amigdas.com

Marinate prune ca masline pentru iarna - retete

Cum să mănânci prunePrunele sunt unul dintre cele mai utile fructe. Promovează retragerea colesterolului și a toxinelor, întărește vasele de sânge, ajută la scăderea tensiunii arteriale și menține echilibrul acido-bazic în organism, îmbunătățește digestia. Din nefericire, acest fruct nu este disponibil pentru noi tot anul în stare proaspătă, dar poate fi înghețat în recipiente și marinat pentru iarnă. Vă prezentăm cele mai bune rețete pentru decapare.

Marinate prune "ca maslinele" pentru iarna

ingrediente:

 1. prune - 900 de grame (este mai bine să luați un pic imatur decât peste, astfel încât atunci când decaparea să-și păstreze forma și să nu se transforme în cartofi piure);
 2. zahăr - 8 lingurițe;
 3. sare - 5 lingurițe;
 4. otet - 4-5 lingurite;
 5. cuișoare - 10 bucăți;
 6. frunze de dafin - 5-6 bucăți;
 7. ulei vegetal - 2 linguri (este mai bine să luați măsline nerafinate, dar floarea-soarelui se va potrivi de asemenea);
 8. apă.

Spălați prunele (încercați să spălați stratul cât mai repede posibil), colaci, separate de cozile și frunzele, împrăștiate pe prosoape de bucătărie pentru a le usca.

Litre sau borcane de jumătate de litru și capace metalice pentru dressing sunt sterilizate și uscate. Umpleți jumătate de condimente pe partea inferioară a cutiilor. Ori de fructe în bănci, alternând-le cu condimentele rămase. Stack strâns. Umpleți până la capăt.

Se toarnă prunele cu apă clocotită, acoperiți și lăsați timp de 5 minute. După perioada de timp specificată, apa este drenată într-o tavă folosind un capac capron special cu găuri. Adăugați oțet, sare și zahăr la apă. Aduceți la fierbere. Se toarnă soluție de fierbere și se lasă timp de 5-7 minute. Apoi, scurgeți apa și fierbeți din nou.

Înainte de a treia umplere, trebuie să adăugați ulei vegetal în fiecare borcan. Apoi se toarnă salina, se rostogolește și se înfășoară pentru noapte.

Prune prăjite prăjite "ca niște măsline" pentru iarnă

ingrediente:

 1. Prunele sărate precum măslineleprune - 2 kilograme (este mai bine să luați un pic imatur decât pestele, astfel încât atunci când decaparea să-și păstreze forma și să nu se transforme în cartofi piure);
 2. zahăr - 1,4-1,5 kg;
 3. otet - 20 linguri (puteți folosi mere);
 4. frunze de dafin - 20 buc;
 5. cuișoare - 20 de bucăți;
 6. piper negru - 30 de bucăți;
 7. ardei dulci - 30 de bucăți;
 8. anis - 4 stele;
 9. cognac - 12-15 linguri;
 10. apă - 2 litri.

Spălați prunele (încercați să spălați stratul cât mai repede posibil), colaci, separate de cozile și frunzele, împrăștiate pe prosoape de bucătărie pentru a le usca.

Apa se toarna intr-o cratita si se pune foc. Aduceți la fierbere. Adăugați zahăr. Se toarnă în oțet. Se fierbe timp de 10-20 minute. Adăugați cognacul.

Prunele și condimentele trebuie așezate într-un recipient de sticlă sau ceramică. Se amestecă. Se toarnă marinada fiartă. Acoperiti si lăsați timp de 1-1,5 ore. Apoi amestecați marinada într-o cratiță, fierbeți și umpleți fructele. Repetați încă 2 ori cu pauze de 1-1,5 ore. Apoi îmbinați marinada și răspândiți fructele și condimentele peste borcane sterilizate sau jumătate de litru, umplând-le până la gât.

Se fierbe marinada și se toarnă fructele în cutii. Acoperiți cu capace metalice sterilizate. Rolați și înfășurați într-o pătură caldă pe timp de noapte.

Dacă nu doriți să vă rostogoliți, puteți să-l înșurubați cu șuruburi și să-l puneți în frigider. În acest fel de fructe murate 6 luni stocate. Mai puțin decât atunci când s-au rostogolit (1 an), dar până la Anul Nou este cu siguranță suficient.

Marinate prune într-o marinată "uscată" pentru iarnă

ingrediente:

 1. Cum să gătești prune marinateprune - 5 kilograme;
 2. zahăr - 1,5 kg;
 3. sare - 1 lingurita;
 4. otet de vin - 250 mililitri;
 5. frunze de dafin - 20 de grame;
 6. cuișoare - 10 grame;
 7. piper piper negru - 0,5 pahare.

Spălați prunele (încercați să spălați stratul cât mai repede posibil), coajați, separați de cozile și frunzele, puse într-un recipient pentru decapare.

Ca recipient pentru marinarea vaselor potrivite pentru oxidare (tigaie emailată, bazin plastic, butoi de stejar (cel mai bun)) sunt potrivite.

Prune și condimente (frunze de dafin, cuișoare și mazăre piper negru) trebuie așezate în straturi, astfel încât stratul superior să fie fructe de padure.

Oțet se toarnă într-o cratiță și aduceți la fierbere. Se toarnă sarea și zahărul în porții mici. Se amestecă până se dizolvă. În cele din urmă, ar trebui să obțineți un sirop gros cu boabe de zahăr.

Sosul fierbinte se toarnă fructele într-un recipient pentru decapare. La început, siropul nu va acoperi toate chiuvetele de marinadă. Nu lăsa asta să te sperie. În curând fructul va fi umplut cu suc, iar siropul va fi de ajuns.

Capacitatea de a acoperi cu folie de alimente, astfel încât praful, resturile, insectele să nu curgă în ea. Plecați până dimineața.

În cinci zile, dimineața și seara, se toarnă marinada de la chiuvete în tigaie, se fierbe și se umple din nou cu fructe de padure.

La cea de-a doua (maximă în a treia) marinada zilei va fi suficientă pentru a acoperi prunele complet.

Seara celei de-a cincea zile de decapare toarnă întreaga marinadă într-o cratiță și puneți fierberea. Între timp, împrăștiați fructele murate împreună cu mirodenii (neapărat!) Peste lichide sterilizate sau borcane de o jumătate de litru. Puneți fructe marinate cu marinadă fiartă la gât. Acoperiți și rotiți.

Băncile cu fructe murate au pus capacele pe o pătură de lână și o învelitoare bună. Plecați până dimineața.

Modalități de alimentare cu prune murate

Ca aperitiv independent

Cum și cu ce mănâncă prune marinateÎn timpul iernii, prunele murate sunt una dintre cele mai bune gustări pentru băuturi calde și Adăugarea perfectă la masa de bufet. Pentru depozitare, trebuie să le prindeți dintr-un borcan, să le puneți în creme frumoase, să vărsați ulei vegetal nerafinat și să stropiți cu usturoi tocat.

Astfel de prune mărunțite înlocuiesc perfect măslinele și măslinele obișnuite.

Marinada, lăsată în cutii, este perfectă pentru înmuierea unui kebab de shish.

Ca o farfurie

Prunele prăjite pot fi servite ca o farfurie pentru carne și pește.

Pentru a le face mai bine gustul, turnați-le o cantitate mică de suc de lamaie.

Ca condimente pentru supa kharcho

Luați aproximativ jumătate de pahar de fructe murate și le separați de oase. Grind manual sau blender. Adăugați supa la supa.

Prunele prăjite vor fi completarea perfectă a sosului de prune tkemali, care este o componentă tradițională a hristei supa. Ei vor face gustul kharcho mult mai bogat și mai interesant.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Reteta pentru ketchup din prune pentru iarnaReteta pentru ketchup din prune pentru iarna
Retete pentru rosii de iarna `ling`Retete pentru rosii de iarna `ling`
Tomate în pene pentru iarna - rețeteTomate în pene pentru iarna - rețete
Marinate campioni pentru iarnă: rețete delicioaseMarinate campioni pentru iarnă: rețete delicioase
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Rețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnăRețete de gătit tkemali din prune de cireș pentru iarnă
Cele mai delicioase sfecla marinata pentru iarna pentru salate si in OssetianCele mai delicioase sfecla marinata pentru iarna pentru salate si in Ossetian
Rețete pas cu pas ale calmarului cu imaginiRețete pas cu pas ale calmarului cu imagini
Rețete de roșii cu prune pentru iarnăRețete de roșii cu prune pentru iarnă
» » Marinate prune ca masline pentru iarna - retete
© 2021 amigdas.com