amigdas.com

Cele mai bune retete pentru preparate de castravete pentru iarna

Modalități de pregătire a preparatelor pentru iarnă de la castravețiAcest articol conține rețete originale pentru prepararea castraveților pentru iarnă. Acestea sunt potrivite pentru fermierii cu experiență care au lăsat o mulțime de culturi din vară, și doar pentru cei care au mâncat castraveți obișnuiți sărate sau murate și vor să gătească ceva neobișnuit.

Castraveți picante pentru iarnă

Rețetă pentru gătit castraveți pentru iarnăReteta pentru acest preparat pentru iarnă este perfectă pentru cei care iubesc felurile de mâncare mai abrupt. Dacă aderă în mod clar la această rețetă, castraveții se vor dovedi a fi moderați, dar puteți experimenta și "adaptarea" gustului pentru tine.

Ingrediente pentru gătit:

 • 4 kilograme de castraveți;
 • zahăr - un pahar;
 • sare - trei linguri;
 • piper negru - o lingurita;
 • oțet 9% - un pahar;
 • ulei vegetal - un pahar;
 • mustar uscat - două linguri;
 • usturoi, zdrobit - două linguri.

Pentru o rețetă pentru castraveți, amestecați un pahar de zahăr, ulei vegetal și 9% oțet. În amestecul rezultat, se toarnă mustar uscat, piper roșu, precum și piper negru măcinat, sare.

Pasta de usturoi (poti lua usturoiul granulat achizitionat, dar in acest caz gustul vasului nu va fi atat de luminos) si, de asemenea, se adauga la marinada. Spălați bine castraveții. Tăiați castravetele în cercuri sau paie longitudinală. Forma de aici nu are absolut nici o semnificație.

Se amestecă castraveți cu marinată și se lasă timp de 2 ore, fără a uita să se amestece la fiecare jumătate de oră. Gatiti dupa fierbere pana cand culoarea castravetii devine mai inchisa. Imediat după aceea, împrăștiați castraveții cu marinada peste borcane și rostogoliți-le. Băncile cu semifabricate gata preparate trebuie așezate în căldură și acoperite cu ceva.

Salata pentru iarnă de la castraveți

Descrierea modului de pregătire a salatei de castravete pentru iarnăUneori se întâmplă ca oaspeții să vină complet în mod neașteptat. Aici, proprietarii și castraveții cu grijă pregătiți cu atenție din vară. Dar nu serviți castravetele conservate obișnuite.

Apoi, o soluție excelentă va fi o salată de castraveți, care poate fi preparată în conformitate cu această rețetă. Și, de asemenea, marele avantaj al unei astfel de preparări este acela că și castraveții copți pot fi utilizați. Pentru consum în formă brută, ele nu se potrivesc, dar în salată va veni doar bine.

Pentru prepararea unor astfel de ingrediente:

 1. 8 kg de castraveți.
 2. O jumătate de ceapă.
 3. 5-6 morcovi de dimensiuni medii.
 4. Ulei de floarea-soarelui - un pahar.
 5. Oțetul este de trei procente - un pahar.
 6. Zahăr - o jumătate de ceașcă.
 7. Sare - o lingura.
 8. Laurel - la gust.
 9. Ardei-mazăre - la gust.

Pentru a pregăti o salată de castraveți pentru iarnă, tăiați cu atenție bucăți de castravete de orice formă. Morcov tăiat în benzi. Tăiați semănămintele de ceapă. Combinați legumele și amestecați.

Pentru marinadă, amestecați uleiul, oțetul, zahărul și sarea într-o cratiță. Adăugați lauri și piper la amestec. Puneți în foc și aduceți la fierbere.

Scoateți din căldură, lăsați-l să se răcească. Se toarnă marinada peste salată. Se amestecă, se întinde salata peste borcane sterile și se acoperă cu capace sterilizate.

Reteta pentru salata Gulliver pentru iarna

Reteta pentru salata Salata cu acest nume interesant poate fi pregătită pentru iarnă. Nu este greu să gătești - principalele ingrediente sunt doar trei: castraveți, ceapă și mărar.

Un alt avantaj semnificativ este faptul că cutiile pentru această salată nu trebuie să fie sterilizate.

Ingrediente pentru salata:

 • 1 kilogram de castraveți.
 • Ceapa - 150 de grame.
 • Marar - un pachet.
 • Sare - o lingura (fara un diapozitiv).
 • Zahăr - o jumătate de linguri de lingură.
 • Oțet nouă procente - patru linguri (nu mai mult).
 • Uleiul vegetal - șase linguri.
 • Usturoi - trei cuișoare.
 • Piper negru - 6-8 mazăre.
 • O bucată de ardei iute (1-2 cm).

Din această cantitate de ingrediente, se vor obține circa 1,2 litri de salată. Merită să luați în considerare această circumstanță atunci când alegeți volumul de conserve pentru conservare.

Castraveții au nevoie selectați cu atenție: numai legume proaspete, tari, mici sunt potrivite pentru salată. Este recomandabil să alegeți cu semințe imature.

Tăiați fiecare castravete din două părți. Tăiați castravetele în cercuri grosime de 3-4 mm. Este important ca toate piesele să fie identice. Apoi toți castraveții vor pătrunde în mod uniform. Este mai bine să faci totul fără să te grăbești.

Spălați mărarul bine și tăiați bine. Ceapa decojită tăiată în jumătăți de inele. Usturoiul este curățat, spălat și tăiat în 2-4 părți. Repede tot ce a fost tăiat doar într-o cratiță, se toarnă în ulei, oțet și zahăr, sare. Adăugați ardei iute și ardei grași. Cum ar trebui amestecați, acoperiți și părăsiți timp de trei ore și jumătate.

După acest timp, puneți tigaia pe un mic foc și bucătar, fără să uităm să ne amestecăm ocazional. După aproximativ 5 minute, castraveții trebuie să-și schimbe culoarea. Este foarte important să nu se gătească peste castraveții în caz de incendiu, altfel se vor înmuia. Salata obținută poate fi pusă în cutii, închisă, întoarsă în jos și înfășurată.

Rețetă pentru salata de la castraveți "Recoltarea țesuturilor" pentru iarnă

Rețeta pentru această salată de castravete este destul de familiară multor gospodine. Mâncarea se dovedește a fi neobișnuită, moderată ascuțită. Și principala caracteristică a acestei salate este că pot fi stocate pentru iarnă. Ingrediente pe baza de 500 de salate:

 • Modul de pregătire a salatei de la castraveți castraveți - 400 de grame;
 • ceapa - 100 de grame;
 • verde - 50 de grame;
 • ardei iute - un pod;
 • oțet - 20 de grame;
 • ulei vegetal - 50 grame;
 • sare - 10 grame;
 • usturoi - 2 cuișoare;
 • piper - 2 mazăre;
 • mărar și patrunjel - la gust.

Pentru castravete de gătit spălați, tăiați în semnele. Adăugați ceapa cu o jumătate de inel. Se adaugă usturoiul cu patrunjel. Se toarnă otetul, se presară cu sare. Lăsați timp de 10 minute.

În borcan pune ardeiul iute și ardeiul, turnați ulei și puneți o salată. Dacă sucul sa dovedit prea puțin - completați cu ulei. Uleiul este necesar puțin. Se rotește, pre-sterilizat timp de 12 minute.

Rețetă pentru castraveți murate fără adăugarea de oțet pentru iarnă

Rețetă pentru castraveți murate pentru iarnă fără oțetUnii nu-i plac otetul din diferite motive. Unii oameni nu-i plac gustul, dar cineva crede că oțetul este dăunător. Oricum, aceasta nu este o scuză pentru a refuza recoltarea castraveților murate pentru iarnă. La urma urmei, nu fiecare reteta necesita adaugarea de otet ca conservant.

Aici, de exemplu, o simplă, dar totuși o rețetă interesantă pentru castraveți murate fără oțet. Ingrediente (pe baza unui litru):

 1. 10 castraveți (cu condiția să nu fie mari).
 2. O felie de lămâie.
 3. 20 de grame de sare.
 4. O jumatate de lingurita de acid citric.
 5. O pereche de cuișoare de usturoi.
 6. 75 de grame de zahăr.
 7. Două frunze de dafin.
 8. 2 coli de coacăz negru.
 9. O bucată de rădăcină de hrean (aproximativ 1 centimetru).
 10. O jumătate de frunză de hrean.
 11. Umbrelă de mărar.
 12. Trei mazăre de piper dulce.

Pentru pregătire spălați cu grijă castravetele. Este de dorit ca ei să fie tineri. Pentru a face castravetele să devină crocante, trebuie să le îmbibați în apă rece. Sterilizați borcanele și capacele acestora.

In partea de jos a cutiilor uscate pune foaie de podea hrean (preferabil pre-tăiat în bucăți), căței de usturoi întregi, felii de hrean, frunze de coacăz, ienibahar, frunze de dafin și umbrelă mărar.

Puneți într-un borcan de castraveți și un cerc de lamaie. Se fierbe apa, se toarnă apă fiartă cu castraveți în bănci, înfășurați-l cu ceva cald și lăsați-l timp de 20 de minute. După această perioadă, scurgeți apa din cutii. Nu mai este util. Se toarnă într-o tigaie o jumătate de litru de apă și se fierbe. Se fierbe apa de fierbere, se adaugă zahăr și acid citric și se amestecă bine.

Gatiti macarada cel putin un minut din momentul fierberii și opriți focul. Se toarnă castravetele în marinada rezultată. Acoperiți borcanele cu capace metalice și rotiți-le cu o mașină.

Întoarceți conservă și lăsați-o în această poziție. Așteptați răcirea completă. În această formă, castraveți murate, deși capabil să trăiască la iarnă, dar cu greu nu vor să încerce cel puțin un borcan de castraveți marinate într-un mod atât de neobișnuit.

Lecho de la castraveți pentru iarnă - fără sterilizare

Că acest fel de mâncare este numai de la piperul bulgar - opinia este eronată, deși foarte comună. Deși fără piper și nu obține o astfel de lecho delicios, dar încă nu este ingredientul principal. Aici, de exemplu, reteta pentru acest fel de mâncare este de la castraveți. Ingrediente (4 litri lecho):

 • Rețetă pentru gătit lecho de la castraveți pentru iarnăCastraveți - 2,5 kilograme.
 • Tomate - 1,5 kilograme.
 • Morcovi - 300 de grame.
 • Pepperul bulgar este de 300 de grame.
 • Ardei cald - 2 păstăi.
 • Usturoi - 1 cap.
 • Zahăr - o jumătate de ceașcă.
 • Sare - 1 lingura.
 • Ulei de floarea-soarelui - sticlă.
 • Nouă procente de oțet sunt de 120 mililitri.

Pregătiți-vă pentru gătit roșii, usturoi și ardei grași: spălați roșiile, coajați usturoiul, îndepărtați pedalele de pe ardei. Tăiați roșiile astfel încât să se potrivească în mașina de măcinat cu carne. Trece legumele pregătite printr-o mașină de măcinat cu carne.

Ardeii bulgari tăiați pe lungime, eliminați tulpinile și semințele, clătiți din nou. Tăiați în benzi. Morcovul curata si freca. Pentru a face acest lucru, folosiți o răzătoare mare. Combinați morcovii cu piperul bulgar.

Castraveții tăiați în cruce sau în trei bucăți, în funcție de lungimea castraveții. Trebuie să fie bucăți lungime 4-5 centimetri, apoi tăiați piesele rezultate de-a lungul, astfel încât grosimea pieselor să fie de aproximativ 1 centimetru.

Se toarnă un amestec de morcovi și ardei grași în 15 minute, fără să uităm să ne amestecăm ocazional. Aceasta ar trebui să fie parte a uleiului recoltat. Puneți în legumele pasate paste, chiftele de carne s-au deplasat prin roșii și castraveți tăiați. Adăugați zahăr și tot restul de ulei la acest amestec, adăugați sare, amestecați și puneți-l pe foc.

Aduceți la fierbere peste căldură medie, apoi reduceți căldura la cea mai mică. Se adaugă oțul și se amestecă. Gatiti-va sub capac în jumătate de oră.

Un alt lecho fierbinte se răspândește în borcane fierbinți. Umpleți cutiile până la capăt. dreapta închideți borcanele. Băncile înfășoară o pătură și pleacă pentru o zi. Apoi pot fi eliminate la cerere.

Cum și la ce oră să sterilizeze băncile în funcție de volum

Descrierea metodei și regulilor de sterilizare a cutiilor pentru piese pentru iarnăCalitatea păstrarea fructelor și legumelor nu este posibilă fără prima sterilizare borcane, microorganisme, astfel distruse trăiesc într-un recipient de sticlă și se poate deteriora piesa de prelucrat.

Sterilizarea cutiilor la domiciliu face posibilă păstrarea conservării pentru o perioadă lungă de timp. Înainte de sterilizare, băncile trebuie să fie bine spălate (săpun sau sifon) și spălate cu apă curentă. Timpul de volum și de sterilizare:

 1. 0,5 și 0,75 litri - se sterilizează timp de 10 minute;
 2. 1 litru - sterilizați 15 minute;
 3. 2 litri - sterilizează 20 de minute;
 4. 3 litri - sterilizați 30 de minute.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Reteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarnaReteta pentru o super salata de castraveti pentru vodca pentru iarna
Rețetă pentru salată de iarnă din castraveți proaspețiRețetă pentru salată de iarnă din castraveți proaspeți
Castraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețeteCastraveți în sos de roșii pentru iarnă - rețete
Marinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioaseMarinate castravete pentru iarnă: rețete pentru cornișoare delicioase
Rețetă pas cu pas a castraveților murate cu pozeRețetă pas cu pas a castraveților murate cu poze
Metode și rețete pentru recoltarea castraveților pentru iarnăMetode și rețete pentru recoltarea castraveților pentru iarnă
Retete rapide de castraveți ușor sărate în pachetRetete rapide de castraveți ușor sărate în pachet
Castraveți în timpul iernii pe masa dvs. - doar linge-ți degetele!Castraveți în timpul iernii pe masa dvs. - doar linge-ți degetele!
Câtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apăCâtă sare pentru o bucată de castraveți pe 1 litru de apă
Rețete simple pentru cornișele murate pentru iarnăRețete simple pentru cornișele murate pentru iarnă
» » Cele mai bune retete pentru preparate de castravete pentru iarna
© 2021 amigdas.com