amigdas.com

Rețete de vin roșu. Vin din cenușă de munte din casă

Vinul Rowan este o rețetă pentru alcoolul de casăVinul Rowan - sună neobișnuit, nu-i așa? Dacă ați gustat vreodată fructele de cenușă de munte pentru un gust, este puțin probabil că le-ați plăcut. Aceste fructe de padure sunt uscate, tart, neîndulcite. Fie că este o zmeură sau cireșe, care sunt potrivite pentru orice băutură - chiar și în compot, chiar și în umplutură. Dar nu există altă utilizare pentru cenușă de munte, în afară de margele pentru copii? După tot cenușa de munte roșie, stropită cu zăpadă și tezaje, și sună să o încerce. De ce nu?

Vin vin Rowan la domiciliuPrima înghețare este timpul pentru a colecta cenușă de munte pentru vin. Este necesar doar să atingem înghețul, deoarece boabele de cenușă de munte obțin un gust mai blând și mai plăcut. Există un mic truc - dacă nu doriți să așteptați până la îngheț, colecta Rowan pe vreme caldă, și apoi țineți-o jumătate de zi în congelator, și veți obține același efect. Amăgirea va dispărea, iar gustul dulce va deveni mai pronunțat. Această regulă funcționează atât sălbatice de cenușă mai acide, și pentru grădină, cu toate că, desigur, vin din soiuri de grădină (cum ar fi „lichior“ sau „grenada“) va fi mai dulce și rece, fără prelucrare suplimentară.

Boabe de cenușă de munte roșu sunt cele mai potrivite pentru deserturi și băuturi fortificate. Culoarea vinului de casă poate fi fie auriu blând sau roșu bogat, în funcție de tipul de boabe și de puterea băuturii. Apropo, vinul de casa de la roșu cenușă de munte este bun pentru că poate sta în sticle pentru o lungă perioadă de timp, fără a-și pierde gustul și calitățile utile.

Prepararea vinului din cenușă de munte roșie în casă

Pentru a înțelege cum se face vin din cenușă de munte, Să vedem exact câteva rețete de la cele mai simple, pentru care doriți doar boabe, zahăr și apă, la mai complexe, în cazul în care sucul de cenușă de munte roșu amestecat cu suc de mere și se adaugă stafide sau drojdie pentru fermentare.

Rumegus - gata pentru procesarePentru orice rețetă boabele trebuie mai întâi separate de crengi, curatati si spalati. În cazul în care fructele de padure sunt puternice, puteți lua un pieptene cu câțiva dinți și țineți cu grijă pe creanga ca parul, cu un mic impuls: fructe de padure se desprinde. Pentru vinul de casă este mai bine să alegeți fructe de pădure frumoase, uscate sau putrezite. Spalate temeinic (acest lucru este deosebit de important pentru soiurile sălbatice de cenușă de munte roșu). Amorțit cu apă clocotită, lăsați în apă fierbinte timp de 15 minute - după ce ați făcut acest lucru, veți scăpa de tanin, care spun vinul de amărăciune excesivă.

Reteta de baza pentru vinul de casa din cenusa de munte

ingrediente:

 • Rowan roșu - 2 kg
 • Zahăr - 2 kg
 • Apa potabila - 8 litri

Pentru un astfel de volum de lichid, este necesară o sticlă mare de sticlă - aproximativ 15 litri în volum.

Tăiați fructele de cenușă de munte împreună cu pielea. Bomboanele pot fi mestecate într-un castron, ștergeți cu un pistil sau o faceți cu un mixer de mână sau cu un procesor de bucătărie. Pulberea de bere pune într-o sticlă și adoarme jumătate din volumul de zahăr pe bază de prescripție medicală. Umpleți cu apă și amestecați.

Rashan și stoarceți sucul de fructe de padureAcum trebuie să puneți vin umbla într-un loc răcoros și întunecat timp de 7 zile. În mod preliminar, conectăm flaconul cu o așa-numită conductă de scurgere (un dop cu un tub lung). O săptămână mai târziu, vinul fermentat este acoperit cu zahăr rămas, legați-l din nou cu un dop (scoateți tubul într-un pahar de apă) și îndepărtați-l timp de încă 10 zile.

După 10 zile Vindem vinul și îl îmbuteliăm, lăsați să fie depozitate la o temperatură de cel mult 10 grade. După câteva săptămâni este gata de utilizare.

În această rețetă se utilizează numai apă, dar o parte poate fi înlocuită cu suc de mere sau afine (5 părți apă pentru 3 părți suc).

Rețetă pentru vinul din cenușă de munte roșie cu stafide sau struguri proaspeți

ingrediente:

 • Rowan roșu - 5 kg
 • Zahăr - 1-1,5 kg
 • Stafide sau struguri proaspeți - 100 de grame
 • Apă - 2 litri

La fel ca în rețeta anterioară, fructele de pădure trebuie să fie frământate sau zdrobite într-o tocană, după care storc sucul prin tifon. Sucul nu este turnat - va fi necesar mai târziu.

Vin de origine - un amestec de struguri și cenușă de munteDin mushul rezultat se face sunătoare. fructe de padure se toarnă apă abură abruptă și se răcește la temperatura camerei. Se adaugă sucul obținut în prima etapă și stafidele. Se acoperă cu tifon și se lasă la temperatura camerei într-un loc cald timp de 2-3 zile. În acest timp, mustul trebuie amestecat de mai multe ori, astfel încât mucegaiul să nu se formeze.

După 2-3 zile veți simți un miros acru și va vedea pe suprafață bule de gaz și spumă. Aceasta înseamnă că este timpul să turnați sucul fermentat în sticle, prefiltrate printr-un filtru sau tifon. Umplem sticlele nu mai mult de două treimi.

Pe gâtul fiecărei sticle puse pe o mănușă de cauciuc, în mănuși facem pe o gaură pe unul dintre degete. Prin aceste găuri, gazul va scăpa. Sticlele din nou se îndepărtează într-un loc întunecos și se lasă să se rătăcească.

Într-o săptămână sau două veți vedea asta gazul a încetat să iasă din sticle, Mănuși coborîți, un depozit apărut pe fundul sticlelor, iar vinul devine mai ușor. Este necesar să turnați cu atenție vinul în alte recipiente, eliminând sedimentul. Sticlele se încarcă și o ascundem într-un loc răcoros nu mai puțin de 3 luni. În acest timp, vinul formează din nou un precipitat, care din nou trebuie filtrat. Vinul rezultat va fi complet transparent. Țineți-l pentru câteva săptămâni în întuneric, astfel încât vinul să fie infuzat. Acum puteți bea vin.

Rețetă pentru vin îmbogățit din roșu roșu cu drojdie de drojdie

ingrediente:

 • Rowan roșu - 2 kg
 • Zahăr - 500 de grame
 • Drojdie uscată - 50 grame
 • Alcool medical - 500 mililitri

Vinul Rowan - cum să gătești acasăMai întâi vom face un aluat. Drojdia este crescută în apă caldă (aproximativ 100 ml), amestecată, lăsată singură timp de o jumătate de oră. Când apar bulele, aluatul este gata.

Acum, facem sirop de zahăr. Umpleți zahărul cu 1-2 pahare de apă, fierbeți, gătiți timp de 10 minute. Umpleți cu zahăr fructele de păstăi și cenușă de munte, că sucul este alocat. Se amestecă cu drojdie de drojdie și se trimite să se rătăcească într-un loc cald întunecat timp de o săptămână. După o săptămână, trebuie să strângeți mustul prin tifon și să dați sucul rezultat într-o sticlă curată. Turnați alcoolul. Înmuiați timp de aproximativ 6 luni. Apoi se scurge din nou și se toarnă în sticle. A se păstra într-un loc răcoros.

Proprietăți utile ale vinului din castron roșu

Vin din roșu apreciați nu numai pentru gustul neobișnuit, dar și pentru calitățile utile. Boabele de răsăveți sunt bogate în vitamina C și fier, conțin, de asemenea, cupru, zinc, magneziu, potasiu și mangan. Rețineți că aceste elemente rămân în procesul de fabricare a vinului.

Consumul moderat de vin din cenușă de munte roșie

 • previne avitaminoza;
 • vă ajută să vă protejați de răceli, întărește imunitatea;
 • stimulează metabolismul;
 • afectează pozitiv activitatea inimii și a vaselor de sânge;
 • îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce este deosebit de util pentru cei care suferă de anemie;
 • stabilizează tensiunea arterială.

Cu prudență astfel de vinuri ar trebui să fie consumate de persoanele care suferă de boli gastrointestinale, precum și de cei care au suferit un accident vascular cerebral, un atac de cord sau au o coagulabilitate crescută a sângelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de pasăre este un Thrushkin?Ce fel de pasăre este un Thrushkin?
Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
Dovleacul de dovleac pentru iarnă: rețete și sfaturi rapideDovleacul de dovleac pentru iarnă: rețete și sfaturi rapide
Sugestii pentru grădinari începători: inocularea unei pere în primăvară pas cu pasSugestii pentru grădinari începători: inocularea unei pere în primăvară pas cu pas
Cum sa faci rumegus si chipsuri pentru a te fumaCum sa faci rumegus si chipsuri pentru a te fuma
Rowanberry rowan în design peisagisticRowanberry rowan în design peisagistic
Dulceata din reteta rosu rosuDulceata din reteta rosu rosu
Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
» » Rețete de vin roșu. Vin din cenușă de munte din casă
© 2021 amigdas.com