amigdas.com

Reteta cea mai simpla pentru compotul de prune cu gropi pentru iarna

Cum sa gatiti compot din pruneVara este scurtă. Și timpul când putem găti pentru fructele de fructe de iarnă și fructe de padure de iarnă, chiar și mai scurte. În zilele noastre, în magazine și supermarket-uri pe tot parcursul anului o gamă bună de fructe proaspete și fructe de padure. Dar boabele și fructele de vară au un gust și o aromă complet diferite de "iarna". Și uneori, în zilele reci de iarnă, aș vrea să simt aroma unei veri fierbinți, gustul unei beri de vară care a absorbit căldura soarelui de vară.

 • "O doamnă luminoasă sub un voal negru"
 • Așa că nu pierdeți ocazia de a face compot din prune cu oase pentru iarna. Mai mult, un astfel de compot poate găti orice, chiar și pe cea mai lipsită de amantă. Nu există o rețetă pentru compoturile de prune. Prunele sunt preparate în sirop, marinată, cu condimente și fără ele. Aici, de exemplu, câteva rețete sunt simple, rapide și totuși delicioase.

  Beneficiați de scurgere

  Aceasta este o reteta pentru cei care doresc retete simple si rapide si "retete fara probleme". Prunele sunt absolut minunate. Și mulți sunt subestimați. Între timp, pe lângă faptul că este delicios, este, de asemenea foarte util. Dacă cineva din familia dvs. are ateroscleroză sau rinichii, ficatul și intestinele nu funcționează bine, trebuie să fie prezent în dietă. Atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii.

  Această boabe conține multe zaharuri și pectine. Este bogat în vitamine, cum ar fi:

  • C, A (retinol), E (tocoferol), B1 (tiamină), B2 (riboflavina), B3 (niacin), B5 (acid pantotenic), B6 ​​(piridoxină), B9 (acid folic).

  Compoziția minerală este, de asemenea, departe de sărăcie:

  • Potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, sulf, siliciu. Potrivit nutriționiști drena - este un complex natural de numai vitamine și minerale, dar, de asemenea, de macroelemente, care contribuie la scăderea acidității gastrice, și, prin urmare, facilitează tratamentul gastritei și ulcere ale stomacului și duodenului.

  Pruncul ajută scapa de excesul de colesterol, excesul de apă în organism, ajută la normalizarea conținutului de săruri, un efect pozitiv asupra sănătății mintale, a sistemului nervos, a tensiunii arteriale și așa mai departe. d., și așa mai departe. d. Dar această informație nu este necesar să se arunce pe capetele celor dragi. Doar faceți "superpreparat" pentru o rețetă super-simplă - compot din prune.

  Cum se închide compotul pentru iarnă

  Pentru compot, pe care îl deschideți în timpul iernii, puteți lua prune de orice fel și orice culoare. Este important doar să vă amintiți că trebuie să nu luați fructe de padure suprapopulate, în caz contrar riscați să găsiți în timpul iernii în bancă nu este compot, și sărut cu gropi. În sirop fierbinte, prunele se transformă pur și simplu în ovăz.

  Din boabele suprapuse este mai bine să vă pregătiți gemuri, conserve, gemuri. Ce poate fi pus în dimineața de iarnă în porridge, răspândit pe pâine prăjită. Nu este mai puțin gustoasă și folositoare decât compotul de prune, dar durează mai mult timp și efort. Dar a fost promis "fără probleme". Și aceasta înseamnă că va fi posibil nu numai să nu scoateți oasele, ci nici să sterilizeze compotul!

  Deci, cu o prună determinată - ia orice greu, poți chiar prune ușor imatur. Dar! Un prun necorespunzător va necesita mai mult zahăr, iar compotul va fi mai puțin aromat.

  Închideți prunele, îndepărtați fructele zdrobite și prea moi, lăsați fructele departe cu urme, spălați-le, trecând într-o sondă și lăsați excesul de apă să se scurgă.

  Un mic sfat: spălați prunele cu apă caldă și aproape fierbinte și păstrați-le până se află în cutii departe de frigider. Atunci nu trebuie să-i bâlbâi. Și aceasta se face astfel încât coaja de prune să nu fie în mod grav înclinată în sirop fierbinte.

  Pregătirea cutiilor

  Compot delicios de pruneBăncile, care vor fi pregătite prune, puteți lua orice valoare. Cu cât prunele sunt mai mici, cu atât mai mic poate fi volumul. Cu cat prunele sunt mai mari, cu atat bancile ar trebui sa fie mai mari. Și, de asemenea, vă puteți concentra asupra valorii familiei dumneavoastră. Dacă familia dvs. este mică, luați bănci mai mici, dacă familia este mai mare, atunci puteți lua un volum mai mare. Principalul lucru este că compotul este suficient pentru oricine dorește să încerce prune cu oase. Și totuși, pentru a putea folosi conținutul containerului imediat, totul, în întregime - permiteți-i să fie mai bine doar un pic, decât o parte va rămâne.

  Băncile pentru compot fără fierbere sunt necesare cu atenție spălați, sterilizați, uscați. Pentru spălare este bine să utilizați suc de ceai. Ea launde cutii bine și este, de asemenea, bine și rapid spălate cu apă, spre deosebire de alte ajutoare de spălare.

  Ambiții în diferite moduri steriliză cutii pentru conserve. Mulți oameni le place să le sterilizeze în cuptor. Deoarece, în același timp, puteți steriliza un număr mare de cutii. Și nu durează prea mult.

  Băncile nete de până la 1 litru și un pic mai mult decât a pus într-un cuptor cald și se sterilizează timp de 10 minute - 15 la foc mediu, le-a pus pe un raft de sârmă, și asigurați-vă că pentru a pune pe partea de jos a capacității cuptorului cu puțină apă. Și nu vă grăbiți să scoateți borcane fierbinți din cuptor, dați-le un pic mai răcoros. Băncile de până la trei litri sunt așezate pe grătar lateral, de asemenea, timp de 15 minute. Nu sunt necesare aptitudini speciale pentru această metodă de sterilizare. Doar cu atenție, nu vă ardeți, luând recipientele sterilizate din cuptor. Asigurați-vă că purtați mănuși sau folosiți suporturi de încălțăminte.

  Pregătirea capacelor

  Cum să gătesc pentru compotul de iarnă al prunelorPuteți utiliza un capac cu șurub. Dacă se presupune că compotul este sterilizat, puteți utiliza capacele celui de-al doilea și, uneori, al treilea an de serviciu. Dacă cutiile sunt pur și simplu turnate cu sirop fierbinte sau saramură fierbinte (nu sunt sterilizate), atunci sunt folosite capace noi. Apoi, vor închide cutia nesterilizată cu o etanșeitate garantată. Capacele sunt fierte în apă clocotită.

  Acoperă, pentru prepararea de compot poate fi luat ca un "la cheie", și "sub twist". Trebuie doar să vă amintiți că păstrarea cu capacul "la cheie" este stocată mai mult decât cu capacul "sub rotiri". Cu toate acestea, experiența ne spune că în cazul în care banca este bine spălate și sterilizate, și un nou capac cu filet, „fierbe“ în apă clocotită, iar la momentul de strângere încă cald, băuturile din fructe sunt stocate până la doi ani, cu nici o pivniță sau un frigider. Dar compoturile cu oase ar trebui să fie consumate în decurs de un an.

  Băncile, capacele sunt gata. Prunele sunt spalate. Începem să pregătim compotul de prune cu gropi pentru iarnă, care va fi păstrat până când va fi terminat.

  Rețeta pentru un compot delicios

  Cât de mult să ia prune

  Pregătirea compotului din pruneDe obicei, atunci când luați o prună pe un compot, suma este luată "cu ochii". Dar, dacă doriți să aveți un compot pe masa de iarnă, umpleți cu prune cu pietre nu mai mult de jumătate sau două treimi din volumul băncii. Dacă umpleți borcanul cu prune aproape complet, prunele se vor transforma în jeleuri. Mai ales dacă luați un prun mic.

  Înainte de a umple prunele, nu fiți prea leneși, înghițiți profund fiecare dinte cu o scobitoare în trei sau patru locuri. Apoi, chiar dacă prune și scârțâie, atunci nu prea mult.

  Adormiți prunele cu pietre în cutii.

  Umpleți ușor borcanele cu apă clocotită. Amintiți-vă că nu aveți nevoie să vă grăbiți să turnați apă fiartă într-un borcan, se poate sparge. Umpleți cutia cu apă clocotită în mai multe moduri: mai întâi prima o treime, apoi pentru următoarele. Apoi, completați sticlele cu apa fiartă care lipsește de la prima. În acest timp, prima bancă este deja suficient de caldă pentru a nu izbucni. Umpleți borcanul cu apă clocotită, acoperiți-l imediat cu un capac sterilizat.

  Lăsați amestecul să se topească puțin. Apoi se toarnă ușor într-o cratiță. Adăugați zahăr în apă. Se fierbe din nou. Și turnați cutia cu siropul rezultat. Acum, sigilați bine cutiile cu capace sterilizate.

  Prepararea siropului

  • 100 gr. zahăr pe litru de bancă
  • 200 gr. pentru două litri
  • 300 gr. la un litru de trei litri

  Un sfat: să nu fie confundat cu cantitatea de sirop, de umplere borcane cu prune apă clocotită pentru prima dată, se toarnă apă clocotită, astfel încât apa caldă este doar ușor de scurgere acoperit. Scurgeți apa din cutii într-o tavă separată în care ați pus deja zahărul. Se fierbe până se dizolvă zahărul. Simultan, doar fierbeți apă. Este convenabil să faceți acest lucru într-un ceainic electric. Se toarnă siropul rezultat cu o ladă uniformă peste cutii și apoi se toarnă apă fiartă în borcane. Astfel, nu veți fi confundați niciodată cu cantitatea de sirop.

  După ce băncile sunt limitate, întoarce-le cu susul în jos, asigurați-vă că băncile sunt închise ermetic și într-adevăr le lasă să se răcească, acoperit cu ceva cald, cum ar fi o pătură pentru băncile se răcește mai încet. Este mai bine, dacă băncile cu preparate de iarnă se răcesc în decurs de un an și jumătate - două zile.

  Asta e tot. Compot de prune pentru iarna cu oase gata. E ușor. Doar. Și cel mai important - rapid. Gata pentru iarnă!

  Ce era necesar? O rețetă simplă, și la ea - doar prune cu oase, zahăr, apă și o mică răbdare.

  Au fost promise două rețete, dar până acum nu a fost acordată decât una.

  Ei bine, iată cea de-a doua rețetă. La fel de simplu. Tehnologia de gătit nu se va schimba, dar gustul se va schimba.

  "O doamnă luminoasă sub un voal negru"

  Reteta simpla de compot din pruneVa dura o pereche de ramuri de coacăze negre. Proaspete sau uscate. Aproximativ 1 crenguță de 5 cm lungime pe litru de borcan. Îndepărtați crenguțele în bucăți de 2 - 3 cm. Puneți cantitatea necesară în apă când fierbeți siropul. Și apoi împrăștiați fantele în cutii împreună cu siropul. Ce să faci mai târziu știi.

  S-ar părea că suplimentul este mic, dar dacă ați deschis acest borcan în timpul iernii, veți simți un gust plăcut de coacăze negre. Această rețetă poate fi numită "Doamna strălucitoare sub un voal negru".

  Un mic sfat: Nu vă fie frică să experimentați. În compotul de prune de orice culoare pentru aromă, puteți adăuga cuișoare, scorțișoară, vanilină în cantități mici. În compoturile de soiuri întunecate de prune, jumătate din volumul total de apă pentru turnare poate fi înlocuit cu vin roșu. În aceste cazuri, principiul gătitului nu este necesar să se schimbe, iar gustul se poate schimba dramatic. Astfel, folosind o rețetă simplă și rapidă, pentru fiecare vacanță de iarnă puteți avea un borcan de compot fără gust.

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?Cum sa gatiti compotul din fructe de padure congelate?
  Cum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatitCum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatit
  Cum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasiceCum să gătești compotul de cireșe conform unei rețete clasice
  Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
  Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
  Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
  Cum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizareCum sa faci un compot gustos pentru iarnă din sticle fără sterilizare
  Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?Cum sa gatiti compoturile din caise uscate?
  Rețete de compot de struguri pentru iarnăRețete de compot de struguri pentru iarnă
  Retete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarnaRetete de compot din gutui fara sterilizare pentru iarna
  » » Reteta cea mai simpla pentru compotul de prune cu gropi pentru iarna
  © 2021 amigdas.com