amigdas.com

Rețete de gem de chokeberry negru

Jam din negru chokeberryÎn parcurile forestiere, în imediata vecinătate a clădirilor rezidențiale, precum și în zonele rurale, puteți întâlni deja o lungă perioadă de timp negru. În ciuda proprietăților utile ale fructelor sale, nu sunt atât de mulți fani ai cireșului negru. Nu toată lumea îi place gustul ei, iar procesul de gatit din dulcețel negru poate părea laborios. Dar produsul primit va surprinde pe toată lumea cu gustul său neegalat.

Caracteristicile pregătirii

Există multe rețete pentru prepararea gemului din chokeberry negru. Aronia este combinată cu alte fructe de pădure, în funcție de gusturile consumatorului. Pentru a obține un produs high-end, nu neglija niște reguli. Principalii dintre ei sunt:

 • Pentru gem, se colectează numai o boabe coapte, care trebuie sortate cu grijă pentru fructele rănite.
 • Bomboane de fructe negre sunt coaja destul de dur, astfel încât fructele ar trebui să fie ținute pentru câteva minute în apă clocotită.
 • Când pregătiți gemul dintr-un castron negru, nu trebuie să regretați zahărul, deoarece boabe în sine nu strălucește cu dulceață.

Nu uitați să spălați bine boabele înainte de gătit. Blocajul gata este ambalat numai în recipiente sterilizate.

Reteta pentru gem clasic

Procesul de gatit din fructul de chokeberry este destul de lung. Pentru gem, veți avea nevoie de:

 1. Gem de reteta arborelui aroniaUn kilogram de chokeberry negru.
 2. Un kilogram și jumătate de zahăr.
 3. Gram de acid citric (pentru a conferi originalitate gustului).
 4. Apa.

Rowan gătit în conformitate cu toate regulile este coborât în ​​apă clocotită și blanched timp de 4 minute, apoi este separat de apă cu ajutorul unui ciocan. Această procedură este necesară pentru a se asigura că pe pielea fructului există microcrackuri, prin care fructele sunt hrănite rapid cu sirop.

Un pahar de apă în care a trecut blanchingul, s-a turnat într-un castron de gătit și a revenit din nou la fierbere. Adăugați zahăr în apă fiartă și gătiți până la sirop. În acesta este necesar să adormiți fructele de bostă preparate și să gătiți 10 minute de la începutul fierbei. Apoi, capacitatea ar trebui să fie îndepărtată din foc și lasată peste noapte. În acest timp, boabele vor fi saturate cu sirop, aspectul lor încrețit va dispărea.

A doua zi, recipientul ar trebui să fie pus în foc din nou și să gătească până când boabele sunt distribuite uniform pe sirop. Acidul citric ar trebui adăugat la sfârșitul gătitului. Gemul gata trebuie să fie turnat peste recipientele din sticlă tratată și înțepenit cu capace fierbinți.

Blackberry cu mere

Gemul preparat prin această metodă va fi util pentru cei care suferă de o presiune crescută și au probleme cu stomacul. Castravetele negre reduc presiunea, iar mereul echilibrează aciditatea în stomac.

Pentru trei litri de gem este necesar:

 • 1 kilogram de cireș negru.
 • Jumătate de măr au căzut.
 • 0,5 litri de apă curată.
 • Un kilogram de zahăr granulat.
 • Cinci grame de scorțișoară și acid citric.

Jam din căpșuniBomboanele procesate se toarnă în apă clocotită timp de 5 minute, apoi în același timp se scufundă în apă rece, apoi se separă de ea. Din apă și zahăr este preparat sirop, pe care trebuie să-l adăugați la castron și fierte după fierbere timp de încă cinci minute. Greutatea gata va fi pusă deoparte timp de 6-7 ore.

Peticele și merele spălate sunt tăiate în felii. Se fierb în apă clocotită până când sunt moi, apoi prin ciocan sunt separați de apă.

În castronul cu chokeberry negru, adăugați zahărul rămas, apoi continuați procesul de gătire. După 30 de minute, se adaugă felii de mere fierte și după un sfert de oră se adaugă scorțișoară și acid citric. Se fierbe gemul pentru încă cinci minute, după care este necesar să se distribuie pe borcanele sterilizate anterior.

Adăugarea citricelor

Un amestec neobișnuit de cenușă de munte, portocală și lămâie nu este numai un tratament delicios, ci și un izvor de vitamine utile, care măresc imunitatea organismului în timpul iernii.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • 1 kilogram de castron negru.
 • 300 de grame de lamaie.
 • 500 de grame de portocal.
 • 2 kilograme de zahăr granulat.

Bomboanele preparate sunt trecute printr-o mașină de măcinat cu carne. Portocalele spalate și lămâile sunt aruncate în apă clocotită timp de 10 minute, apoi se șterg. Citricele trebuie tăiate în felii și, de asemenea, trecute printr-o mașină de măcinat cu carne, după îndepărtarea oaselor. Pulberea preparată este amestecată într-o cratiță până când se obține o masă omogenă, iar zahărul se toarnă în ea. Amestecul rezultat este gătit la căldură scăzută timp de 10 minute după fierbere, apoi trebuie să fie turnat peste cutii și laminat. Recipientele gata preparate trebuie ambalate în material cald și trebuie lăsate peste noapte, după care ar trebui lăsate la depozitare.

Chokeberry privind numărul de nutrienți depășește multe dintre fructele dvs. preferate. Gemul pregătit din acesta își va lua locul în mod adecvat printre alte semne pentru iarnă. Și arătând imaginația și experimentând cu componentele, puteți surprinde și vă rog oaspeții cu gustul neobișnuit al capodoperei dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețeteCum să fierbeți un dulceț cu oase și fără: cele mai bune rețete
Dovleacul de dovleac pentru iarnă: rețete și sfaturi rapideDovleacul de dovleac pentru iarnă: rețete și sfaturi rapide
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Coacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarnaCoacaze negre. Reteta de recoltare pentru iarna
Rețete de jeleu din coacăze negreRețete de jeleu din coacăze negre
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Articole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mereArticole de uz casnic pentru iarnă: rețete pentru blocaj de mere
Jam de caise cu portocale: retete de gatitJam de caise cu portocale: retete de gatit
Proprietăți terapeutice de ashberry chokeberryProprietăți terapeutice de ashberry chokeberry
» » Rețete de gem de chokeberry negru
© 2021 amigdas.com