amigdas.com

Marinate castraveți în stil bulgar

Cristale crocante în stil bulgarMulți din copilărie cunosc gustul neobișnuit de castraveți murați în bulgară, rețeta cărora este apreciată până în prezent. În Uniunea Sovietică, o astfel de gustare a fost cea mai delicioasă, iar borcanele de castraveți decapați repede de rafturile magazinelor. Cineva le-a cumpărat chiar pentru viitor pentru iarnă cu cutii întregi. În unele familii această rețetă este transmisă din generație în generație, cineva o împrumută de la cărți de bucate sau de la cunoștințe.

Rețetă pas cu pas a castraveților marinați în stil bulgar

Există multe moduri de a pregăti și rețete pentru decaparea castraveților pentru iarnă, cu toate acestea, aceasta continuă să fie cea mai populară. Această rețetă vă permite să obțineți castraveți de culoare neobișnuită de smarald, în special gustoase și crocante.

Ingredientele, folosit în rețeta marinând castraveți în bulgară (pe litru de borcan):

 • Castraveți de dimensiuni mici - câți vor intra în borcan;
 • 1 frunză de dafin;
 • 10 mazăre de piper negru;
 • 1 ceapă;
 • 1 lingură de sare;
 • 2 linguri de zahăr;
 • 4 linguri de oțet de 4%;
 • 1 frunză de coacăze (opțională, dar recomandată pentru un gust deosebit);
 • Apa.

necesar inventar:

 • Înainte de marinarea castraveții trebuie spălate bineO cratiță mare.
 • Un borcan de sticlă cu o capacitate de 1 litru.
 • Acoperă pentru can.
 • Un cuțit de bucătărie.
 • Tablă de tăiere.
 • Burete moale.
 • Prosoape groase sau groase.

Pasul unu. Pregătirea

În urma rețetei clasice, în primul rând, este necesar să se acorde atenție clătiți castraveți în apă curentă caldă. Pentru a vă asigura că nu mai rămâne nisip pe legume, este mai bine să folosiți un burete moale.

Pasul doi. Prepararea legumelor pentru decapare

Ceapa trebuie curățată și tăiată în inele sau jumătăți de inele, apoi se află pe fundul unui borcan sterilizat anterior. Se adaugă, de asemenea, frunze de coacăz, piper, frunze de dafin, zahăr și sare. Apoi, este necesar să împachetați castraveții cât mai compact posibil. Acest lucru determină cantitatea de gustări primite ca rezultat.

Pasul trei. Marinarea castravetilor in bulgara

Țesăturile cu castraveți răsucite se întorc pe capace și se înfășoară cu un covorÎn borcan trebuie să turnați apă clocotită, puțin peste marginea recipientului. Adăugați oțet, adăugați apă fierbinte dacă există suficient spațiu liber în vas. După aceea, acoperiți borcanele cu capace sterilizate.

În partea de jos a oală trebuie să răspândiți prosopul de bucătărie, adăugați apă fierbinte. Pune un borcan de castraveți în ea. Ca urmare, banca ar trebui să fie în apă nu mai mult de două treimi din înălțimea sa, și în nici un caz nu ar trebui ca apa să ajungă la marginea recipientului. Tigaia trebuie trimisă la foc până când apa din ea se fierbe. După aceea se recomandă pasteurizare băncile timp de patru minute până când castraveții se transformă din verde în măslin.

Apoi scoateți imediat borcanul din apă și strângeți bine capacul. Trebuie trimisă banca baie termală. Pentru a face acest lucru este necesar să împachetați miezul cu o cară și să-l puneți pe capacul de jos în sus. Astfel, castraveții trebuie să stea cel puțin o oră, după care borcanul cu castraveți să poată fi răsturnat și să se răcească, așa cum este prevăzut de această rețetă.

Pasul patru. Depozitarea castraveților marinați

Castravetele marinate în limba bulgară nu necesită condiții speciale de păstrare. Este suficient să trimiteți banca în pivniță pentru restul proviziilor pentru iarnă. Într-o cameră întunecată, cu temperatură scăzută, această gustare poate fi depozitată în același mod ca și restul legumelor conservate.

Pasul cinci. Servirea castraveților marinari în bulgară la masă

De mult timp, de la castraveți murate au fost cele mai bune gustări pentru băuturi atât de puternice ca, de exemplu, vodca. Cei care preferă să se abțină de la consumul de alcool, puteți sfătui să mâncați această gustare în combinație cu al doilea curs. Cea mai obișnuită opțiune din țara noastră - cartofii piure și carne de carne sunt completate perfect de castraveți în bulgară.

Iată câteva sfaturi suplimentare pe care trebuie să le luați în considerare, urmând rețeta de preparare a castraveților murate în bulgară:

 • Pentru a mânca castraveți în limba bulgărească, nu trebuie să puneți usturoiul în marinadăPentru această rețetă de castraveți în bulgară, puteți folosi și legume mari. Pentru a face acest lucru, nu tăiați castraveți mari în bucăți, va fi mult mai bine să ridicați un borcan mai mare. Acest lucru va ajuta la menținerea gustului și calității. În acest caz, castraveții gătite în conformitate cu rețeta specificată vor fi la fel de crocante, indiferent de mărimea lor.
 • Nu se recomandă utilizarea apei de la robinet, în ciuda faptului că această rețetă permite utilizarea apei curate. Cu toate acestea, castraveți, marinada pentru care se prepară apă îmbuteliată pură, au un gust mult mai bun și, de asemenea, păstrează cantitatea maximă de substanțe utile.
 • Nu se recomandă adăugarea de usturoi la decaparea castraveților. Aceasta este una dintre condimentele preferate de gospodine, cu toate acestea, atunci când este adăugat, castraveții își pierd criza unică și devin moi.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Rețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnăRețetă pentru castraveți murate crocabili fără sterilizare pentru iarnă
Rețete de castraveți crocante conservateRețete de castraveți crocante conservate
Castraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețeteCastraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețete
Marinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioaseMarinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioase
Rețeta de castravete pentru iarnă în turnarea de tomateRețeta de castravete pentru iarnă în turnarea de tomate
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Castraveți în timpul iernii pe masa dvs. - doar linge-ți degetele!Castraveți în timpul iernii pe masa dvs. - doar linge-ți degetele!
Câtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apăCâtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apă
Castraveții acri în cutii pentru iarna cum ar fi butoaiele: o rețetă dovedităCastraveții acri în cutii pentru iarna cum ar fi butoaiele: o rețetă dovedită
» » Marinate castraveți în stil bulgar
© 2021 amigdas.com