amigdas.com

Reteta originala pentru prune de prune pentru iarna acasa

Cum să închizi gemul pentru iarnăÎn primul rând, trebuie să înțelegem, decât gem de prune diferă de gem de prune, deoarece ambele aceste produse gata făcute sunt cele mai dulci deserturi de fructe, materii prime pentru producerea lor sunt prune proaspete (soi: albastru, roșu și galben), sunt supuse unui tratament termic, stocate pentru mult timp timp.

Și acum ia în considerare diferențele, deși nu sunt esențiale, dar există, să ia cel puțin numele lor "gem" și "gem":

 • principala diferență se găsește în structura lor - gemul are o pudră omogenă (gogoasa) și gemul nu are, păstrează o dimensiune diferită a unei bucăți de fructe sau boabe fierte,
 • masa lobară de apă în blocaj nu depășește 25% (1/4 proporție) din greutatea totală, și gem se poate ajunge până la 60%, astfel încât Consistența gem poate fi atât lichide și dense, totul depinde de cantitatea de conținut de apă,
 • gemul este preparat aproape întotdeauna din pulpa de fructe și fructe de pădure, iar gemul este gătit atât din părți cât și din fructe întregi, inclusiv coaja și semințele și chiar oasele,
 • gemul poate fi gătit cu zahăr, iar ponderea sa în masa totală nu trebuie să fie mai mică de 60%, în caz contrar se va fermenta sau fără adăugarea zahărului și vom spune în detaliu și gemul este întotdeauna preparat cu zahăr sau sirop.

Jam de prune și alte fructe și fructe de pădure: mere, pere, caise, piersici, cireșe și cireșe pentru noi, a devenit cunoscută pe scară largă, a venit din Ungaria. Acolo, pentru a păstra o recoltă delicioasă și bogată pentru iarnă, a fost necesar să gătești și să coaceți fructele și fructele provenite din propriile grădini și să faceți acest lucru până când volumul lor a scăzut cu mai mult de jumătate. Acest lucru se datorează evaporării apei naturale conținute în ele. Mai întâi, boabele și fructele au fost gătite în apă, apoi au fost șterse manual prin sitele metalice. Apoi, piureul obținut din fructe și boabe a fost pus într-un cuptor fierbinte până când s-a răcit complet și până când s-a format o crustă naturală.

Acest gem maghiar de casă poate fi depozitat într-un loc răcoros, de exemplu într-o pivniță de un an sau mai mult. Nu a apărut nici o mucegai și gemul nu a fost acru, ci tot datorită a ceea ce a fost depozitat în faianță naturală și a fost pregătit corespunzător.

Noi va oferim adaptarea la conditiile moderne reteta originala de gem de la prune la iarna acasă.

Pregătirea unui prun pe bază de rețetă

 • Gem de prune și gemPregătirea prunii pentru această rețetă originală constă în selectarea calitativă a acesteia pentru integritate, nu la stricarea și la adecvarea părților sale individuale. Separați și eliminați tulpinile, ramurile și frunzele.
 • Apoi, cu atenție, fructele mele de prune selectate. Fă-o mai bine în două ape, schimbându-l în apă curată și rece de fiecare dată când este murdară și conține gunoi.
 • Tăiați fructele prunii cu un cuțit sau le rupeți în jumătăți și scoateți piatra, pentru că avem nevoie de pulpă fără părți solide.
 • Sfat: oasele îndepărtate de la prune, nu arunca, puteți insista pe o băutură de prune.
 • Dacă este necesar, preparate prin jumătăți și felii de prune prescripție trebuie să se rostogolească din nou cu apă curată și a pus într-o strecurătoare pentru sticlă excesul de apă.

Pregătirea articolelor din sticlă

 • Se selectează borcane de sticlă cu volum mic (0,5 litri) și capace metalice sau noi de plastic.
 • Borcanele și capacele de sticlă pregătite cu detergent de spălat vase și apă caldă, de preferință într-o mașină de spălat vase.
 • Sterilizați borcanele și capacele de sticlă spălate pentru câteva minute de apă clocotită timp de cel puțin zece minute.
 • Borcanele de sticlă sterilizate sunt acoperite cu capace sterilizate, astfel încât să nu se răcească repede. Cea mai bună opțiune ar fi să le retrageți deoparte.

Tratamentul termic pe bază de rețetă

Aderenta la aceasta reteta, gem de prune pentru iarna ar trebui pregătite în etape:

 • Prune pentru gem pentru iarnaPuneți un vas de apă pe un foc de putere medie și aduceți-l la fierbere.
 • Așezați cele două jumătăți și felii pregătite pentru gătit prune într-o oală de apă clocotită, cel mai important, să ia măsuri de precauție pentru a nu obține ars cu apă clocotită.
 • Opriți focul și după două minute scoateți prunea din apă fiartă, adăugăm o chiuvetă moale semi-gătită într-un vas adânc pentru pregătirea ulterioară.
 • Lăsați chiuveta să se răcească într-o stare caldă.
 • Luați mixerul submersibil și rupeți chiuveta într-o stare asemănătoare piureului. Dacă nu aveți un blender submersibil, atunci folosim un mixer convențional sau un mașină de tocat carnea. Greutatea de prune trebuie să fie uniformă.
 • Masa de cartofi piure de masă se răspândește într-un castron sau într-o oală largă, astfel încât atunci când gătitul se evaporă mai repede.
 • Taz cu masă de prune a pus pe un foc liniștit pentru gătit și începe să se amestece încet cu o lingură de lemn sau o lingură de lemn. Principalul lucru când gătitul nu permite lipirea masei pe fundul pelvisului, altfel dulceața gătită va fi amară.
 • Pentru prepararea gemului prescripției de iarnă de prune adăugarea la greutatea de prune de zahăr fiert și masa de zahăr ar trebui să fie de aproximativ 60% în greutate din prune.
 • Sfat: gemul poate fi gătit fără adăugarea de zahăr granulat, dar cantitatea de prune în timpul gătitului ar trebui să scadă mai mult de două ori. Este bine să gătiți gem de prune pentru două mese de câte 30 de minute fiecare, iar decalajul dintre ele nu trebuie să depășească trei ore, timp în care masa de prune, preparată conform rețetei, trebuie să se răcească și să dea apă în exces.
 • Gatiti masa în formă de prune de zahăr piure de cel puțin o jumătate de oră, atâta timp cât o lingura de lemn sau o spatulă vă petrece la partea de jos a bazinului, și nu va fi Lane. Aceasta înseamnă că gemul din prun pentru iarnă conform rețetei făcute la domiciliu este pregătit corect conform rețetei noastre originale.
 • Să lăsăm gemul de prune gata să se răcească într-un bazin într-o stare caldă.
 • Sfat: dacă doriți să obțineți gem de prune la gust, cum ar fi acesta este gătit în Ungaria, este necesar, în borcane de sticlă, ci mai degrabă umplut cu ghivece fierte gem de prune lut sau Krynki, pus în cuptor pe o foaie de copt, expus pergament lui de pre hârtie sau folie metalizată. Tomatele de prune din tomate ar trebui să fie o oră sau mai mult, dar într-un foc liniștit, la temperatură medie. Nu acoperiți blocajul. Opriți cuptorul și lăsați recipientul cu blocaje să se răcească în cuptor până când se formează o crustă densă pe suprafață.

Ambalarea gemului în funcție de rețetă

 • Ce fel de prune să gătești gemLuați o ladă sau o lingură adâncă și puneți cu grijă gustul de prune proaspăt preparat în borcane sterilizate preparate.
 • Învelișurile sterilizate închise, puteți fi produse în cutii să se rostogolească cu o mașină specială, și pot fi închise cu capace de plastic noi.
 • Sfat: pentru a crea un vacuum în borcan, trebuie să apăsați mijlocul capacului de plastic cu degetul mare și apoi eliberați-l. Totul este gata, acum poti curata gemul de prune pentru iarna.
 • Dacă ați folosit sfatul nostru a recomandat și a pregătit un fel de mâncare de prune în cuptor, foaie de pergament atunci acest produs poate fi închis, împăturit în mai multe straturi, capac strâns și legat cu sfoară sau o bandă de deschidere sticla.

Depozitarea gemului

 • Cutii de cartofi de mâncare proaspăt preparate din gem de prune pentru iarnă conform rețetei originale, realizate în spiritul gospodinelor maghiare, pot fi depozitate într-un loc răcoros sau în frigider.
 • Prăjitul de prune din prune pentru iarnă pe bază de rețetă în cutii înfundate este păstrat bine și pentru mult timp, este util pentru activitatea tractului gastrointestinal și este recomandat pentru administrarea zilnică a persoanelor care suferă de constipație.
 • Prunele de prune pentru rețetele de iarnă conțin 250 de kilograme de calorii pe 100 de grame de produs.
 • Prepararea gemului din prune pentru iarnă și alte rețete va dura o anumită perioadă de timp, dar plăcerea desertului de prune pentru iarna va aduce mult mai mult pentru voi și pentru cei dragi.
Rețete de gem de prune
Rețeta pentru gemPrune pentru gemReteta simpla pentru gemReguli pentru gatitCât timp să gătesc gemReguli pentru gatitPrăjitură de prune pentru iarnăRețetă pentru gem de prune pentru iarnă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatitCum sa murat prune pentru iarna, retete bune de gatit
Jamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcereJamul din prune fără gropi este un beneficiu și plăcere
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Gem de prune la domiciliu: rețete tradiționaleGem de prune la domiciliu: rețete tradiționale
Pregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negrePregătirea gemului din fructe de cireș și lămâie negre
Cum să depozitați prunele în casăCum să depozitați prunele în casă
Apetit gem de prune galbeneApetit gem de prune galbene
Rețete de sos de la prune la carne pentru iarnăRețete de sos de la prune la carne pentru iarnă
Gătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjităGătiți gemul pentru iarnă de la o prună prăjită
Rețeta de prune galben pentru iarnăRețeta de prune galben pentru iarnă
» » Reteta originala pentru prune de prune pentru iarna acasa
© 2021 amigdas.com