amigdas.com

Apetit gem de prune galbene

Gem de prune - rețetăCele mai interesante specii de prune sunt prunele, care cresc în sud și, prin urmare, utilizarea lor este atât de răspândită în bucătăria caucaziană. Orice fel de mâncare în care se adaugă prune galbene se dovedește a fi parfumat, dar este totuși apreciat și considerat util - este un gem de prune de cireș, care de obicei păstrează forma de fructe și de aici este chiar mai gustos. Dar tocmai pentru asta trebuie să știți cum să pregătiți în mod corespunzător un gem de prune de cireșe, cu ambele oase și înăbușit.

Proprietăți utile de prune de cireșe

Cireșele din prune de cireș vor fi foarte utile, ca acestea fructele au multe vitamine și substanțe care sunt ușor și rapid rezolvate de corpul uman. Se crede că este o prună este un fruct dietetic, ca pe 100 de grame de acest produs conține:

 1. Grăsimi -0,1 g
 2. Proteine-0,2 g
 3. Polizaharidele - 7-9 g

Se gătește delicios gem de prune galbeneCalorii în 100 de grame de prune de cireș vor fi de aproximativ 30-40 de calorii. Prin urmare, ei recomandă oamenilor să mănânce, care sunt bolnavi de diabet zaharat. Folosit și un suc de cireș, care este ușor de băut, tonuri și revigoră. Gustul acestui fruct este dulce și acru, potrivit nu numai pentru desert, ci și pentru produsele din carne. Pe bază de prune de cireșe, puteți pregăti un număr mare de deserturi diferite: gem, gem, gem, quass, suc.

Oasele de abras sunt folosite pentru a produce petrol, care este apoi utilizat în producția de săpun și în cosmetologie.

Pregătirea prunelor de cireșe

Înainte de a începe să gătiți orice gem de prune de cireșe, este necesar să se pregătească un boabe. Merită să începeți cu achiziționarea unui astfel de boabe: puteți să-l asamblați în grădină, dacă creșteți un astfel de copac sau cumpărați deja colectați. Pentru gem, acele soiuri care au un gust dulce sunt de obicei folosite. Este foarte profitabil, deoarece nu va fi necesar să cheltuiți mult zahăr la prepararea unui astfel de gem. Deci, este necesar să se oprească pas cu pas modul de pregătire a prunelor de cireșe pentru conservare:

 1. Pentru a sorta fructe de padure, lăsând numai fructe de padure întregi și coapte. Peresrevshaya prune de cires nu este potrivit pentru gem.
 2. Alycha - pregătim gemÎndepărtați frunzele și crenguțele care nu intră în blocaj.
 3. Clătiți cu un dop de sticlă. Apropo, uscarea nu este necesară.
 4. Se preda cu apă fiartă, a cărei temperatură trebuie să fie de cel puțin 80 de grade. Acest lucru este necesar pentru a elimina acoperirea cu ceară, care se întâmplă de obicei pe boabe, deoarece interferează cu penetrarea siropului.

Și acum, când prunele de cireș galben sunt gata să gătească gem, alegem metoda de gătit.

Reteta pentru prepararea gemului de prune de cires

Pentru a pregăti delicios de prune de cireșe gem pentru iarna, puteți lua nu numai această boabe, dar și alte ingrediente. Se știe că prunele de cireșe vor fi perfect combinate cu dovlecei sau fructe citrice. Câteva amante la gătit acest gem încă mai adaugă și un badock care, pe calitățile aromelor, aminteste de un anason. Cel mai adesea acest condiment este necesar pentru a da o aromă specială felurilor de mâncare.

Desigur, nu toată lumea îi place gemul cu oasele, deoarece acest lucru dă anumite inconveniente atunci când folosiți acest tratament. Dar ele fac mai aromate și mai tare. Există mai multe rețete pentru prepararea prunelor de cireșe cu gropi. Să ne ocupăm de una dintre aceste rețete. Pentru ao pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 1. Jam în multi-bar făcute din prune de cireș - rețetăNisip de zahăr. Aceasta va necesita 1,1 kilograme.
 2. Prune. Are nevoie de un kilogram.
 3. Apă fierbinte (0,6 litri).

Pas cu pas pregătește gemul cu pietre din prune de cireșe. Deci, mai întâi boabele se spală bine după care sunt plasate într-o tigaie curată de email sau în orice alt recipient cu email. Merită să le plasați într-un recipient, unde întregul volum de apă se toarnă imediat și se lasă timp de 25 de minute. Apoi, într-o altă tigaie, apa este drenată, care a devenit direct în fața fructului. În această apă, se adaugă zahăr și se așează pe sobă și se fierbe până când procesul ajunge la fierbere, și apoi, sub agitare, duce la dizolvarea completă a zahărului.

Siropul rezultat este umplut cu fructe și toată masa este bine amestecată. Se pune într-un foc foarte lent, unde gătitul durează încă o oră. Băncile trebuie să fie sterilizate în prealabil și imediat, luând focul, un alt gem de fierbere se toarnă. Imediat laminate și capace. Rămâne doar să întoarcem băncile astfel încât să fie în partea de sus și să fie înfășurate într-o pătură caldă.

A doua rețetă pentru prune de cireșe

Dacă gazda nu-i place să sterilizeze cutia, atunci puteți să pregătiți prune de cireșe și fără ea. Oferim o reteta simpla, cu care să se descurce cu oricare, chiar și cu amanta lipsită de experiență. Pentru acest gem reteta din fructe de padure galbene cu oase vor fi necesare astfel de produse:

 1. Prune de cireș galben - boabe foarte gustoaseGalben prune cireșe (1 kilogram).
 2. Zahăr (1 kilogram).
 3. Apă (o, 5 litri).

boabă fructele sunt bine curățate, se toarnă cu apă clocotită și apoi sunt așezate în vase emailate, în care mai întâi se adaugă zahăr și apoi apă. Puneți cratița într-un incendiu puternic și aduceți-i la fierbere, după care focul este redus la minim, și după numai o jumătate de oră fructele sunt dispărute. Aceasta va permite zahărului să se dizolve cât mai bine posibil. Masa rezultată este așezată într-un borcan și sunt închise cu capace. Apoi, băncile sunt întoarse, acoperite cu o pătură caldă și așezate într-un loc întunecat.

O reteta simpla si rapida pentru gem de prune de cires

Această rețetă numite casnicii încă "Pyatiminutka", deoarece pregătirea nu necesită prea mult timp sau efort. Pentru a găti un desert dintr-o prună, nu căutați multe produse. Setul lor este destul de simplu:

 1. Alycha este de 3 kilograme.
 2. Zahăr, dar numai nisip - 2 kilograme.

Alycha se spală, se separă de pietre și se pune într-o cratiță, în care se toarnă tot zahărul și se lasă toate acestea masă din prune cireșe și zahăr timp de 6 ore. Apoi, fructele sunt scoase cu un zgomot și sunt transferate într-un alt vas. Rămâne în tigaie numai un sirop obținut din fructe de padure, care este pus imediat pe foc și, în mod constant, se agită, se încălzește. Focul nu ar trebui să fie puternic. Dupa ce fierbe siropul, trebuie sa fie foarte mic si sa fierbeti inca 25 de minute pana devine gros.

Jamul făcut din prune de cireș - o rețetă simplăPe focul din siropul de fierbere se mișcă cu grijă și prunele. După asta cum se va fierbe întregul amestec, imediat este necesar să opriți focul și să lăsați masa recepționată să stea încă 15 minute. Apoi, din nou, se pune un foc lent și se aduce la fierbere. Jam de prune galben este gata! Rămâne doar să se toarne pe maluri și să se trimită într-un loc întunecat.

Rețete de prune cireșe în multivark

Cele mai delicioase și gem rapid de chihlimbar se pare în multivark. Cantitatea de alimente pentru preparare variază ușor: vor fi necesare aproximativ 1,6 kg de zahăr și aproximativ 2 kg de prune de cireș. Clătiți prune de cireș timp de 5 minute și când coaja de fructe de pădure începe să se spargă, atunci aceleași fructe ar trebui să fie umplut cu apă rece. În partea de jos a multivarka pune un prune de cireș, stropi cu zahăr. Apoi amestecați totul cu atenție și apăsați funcția "Coacere", setați cronometrul timp de 45 de minute. Rămâne să așteptați până la sfârșitul gătirii și apoi toarni peste cutii și rostogoliți capacul. Puteți adăuga orice alte fructe care vor aduce și varietate în acest desert de gură-udare.

Indiferent de rețetă selectat pentru gătit, principalul lucru este că este bine păstrat și mulțumit de tine și de cei dragi cu aroma incredibilă și calitățile excelente ale gustului. Bon apetit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa gatiti compotul de pruneCum sa gatiti compotul de prune
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Reteta clasica de sos de prune - tkemaliReteta clasica de sos de prune - tkemali
Marinate prune ca masline pentru iarna - reteteMarinate prune ca masline pentru iarna - retete
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
Rețete de roșii cu prune pentru iarnăRețete de roșii cu prune pentru iarnă
» » Apetit gem de prune galbene
© 2021 amigdas.com