amigdas.com

Prăjiturele de prune și gemuri, semne pentru iarnă

Gem dintr-o prună - delicioaseÎn secolul al XVII-lea, după o lungă călătorie prin Europa, un oaspete din Orientul Apropiat, un prun frumos a venit pe pământul rusesc. La început ea a decorat doar sărbătorile regale, dar curând, adaptându-se la viață în condiții reci, sa așezat în grădini țărănești. Cu toate acestea, prunul a rămas o plantă sudică, termofilă. Cele mai bune soiuri de gust cresc în sud.

De la lemn la gem

Acasă chiuvetă - o rudă apropiată a prunii și rândul său, se crede că a fost îndepărtată prin trecerea acestor plante sălbatice. Dintre acestea, prunul a obținut un randament ridicat și un set util de vitamine. Deoarece prunele sunt foarte fructuoase, atunci fructele de padure sunt suficiente si proaspete pentru a manca si prepara delicatese pentru iarna, pentru rudele din nord. De la un prun bun puteți face o varietate de feluri de mâncare pentru diferite ocazii. Cel mai potrivit pentru spații este prunele "maghiare". Acesta este numele tuturor soiurilor care au aspectul obișnuit: fructe violet-albastru elipsoidală cu un strat de ceară și carne de la verde la aur. Aceste prune sunt suculente și dense, cele mai bune dintre ele fiind gemurile, gemurile, pastele, sosurile și lichiorurile.

Delicioase gem de prune - rețetăGemurile și gemurile de prune au un gust bogat și au un aspect frumos. Datorită conținutului ridicat de pectină, nu este necesar să se adauge gelatină într-un astfel de gem. Va ajunge destul de gros.

Jam este considerat a fi o masă omogenă de fructe sau fructe de padure medie, între gem și gem, densitate. Dar de fapt și gem și confiture (Varietate franceză de gem), pot conține bucăți de prune sau chiar fructe întregi fără gropi. Sfera de aplicare a gemului de prune este extinsă: este o umplutură pentru plăcinte, sandvișuri de dimineață și un ornament pentru terci de cereale. Dulceața gemului poate fi reglată de cantitatea de zahăr adăugat, iar gustul - prin seturi de condimente adecvate. Bazat pe rețeta obișnuită, puteți veni cu multe altele. Borcane cu o nuanță de prune de diferite nuanțe și arome vor încânta acasă toată iarna.

Gem de prune pentru iarna, retete

Iată câteva dintre cele mai populare rețete pentru recoltarea gemului pentru iarnă din prune fără gropi.

Rețetă unu: gem obișnuit

Clădirea prunei maghiară, spargeți în jumătate, îndepărtați oasele. Puteți chiar să zdrobiți fructele în bucăți sau să le tăiați într-o mașină de măcinat cu carne. Masa rezultată este cântărită și ia aceeași cantitate de zahăr. Este mai bine să nu obțineți mai mult de 4 kg de ambele, altfel va fi dificil de amestecat. Puneți focul într-un vas larg, așezați prunele. Dacă fructul nu a fost foarte suculent, puteți adăuga oa treia sau jumătate de cești de apă, dar nu mai mult. Odată ce sucul rezultat începe să fiarbă, reduceți focul la o medie și detectați 20 de minute.

Prăjitură de prune cu prune de cireș - rețetă pas cu pasAtunci principalul lucru nu este să adormi! Gatiti, amestecand cu o spatula din lemn. După 20 de minute de gătit, începe să toarne zahărul, un pahar la fiecare trei minute. Se amestecă continuu. Masa de zahăr-prun continuă să se fierbe puțin timp de încă 20 de minute. De îndată ce gemul obține consistența potrivită (nu se va răspândi pe farfurie sau dacă agitarea va fi vizibilă la partea inferioară a vaselor), opriți focul. Digestia va strica totul. Turnați gemul în borcane sterilizate sau pur și simplu curățate. Puteți răsturna sau depozita în frigider. În procesul de răcire, tratamentul de iarnă se va îngroșa și mai mult.

Rețetă al doilea, o alianță cu ciocolată

Un gust interesant și "la modă" se obține atunci când se adaugă ciocolată la gem de prune. Pentru a face acest lucru, ar trebui să pună mai puțină zahăr, de exemplu, pe kilogram de prune prăjite, 700 g de zahăr. Lăsați ciocolata amară să se rupă în bucăți. Prunele tăiate sau se mănâncă, se pun pe foc. Se fierbe, amestecând, 15 minute. Se dizolvă zahărul în vrac și gătești la fel. Ciocolata adăugați mai aproape de sfârșitul procesului. Așteptați dizolvarea completă și turnați gemul peste borcane sterile.

Rețetă a treia, în compania de condimente

Așteptăm de la prun roz - delicioaseGem de prune pentru iarnă cu un gust cald și "confortabil". Obțineți rădăcina de ghimbir, stele badan și bastoane de scorțișoară. Pierdeți prunele de kilogram, fără gropi, tăiați, îndoiți în vase de gătit. Nu puneți foc până când nu este pregătită siropul de ghimbir.

Pentru a face un sirop într-un vas separat, turnați 1 kg de zahăr, frecați rădăcina de ghimbir și turnați un pahar de apă. De îndată ce totul se fierbe, scoateți-l. Acum focul este trimis la prune. Atunci când masa de fructe este încălzită, se toarnă în sirop și se pun 3 ciuperci de scorțișoară și 6 buc. anason. Gatiti amestecul, 30 de minute. Înainte de a încărca blocajele finite în borcane, masa trebuie răcită ușor și scoateți scorțișul și cada.

Rețetă pentru al patrulea, în prietenie cu mere

Pentru două kilograme de prune, preparați un kilogram de mere și nu mai mult de 1 kg de zahăr. Fructele se spală, curățate, cozile și inimile, tăiate în bucăți. Se amestecă cu zahăr și așteptați aproximativ o oră, până la apariția sucului. Apoi puneți focul și fierbeți ușor, amestecând constant, puteți adăuga o mică scorțișoară sau coaja de lamaie. După o perioadă de o jumătate de oră, scoateți-l din căldură și măturați cu un blender. Încă o dată, fierbeți și vă puteți rula pentru iarnă.

Rețetă pentru al cincilea, lekvar fără zahăr

Gem de prune galbene - o rețetă pentru iarnăAlegeți două-trei sarcini responsabile, deoarece această delicatețe este pregătită pentru aproape 12 ore. Lecvar (dulceața de prune fără zahăr) este mâncare transcarpată națională, cu privire la pregătirea sa în patrie chiar organiza concursuri. Reteta este simpla: prune violet, bine copți, eliberați de oase, de rupere deschis în jumătate, a pus într-o tigaie de cupru și se fierbe la foc mic timp de 11-12 ore, amestecând constant cu lopata. Gemul gata fără zahăr în densitate este similar cu blocajele.

Este așezat pe borcane sterilizate, acoperite cu cercuri tăiate din pergament și legate cu sfoară. Depozitați în timpul iernii în frig, fără acces la lumina soarelui. Din prelegere face o umplutură pentru plăcinte, este frumos ca un sos picant pentru carne.

Rețetă pentru visul al șaselea, dulce

În procesul de a face acest gem, puteți obține în cele din urmă destul de somn. deoarece el este preparat într-un multivariat și nu trebuie să intervină. Kilogram de prune se taie mărunt, se amestecă cu 250-500 de grame de zahăr, umple capacitatea multivarkului și se pune pe regimul "quenching". Din moment ce zahărul din această rețetă nu este suficient, gemul pregătit din prune este cel mai bine turnat în borcane sterile.

Confiture de prune

La fel ca toți francezii, blocajele sunt complicate. Pregătiți-le mai bine în cantități mici, Pentru a sublinia delicatețea unui vas de prune. Spre deosebire de gemuri, confiture este mai mult ca gem, poate conține fructe întregi, iar sucul extras din fruct în timpul gătitului este similar cu jeleul.

№1

  • Prune - 1 kg
  • Zahăr - până la 1 kg
  • Pectină - 10 g

Gem de prune pentru iarnă - blancuri de vitamineSpălați prunele, îndepărtați oasele, le spargeți în jumătăți. Se toarnă într-un castron, se acoperă cu zahăr și se fierbe după fierberea sucului timp de 5-8 minute. Spumă pleacă. Puțin răcit și pistil cu un pistil. Ștergeți prin ștuț pentru a elimina coaja. Masa omogenă rezultată este returnată la foc, se aduce la fierbere și se dizolvă pectina. Cu pectina fierbeti timp de maxim 2 minute si turnati imediat borcanele.

№2

  • Prune - 1 kg
  • Stafide mari - 100 g
  • Zahăr - 600 g
  • 1 portocală și 1 lămâie

Stafidele se toarnă cu apă fiartă, aruncate într-o ceașcă, umplută cu rom sau brandy. Înmoaieți ziua. Prunele se pregătesc în mod obișnuit, tăiați în bucăți prea mici. Cu lămâie și portocală, îndepărtați stratul galben de coajă cu un răzuitor mic. Strângeți sucul. Într-un castron cu fundul gros, se toarnă sucul, se toarnă coaja și se fierbe tot cu zahăr. Puneți aceleași stafide și prune. gătiți la căldură scăzută timp de 40-60 de minute. Imediat s-au rostogolit în bănci.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatitCum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatit
Plum Renclode Descrierea clasei Renclode și a sovieticilorPlum Renclode Descrierea clasei Renclode și a sovieticilor
Cum să alimentați în mod adecvat o prună în primăvară prin creșterea randamentuluiCum să alimentați în mod adecvat o prună în primăvară prin creșterea randamentului
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Descrierea soiului varietal timpuriuDescrierea soiului varietal timpuriu
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
Rețete de roșii cu prune pentru iarnăRețete de roșii cu prune pentru iarnă
Pregătirea gemului de prune de cireșPregătirea gemului de prune de cireș
» » Prăjiturele de prune și gemuri, semne pentru iarnă
© 2021 amigdas.com