amigdas.com

O rețetă simplă pentru sărare și varză acră în noiembrie

Cât de corect să faci sare de varzăVarza este una dintre legumele preferate și populare care cresc în grădinile și grădinile de grădină ale rușilor. Varza este o plantă foarte nepretențioasă și rezistentă la frig, se dezvoltă bine în condiții meteorologice ploioase și tolerează cu ușurință schimbările de temperatură, când este caldă în timpul zilei, dar este deja rece noaptea. Varza crește de la începutul primăverii până la sfârșitul toamnei, unele dintre soiurile sale pot rezista chiar și înghețării mediului la minus două grade Celsius.

Cel mai bun moment pentru recoltarea varzei în zona de mijloc a Rusiei vine după primii înghețuri - la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Varza de acest timp este deja pe deplin format și va fi gata pentru recoltare și pentru depozitare pentru iarna.

Medicii recomandă oamenilor să mănânce pentru a menține o greutate normală și un stil de viață activ nu mai puțin de 200 de grame de varză în fiecare zi sub orice formă. Varza poate fi preparată în diferite moduri culinare: tocană, fierbe, coace, acru, murătură, sare, suc de varză.

Cea mai folositoare modalitate de a folosi varza pentru alimente este, bineînțeles, proaspătă sau varză. Salate cu varza proaspata si alte legume proaspete, acru si varza in forma de o gustare sau o farfurie laterala la feluri de mancare, atunci cand varză suc de boabe descompune perfect proteina din carne și elimină antioxidanții și alte substanțe dăunătoare din organism. Atunci când varza de tratare a căldurii: de gătit, de coacere și de varză de copt în cuptorul parte a vitaminelor, cum ar fi vitamina C în el este complet distrus, iar această vitamină ajută vasele de sânge să devină elastice și puternice. vitamină C numită vitamina tineretului.

Oferim o rețetă simplă și ușoară pentru recoltarea varză pe timp de iarnă, sub formă de sărare și souring, când toate vitaminele, oligoelementele și substanțele active sunt complet depozitate în varză. Dacă varza este expusă procesul de fermentare naturală, apoi generează un acid organic, care ajută pentru a spori imunitatea si ajuta impotriva racelilor, obezitate, diabet si guta, precum bolile cardiovasculare trata, cum ar fi infarct miocardic si accident vascular cerebral, (demență), boala Alzheimer.

Înainte de a începe să curățați varza pentru iarnă, doriți să oferiți câteva sfaturi practice utile atunci când este mai bine să vă ocupați de aceste preparate și cum să alegeți varza albă pentru decapare.

Sfaturi:

 • Produse pentru sărare varză1. Vrei ca varza să fie crocantă și să aibă un gust dulce. Vrei să fie bine păstrat, a fost suculentă pe întreaga iarnă și nu a vrut, atunci trebuie să fie sărat și acru pe zile pe lună în creștere. Saltarea este de dorit în a treia, a cincea, a șasea și a noua ("satanică") zi lunară.
 • 2. Varza de sare si acru mai buna in zilele "masculine" ale saptamanii - este luni, marti si joi.
 • 3. Timpul cel mai potrivit pentru recoltarea varzei pentru iarnă este prima zi a lunii noiembrie. De la primul la șaisprezece noiembrie, timpul cel mai potrivit pentru recoltarea varzei pentru iarnă.
 • 4. Varza ar trebui să aleagă soiurile de iarnă, când furcile de varză au frunzele verde închis și în interiorul capului alb și strâns. O astfel de varză și proaspăt depozitate bine, se poate afla într-o pivniță răcoroasă sau subterană până în primăvara anului.

Reteta pentru muraturi in varza sarata in noiembrie pentru iarna

Consumul produsului (ingredientelor) pe bază de rețetă

 1. Varza este proaspătă - 9 kilograme.
 2. Morcovi proaspeți - 1 kilogram.
 3. Sare - 1 kilogram.
 4. Apă - 10 litri.

Tehnologia de preparare pe bază de rețetă

 1. Pregătirea materiilor prime (spălare și tăiere).
 2. Prepararea saramurii.
 3. Prepararea felurilor de mâncare.
 4. Achiziționarea produsului.
 5. Stocare.

Deci, să începem și să examinăm în detaliu tehnologia de pregătire a varzei sărate în luna noiembrie pentru iarnă.

Pregătirea materiilor prime (spălare și tăiere)

 1. Varza pentru iarnă în băncispălare. Această etapă pregătitoare este selecția de produse proaspete de înaltă calitate - verzelor această iarnă soiuri de varză sau pentru decapare, precum și spălarea și curățarea murdăriei și a rădăcinii la sol a culturilor - morcovi. Acestea trebuie spălate temeinic în apă rece. Scoateți frunzele verde de sus, puteți găti supă de varză verde, dacă doriți. Cu morcovi, de asemenea, cuțit sau un șir special pentru a elimina coaja exterioară.
 2. Furci de varza de tocat. Curățați și spălați furcile sau așa cum sunt numiți în capul de varză, tăiați cu un cuțit în jumătăți sau sferturi (pentru confort, astfel încât să poată fi ținute în mână). Apoi, porțiuni de varză proaspătă sunt sfărâmate cu un cuțit, fie pe un shredder special, fie într-un procesor de bucătărie.
 3. Tăierea morcovilor. Morcovii proaspeți, spălați și curățați, trebuie frecați cu răzuire medie sau grosieră.

Sfat: grosimea benzii tăiate de varză nu trebuie să fie foarte subțire și nu foarte largă aproximativ 3-5 milimetri, astfel încât este mai bine și simultan sărate și dă suc, procesul de fermentație va trece de asemenea calitativ și rapid.

Sfat: tulpini de varză alimente mai bune neconsumate, deoarece acestea se acumuleaza in exces de elemente chimice sub formă de pansamente, aplicate pe sol pentru cultivarea culturi (nitriți și nitrați, fosfați și potasiu).

Prepararea saramurii prin prescripție medicală

 1. Luăm o tigaie mare și o turnăm în ea. zece litri de apă rece.
 2. Puneți tigaia pe aragaz, focul se poate întări și aduce apa la fierbere.
 3. În apă fiartă se adaugă un kilogram de sare, în acest scop este mai bine să se utilizeze sare de piatră de măcinare medie sau grosieră.
 4. Se amestecă soluția de sare în apă până se dizolvă complet și se fierbe timp de aproximativ cinci minute.
 5. Opriți căldura și lăsați soluția salină să se răcească.

Prepararea de feluri de mâncare pentru o rețetă

 1. O modalitate simplă de a muri de varzăAlegem feluri de mâncare în care se va sare varza pentru iarnă. Acestea pot fi borcane din sticlă, cuve din lemn sau rezervoare din oțel inoxidabil.
 2. Borcanele de sticlă în apartamente moderne de dimensiuni mici nu pot fi utilizate mai bine pentru a stoca produsele conservate sau sărate și mai ales că depozitarea produselor este în cea mai mare parte în frigiderele de uz casnic ale cetățenilor. Toate ustensilele pentru piese de prelucrat și cu borcane de sticlă trebuie să fie spălate bine cu săpun sau sifon.
 3. După prelucrare umedă trebuie steriliza toate ustensilele pentru o pereche de apă clocotită sau se toarnă peste apă clocotită și ustensilele de lemn și metal trebuie să fie aburit ramuri de ienupăr și se închide capacul etanș. Pe partea de sus, vasele sunt acoperite cu un capac cald pentru încălzire.

Achiziționarea unui produs cu prescripție medicală

 1. Șuncă de varză mărunțită și morcovi frecați ar trebui pusă în soluție salină caldă și lăsată în ea timp de cinci minute, amestecând legume acolo pentru ca legumele să se înmoaie.
 2. Le luăm cu un zgomot sau cu un ciocănel, nu îl stoarcem și nu îl schimbăm în feluri de mâncare pregătite pentru sărare.
 3. Am înțepenit bulbul de varză cu morcovi dens, dar nu până la vârf, astfel încât atunci când fermentat, sucul nu a trecut prin marginile vaselor. Plecăm într-un loc cald pentru decaparea și fermentarea butucului de varză cu morcovi timp de două sau trei zile.
 4. Se închid borcanele de sticlă cu capace din plastic și se acoperă cuvele din lemn și rezervoarele de metal cu tifon sau cârpă de bumbac de sus.
 5. În cazul în care miezul de varză tocat nu este acoperit cu saramură, este necesar să se adauge o soluție de sare proaspătă, preparată în aceeași proporție.

Depozitare de prescripție

 1. Cum sa faci varza varzaTocul de varza sarata cu morcovi este gata pentru depozitare iar acum borcanele de sticla inchise cu capace din plastic pot fi curatate intr-un loc racoros sau in frigider.
 2. butoaie din lemn sau rezervoare cu varză acră sare de metal înainte de a pune în pivniță rece sau subsol nevoie pune sus pe lemn recoltat varză sau cercuri plate farfurie mare, și apoi le-a pus pe o sarcină grea (opresiunea). Acest lucru este necesar pentru ca varza tocata sa ramana in saramura tot timpul, care serveste ca conservant. Se știe că microbii și ciupercile nocive nu apar și se dezvoltă într-un mediu sărat și acid. Recoltarea varzei în saramură va fi întotdeauna protejată de aspectul mucegaiului și putregaiului.

Dacă urmați toate recomandările pentru rețetă, respectarea normelor sanitare în timpul gătitului, alegerea corectă a zilei și a timpului pentru souring și sărare varză de noiembrie, atunci veți obține un produs gustos și sănătos în timpul iernii - un bob de calciu cu un conținut scăzut de calorii, bogat într-o vitamină valoroasă C acizi organici activi, microelemente și substanțe active active.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când în Siberia trebuie să plantați varză în pământCând în Siberia trebuie să plantați varză în pământ
Cum să crească varza Peking în sol deschisCum să crească varza Peking în sol deschis
Pregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnăPregătirea la domiciliu: cum să sare varză într-o găleată pentru iarnă
Când să semene varză pe răsaduriCând să semene varză pe răsaduri
Descrierea capului de zahăr din varzăDescrierea capului de zahăr din varză
"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie"Paillette" de varza cu Buryak: reteta cu fotografie
Varză decorativă, frumoasă floareVarză decorativă, frumoasă floare
Calendar de sărare și săpun de varzăCalendar de sărare și săpun de varză
Rețete pentru varză de gătit în saramură fierbinteRețete pentru varză de gătit în saramură fierbinte
Rețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnăRețete de varză sărate cu legume în cutii pentru iarnă
» » O rețetă simplă pentru sărare și varză acră în noiembrie
© 2021 amigdas.com