amigdas.com

Rețete de Adjika din prune cu piper pentru iarna

Metoda de preparare a AdjikaAdzhika este un condiment acut, care este un reprezentant al bucătăriei georgiene. Conform istoriei, inițial a constat din ardei iute, usturoi, o mulțime de sare și ierburi picante.

În timp, alte legume și fructe au început să apară în compoziție, de exemplu, roșii, prune, nuci, prune de cireșe. În prezent, pe rafturile magazinelor găsiți diverse variații ale condimentelor, sub denumirea generală "adzhika", care combină severitatea ardei roșii.

Deosebit de interesant, din punct de vedere al gustului, este Adjika de prune pentru iarnă. Retetele pentru condimente sunt destul de simple si nu necesita mult timp si bani.

Aspecte generale ale pregătirii

Principala dificultate în pregătirea corectă a rețetei este alegerea chiuvetelor. Merită acordată atenție soiurilor în care piatra este ușor separată de făt. Principala greșeală apare din maturitatea fătului, nu ar trebui să fie prea mare sau imatur, iar culoarea nu joacă nici un rol. Opinia despre pielea prunelor se diferențiază, unele dintre ele sunt îndepărtate, ștergând fructele aburite printr-o sită, dar pielea oferă o aromă bogată și o aromă plăcută.

Pentru a măcinat condimente prune este cel mai bine să utilizați o mașină de tocat carne, astfel încât va fi mai aproape de aspectul său istoric. Folosind un mixer, puteți obține o masă omogenă care va fi greșită.

Rețetă 1: Clasic

Adjika de la prune pe rețeta clasică are un gust acru plăcut, dar din moment ce această adzhika se dovedește a fi destul de ascuțită. Prăjirea prunelor devine o completare ideală pentru preparatele din carne și păsările de curte în timpul iernii.

Pentru a pregăti un cuțit pentru această rețetă, veți avea nevoie de:

 • Prune - 1 kg.
 • Piper picant - două păstăi coapte de dimensiuni medii.
 • Tomate - 2 buc.
 • Sare și zahăr - 2 linguri. l.
 • Usturoi - 100 gr.

Mai întâi, scoatem semințele din piper și scoatem pietrele de la chiuvete. Noi trecem produsele printr-un măcinător de carne și suntem pregătiți să gătim într-o cratiță deasupra unui foc mic. În timp ce sosul se prepară, curățăm usturoiul și îl prăjim foarte bine.

Roșiile pe care le ștergem printr-o sită, în prealabil am scos din acestea o cuticulă. Acest lucru se poate face foarte simplu, dacă anterior Coborâți roșiile timp de 30 de secunde în apă clocotită. Numai trebuie să alegeți numai roșii coapte și dense. Există o variantă și este mai ușor să folosiți pasta de roșii, dar de ce conservanții aditivi inutili și saturația gustului la condimentele cu roșiile prezente sunt mult mai multe. Mai ales este simțită în timpul iernii, când există atât de puțin în jurul legumelor proaspete.

Prune și piper ar trebui să fie gătite timp de aproximativ 30 de minute, apoi se adaugă roșii, usturoi, zahăr și sare la tigaie. Toate ingredientele sunt gătite timp de încă 5 minute și aici Adjika de la chiuvetă este gata. Poate fi rulat în cutii sterilizate. Cel mai bine este să folosiți un volum mic, deoarece un borcan deschis este păstrat pentru o perioadă lungă de timp, chiar și în frigider nu este de dorit.

Rețetă 2: Adjika din prune cu piper dulce

O altă reteta interesantă pentru Adjika, care se dovedește a fi deosebit de lustră de gust. Prune și piperul se combină foarte bine în acest sos, complementându-se reciproc.

Ingrediente necesare pentru reteta:

 • Adjika delicioasă din pruneArdei dulci - 2 kg.
 • Ripe prune - 1,5 kg.
 • Ardei roșu picant - 4 păstăi.
 • Usturoi - 350 gr.
 • Condimente și sare la gust.

Mai întâi, curățăm ardeiul dulce și fierbinte din semințe, iar din prune scoatem oasele. Tăiem legumele în bucăți mici, iar prunele în jumătăți. Puneți ingredientele într-o cratiță și adăugați un pahar de apă. Aduceți la fierbere și gătiți la foc mic până când piperul devine moale. Apoi, întregul conținut al vasului este necesar se răcește și se adaugă usturoi, pre-grind-o mai bine. Ne punem sosul cu un mixer într-o masă omogenă și îl returnați în cratiță, adăugând condimente și sare la discreția ta. Câteva minute toată tocană, apoi turnată în bănci și rostogolită.

Rețetă 3: Adjika pentru iarnă cu nuci

Nuc în adzhika de prune, condimente dă gust incredibil, care este sigur de a excita nu numai capul familiei, dar, de asemenea, oaspeții. Un condiment picant de condimente va deschide un nou gust, feluri de mâncare deja familiare.

Ingrediente pentru condimente pentru iarnă:

 • Prunele - 3 kg.
 • Nuc - 300g.
 • Ardei dulci - 1 kg.
 • Zahăr - 200g.
 • Pudra de piper negru - 1 lingura. l.
 • Usturoi - 200g.
 • Sare, condimente pe gust.

Cum să gătești Adjika acasăProcesul de pregătire a condimentelor de prune pentru iarnă cu fructe cu coajă lemnoasă este totuși simplu durează mai mult din cauza prunelor, care trebuie să fie gătite mai mult.

Eliberăm piperul și prunele de pe oase și ne curățăm usturoiul. Toate aceste produse sunt trecute printr-o măcinată cu sită fină și puse într-o tavă. La căldură scăzută, acestea trebuie gătite timp de cel mult 40 de minute.

În acest moment, miezurile de nuc sunt curățate de pereți și încălzite în tigaie timp de două minute. Desigur, nu este nevoie să prăjiți nuci, dar atunci nu vor da un miros plăcut lui Ajik. După ce s-au răcit, este necesar să le mănânci până la o masă omogenă. După o perioadă de 40 de minute, fierbeți baza, adăugați piper negru, zahăr, nuci și sare de condimente în tigaie.

Mai multe minute toate ingredientele sunt gătite împreună. Acum rămâne doar să se rostogolească în cutii mici adjika pentru iarnă. Dar puteți folosi această rețetă pentru o cantitate mică de Adjika, așa cum se spune "acum".

Apropo, ajik nu trebuie să fie folosit ca un condiment pentru feluri de mâncare. Poate fi folosit pentru marinarea pâinilor de pui sau de carne, înainte de a le trimite să se coace în cuptor. Astfel, puteți obține un nou gust de rețete preferate nu numai în timpul iernii, ci și pe tot parcursul anului. Și nu păstrați borcanele deschise cu prundița într-un loc cald, numai în frigider sau într-o cameră rece. Pentru a da un gust special condimente reteta de prune, la libera sa alegere, se adaugă o varietate de plante, dar este preferințele individuale găti.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci Adzhiki pentru iarna acasaCum sa faci Adzhiki pentru iarna acasa
Cele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografieCele mai bune retete Adjika pentru iarna cu o fotografie
Rețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomatăRețete pentru adiție acută pentru iarnă de la o tomată
Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnăPregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Adjika din roșii și usturoi - rețete delicioaseAdjika din roșii și usturoi - rețete delicioase
Adjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătitAdjika dintr-o tomată cu mere pentru iarna - rețete de gătit
Rețete rapide pentru gătit clasic Adzhika pentru iarnăRețete rapide pentru gătit clasic Adzhika pentru iarnă
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
» » Rețete de Adjika din prune cu piper pentru iarna
© 2021 amigdas.com