ce adaugati putin suc. Apoi adăugați zahăr (jumătate din greutatea coacerii) la amestec și fierbeți încă 10 minute. Răspândiți-le în cutii de 3 litri și rolați-le.

Rețeta # 3

Această rețetă a fost inventată special pentru persoanele cu diabetul zaharat, care, de asemenea, doresc să mănânce un compot delicios în timpul iernii, dar nu pot din cauza bolii.

Pur și simplu trebuie să spălați și să luați fructe de padure, să le umpleți în borcane sterilizate, să adăugați un vârf de acid citric în fiecare borcan (nu puteți adăuga), turnați apă fiartă și rolați. Înfășurați băncile într-o pătură până când se răcesc complet. Și asta e tot! Băutura este gata.

Rețeta # 4

Coacăz negru cu mereSe obțin coacăze foarte gustoase asortate asortate, adică cu adăugarea altor fructe și fructe de pădure. Un bun exemplu de compot este o rețetă pentru compotul obținut din coacăze negre și de coacăze.

Puțini oameni știu că coacăze sunt excelente nu numai pentru gatitul de gătit, ci și pentru compot. Este bogat în vitamine și dă băuturii un gust neobișnuit și plăcut.

Pentru prepararea compotului avem nevoie de coacăz negru, de agriș, de zahăr și de apă. Proporțiile sunt calculate pentru un borcan de trei litri.

În primul rând, pregătim fructe de padure și sterilizăm borcanele.

În borcanul adormi un pahar de coacăz negru și un borcan de jumătate de litru de agrișă. Apoi preparați siropul din zahăr în proporție de 3 litri de apă la 500 de grame de zahăr. Umpleți siropul în borcane și rotiți-le, capace metalice pre-sterilizate. Am împachetat borcane într-o pătură sau o pătură și așteptăm să se răcească complet. Compotul de coacăze și coacăze cu aromă plăcută și gust minunat este pregătit pentru iarnă.

Boabele de coacăze pot fi combinate cu diverse fructe și mirodenii pentru a-și crea propriile rețete. Avem nevoie doar de puțină imaginație și perseverență, pentru a vă mulțumi pe cei dragi cu compoturi delicioase din coacăză pentru întreaga iarnă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
Cum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnăCum să gătești compot din mere: rețete pentru conservarea pe timp de iarnă
Semințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnăSemințe de cireșe proaspete, ce să facă pentru iarnă
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Compote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătariCompote de mere proaspete: rețete și sfaturi ale celor mai buni bucătari
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Compote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizareCompote pentru iarnă și rețete pentru prepararea lor fără sterilizare
» » Compote pentru iarna coacăzului negru pentru întreaga familie
© 2021 amigdas.com