amigdas.com

Congelați ciupercile acasă pentru iarnă

Modalități de înghețare a ciupercilorCea mai bună modalitate de conservare este înghețarea ciupercilor pentru iarnă. Vă permite să păstrați gustul produsului, precum și valoarea sa nutritivă. Orice varietate comestibilă poate fi înghețată și depozitată pe tot parcursul anului la o temperatură de -18 grade. Cu toate acestea, nu fiecare șaradă știe regulile de înghețare acasă pentru a păstra parfumul și substanțele valoroase.

Cum de a sorta ciupercile colectate?

Înainte de pregătirea produsului pentru iarnă, colecția este necesară sortați după structura ciupercilor:

 • tubular (poderezozoviki și alb);
 • marsupiale (muls și trufe);
 • lamelar (russula).

În forma brută de congelare pentru iarnă este mai bună decât soiurile tubulare. Structura internă a capacului reprezintă o suprafață poroasă care absoarbe mult lichid în timpul fierberii. Ca urmare, după dezghețare ciupercile vor deveni apoase.

Specii de placă înainte de procedură ar trebui să fie fierte, și marsupials brewed, apoi stoarce bine.

Pregătirea pentru îngheț

După ce ciupercile noastre sunt sortate cu grijă, specimene puternice sunt selectate pentru îngheț. Apoi sunt curățate cu un cuțit sau o perie grosieră. Gunoi este aruncat împreună cu frunze aderente și o parte din picioare.

Dacă ciupercile crude sunt murdare, ele sunt clătite cu apă, dar nu se înmoaie! Apoi îl usucă cu un prosop de hârtie.

Ciupercile care vor fi fierte, puteți în siguranță clătiți cu apă curgătoare, fără teamă că vor câștiga multă umiditate.

Cum de a îngheța ciupercile pentru iarnă?

Fără cunoașterea unor subtilități la domiciliu, nu este posibilă înghețarea corespunzătoare a ciupercilor:

 1. Înghețarea semifabricatelor pentru iarnăPentru a obține un produs de înaltă calitate la ieșire, alegeți numai ciuperci proaspete, colectate nu mai mult de o zi în urmă. Este important ca ei să fie puternici. Deci, în forma neconsolidată își vor păstra forma.
 2. În funcție de utilizarea viitoare în timpul iernii, înghețul poate fi făcut în formă proaspătă, gătită și prăjită.
 3. O dată este necesar să fie definit, deoarece veți îngheța ciupercile - întregi sau felii.
 4. Salvarea formei de ciuperci va ajuta achiziționarea în containere, iar dacă atractivitatea aspectului nu este importantă, mai puțin spațiu în congelator va lua o pungă de plastic.
 5. În congelator, este mai bine să așezați produsul în porțiuni, astfel încât în ​​timpul iernii nu este posibilă dezghețarea ciupercii de mai multe ori.

Durata de depozitare optimă a produsului sub formă înghețată - nu mai mult de un an în congelator. La o temperatură mai mică, nu mai mult de 3 luni.

Înghețarea ciupercilor albe pentru iarnă

Acest tip de ciuperci este apreciat de carnea de zăpadă și de fermitatea sa. Și ce putem spune despre aroma ei!

Pentru a îngheța batoanele acasă, trebuie să le așezați cu atenție pe o tavă și să le trimiteți la congelator pentru înghețarea rapidă. Dacă această funcție nu este furnizată, atunci pentru un efect bun este necesar să așteptați aproximativ 10 ore.

Ciupercile pregătite sunt puse pe plicuri sau în recipiente și din nou trimise la congelator.

Homemade vulpi de pui pentru iarnă

Mulți cred că chanterellele nu sunt potrivite pentru o astfel de procedură. Așa cum sa dovedit în practică, ei transferă procesul de înghețare nu mai rău decât o ciupercă albă. Prelucrarea ei cedează cu ușurință și rareori vin în specimene viermi. Deci, ce trebuie să faceți:

 1. Carne de vită înghețatăÎnghețarea ciupercilor poate fi efectuată în conformitate cu schema de alb.
 2. Chanterelles sunt congelate, atât în ​​formă proaspătă și după prăjire prealabilă.
 3. Condiția principală - îndepărtarea amănuntele ușoare amărăciune. Pentru a face acest lucru, sunt înmuiate în apă sărată (o lingură de sare pe litru).

Înghețarea ciupercilor fierte pentru iarnă

Fiecare hostess, care se teme de înghețarea ciupercilor în formă brută, poate lucra cu un produs pre-fiert. Această opțiune de recoltare pentru iarna este foarte convenabilă. Principalul avantaj este că, prin extragerea piesei de prelucrat din congelator, puteți să o porniți imediat, ceea ce reduce timpul de gătit.

Pentru această variantă de înghețare, se pot apropia chiar ciupercile tinere, cirupate, dar puternice. Sunt ușor utilizat ca produs semifinit, și ca ingredient în carnea tocată și în umplutură.

Pentru a le pregăti, ciupercile sunt fierte timp de aproximativ 5 minute, se scurge apa și se înclină într-un șuviță pentru a permite ca apa din sticlă să curgă complet. Nu puteți sări apă! Apoi, produsul este prevăzut în porții și plasat într-un congelator.

Înghețarea ciupercilor prajite

Ciupercile, pre-prajite inainte de inghetare pentru iarna, arata foarte apetisant. Cel mai bun lucru pentru acest lucru se potrivesc chanterelles, care apoi, în timpul iernii puteți prăji cartofi delicioase, se adaugă ca o umplutură pentru chifle și o salată caldă.

Pentru a îngheța bine ciupercile sunt prajite în ulei vegetal și așteptați până când lichidul se fierbe complet. Nu le puteți sări!

Apoi se răcesc, se împachetează pe pungi și se pun în congelator.

Avantajul fără îndoială al ciupercilor prăjite poate fi considerat absența nevoii de dezgheț preliminar înainte de gătire.

Congelate pentru ciupercile de iarnă cu bulion

În cazul în care supa, la stânga după gătit ciuperci, se toarnă un păcat, îl puteți recolta prea:

 • ciupercile se prepară până se pregătesc și se lasă să se răcească. Apoi, luați recipientul și puneți-l într-o pungă etanșă, astfel încât marginile să treacă peste laturi;
 • a turnat bulionul împreună cu produsul și a fost trimis la congelator;
 • după ce piesa de prelucrat se blochează, ambalajul este îndepărtat cu grijă din recipient și această brichetă netedă este trimisă la congelator. Baza pentru o supa aromata - gata!

Corectați dezghețarea ciupercilor

Preparat produs este treptat dezghet. Mai bine dacă îl mutați de la congelator la frigiderul de pe raftul superior. Deci, se va dovedi proaspăt, la fel ca din pădure.

Desigur, acest proces durează mult timp, deci dacă veți gati ceva, scoateți piesa în avans. Când este potrivit pentru gătit, ciupercile trebuie folosite imediat. În mod ideal, dacă formularea permite, este mai bine să gătiți ciupercile imediat fără decongelare.

Valoarea ciupercilor congelate

În compoziția sa, acest produs minunat conține multe substanțe utile, în ciuda faptului că nu au calorii mari. În procesul de congelare, toate elementele utile sunt stocate:

 • Ciuperci albe congelate pentru iarnă în casăpotasiu și sulf;
 • fosfor și sodiu;
 • acid nicotinic;
 • vitaminele A, D, B și C;
 • fibre.

Utilizarea ciupercilor afectează în mod pozitiv imunitatea, glanda prostatică și organele de vedere. În plus, utilizarea unui produs util este considerată o excelentă prevenire a neoplasmelor canceroase și benigne. Oricine vrea să piardă în greutate, trebuie să mănânce ciuperci.

Recomandări utile

 • Pentru a păstra în ciuperci cantitatea maximă de substanțe utile ajută la înghețarea șocurilor;
 • Nu lăsați produsul să rămână în apă pentru o perioadă lungă de timp, deoarece își va pierde aroma și se va acoperi cu turtă de gheață;
 • de preferință țagla de ciupercă este stocată într-un compartiment separat al congelatorului, astfel încât recipientul să fie etanșat ermetic;
 • re-înghețarea produsului nu-i place, iar acest lucru duce la pierderea unei cantități mari de nutrienți;
 • dacă doriți să păstrați integritatea și forma frumoasă, înghetați produsul mai bine pe bord.

După cum puteai vedea, ciupercile sunt una dintre cele mai utile creații ale naturii și produs alimentar foarte valoros. Încercați să nu lăsați-l să treacă congelatorul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Este posibil să înghețați sfecla gătită și cum să o faceți?Este posibil să înghețați sfecla gătită și cum să o faceți?
Cum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casăCum se îngheață ciupercile proaspete de șampanie în casă
Cum să gătești ciuperci înghețateCum să gătești ciuperci înghețate
Cum se îngheață piperul bulgăresc pentru iarnăCum se îngheață piperul bulgăresc pentru iarnă
Cât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturiCât de gustoase la ciupercile de sare la domiciliu: rețete și sfaturi
Marinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătitMarinated russules pentru iarnă: cele mai bune rețete de gătit
Reteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarnaReteta pentru ciuperci murate la domiciliu pentru iarna
Diferite rețete de ciuperci murateDiferite rețete de ciuperci murate
Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?Cum de a pregăti ciupercile sărate într-un mod rece?
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
» » Congelați ciupercile acasă pentru iarnă
© 2021 amigdas.com